Dodaj do ulubionych

Chevrolet Orlando vs Renault Scenic

IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.11, 17:23
Cars byłby całkiem dobrym magazynem, gdyby Szczepan Mroczek testował częściej. No i oczywiście wycieczki z Rafałem Jemielitą są SUPER!!! W zespole Carsa brakuje mi Artura Włodarskiego, dział o motocyklach autorstwa Lemskiego i byłby b. dobry magazyn.
Obserwuj wątek
    • liczbynieklamia Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 30.09.11, 18:14
      "Nie mam rodziny, nigdy nie montowałem dziecięcego fotelika i do pełni szczęścia wystarczają mi dwa fotele w aucie. Robię to chyba za karę."

Tak właśnie wygląda większość testów motoryzacyjnych. Mamy pana redaktora, który w poniedziałki testuje samochody sportowe, we wtorki kombi, w środy pikapy, w czwartki autka miejskie, w piątki vany, a w weekendy przesiada się do własnego auta oczywiście kultowego i oczywiście z rocznika będącego ostatnim, w którym robiono Prawdziwe Samochody, wartego 2000zł (z bakiem pełnym paliwa). Totalne oderwanie od realiów.
    • Gość: zgoda Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 30.09.11, 18:16
      ...i na dodatek nie odróżnia SUVa od crossovera bo terenówka i osobówka to przecież to samo.
    • fisozd Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 30.09.11, 20:23
      Wolę scenica...

--
      www.filmy-i-seriale-online-za-darmo.cba.pl/
    • Gość: Zetor Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.09.11, 22:08
      Co to qva jest? Licealisci pisza w gazecie? Od kiedy? Jeszcze tak infantylnego i glupiego tekstu nie czytalem. Chyba przyslowiowe blondynki maja wiecej doswiadczenia i wiedzy.
    • Gość: RPWL Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.11, 22:26
      Co to, k...a, jest?!?! Redaktorzyna pisze za kare - to ja chromole takie porownanie! Wlasnie tacy "redaktorzy" kochaja jasna, niepraktyczna tapicerke, marudza, ze monstrualne felgi 18-calowe sa za male i domagaja sie jeszcze sztywniejszych zawieszen. Darujcie sobie takie "porownania".

Nigdy nie kupie "Cars" (swoja droga tytul moglby jednak byc po polsku)
    • gostek_gostek Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 30.09.11, 22:35
      problem jest tego typu, że wnętrze Renault bardzo szybko się starzeje. Po przejechaniu ledwie 100 tyś kilometrów z wnętrza zostają wióry. No dobrze, przesadziłem, ale wygląda na masakrycznie wyeksploatowane. Ciekawe jak znosi próbę czasu orlando? A jak te diesle z Chevroleta? Wiadomo, że gumowe panewki, miękkie wałki w dCi są w stanie przyprawić o zawał serca. Co to w ogóle za silnik w orlando siedzi? to coś od Opla czy koreańskie? Bo jak od Opla to też dupy pewnie nie urywa. Oni nigdy diesla nie potrafili zrobić.
    • Gość: asd Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.xdsl.centertel.pl 30.09.11, 22:43
      "Problem ?amerykanina? polega na tym, że Renault jest autem lepszym, bardziej dopracowanym i bez większych wpadek. A Chevrolet? Bardzo nierówny!"

Czytając ten tekst jakoś nie dostrzegłem tych wpadek Chevroleta, wręcz przeciwnie chwalicie go za lepszą pozycje w kabinie, lepszy silnik, lepsze hamulce, lepszą cene (bo w tej samej co Renault ale dostajemy więcej). Tak naprawde z wad wymieniacie tylko komfort podróżowania. Także dziwne zdanie na podsumowanie..
    • Gość: berdys Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.play-internet.pl 01.10.11, 01:05
      hehehehe usmialem sie w momencie kiedy przeczytalem o ciasnocie w 125p. No to ja Cie przebije- jechalem do DDRu maluchem, ze slaska. w 4 osoby plus bagaze dla tyluż osob. To byla ciasnota ! Do tego ten sciekajacy z samochodu bitex ;)
    • Gość: berdys Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.play-internet.pl 01.10.11, 01:06
      BTW- nie nazywajcie aut ktore nie sa vanami vanami. Van to Espace ;) a nie to to.
    • Gość: gosc Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.8-21-96.mc.videotron.ca 01.10.11, 01:55
      artykul rzeczywiscie denny i robiony za kareé.

smiesza mnie takie wyliczenia, co to rodzina potrzebuje miec w samochodzie.
      sam mam dwojke dzieci i kilka lat za samochod rodzinny robilo sportowe coupe 2+2, ktorym zjezdzilem europe wzdluz i wszerz. Ostatnio za samochod rodzinny robil duzy minivan. I w jednym i drugim przypadku rodzina byla zadowolona i nikt nigdy nie narzekal. tak naprawde liczy sie, by auto bylo wygodne, nie psulo sie i oferowalo przyjemnosc z jazdy.

BTW - ze scenika taki van jak z koziej dupy traba...
    • seerengie Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 01.10.11, 08:10
      deska rozdzielcza w orlanda - WOW! kompletny odlot, robi wrażenie...
    • Gość: godo Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 08:22
      Orlando to nie 'Amerykanin' (nawet nie jest oferowany w USA tylko w Kanadzie) ani tym bardziej Daewoo (tak mówią internetowi kretyni ci od 'nie umie skręcać i 'ma tandetne plastiki') tylko auto globalne. Jeśli już jakiś Chevrolet jest amerykański to Volt, Camaro i.t.p. Więc proszę dziennikarzy o niestosowanie takich dziecinnych uproszczeń.
    • Gość: asd Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.xdsl.centertel.pl 01.10.11, 08:52
      @godo
      GM, Chevrolet to amerykańskie firmy stąd stwierdzenie "amerykanin" jest jak najbardziej słuszne.
    • liczbynieklamia Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 01.10.11, 09:45
      @berdys
      Van to Espace ;)

Espace to minivan. Van to np. GMC Savana.

@asd
      GM, Chevrolet to amerykańskie firmy stąd stwierdzenie "amerykanin" jest jak najbardziej słuszne.

Może Opel Corsa to też samochód amerykański? Liczy się tak naprawdę to, gdzie gdzie i na jaki rynek samochód jest projektowany, a nie to, kto jest właścicielem i gdzie został wyprodukowany.
    • Gość: berdys Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.play-internet.pl 01.10.11, 10:50
      liczbynieklamia@ gdzie go kupic w europie , nowego , ze salonu ?

No wlasnie...
      Raczej mowilem o rynku EU niz US. Obecnie nie widze sensu sprowadzania samochodow z US.

Jezdzilem kiedys kiedys Dodgem Ram Van 2 gen. Swietne auto, mimo ze najlepsze do wozenia palet ( chodzi o wielkosc ) niz ludzi. Mimo to bardzo komfortowe.

• liczbynieklamia Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 02.10.11, 10:37
      @berdys
      gdzie go kupic w europie , nowego , ze salonu ?

Chyba nie kupisz. Przypuszczam, że przy europejskich cenach paliwa popyt na vany z silnikami od 200KM byłby bardzo niewielki. Jest za to sporo europejskich vanów - Ducato/Boxer/Jumper, Crafter/Sprinter - dostępne w wersjach towarowych i osobowych.
    • Gość: autoksiazka.pl Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.perr.cable.virginmedia.com 02.10.11, 13:29
      Myślisz o sprzedaży auta teraz lub w przyszłości? Pozwól sobie pomóc - zarejestruj się w serwisie autoksiazka.pl i stwórz CV swojego samochodu uwiarygadniając się przed kupującym!
    • Gość: gość Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.231.5.103.koba.pl 02.10.11, 13:35
      Wstęp do artykułu zniechęca do czytania reszty. Co to w ogóle za test? Jak taki test po wyznaniu autora na samym początku może być rzetelny? Jedno wielkie nieporozumienie. "za karę"
    • Gość: emp Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 14:52

Za darmo bym żadnym nie jeździł. Słyszysz "rodzinny" widzisz zapasionego baboka,
      teściową, gów-rzy i psa .... no i tatuśka z brzuszkiem brrrrrr
      Prosty test - pojedź tym na pierwszą randkę ..... wtopa murowana.
      • motylanoga71 Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 21.12.12, 12:17
        jak ktos ma rodzine, dzieci to po ch... ma nim jechac na randke? Czesto tez jest to drugie auto w "domu".
    • Gość: Franek_golas Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 16:05
      chętnie kręci się powyżej 4000 obr./min

ZERO POJECIA. Jak mozna krecic tak wysoko DIESLA????? Przeciez ten redaktorzyna jakby miał troche pojecia powinien juz dawno zmienic bieg na wyzszy.
    • Gość: babazakierownicą Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.11, 16:13
      @ emp
      Co ty wiesz o pier......
      Kładziesz panienkę na złożonym fotelu (oparcie) środkowego fotela w środkowym rzędzie (na randkę jedziesz tylko z przednimi i w/w, resztę zostawiając w garażu), a
      wtopę, to możesz mieć, conajwyżej jak trafisz na dni płodne*.
      Czy dama leży na plecach, czy brzuszku, warunki do penetracji masz idealne.
      Z reguły w sypialniach brak takiej podpórki.
      Jeżeli nie potrafisz wykorzystać pierwszej randki, to baw sie dalej klockami.
      * w tym wypadku posiadanie rodzinnyego minivana ogranicza późniejsze koszty.

P.S.
      Drogi redaktorze, skoro bierzesz wierszówkę, nie mów o karze, taki wybrałeś zawód.
      A, jeżeli ją bierzesz, to pracuj solidnie i nie nazywaj nadmuchanych kombiaków - minivanami. ..... conajwyżej mikro .......
    • Gość: zycietowiecej.com Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 18:43
      Wybralbym Chevrolet! Czym jest to zycie? Www.zycietowiecej.com
    • Gość: asd Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.xdsl.centertel.pl 02.10.11, 20:41
      @liczbynieklamia
      "Może Opel Corsa to też samochód amerykański? Liczy się tak naprawdę to, gdzie gdzie i na jaki rynek samochód jest projektowany..."

Czyli Fiat, Lancia, Opel i VW produkowane w Polsce są polskie? chyba żartujesz?!
      Chevrolet jest amerykański i nie ważne na jaki rynek produkują to ich wyroby są amerykańskie.
      Opel od zawsze był niemiecki i to że obecnie należy do GM nie ma znaczenia na jego pochodzenie.
      Takie jest moje zdanie.
    • Gość: emp Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 21:07

@babazakierownicą .... tylko czy top laska w ogole zechce wsiąść to takiego
      czegos ..... ktos to jedzdi tzw "rodzinnym" wysyla sygnal "tatusiek"
      chyba, ze jakas grubawa zdesperowana "baba" - taka to sama się wszedzie bedzie wsciskac.
      • Gość: justyna Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 15:48
        Powiem Ci że każda kobieta dobrze prowadząca auto prędzej wsadzi swój tyłeczek do dużego auta niż do malutkiego smarta:) większe auta typu van lepiej się prowadzą i trzymają drogi. Osobiście jeżdzę chevroletem orlando i nie mam Żadnych zarzutów, przejechane mam 13tyś i nic nie stuka i nie puka nic nie cieknie i nie zgrzyta idzie jak burza a na zakrętach nie ma konkurencji..
        • Gość: AX Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 00:40
          stary jak ma stukac przy takim przebiegu podyskutuj o tym za 150 tys km

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka