Dodaj do ulubionych

Zaczęło się!

22.05.04, 23:24
Dziś widziałem dwa auta na cegłąch,bez alusów!
Zaczęła się złodziejska wiosna.
Alusy są chodliwe,bo każdy tfuninkofiec musi mieć takie kółka przy furze.
A wieśniaka nie stać na wydanie kilku tys. na komplet alusów w normalnym
sklepie,więc zaopatruje się w "nocnym".
pzdr.
Obserwuj wątek
    • charlie_x Re: Zaczęło się! 23.05.04, 00:02
      ..alusy to jeszcze jakoś mogę zrozumieć, choć nie popieram.Jak głupio wygląda
      cienias z podpieprzonym nowym logo fiata za które w sklepie zapłaciłby dupek
      kilkadziesiąt zlotych.
      • bisnesmen Re: Zaczęło się! 23.05.04, 00:10
        W obu przypadkach przez Was wymienionych jednak gnój coś kradnie. A co
        powiedzieć o sk...synach, którzy rysują lakier czymś ostrym?

Jak zwykle pozdrawiamy wszystkich oszczędnych, ale modnych kierowców, którzy
        zaopatrują się w alufelgi na giełdach.
        • Gość: krakus.mp Re: Zaczęło się! IP: *.ramtel.com.pl 23.05.04, 00:32
          Ciekawostka.
          Do napisania tego postu zainspirował mnie widok Poloneza leżącego na tarczach
          hamulcowych na parkingu.Przejeżdżałem koło tego auta dzisiaj wielokrotnie i się
          zastanawiałem jak złodzieje potrafili wyszarpnąć spod samochodu wszystkie koła?
          Auto dosłownie leżało na jezdni,bez żadnych cegieł.Poprostu stało na samych
          tarczach ham.
          Ale jeszcze bardziej się zdziwiłem jak wracałem ok.22.30 do domku i już tego
          Poldka nie było.Jak założono koła,skoro prześwit był dosłownie parę centymetrów
          pomiędzy jezdnią a progiem? Czyżby najpierw ktoś zap...ł koła a potem ktoś inny
          cały pojazd?
          Pzdr.
          • Gość: coronet Re: Zaczęło się! IP: *.hd.pl 23.05.04, 11:42
            metoda jest prymitywnie prosta.
            wpierw smutasy szuaja auta z ladnymi kolami, obserwuja miejsce. najlepszy jest
            parking.
            wyskakuje czterech i odkrecaja wszystkie kola, znikaja zeby nie budzi podejrzen.
            po pol godziny zjawiaja sie spowrotem, dwoch podnosi blotnik, trzeci wyciaga
            kolo...
    • Gość: borett Re: Zaczęło się! IP: *.hd.pl 23.05.04, 00:08
      ja ostatnio widzialem w samym srodku miasta, na jednej z glownych ulic
      calkowicie zdewastowanego puga 607. wszystkie szyby zbite, tapiceki pociete,
      blachy powgniatane i porysane, nie mial kol, stal na tarczach. masakra. stalem
      chyba z 5 min przy tym aucie i niedowierzalem.
      ale spoko, jestesmy w UE, ale jako spoleczenstwo to gleboka rosja... ja stad
      spadam!
      • bisnesmen Re: Zaczęło się! 23.05.04, 00:11
        Gość portalu: borett napisał(a):

> ja ostatnio widzialem w samym srodku miasta, na jednej z glownych ulic
        > calkowicie zdewastowanego puga 607.

Bezsensowna ciekawość, ale o jakie miasto chodzi?
        • charlie_x Re: Zaczęło się! 23.05.04, 00:20
          bisnesmen napisał:

>
          > Bezsensowna ciekawość, ale o jakie miasto chodzi?
          >

..to się zdarza w każdym mieście.Z moich obserwacji wynika, że
          demolka jest stosowana w przypadkach "rozliczeń" między gangami lub braku chęci
          do płacenia za tzw. "ochronę".
    • Gość: krakus.mp Ale jaja! IP: *.ramtel.com.pl 23.05.04, 00:37
      motoryzacja.interia.pl/news?inf=504605
      To już świadczy o tym jaką mamy Policję.Jak strzegą naszego (swojego) mienia.
      :)))))))))))))))))))))))))))))))))))0
      • mac.card Przeczytaj to jeszcze raz! 23.05.04, 08:17
        Gość portalu: krakus.mp napisał(a):

> motoryzacja.interia.pl/news?inf=504605
        > To już świadczy o tym jaką mamy Policję.Jak strzegą naszego (swojego) mienia.
        > :)))))))))))))))))))))))))))))))))))0

Wyraźnie jest napisane, że to nie był parking policyjny!!! Należał do firmy,
        która świadczyła takie usługi dla Policji. I cała afera dotyczy uczciwości
        zwykłego polskiego pracownika, który podjął się pilnowania aut na strzezonym
        parkingu. Szkoda, że nie podano jaki to parking. Na pewno zyskałby wielu
        zamożnych klientów :-))) Nawiasem mówiąc, Policja też pewnie zerwie z nim umowę.

A za stratę i tak zapłacimy my wszyscy, czyli ubezpieczeni płacący składki :-(
      • kalafior777 Re: Ale jaja! 23.05.04, 16:17
        Ciekaw jestem, czy w Niemczech skladki na ubezpieczpieczenie od kradziezy
        samochodu sa tym wyzsze, im blizej do wschodniej granicy ... :)
        • Gość: Michal Re: Ale jaja! IP: *.fornfyndet.se 23.05.04, 16:59
          Zaczelo sie to u nas na wielka skale.Wciagu nocy obrobione auta z odbiornikami
          radiowymi i CD odtwarzaczami ,staly sie chodliwe na rynku wtornym,nie wiadonmo
          tylko na ktorym Waszym czy naszym czy ktorych z krajow baltyckich.W ciagu nocy
          sa wybijane szyby w autach nowych i kradna albo zostawiony front radia albo
          cale z frontem ,ale tylko najnowsze modele,na swietoWnieboswstapienie Chrystusa
          (wolny od pracy) obrobiono w poludniowej Szwecji okolo kilkudziesiecu
          miescowosci w ciagu paru godzin, aut sa setki okradzionych ,ciekawa
          akcja.Zobaczymy co ztego wyniknie.
          Pzdr.Michal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka