Dodaj do ulubionych

Straż Graniczna jak policja

• Gość: festus Re: Straż Graniczna jak policja IP: 178.73.49.* 16.11.11, 21:39
      Niech żyje wolność, wolność i swoboda...
      A PRL był ponoć państwem policyjnym bo było ORMO.
    • Gość: Marian Paździoch Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 16.11.11, 21:41
      spokojnie, aby mieć prawo używać radaru-suszarki, należy mieć świadectwo kwalifikacji obsługującego. wątpię czy straż graniczna wyśle na przeszkolenie jakąś grupę od siebie. a bez tego świadectwa pomiar dokonany jest nieważny (tak samo jak brak legalizacji radaru)
    • Gość: dorosły człowiek Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.acn.waw.pl 16.11.11, 21:44
      Wolność jest dla normalnych, a nie dla świrów, którzy chcą zapie...ć stówą w zabudowanym. Jeździj przepisowo, to nie zapłacisz, choćby radar był co 100 metrów. Tak ciężko to skumać?
    • kapitan_rzbik Re: Straż Graniczna jak policja 16.11.11, 21:52
      czyli głupie trepy bądą teraz panem władzą
    • Gość: lex Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 21:55
      to ja juz wole powrot do przeszlosci i dawne PRL, - "gierkówką " jechalo sie z wawki do cieszyna niecale 4 godziny bo nie bylo zadnych radarow,misiow z syszarkami ,swiatel co pare kilometrow etc etc..., za chwile bedzie wiecej kontrolerow niz zwyklych userow drogi i beda sami siebie kontrolowac ...kompletnie kraj nie do zycia jest ta parszywa polska
    • Gość: Sztefen Meller Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 21:56
      Czyli jak dwa lata temu straż graniczna wlepiła mi mandat za wyprzedzanie w korku ciągłej (na podstawie obserwacji przez lornetkę), to mandat ten był nielegalny? Tak czy inaczej zapłaciłem darmozjadom w Kołobrzegu.
    • marmars Re: Straż Graniczna jak policja 16.11.11, 22:03
      Wpolsce to komornik moze zabrac prawojazy POMIMO ZE PLACE REGULARNIE ALIMENTY .Zlodzieje zabieraja samochody .Nic mnie nie dziwi itat jestesmy posmiewiskem w swiecie .Taki to kraj
    • Gość: Ehhhhhhh Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 22:11
      Niedługo to i ks. proboszcz będzie nakładał mandaty za przejad obok kościoła bez zatrzymania.
    • Gość: dr.kwasenbrau Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 22:17
      To niesprawiedliwe!
      Takie same uprawnienia powinni mieć też; strażacy, kominiarze, kolejarze, mzk, pogotowie gazowe no i oczywiście pielęgniarki.
    • Gość: gryzli Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.11.11, 22:18
      Tu się wszyscy rechocą, a jak pokazują wyniki wyborów, później znaczna część i tak idzie na szkodników głosować.

Najwięcej w Europie podsłuchów, służb uprawnionych do kontroli drogowej... czego jeszcze?
      Dziadek z wermachtu opowiadał jak adolf h. swoje władztwo budował? I nie pomniał, że z tego władztwa po owym władaniu została ruina?
    • framberg Re: Straż Graniczna jak policja 16.11.11, 22:18
      No i dziwić się, że policja leje w Dzień Niepodległości świętujących z polskimi flagami?
      przycież totalitaryzm już dawno zagościł w tym opresyjnym kraju. Państwo staneło na skraju faszyzmu.
    • Gość: wiera Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.11, 22:21
      ANO, TAK ŻEŚMY SOBIE WYBRALI TERA I WCZEŚNIEJ.
      OTO SPOŁECZNOŚĆ KTÓRA LUBI ZJEŚĆ, WYPIĆ, POCIUPCIAĆ.
      NIE UMIE PRZEWIDYWAĆ I ROZSZYFROWAĆ ZAMIARÓW KANDYDATÓW DO RADZIECKICH RAD ROBOTNICZO CHŁOPSKICH
    • babaqba Re: Straż Graniczna jak policja 16.11.11, 22:36
      "przeciez to jest proste - nie chesz placic, to sie zachowuj, zamiast kombinowac jak kon pod gore. ci, ktorzy znaja umiar nie placa."

Masz świętą rację. Ja dokładnie tak mam zamiar postąpić i już niedługo będę mieszkał w normalnym kraju. Nie chce mi się kombinować, nie mam cierpliwości do jeżdżenia po Polsce, w sznurze śmierdzących TIRów, przez niekończące się wioski, dziurawymi drogami... Krajowi będzie lżej, że się pozbędzie jeszcze jednej osoby (Polaków jest wystarczająco dużo), mi będzie lżej (o wiele). Zostaną tylko rolnicy, emeryci, księża i urzędnicy. Nastąpi wtedy epoka szczęścia i porządku.
    • Gość: mandatowy Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.11, 22:37
      a ja tej bandzie wystawie mandat w przyszłych wyborach
    • Gość: dzibdzio Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.11.11, 22:40
      chory kraj, lepiej stąd wyjechać
    • pryszcze.duszy Re: Straż Graniczna jak policja 16.11.11, 22:52
      Połowa komentarzy pod tym artykułem w normalnym kraju byłaby szokująca. U nas nienormalność to normalność.

