Gość: jacek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 11:50 Będzie się działo... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Yaa Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.warszawa.mm.pl 18.08.11, 12:14 Zawracanie głowy. Obie marki mają fanów nie bez powodu (dlaczego lubi swój samochód - każdy wie). Zwracam uwagę, że są to dwie różne grupy i nie sposób ich pogodzić. Źródłem różnic w opinii o autach są nawet nie tyle same samochody, ile raczej odmienne oczekiwania jakie wobec nich stawiają użytkownicy. Puenta byłaby taka: Nie ma obiektywnych kryteriów, które pozwolą dokładnie porównać auta, bo przywiązujemy różną wagę do różnych spraw. Ktoś, dla kogo auto jest środkiem transportu, nigdy nie wybierze Alfy, zaś miłośnik supersamochodów raczej nie kupi Skody. Na koniec tylko dodam, że Avensis I mniej mi się podobał niż ostatnia Carina, na której jest zbudowany. Ot, kwestia gustu. Link Zgłoś
Gość: koneser Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 13:30 nie ma to jak wieswagen pasek w tedeiku najlepiej w budniowej perle malowany i bananowe skory to jest wypas jeszcze se diody wsadzic z tesco i jest zestaw i do kompletu tuba w bagazniaku i plej Link Zgłoś
Gość: pan mijagi Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.11, 13:33 Podobno właściciele passatów szykują się do shakowania tego portalu, zamierzają wyciągnąć IP a później dane osób, które głosowały na avensisa, a następnie zrobić naloty, wiecie, koktajle mołotowa, łamanie kończyn jeńcom, przypalanie gorącymi znakami VW w miejscach intymnych itd. Ja bym się bał, ja bym spie**alał na Arktykę albo zamknął się w komorze z kryptonitu, obwiesił czosnkiem i posypał w okół solą. Wszak jak to możliwe, aby jakaś toyota była lepsza od prze-boskiego, prawej ręki pana motoryzacyjnych niebios, władcy niemal wszystkich marek motoryzacyjnych we wszechświecie - WOLKZWAGUNA (a niech mnie stop piorunów siarczystych! jeśli źle napisałem nazwę!). Link Zgłoś
Gość: m Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.centertel.pl 18.08.11, 13:39 Wiecie dlaczego Toyota w tym sondażu wygrała? Bo ktoś kto nie ma auta właścicielom Passata się zazdrości dobrego samochodu ;-) Ludzie głosowali na Avensisa przez zawiść...zazdrości się lepszego auta czyli Passat jest lepszy... Link Zgłoś
Gość: marudny Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 13:48 Zauważyliście, że na Passata głosowało procentowo mniej więcej tyle ludzi, co na PiS? Link Zgłoś
Gość: fVW Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.static.tkt-net.pl 18.08.11, 14:21 ja głosowałem na Avensisa, a lubię PiS Link Zgłoś
Gość: To pewne Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 14:47 Nawet nie spojrzałbym na Avensisa z jednego, podstawowego powodu - brak jakiegokolwiek mocnego silnika. Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 14:58 Zgadzam sie ze Carina byla ladniejsza. Toyota troche slabuje stylistycznie ostatnio, a szkoda bo samochody maja wygodne wnetrza i sa faktycznie stosunkowo trwale. Po modernizacji avensisa II juz myslalem ze bedzie lepiej z wygladem, ale niestety III nie jest dopracowana. A VW coraz ładniejsze. Link Zgłoś
Gość: uzytkownik Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 15:27 Jeżdżę takim firmowym Avensisem z Dieslem 2.0, spalanie 5 do nawet 4.5 litrow w trasie - a silnik jest naprawdę żwawy. W firmie mamy też wersję II z takim samym litrażem i to zupełnie inne (słabsze) auto. Link Zgłoś
Gość: Jery Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 15:56 Mam oba te samochody w rodzinie. Passat 1.8 125 km a toyota 1.6. Toyota jest o wiele mniej awaryjna i dużo tańsza w serwisowaniu. Passat jest o wiele wygodniejszy na trasie. Passat stoi moim zdaniem na wyższym poziomie ale gdybym miał wybrać jeden wzioł bym toyote a jest o wiele mniej skomplikowana w naprawach. Link Zgłoś
Gość: dresik Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.11, 16:59 a ja mam golfa 4, sportowy wydech, duży chip i nowe części i was i tak lykam, nie potrzebuję Pastucha tdi do tego Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.lcs.net.pl 18.08.11, 17:11 jedna i druga marka to pazdziochy. Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.11, 17:26 Śmiechu warte porównanie, każdy kto jeździł Passatem B5 ten wie że nie ma lepszego auta z tamtych lat. Można również sobie zadać pytanie dlaczego żaden taksówkarz nie wybiera starszego Avensisa a niemal każdy kiedyś jeździł lub obecnie jeździ Passatem? Bo to po prostu są auta nie do zajechania Link Zgłoś
Gość: ryczę_więc_jestem Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 17:32 Sportowy wydech powinien być umieszczany wewnątrz kabiny. Do tego bum-bum i podziwiajcie mnie pastuchy. Link Zgłoś
regoat Re: Passat vs Avensis | Wyniki 18.08.11, 17:58 o kurde. pasatowcy bede rozczarowanie. ja szczeze tez wybral bym toyote jak juz mialbym kupowac takiego typu auto Link Zgłoś
Gość: true Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.raciborz.vectranet.pl 18.08.11, 19:00 Avensis tańszy w serwisowaniu i mniej awaryjny od B5 dobre jak ktoś napisał no chyba że tak jak w przypadku że samo wyłancza się turbo {ciekawie jest w czasie wyprzedzania ) a serwis Toyoty na południu Polski nie wie co mu dolega więc wypada jechać do serwisu skasują błąd i znowu jakiś czas spokój, nigdy więcej Toyoty, to już wolę Paska B5 samochód nie do zdarcia a na drodze jest ich tyle że tylko można się w tym przekonaniu utwierdzić Link Zgłoś
twojalewareka Re: Passat vs Avensis | Wyniki 18.08.11, 19:25 Pastuchów jest więcej z jednego prostego powodu: ten szrot za zachodnia granicą da się kupić taniej niż toyotę. Swoje robi też małomiasteczkowa mentalność - wystarczy przejechać przez południowy zachód polski, tam każdej mieścinie i wsi rządzą Golfy III i Paski B5 Link Zgłoś
Gość: be34 Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.zone13.bethere.co.uk 18.08.11, 20:37 Tylko że jak toyotą wjedziesz w kałużę to słychać chlupot wody o podwozie w passacie tego efektu nie ma. Link Zgłoś
Gość: kobi Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 21:08 Jery - również mam oba auta w rodzinie. Z tym, że oczywiście VW z dieslem, Toyota benzynowa. Oba auta od nowości, salonowe. Nie mogę wskazać zwycięzcy. Auta przez lata eksploatowane. Trudno forować wyroki jeśli nie znamy historii auta. Statystycznie Passatów jest ze 5 razy albo i więcej na drogach to większe wiedza o tym modelu. Pytanie czy rzetelna. Link Zgłoś
kasiaeva Re: Passat vs Avensis | Wyniki 18.08.11, 21:12 Toyota obok VW co to wogle za porownanie nie ta klasa! Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: 91.208.93.* 18.08.11, 21:59 rozumiem porownanie audi A6 i Avensis ale PASSAT??//? Link Zgłoś
Gość: lolx2 Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.11, 22:15 no właśnie nie ta klasa ;p avensisa powinno się przecież z vw lupo porównywać! wtedy byłaby to ta sama klasa ;D Link Zgłoś
Gość: brachu Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.play-internet.pl 18.08.11, 22:27 www.auto-swiat.pl/1-test-dlugodystansowy-volkswagena-passata-20-tdi-czyli-nasz-wieczny-pacjent www.auto-swiat.pl/1-volkswagen-passat-b6-gdzie-ta-niemiecka-jakosc moto.pl/MotoPL/1,88571,9053179,Pol_miliona_Passatow_do_serwisow.html Link Zgłoś
Gość: d Re: Passat vs Avensis | Wyniki IP: *.ds.pg.gda.pl 18.08.11, 23:19 O co ta cała gadanina jak i tak za 3 lata ostatnia Avensis I zostanie zjedzona przez rdzę? Link Zgłoś