natalia.brzeska 07.10.05, 22:53 Czy ktoraś z Was uzywa do rozmów z Polską? Jaką wersję macie? A może lepiej używać gg do rozmów głosowych? Co polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akamas Re: Skype 07.10.05, 23:04 gg nie mam i nic o tym nie wiem. Skype uzywam duzo, nie jest to najnowsza wersja (mam 1.3.0.67) ale sprawdza sie dobrze jak na moje potrzeby. Najblizsza rodzina nie jest skomputeryzowana :( wiec dzwonie na stacjonarny i jest to tanie jak barszcz i na jakosc nie narzekam. Ze znajomymi gadam za darmo, bywa ze jakosc nie zawsze jest super ale najczesciej jest w porzadku. Fajnie jest zrobic sobie konferencje i rozmawiac w kilka osob z trzech roznych panstw :) Odpowiedz Link
aniek133 Re: Skype 07.10.05, 23:34 Polecam Skype. Korzystam czesto i nie narzekam :) Czasem sa jakies niewielkie problemy i jakosc nie jest tak dobra jak przez telefon (np. niewielkie opoznienia, nieco znieksztalcony glos, jakies szelesty, swisty itp.), ale coz... Darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby :)) Odpowiedz Link
agnieszkadydycz Re: Skype 07.10.05, 23:42 czesc ja tez czesto korzystam ze skypa 1.3.0.66 sprawdza sie bardzo dobrze jak rozmwiam ze znajomymi, ktorzy maja neostarade (przegaduje nawet 2 godzinki i wszytsko jest oki:)) niestety moja mama przeszla ostatnio na pakiecik i juz nie jest tak fajnie i mam problem z polaczniem (czasami mnie nie slyszy lub z opoznieniem) polecam bo to pozwala mi zaoszczedzic torszke kaski i daje mozliwosc pogadania rowniez w tygodzniu:) jakby cos moge podeslac linka pozdrawiam Odpowiedz Link
tuti Re: Skype 23.10.05, 15:13 a ja nie dalam rady zainstalowac sluchawki z mikrofonem, wyjscia z komputera takie mam, ze ten kto do mnie dzwonil, szedl na glosniki, a to tak ..glupio i mni si enie podoalo:/ Odpowiedz Link
deadeasy Re: Skype 08.10.05, 01:49 Moj laptop jest na wegiel wiec nawet nie moge zaistalowac nic nowego. Mam jednak BT Yahoo i to-to przyszlo z YahooMessenger (a to z kolei z BT Communicator). Poczytalam sobie o Skype jednak. Wyglada na fajny pakiet ale jedyne co mnie "odstrasza" to fakt, ze ma globalna ksiazke "adresowa". Ja akurat nie chcialabym zeby mi jacys kawalarze gitare zawracali bo maja taka sama date urodzenia co ja mam. YahooMessenger jest bardziej prywatny, "gada" sie tylko ze znajomymi. Rozmawialam z kumplami tu w UK i bylo super. Problem sie zaczal z moim komputerem tylko wtedy jak w tym samym czasie zaczelismy sie ze znajomymi dzielic on-line albumami fotograficznymi podczas gadki - moj komputer zaczal sie dasac ;o) Nie probowalam jeszcze gadac z komputerem w Polsce (mijamy sie ze znajomymi na czacie). Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Skype 08.10.05, 12:11 No wlasnie, ja tez sie obawiam, ze moj komputer jest za stary na te przyjemnosc. Ale w pon przychodzi koles od kompa, to moze cos zaradzi. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi! Odpowiedz Link
aniek133 Re: Skype 08.10.05, 12:27 Skype nie ma nic wspolnego z jakoscia komputera. Jesli komputer nadaje sie do korzystania z internetu to jednoczesnie i do Skypa :) Ja mam nawet modem, a nie stale lacze i wszystko jest ok, aczkolwiek przy tej zawrotnej powolnosci ani nie przypuszczalam, ze to bedzie dzialac :) Ale znajomi tak dlugo namawiali i nalegali, ze wreszcie kupilam sluchawki z mikrofonem (za 10 zlotych, bo jako pesymistka nie sadzilam, ze wszystko bedzie ok i chcialam jak najmniej inwestowac) i postanowilam sprobowac. Wszystko jest ok i jestem bardzo zadowolona :) Odpowiedz Link
deadeasy Re: Skype 23.10.05, 15:33 Aniek, dzialanie kazdego programu ma "cos" wspolnego z "jakoscia" komputera (a dokladniej specyfikacja CPU+RAM). Dlatego m.in. przy kazdym oprogramowaniu podaja "minimum requirements". Moje polacznie jes 2.2Mbps ale tak naprawde to ja nie czerpie z tego korzysci poniewaz moj sprzet nie jest w stanie "tego wszystkiego" przerobic. Czas na nowy laptop po prostu bo zadna ilosc wegla nie pomoze. ;o) Na poczatku myslalam, ze to zle ustawienia Internetowe, ale takie same mam problemy jak nie jestem podlaczona do Internetu i pracuje w Word. Nawet regularne "czyszczenia" i defragmentacja juz nie pomagaja. :) Odpowiedz Link
ralphos Re: Skype 08.10.05, 18:01 deadeasy napisała: > jedyne co mnie "odstrasza" to fakt, ze ma globalna ksiazke "adresowa". Ja > akurat nie chcialabym zeby mi jacys kawalarze gitare zawracali bo maja taka > sama date urodzenia co ja mam. Przecież nie musisz wpisywać wszystkich swoich danych. Poza tym możesz w opcjach ustawić, żeby dzwonić do Ciebie mogły tylko osoby z Twojej "książki telefonicznej" i nikt nie będzie głowy zawracał. A jeżeli chodzi o jakość, to Skype jest najlepszy. Tylko żeby jeszcze wszystkie łącza w Polsce były sensownej jakości... Odpowiedz Link
papilia Re: Skype 23.10.05, 20:30 Skype dziala tez na Windows 2000.Podaje link gdzie to wszystko jest opisane www.skype.com/intl/pl/download/ Odpowiedz Link
feliscat Re: Skype 23.10.05, 23:14 bardzo polecam skype do Polski dzwonimy tylko przez skype, tak samo tutaj, z BT nie dzwonimy wcale, jakość? przeważnie dobra, zwłaszcza jak komp nic w tym czasie nie ściąga... pozdr Odpowiedz Link
ralphos Re: Skype 24.10.05, 00:11 Skype przeważnie chodzi z Windows 98, czasami może być więcej trzasków, ale generalnie nie ma problemu. Odpowiedz Link