Macie rację, wyjedźcie, wszyscy wyjedźcie, którzy nie umiecie się zachowac na drodze :)))
    • pryszcze.duszy Re: Straż Graniczna jak policja 16.11.11, 22:55
      i jeszcze prośba do PiSiorków ,których tym razem tu przygnało - zostawcie te laptopy i zajmijcie się trochę rodzinami ;)
    • Gość: zbanowany Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 22:59
      Czego to politycy nie wymysla zeby tylko zasilic budzet no bo przeciez nie chodzi tu o bezpieczenstwo to tylko taka przykrywka dla okradania obywateli. Sprawdza sie haslo ze jezeli rzad chce twojego dobra powinienes te dobra jak najszybciej schowac.
      Czekam kiedy ksieza dostana uprawnienia do wystawiania mandatow i to nie tylko za wykroczenia drogowe.
      Jakos tak sie sklada ze wszystkie reformy przeprowadzane w tym kraju po to zeby "polepszyc" nasze zycie polegaja na podnoszeniu podatkow podnoszeniu cen, obnizaniem pensji i zwalnianiem ludzi z pracy. Zaczynam marzyc o tym zeby kolejne rzady nic nie robily zwlaszcza dla naszego "dobra".
    • Gość: janek Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 23:04
      Ale Auto! zobacz na: zycietowiecej i dodaj com
    • pryszcze.duszy Re: Straż Graniczna jak policja 16.11.11, 23:06
      haha i następny swoje :)))

panie zbanowany, co jest złego w karaniu za nadmierną prędkość?
    • Gość: zbanowany Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 23:22
      @pryszcze.duszy
      Widac ze nie masz prawa jazdy albo samochodu, oczywiscie sa sytuacje kiedy mandat sie slusznie nalezy ale wiekszosc "kontroli" jest po to zeby wyludzic "lapowke" albo wykonac plan mandatow. Kiedys chyba skacowany patrol mnie zatrzymal a ze nie mieli jak sie przyczepic do przepisow ani stanu samochodu to jeden z policjantow stwierdzil " no panie kierowco to prawo jazdy wyglada na podrobione bede je musial zatrzymac do sprawdzenie " dostal stowe i prawo jazdy juz nie budzilo zastrzezen.
    • pryszcze.duszy Re: Straż Graniczna jak policja 16.11.11, 23:28
      @zbanowany

Mam prawo jazdy od 10 lat i nastukane ze 150 tys km, poruszam się po mieście zawsze z prędkością niższą niż 60 km/h a poza terenem zabudowanym niższą niż 100. Irytuję się kiedy śmiga koło mnie ktoś kto ma ograniczenia w nosie, bo może skoro nic mu nie grozi. A powinno bo jego niebezpieczna jazda grozi mnie albo moim najbliższym. Ograniczenia prędkości ratują życie. Ale nie w Polsce bo tutaj przestrzeganie ich jest źle widziane.
    • Gość: debra Re: Straż Graniczna jak policja IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 17.11.11, 02:30
      ale macie wesolo w polandi struz miejska .struz lesna .struz rybacka ,struz graniczna ,struz obywatelska ,i struz na struzowce zyc nie umierac szkoda ze tego nie ma w U.S.A bo bym musiala zmienic kraj co za debilizm nie dziwie sie ze Kosciuszko i Pulawski UCIEKI Z POLANDI wivat glupota
    • 1mississauga Re: Straż Graniczna jak policja 17.11.11, 05:21
      Rozumiem policja wypisuje mandaty za przekroczenie predkosci i inne wykroczenia drogowe ,dla niesfornych kierowcow, ale inne sluzby mundurowe to jakies nieporozumienie.Inne sluzby mundurowe tak jak straz miejska nadaje sie do wypisywania mandatow za zle parkowanie i ochronie obywateleli ,czy straz graniczna do kontroli przeplywu nielegalnych emigrantow czy przeplywu kontrabandy.Tak powinno funkcjonowac panstwo ,to co sie dzieje w RP swiadczy o balaganie ustawodawczym. Cale szczescie ze nie musze tego przezywac na wlasnej skorze.
    • unhappy Re: Straż Graniczna jak policja 17.11.11, 08:06
      Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nadal prawdopodobieństwo zostania złapanym na przekroczeniu prędkości będzie bliskie zeru. Tak więc kierowcy. Spokojnie możecie zapier*alać w terenie zabudowanym stówką. Ryzyko wpadki jest MINIMALNE :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka