Gość: anty/pro-dres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 20:39 No to zaczynam (kolejnosc przypadkowa): - Pasek kombi TDI - Octavia kombi TDI Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: R32 Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:07 nowa honda accord ostatnio wciaz widze jakichs dresów w tym wozie. widac mają dosyć tego ze wszyscy kojarza ich z bmw Link Zgłoś
Gość: borett Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.hd.pl 25.05.04, 22:26 drechy w accordzie - stary, ok, ale w nowym? drech w nowym accordzie - niespotyjane ja za to obstawiam : 1) bmw 518i (91r) przerabiana na m5 z 5 drechami w srodku, obowiazkowo pierdzidlo i wory na smieci 2) passat 1.9tdi z pierdzidlem i niedorozwojem za kolkiem 3) tigra 1.4 z pierdzidlem 4) honda syfik 1.3 (89r) z pierdzidlem i worami na smieci Link Zgłoś
Gość: R32 Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:58 Tak w nowych accordach- ale ja mówię o drechach nie wiejskich tylko tych z prawdziwej bandyterki Link Zgłoś
Gość: borett Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.hd.pl 25.05.04, 23:13 przyznam, ze w nowych accordach widuje normalnych kolesi, ktorzy wlasnie wybieraja ten model po to tylko, zeby nie kupowac drecho-plebsowego passata 1.9tdi... i nie uwazam zeby byl autem dla drechow, jak poprzednie wcielenia accorda, a o syfiku nie wspomne. no coz, jezeli z accordem bedzie to samo, co dzieje sie z impreza - "drech wymacal sprzeta", to nie wiem... Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:23 Passata to widuje w takich rekach. Ale Octavia ....skad ten osąd? Stawiam na Golfa 3 , 4 Astra 3 d Beemwu 5er pzdr Link Zgłoś
Gość: TTT Subaru Impreza - dresomobil do potęgi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 22:25 No i nieśmiertelny Golf Link Zgłoś
Gość: "Mlody"32 Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:07 Odwalcie się od mojego Golfa TDI. Dresiarzem nie jestem a ogólnie to jestem zadowolony z maszyny. Na szczęście wcale mi nie przeszkadzają opinie takich opiniotwórców jak wy. Link Zgłoś
Gość: borett Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.hd.pl 25.05.04, 23:16 to nie zmienia faktu, ze drechy lubia golfy, a szczegolnie tdi... jakbys mial golfa r32, tak jak sie podpisujesz, to bylbys kims... a tak - ot jestes... Link Zgłoś
Gość: Octavian TDI Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:15 Zazdrościmy, co nie? Link Zgłoś
habudzik Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! 26.05.04, 23:15 Gość portalu: Octavian TDI napisał(a): > Zazdrościmy, co nie? Czego? Dresów? Problemów? Popularności? Pieniendzów? Link Zgłoś
ron76 Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! 25.05.04, 23:17 maluch - turbo power V6 sport edition -PIONEER na szybie Link Zgłoś
Gość: "Mlody"32 Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:21 Niestety na R32 mnie nie stać, zbieżność w podpisie tp przypadek. Przy kilometrach jakie robie to TDI jest super wyborem i do tego wygodnym. Link Zgłoś
Gość: Q Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 26.05.04, 00:12 Wychodzi więc na to, że większość firm jest własnością dresów, używają bowiem octavii i passatów tdi... to samo dotyczy firm mających golfy... albo więc dresy są tak bogate, albo piszący tak mało poważni... Najpierw warto zaznaczyć dokładnie jakie są te dresiarskie auta, z reguły albo stare trupy, albo "bite" nówki, oczywiście "tjunikowane"... Ale swoją drogą nie widziałem dresów w diselkach... za to w starych beemkach i mietkach, takich z lekkim 10-letnim przebiegiem na gzie to i owszem... Link Zgłoś
ckdezerter Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! 26.05.04, 08:17 Szczerze mówiąc nie widziałem chyba drechów w Octavii, ale za to w Golfach III, starych BMW3 i 5, Audikach A4 i A8 no i różnej maści Kadetach. Oczywiście wszystkie te wynalazki posiadają przyciemniane szyby i wieśniackie spojlery, im większe tym bardziej podnoszą prestiż właściciela (oczywiście w jego własnym środowisku). A może jest tu na forum jakiś dresik, chętnie bym się dowiedział dlaczego takie a nie inne marki preferowane są przez drechów. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.trzebinia.net 26.05.04, 10:23 Na wioskach wszelkiej masci Golfy I,II,III,Kadety,Sierry,stare Alfy np. 33 i BMW rekiny. W małych misteczkach lub średnio zarabiające drechy w duzych głównie Civiki 1,2 i 3 generacje do tyłu,Lanosy,Bravo,AR 145,Asrty II i Golfy III oraz A3 i A4 i BMW 3 i 5. Zgadzam się z opinią,że nowy Accord choć ładny jest przekombinowany stylistycznie i to się dreską w Krakowie czy innej Łodzi podoba. Stawiam równiez (z bólem serca) na AR 156 zwłaszcza z przeszczepem na klapie bagażnika. Burzuje głównie BMW,w/w Accordy,AR 156 2.5,BMW 5 oraz duże terenówki. Jesli choci o ilość to ja stawiam na Golfy oraz Civiki. pozdr Link Zgłoś
Gość: misiak Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: 213.76.161.* 26.05.04, 10:40 To u mnie dresy są bogatsze:) s-klasa lorinser jaguar x-type lotus esprit Link Zgłoś
ckdezerter A co ze sprzętem audio? 26.05.04, 11:15 Duże głośniki przede wszystkim muszą być. Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Ulubieniec dresow - koncern VW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 11:37 Panowie prawda jest taka ze ulubiencem dresow jest koncern VW. Podejrzewam ze moze chodzi o jakies zwiazki z nazwa - samochod dla ludu a oni to w koncu plebs. Z koncernu VW dresy luba najbardziej marke VW i Audi ale poniewaz bieda panuje czesto ograniczaja sie do tanszych marek jak Skoda czy Seat. Autem kultowym dla nich jest oczywiscie Golf. Poza koncernem VW w gre wchodzi tez BMW ale stare modele. Proponuje mowic o regule a nie o wyjatkach bo dres moze zdarzyc sie w kazdym aucie. Dres w Jagu X typie to wyjatek w golfie regula. To ze ktos ma Golfa nie oznacza oczywiscie ze jest dresiarzem. Link Zgłoś
blackmessiah Re: Ulubieniec dresow - koncern VW 10.06.04, 21:15 Niestety, chciałem Corrado, a wyszedł Golf III GTI. Corrado był za drogi w urzymaniu, a Golfik w sam raz na moją kieszeń. A tu dowiaduję się, że jest to ulubiony samochodzik dresów. Co by jednak nie mówić na łamach tego luzackiego tematu - Golf rulez! Natrzaskano wszystkich wersji na całym świecie chyba tyle ile albumów Michaela Jacksona. Nie bez powodu. To relatywnie najtańsze, najbardziej trwałe auto (Ayrton Senna też jeździł Golfem GTI na zakupy a na pewno nie był dresem). Jeździłem już I i II generacją, teraz nadszedł czas na III, a w przyszłości będzie pewnie i IV (V już mi się tak nie podoba). Mieszkam w Niemczech i tutaj nie znają staropolskiego pojęcia "dresiarz". Golfem III GTI jeździ generalnie młodzież i biedniejsze Turasy (ja zaliczam się do biedniejszych Polaków). Bogate Turasy i Ruscy jeżdżą raczej BMW i Mercedesami, najlepiej jak największymi. W końcu ich baby na nich robią. W Polsce Golfem jeździ każdy, więc i dresom się przytrafia (jak znają jakiegoś handlarza to o Golfa najłatwiej). Kiedyś obiecałem sobie, że kupię wersję GTI. Padło na III i tak zostało. Jestem zadowolony. A dresy powinny służyć do wycierania asfaltu, najlepiej razem z właścicielem i jego adidaskami. Co to się na świecie porobiło. Link Zgłoś
Gość: R32 Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 21:27 Gość portalu: misiak napisał(a): > To u mnie dresy są bogatsze:) > s-klasa lorinser > jaguar x-type > lotus esprit Tak tak w Bialymstoku widzieliście lorinsera i lotusa na internecie u sołtysa:))) Link Zgłoś
Gość: misiak Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: 213.76.161.* 27.05.04, 07:43 Gość portalu: R32 napisał(a): Tak tak w Bialymstoku widzieliście lorinsera i lotusa na internecie u > sołtysa:))) Widzisz kolego u nas przy granicy robi się taki pieniądz o jakim w centrum Polski można tylko pomarzyć:)) A tak na poważnie to co - uważasz że jak zadupie to kasy ludzie nie mają? Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! 26.05.04, 11:42 to ja powiem, czym jezdza "mlodzi ambitni" w mojej malej podwarszawskiej miejscowosci: - zespol wiadacy to: 2 skody octavie tdi. grafitowa i srebrna. oczywiscie mocno przyciemnione szyby. jedna ma od miesiaca wsadzone 18-calowe obrecze. i dobrze. bo teraz gosciu jezdzi po uliczkach znacznie wolniej (+/- 40 km/h) bojac sie, ze mu na lokalnych dziurach popekaja felgi i szkliwo na zebach. obie octavie maja wykrecony w kosmos system audio, bo slysze ich w domu jak przejezdzaja ulica. parkuja codziennie w centrum miasteczka przed knajpa. siedza przy samochodach - nie wchodza do srodka. - 1 czarna skoda fabia. to jest tzw. "kandydat". koles kandyduje do gry w pierwszej lidze. zaczyna sie pokazywac razem z tymi od octavii (a polega to na tym, ze parkuja tak blisko siebie, ze rozmawiaja przez otwarte szyby - ale zaden nie wysiadzie - zabawne zjawisko socjologiczne). fabia ma zalozone lampy lexus-look i pierdzidech. 1.4 mpi. - renault kangoo. powaznie. zolte. szyby czarne jak noc. nie wiem co gosc robi, ale ja go widze ciagle. w ciagu dnia robi ze 20 kolek wokol miasta. nie kumam tego. samochod ma "niescigancki", ale za to slychac go na kilometr. musi miec jakis wieeeelki woofer w bagazniku. domyslam sie, ze jest gluchy. - czerwona calibra 2.0. grzechocze i dzwoni w czasie jazdy. trzyma sie chyba na lakierze. ale rury ma wieksze od srednicy obreczy. zapieprza po 140 przez okoliczne wioski (ograniczenie 40). - opel kadett gsi 16v. zajezdzony, ze uch. ale zdecydowanie najszybsze auto z tych wszystkich. wieeelkie rynny zamiast wydechu. - reszta to stare maluchy i polonezy z blachami pomieszanymi z roznych rocznikow, plastikowymi nakladkami, progami, spojlerami itp. Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! 26.05.04, 11:43 > - zespol wiadacy oczywiscie blad: powinno byc "wiodacy" Link Zgłoś
Gość: anty/pro-dres O malo sie nie posikalem ze smiechu. nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 11:51 Link Zgłoś
Gość: yuma Re: IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.05.04, 12:58 ostatnio widuje gangsterke w mondeo zwlaszcza tdci Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 19:37 Najpierw Lepper daje wywiad w radiu a potem twój post. Nizły ubaw. pzdr Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: 80.51.233.* 26.05.04, 13:47 A na Śląsku coraz więcej wieśniaków buja się Vectrami GTS z worami na śmieci i felgami po 17, 18 cali!!! Uważam że nowa Vectra to badziew jakich mało więc nie wiem czym te pajace sie tak popisują!!!???? Link Zgłoś
Gość: JKZ Audi Audi Audi IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 16:05 Audi to autko dresa, nie ma 4 pasków ale za to 4 kółka na przedzie. Link Zgłoś
blackmessiah Re: Audi Audi Audi 10.06.04, 21:21 I dlatego kiedyś będę jeździł Astonem Martinem V8, żeby mi żaden drech nie podskoczył w swojej choince. Ale czemu drechy jeżdżą kombikami Skody? Magazyn dresów ze sobą wożą, czy jak? Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 19:37 Zgadzam sie z kolega. Kolor czarny zdecydowanie przeważa. I mja takie dziwaczne aluminiowe felgi ..jak jeden :) pzdr dla krajana Link Zgłoś
Gość: dres a co wy tam buraki wiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 19:53 chlopaki ode mnie maja: nowego lexusa LS bete 540 2letnia merca cl 55 jeden ma zwykla E500 ja se jezdze beta 328 Ci a kazdy z nas ma felgi warte wiecej niz wasze zarobki w calym waszym gownianym zyciu Link Zgłoś
Gość: Adek Re: a co wy tam buraki wiecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 19:59 Hmmmmmm nie sadze , żeby sie zgadzało z tymi felgami. poza tym wole życ uczciwie i moje dzieci wychowac godnie nie zniże sie do dyskusji niskich lotów by nie dac Ci satysfakcji wiesz co to satysfakcja?? pzdr Link Zgłoś
Gość: TANK Re: a co wy tam buraki wiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 21:06 jasne a smok który przeleciał był koloru zielonego....pozdrawiam wszystkich dreso-głąbów !!! żyjcie szybko i umierajcie młodo !!! Link Zgłoś
Gość: MASS Re: a co wy tam buraki wiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 21:11 lał bym cie po gębie facet gdybyś tylko wpadł mi w łapy !!! Link Zgłoś
Gość: Adek Re: a co wy tam buraki wiecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 09:18 O kim mówisz Waćpan?? Link Zgłoś
arturos01 Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! 26.05.04, 21:21 Audi A4(stara wersja) Golf Passat BMW(każdy typ, może oprócz nowej 5 i 7) Link Zgłoś
Gość: Ada$ Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.toya.net.pl 26.05.04, 22:44 > No to zaczynam (kolejnosc przypadkowa): > - Pasek kombi TDI Tak!!! Zdecydowanie zgadzam sie. Dzis nawet widzialem taka buraczana rodzinke w passacie. Dwojka malych dzieci baraszkowala na tylnym siedzeniu. Nie byly przypiete nawet pasami !!!! O fotelikach nawet chyba nie wiedza ze istanieja. W tym czasie tatus z mamusia przy szczelnie zamkinietych szybkach raczyli sie tytoniowo-nikotynowym dymkiem. > - Octavia kombi TDI No coz. Po postach ktore mozna znalezc na tym forum mozna odniesc wrazenie, ze wszystkie modele Skody sa dresiarskie i buraczane ;-) Ja do tel listy dodalbym: 1. taksowkarzy w roznych modelach samochodow - tak ok. polowa zlotow to totalne chamy drogowe. Z drugiej jednak strony druga polowa taksowkarzy jest kulturalna. W tym zawodzie jest ogromne zroznicowanie. 2. Golfy (szczegolnie "w dizlu") - ten model samochodu pwoinien znajdowac sie na pierwszym miejscu tej listy. 3. Kadetty - ze szczegolnym uwzglednieniem wersji GSI (lub dowolnej wersji z napisem gsi na tylnej klapie) 4. stare Audi i BMW 5. wszystkie samochody ze sportowym/dziurawym wydechem Link Zgłoś
Gość: TANK Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 23:08 >"Ja do tel listy dodalbym: ɭ. taksowkarzy w roznych modelach samochodow - tak ok. polowa zlotow to >totalne >chamy drogowe. Z drugiej jednak strony druga polowa taksowkarzy jest >kulturalna. W tym zawodzie jest ogromne zroznicowanie" to po kiego grzyba generalizujesz tą grupę zawodową skoro tak można powiedzieć o wszystkich kierowcach, że jedni to chamy a drudzy są kulturalni?? totalnie płytka wypowiedź !!! Link Zgłoś
Gość: Ada$ Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! IP: *.toya.net.pl 26.05.04, 23:56 > to po kiego grzyba generalizujesz tą grupę zawodową skoro tak można powiedzieć > o wszystkich kierowcach, że jedni to chamy a drudzy są kulturalni?? > totalnie płytka wypowiedź !!! Ciesze sie, ze wypowiedzi Kolegi sa glebokie, blyskotliwe i zawsze bezblednie trafiaja w sedno. A tak swoja droga polowa taksiarzy-burakow to chyba jednak bardzo duza czesc ktora rzutuje na opinie o nich. Tak samo pewnie ok polowy driverow Golfow to buraki ale nie przeszkadza to nikomu w twierdzeniu, ze kierowcy Golfow to buraki. Polowa to ilosc na tyle duza, ze mozna juz generalizowac. Poza tym waracajac do tych taksowkarzy to tendecje do odchamiania obserwuje od niedawna. Kiedys taksowkarz to byl synonim drogowego chama i buraka. Moze dluzsze przerwy na postojach wykorzystuja na czytanie poezji, sluchanie muzyki powaznej czyli tzw odchamianie.;-) Link Zgłoś
blackmessiah Re: Dresomobil - najlepsze typy!!! 10.06.04, 21:25 A dla mnie samochód dresiarski to samochód z dresem w środku. Mam Golfa III GTI a nie jestem dresem, po prostu lubię czasem trochę szybciej przyspieszyć i lubię twarde zawieszenie. A w planach mam jeszcze założenie nowego wydechu, bo mi stary już rdzewieje. I może lekki tuning w przyszłości, albo oleje to w pizdu i kupię Astona Martina, żeby nie znajdować się na czarnej liście. Link Zgłoś
Gość: A. Zdecydowanie Golfy IP: *.trustnet.pl 26.05.04, 23:49 Największe dresiarstwo, wiochmeństwo i buractwo własnie w Golfie albo Polo wory mus zajn i oczywiście najpierw słuchać umc umc umc, potem łokieto w szybie i jedzie...Ostatnio dwóch takich debili jechało alejką w parku!!! bo na skróty....A po wiochach podobnie, czasami strach jechać zwłascza w soboty wieczorem jak się buraki po dyskotekach wożą.. Link Zgłoś
blackmessiah Re: Zdecydowanie Golfy 10.06.04, 21:27 He he! Dobre! Ale powiedzcie mi błagam co to są te wory w slangu - iny tłumik? niższe zawieszenie? Please:) Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Re: Zdecydowanie Golfy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:32 blackmessiah napisał: > He he! Dobre Ale powiedzcie mi błagam co to są te wory w slangu - iny tłumik? > niższe zawieszenie? Please:) przyciemniane szyby domowym sposobem :) Link Zgłoś
blackmessiah Re: Zdecydowanie Golfy 11.06.04, 14:47 Dzięki, a już myślałem, że to szersze kapcie:) Link Zgłoś