Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Chińskie gwiazdki

IP: *.piotrkow.pilicka.pl 18.10.11, 08:39
Miłego dnia!
Obserwuj wątek
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 08:57
      co to za kryteria rankingu - auto do użytku 2-4 razy w miesiącu ( bo resztę czasu spędzamy na wakacjach tak ? ) a co do najlepszych napędów na 4 buty to jest porównanie 4 zer z BMW , więc nie głosić tu utartych opini proszę ,gwiazda jak redaktor wspomniał to sama rdza , szuwaru STYPA wygląda jak zabawka z innej epoki z tym doklejonym plecakiem , za to ałtbek stylistycznie się nie starzeje podobnie jak forester pierwszej edycji którego zabrakło w tym rankingu , a Volvo z jego napędem nadaje się do odwożenia dzieci do przedszkola pod warunkiem że jest blisko i po odśnieżonym asfalcie -)) , zabrakło też trójki E 46z napędem X , np z 3 litrową benzyną , ceny zblizają się do 20 tys za te auta
    • Gość: a Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:21
      a ja chciałbym podarować redakcji 10 groszy
      1 gr
    • Gość: wierny_widz Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.238.73.201.ip.abpl.pl 18.10.11, 09:22
      Jak ja się cieszę, że w moim CCS elektronika jest ograniczona do minimum. Przynajmniej ja jadę autem a nie auto mną. Co do rankingu, to znalazło by się jeszcze parę pozycji do rankingu. sailor już podrzucił parę dobrych pomysłów. Pozdrawiam Panie Jacku. :)
    • Gość: a Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:22
      1 gr
    • Gość: a Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:22
      1 gro
    • Gość: a Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:23
      1 gros
    • Gość: a Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:23
      1 grosz
      1 grosz.
      1 grosz ..
    • Gość: a Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:24
      1 grosz ...
    • Gość: a Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:24
      1 grosz ....
      1 grosz .....
    • Gość: a Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:25
      .......... ależ nie ma za co
    • Gość: wierny_widz Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.238.73.201.ip.abpl.pl 18.10.11, 09:31
      Przepraszam. Miało być "to ja prowadzę auto a nie auto prowadzi mną". :)
    • Gość: jacek Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:33
      Chińskie samochody zaczynają powoli radzić sobie w testach zderzeniowych na tyle znośnie, żeby nie odstraszać totalnie nabywcy, zanim jeszcze wejdzie do salonu. Na przykład Chery J1 dostał ostatnio w australijskim teście ANCAP 3 gwiazdki. Niestety (dla Chińczyków), ten samochód ma tak wiele słabych stron, że stosunkowo niska cena nie jest ich w stanie zrównoważyć. Z cenami Chińskie firmy nie będą w stanie zbyt wiele zrobić, bo płace w przemyśle motoryzacyjnym rosną u nich bardzo szybko, a technologia nie stoi u nich na japońskim poziomie pozwalającym optymalizować koszty już od etapu koncepcji samochodu. Zanim ich małe samochody dorosną do poziomu technicznego choćby Pandy produkowanej w Polsce, koszty produkcji mogą okazać się wyższe niż w Tychach. W sumie, mimo postępu, jaki Chińskie firmy zrobiły w ostatnich latach, zagrożenie ich skuteczną inwazją na Europę i USA raczej zmalało, niż wzrosło.
    • Gość: janek.b Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 10:11
      Salon Rovera i BMW to widać ulubione miejsca motodziennika
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 10:43
      Volvo R stały punkt programu :)
      ....
      Słabawo dzisiaj, ale co cieszy MD trwa ostatnimi czasu regularnie ponad 5 min...
    • Gość: omax Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: 178.73.48.* 18.10.11, 12:43
      Chińczycy są tak bezczelni, że nawet nazwy własnej organizacji nie chce się im wymyślać tylko dodali literkę C do istniejącej aby ludzie myśleli, ze to jest to samo tyle ze w Chinach.
    • Gość: radar Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.radom.vectranet.pl 18.10.11, 13:48
      sailor - o co ci chodzi z tymi wakacjami ? Takie rozwiązanie niektórzy stosuja. Mój dobry kolega ma w rodzinie dwa auta - stare A3 do codziennej jazdy i wypieszczoną na maksa BMW 3 z pełnym Mpakietem, nawoskowaną i błyszczącą do weekendowych wyjazdów z rodziną czy poprostu żeby poszaleć w zimę.
    • Gość: gosc Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 14:08
      Z tymi spalaniami po mieście w tych autach to trochę przesadziliście 12 litrów w 4.2 to może wyjść w cyklu mieszanym a nie w mieście przykro ze takie nie wiarygodne informacje podajecie :(
    • liczbynieklamia Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki 18.10.11, 14:42
      @radar
      Mój dobry kolega ma w rodzinie dwa auta - stare A3 do codziennej jazdy i wypieszczoną na maksa BMW 3

Faktycznie są ludzie, którzy normalnie jeżdżą starymi, niebezpiecznymi sztruclami, ale nie z powodu braku funduszy na normalny, bezpieczny samochód, tylko dlatego, że chcą ten normalny i bezpieczny samochód "oszczędzać". Dla mnie to jest niepojęte.
    • Gość: Kuba Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 15:51
      Zwróćcie uwagę na słowa z 2:15
      czyli jak będę doganiał tira, i chciał go wyprzedzić z marszu, to inteligentny system odetnie mi moc?
    • Gość: m Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.205.20.75.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.11, 16:36
      grosz
    • Gość: TheWegmic Re: Motodziennik: Chińskie gwiazdki IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 16:41
      Dziwny ranking aczkolwiek Volvo to rzeczywiście dobry wybór tak jak i Audi z resztą to bym się porządnie zastanowił, dodał bym jeszcze Saaba 9-3 w wersji 4x4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka