Dodaj do ulubionych

Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą

IP: 195.85.249.* 31.10.11, 07:59
duzo lepszy niz skoda superb , i nie ma kurczaka na masce
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.home.aster.pl 31.10.11, 08:11
      duzo lepszy niz Robur. i nie ma napisu na masce
    • Gość: prohyundaiowiec Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.mofnet.gov.pl 31.10.11, 08:18
      Hyundai czy Kia zaczynają mieć jakość i poważanie niczym samsung w telewizorach. Ale wiekszosc modeli mają jednak za drogo. Skoro ceny porownywalne z passatem czy mazda, to ludzie będą woleli bardziej markowe z racji mniejszego spadku wartosci. Natomiast w kompaktach patrrzac na wersje podstawowe z klimą - hyundai i30 1,4 109 base+ do kupienia za 45 przy astrach, golfach czy aurisach z podobnym wypos. za 58-65 jest moim zdaniem propozycją bezkonkurencyjną.
      Nawet przy kii ceed za którą trzeba od tych 51-52 liczyc (i silnik dali do ceeda slabszy tj. 90 km, a za 1,6 126 trza z 55 liczyc). Niekiedy nawet sie zdarzają oferty nowych i30 base+ diesel 90 KM (szkoda ze słaby, 14 sek. do 100 przysp.) za 48-49.
    • Gość: Gość Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: 195.85.249.* 31.10.11, 08:24
      Byc moze w małych autkach koreańcom się udaje zawalczyć ceną.
      Ale od segmentu D wara i nie dla psa kiełbasa - gdzie tam hjundajowi do passata czy avensisa - chyba że mówimy o 2 hjundach w promocji w cenie 1 passata

ktos kto kupi hjundaja za kwotę podobną do tej jaka jest potrzebna do zakupu passata/accorda/mazdy6 bedzie chyba nietrzeźwy

ten i40 moze konkurować co najwyżej z laguną , z badziewiastym mondeo czy C5 - ale tam ceny są na poziomie 80-90 tys za dosyc dobrze wyposażone modele
    • Gość: Gosc Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: 195.85.249.* 31.10.11, 08:29
      koreańcy mają pozwolenie na sprzedaż po cenie = 0,8 ceny za normalne auto

gdy nie trzymają się tej zasady następuje kara - jako przykłada SantaFe z 2009 stojące nadal w salonach jako "nowe" i nie mogące znaleść nabywców

wszyscy się podniecają Kia Sportage - gdyby nie sprzedawali tego badziewia za 75% ceny hondy CRV nastąpiła by kara - i te by też zalegały w salonach

ten i40 kupią wyłącznie ludzie bez pomyślunku i jakiejkolwiek logiki - chyba ze chcą prac pieniądze - wtedy koreańce za 120 tys są idealne

podobnie SantaFe - duzo droższy od
    • Gość: figur Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.nat0.sta.nsm.pl 31.10.11, 08:32
      ciekawe jakie choroby wieku dziecięcego zafunduje swoim użytkownikom
    • Gość: gizmo Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.compower.pl 31.10.11, 08:48
      Ładnych Koreańcyków ostatnio nie brakowało, to coś jest ohydne.
    • pit_sam_pras Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą 31.10.11, 08:53
      fotograf powinien sobie strzelić w łeb i więcej nie wku...ać ludzi takimi bezsensownymi zdjęciami.
    • Gość: Gość Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.11, 08:56
      czy piszacy tu opinie o tym ze Toyota, VW, czy Opel sa THE BEST nie zdaja sobie sprawy z tego ze daleki wschod juz dawno doscignal ta nasza "Europe" ??? u mojego brata w "niezawodnym" 2 letnim oplu vectra polecial alternator i jak pojechal do serwisu na wymiane to specjalisci z opla wcale nie byli zdziwieni ze w nowym (2'letnim) aucie jest taka usterka, wrecz przeciwnie POTWIERDZILI ze w tych autach w tym wieku to jest NORMALNE !!!!!!! wszyscy producenci robia w tej chwili auta na jednakowym poziomie "niezawodnosci" !! a jak ktos chce sobie przedluzyc fi....a i miec logo VW czy inne na masce to jego sprawa
    • Gość: Aaaaaa Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.rdc.pl 31.10.11, 08:58
      Ale w czym to udawane Mondeo ma być lepsze od oryginału?
    • Gość: brutus Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.11, 08:58
      To wnętrze jest naprawdę brzydkie przekombinowane na maxa nadaje się dla młodego azjaty a nie dla europejczyka. Zero gustu , pełno przycisków , pełno krzywizn , bardzo nerwowe wnętrze. Zewnętrznie również auto na dwa sezony za 3 lata będzie razić brzydotą. Cena kosmiczna no imam nadzieję że w końcu model który będzie cichy. Mój znajomy sprzedał po pół roku Kia Wengę bo nie mógł znieść hałasu.
    • Gość: el dupa Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.xdsl.centertel.pl 31.10.11, 09:04
      "Niestety, wizytówką jest też niebieskie podświetlenie instrumentów, podobno modne za Oceanem. Na dłuższą metę męczy oczy kierowcy,"

VW tyle już lat stosuje niebieskie podświetlenie i Qr....ani razu w testach nie widziałem aby ktos pisał że jest męczące!!!
    • Gość: mal content Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.182.25.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.10.11, 09:05
      artykul z przyszlosci...01/11 jest dopiero jutro
    • Gość: boss Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.11, 09:15
      Ładne autko, ma takie niemiecki design. Ponoć z jakością jest już u nich całkiem nieźle.
      Za tą cenę nikt tego nie kupi więc za jakieś 2-3 lata sprowadzę sobie z Francji takiego 3 latka za 30tysięcy:)
    • Gość: Gość Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.ip.netia.com.pl 31.10.11, 09:22
      Co jest z tym samochodem? Moje Volvo V40 z 1997 roku w wersji 2.0 benzyna 136 KM z czterobiegowym automatem rozpędza się do setki równie szybko, a wersja z pięciobiegową skrzynią ręczną zostawia tego hyundaia daleko w tyle. A tu w hyundaiu nie dość, że manual, to jeszcze sześć biegów trzeba zamontować, żeby to jakoś jechało...
    • Gość: gosc Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.11, 09:23
      Na tą chwilę jest bezkonkurencyjny:) Dacia jeszcze nie wystawiła auta w tej klasie.
      Japończycy i VW to wyższa liga a Skoda i Francuzy się psują więc co z nich za samcohody skoro więcej stoją niż jeżdzą?.
      Czyli na tę chwilę jest jedynym samochodem klasy średniej dla ubogich którzy chcą mieć duże auto za małe pieniądze.
    • Gość: gosc Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.11, 09:27
      piszę oczywiście o nowych samochodach, ten jako nowy jest absurdalnie drogi nawet jak na nowy samochód(powinien kosztować max 40-50tysięcy) ale o używanych, no bo bądźmy szczerzy którego uczciwego człowieka stać na nowy samochód? tak jak ktoś już pisał ten jest dobry do prania brudnych pieniędzy.
    • Gość: draft Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.11, 09:32
      Strasznie drogo !!! Jak można kupić taką kupę za taka kupę pieniędzy ??? Szum jak zwykle wielki jak dwa bąbelki. Tyle pisali jak I30 wchodził jak zmiecie europejskie firmy - BUAHAHAAHA . Dzisiaj całe place I30 czekają na klientów w cenie Polo. Nie mam nic przeciwko Korei i jej produktom ale cena porównywalna do markowego produktu za taki badziew to przesada.
    • szoferek1 Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą 31.10.11, 09:41
      Jeździłem i40 testowo i mogę powiedzieć że jest to bardzo dobrze wykonane autko.Jak narazie jedynym mankamentem był słaby silnik (1,7 d),ale w porównaniu np.do Passata dużo więcej miejsca (szczególnie z tyłu) + bardzo obszerny bagażnik.Bardzo sceptycznie podchodziłem w pierwszej chwili do tego koreana,ale jestem mile zaskoczony.A tak na marginesie to radziłbym trochę nim pojeździć a dopiero później wydawać opinie!
    • Gość: pepe Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.11, 09:46
      No tak, piszecie ze konkurowac ma Toyota - a tu zadnej wzmianki w podsumowaniu o reszcie samochodow z powiedzmy tej samej klasy: samej Toyoty, Hondy, Forda czy francuzow...
    • Gość: Gosc Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: 193.201.36.* 31.10.11, 09:51
      Tak skody się strasznie psują. Mam taką Fabię z 2008 roku. Moja od nowości. 1,9 TDI 105 KM. W tej chwili 90 tys. km przebiegu. Koszty :) 6 przeglądów po 500 zł i przy przebiegu 60 tys km wymienione klocki z przodu a teraz niedawno przy 90 tys klocki z tyłu. Jakość samochodów wszystkich marek jest w tej chwili bardzo porównywalna. Serwisy prawie wszystkich marek ilość roboty mają bardzo podobną. Koreańczycy muszą jeszcze tylko zapracować na opinię i przegonią europejskich producentów z palcem w dupie.
    • liczbynieklamia Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą 31.10.11, 09:54
      @Gość
      Ale od segmentu D wara i nie dla psa kiełbasa - gdzie tam hjundajowi do passata czy avensisa - chyba że mówimy o 2 hjundach w promocji w cenie 1 passata

Spokojnie, za rok zobaczysz wyniki sprzedaży w Europie Zachodniej i się zdziwisz.

@Gość
      Moje Volvo V40 z 1997 roku w wersji 2.0 benzyna 136 KM z czterobiegowym automatem rozpędza się do setki równie szybko

Kilkanaście lat i jedna klasa w dół to ogromna różnica w masie i wielkości samochodu. Trudno, by nie miało to odzwierciedlenia w przyspieszaniu.

@el dupa
      VW tyle już lat stosuje niebieskie podświetlenie i Qr....ani razu w testach nie widziałem aby ktos pisał że jest męczące!!!

Dokładnie, a to naprawdę jest męczące!
    • Gość: Hmm Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.11, 09:54
      Jezeli uwazacie, ze i40 jest drogi, to zobaczcie jak H pojechal z cena Velostara.
      A co do samochodu - jezeli jego glowna zaleta jest "uroda", to ja bardzo dziekuje, bo imo jest paskudny z kazdej strony. Jezeli autor chcialby zobaczyc jak wyglada piekne kombi, to neich popatzy na AR159.
    • Gość: michu Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: *.smgr.pl 31.10.11, 09:56
      jak zobaczylem pierwsze zdjecia tego samochodu to musze przyznac ze zrobil na mnie wrazenie. ale po jakims czasie gdy zobaczylem go na ulicy, faktycznie sie za nim obejrzalem, ale tylko dlatego ze ten samochod jest brzydki, gdzies zagubil proporcje. i cena powinna byc o jakies 10 tys nizsza.
    • Gość: Gość ;) Re: Hyundai i40 1.7 CRDi | Za kierownicą IP: 212.160.99.* 31.10.11, 09:57
      Faktycznie paskudne toto. Przód fatalny jak wszystkie dzisiejsze samochody. Tył lepszy - choć zbyt niemieckovanoidalny i beznadziejne obłości. Z boku - czołg, jak ople. W środku też dziwadła: niepotrzebne obłości. Światła ładne, ale, faktycznie, kolor kretyński. No cóż, najciekawiej prezentuje się kufer kombi po otwarciu klapy... Zobaczymy, czy cena jest dobrze skalkulowana (mnie też nie przekonuje...).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka