Dodaj do ulubionych

Szybkie auto dla rodziny :)

03.01.12, 20:36
Chce kupić auto którym będę głównie jeździł sam, czasami żona i 2 dzieciaków. Warunek - do 70 000 szybkie tj, poniżej 7 s. do 100. Póki co numer 1 to Lexus IS350. Jakieś inne propozycje?? Ewentualnie opinie o tym aucie mile widziane...
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany za tyle to chyba jakiś połamany hehe... 03.01.12, 20:49
      ...chyba że sam go przywieziesz z hameryki - is350 jakoś trzyma cene wysoką nawet ze starszych trochę roczników

wątpię żebyś w pomrocznej wydłubał coś po akceptowalnym dzwonie za 70 kafli, ale powodzenia hehe

w tej kategorii cenowej to sobie popatrz raczej za jakimś np LS400 poprzednim gdzieś tam z okolic 2000 roku, i jeszcze będzie ta zaleta że te dzieci ci się pomieszczą bo w IS to tak nie bardzo, twój warunek "szybki" spełnia też
      • dr.buzz Re: za tyle to chyba jakiś połamany hehe... 04.01.12, 08:37
        przestan pipcyc z tym trzymaniem cen hehe

tu masz za 80 prawie noffke

otomoto.pl/lexus-is350-3-5-v6-aut-jen-10tkm-C22071627.html
        • greges58 Re: za tyle to chyba jakiś połamany hehe... 04.01.12, 11:16
          Toto ma już 6 ( sześć ) lat !!!
          Nówka ?
          Prawie... .

;)

Pozdrawiam ^^
    • toreon Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 10:07
      Audi S4 chyba jeszcze bardziej spełnia te kryteria.
    • stanczyk-5 Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 11:06
      .. az tak bardzo znuzyla cie rodzina ? ;(
    • spawacz.drewna Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 11:58
      szybkie to jest ponizej 6
      • prom2 Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 17:27
        Celowo napisałem 6sek do 100, chciałem by skodziarze, volviarze i inni maniacy swoich marek starali mi wcisnąć swioją religie hahah
        Ale chyba ich te pojazdy nie spełniaja moich warunków, a takie hamerykańsie były.
        Is350 ma niewiele ponad 5s. i jestem na niego raczej zdecydowany gdyż nie widze oprócz a4 zadnej konkurencji..
        • jackk3 Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 17:43
          <Is350 ma niewiele ponad 5s. i jestem na niego raczej zdecydowany gdyż nie widze oprócz a4 zadnej konkurencji.. >
          IS350 to jest sporo powyzej 6sek do setki.
          A na amer. wersja Legacy 2.5T (gt albo Spec.B) patrzyles? To jest 5.5 do 100, jakosc na poziomie dobrega japonca (raczej pelny wypas choc Lexus to nie jest) no i naped na 4 lapy w zimie nie do wyjeb... jest.

• jackk3 Poprawiam sie 04.01.12, 17:56
            bez bicia. Miales racje z tym 5 sek. do setki (inny model mialem na mysli).
          • thorgal10 Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 19:04
            Jako wieloletni użytkownik, polecam Forester'a 2.5XT.

Pozdrawiam,
        • trypel Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 17:44
          proszę napisz po prostu rodzinne auto z akceptowalnymi osiągami.
          Bo jak słysze że sie ktoś podnieca 5 czy 6 s do 100 to żalość bierze.
          Daj rodzinie spokój i usiądź na motocykl. Byle pierdopęd bedzie miał lepsze przyspieszenie i zapewni wiecej emocji a posiadacze wszystkich rodzinnych aut typ is350 bedą mogli co najwyżej smród gumy wąchać.
          • jackk3 Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 17:46
            A w zimie co? per-pedes?
            • trypel Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 18:11
              w zimie jak snieg to mozna i skodą fabia htp - osiagi te same beda :)
              • jackk3 Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 18:16
                Z tym to sie nie zgodze.
                • trypel Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 18:18
                  na sniegu i przy napedzie na jedną oś?

to mój muł 4x4 majacy ponad 9 s do 100 bedzie szybszy od kazdego sportowego wózka
                  • jackk3 Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 18:25
                    Mozna miec jedno i drugie.
                    • trypel Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 18:33
                      i trzecie również.

jak kto lubi.

ale cieżko zrozumieć podniecanie sie 6 czy 5 s do setki - tak naprawde (oczywiscie to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzac) do sprawnego funkcjonowania na drogach (nie tylko polskich) wystarczają okolice 10 s do 100 a do dobrej zabawy z adrenaliną 5 czy 6 s to kiepskie osiągi.
          • szymizalogowany Mozna i deskorolka z napedem rakietowym hehe 08.01.12, 15:39
            zgoda - motur dostarcza wrazen ale po ch... mieszac w to motory

nie kazdy bedzie szczesliwy siedzac okrakiem na niewygodnym pseudo siedzisku, byc ochlapywanym blotem i woda, miec na lbie chelm przez ktory nic nie widac na boki itp.

poza tym jak tym rodzine wozic

motur jest do czego innego a sprzet co ma 5-6s do 100 zrobi w ch...a 99.9999% samochodow na drodze w pomrocznej

ja tam lubie sobie motorkiem popykac ale czasem wole zasiasc w wygodnym skorzanym fotelu i jechac z automatem jak krol a nie pierdziec i meczyc sie moturem

jak juz mowimy ze motur jest zamiennikiem szybkiej fury to moze lepiej wyczynowego gokarta? po tuningu bedzie szybki jak motur tylko na zakretach lepszy
        • qqbek Większa alternatywa... 04.01.12, 18:25
          prom2 napisał:

> Is350 ma niewiele ponad 5s. i jestem na niego raczej zdecydowany gdyż nie widz
          > e oprócz a4 zadnej konkurencji..

BMW M5 e39... i ciut lepsze osiągi (zdaje się 5,1s a nie 5,5s do setki) i bardziej rodzinny niż Is350 (więcej miejsca w środku).
        • spawacz.drewna Re: Szybkie auto dla rodziny :) 05.01.12, 02:51
          6 czy 5.5 do setki nie robi roznicy,jak chcesz sie scigac to na wiejskich drogach i tak 7 czy mniej wystarczy bo wiekszosc na drodze to amatorzy ale jak chcesz ostro pojezdzic to zalataw sobie dobry samochod z sensownym podwoziem oraz moca (konie plus nm) i jedz na tor, wiekszosc na swiatlach to mistrzowie prostej wiec nie widze sensu kupowania pseudo-sportowego auta z duza moca
    • hunaga Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 17:46
      CLS 350
      • loyezoo Re: Szybkie auto dla rodziny :) 04.01.12, 22:47
        Hmm, w zasadzie to pełno takich samochodów.
        Audi A6,A8 , Bmw E60,Volvo S60 R (a jak:P) Infinity G35,Impreza STi (masz blisko 5s) a nawet Seat Leon, jakże rodzinny, a jednak w odmianie Cupra daje rady.
    • mariner4 Jak chcesz zabić rodzinę, poszukaj jeszcze 07.01.12, 11:05
      szybszego. Polecam <5s do 100
      Chcesz przedłużyć sobie fiuta, to się tu nie chwal i nie mieszaj w to rodziny.
      M.
      • prom2 Re: Jak chcesz zabić rodzinę, poszukaj jeszcze 08.01.12, 18:11
        Jakiś kompleksik chłopczyku?? Jeśli uważasz ze sedanem można sobie przedłużyć... hmm to co by było gdybym chciał kupić jakiś dwuosobowy kabriolet... toż to Panie pewnie zmiana płci by była buhahhah. Gimnazjaliści marzący o Golfie w tedeiku, czy octawianie. Pamiętaj lepszy Twój mały z przodu niż mój duży - po przedłużeniu -z tyłu ;)
        • mariner4 Ja tylko doradzam Ci co zrobić 09.01.12, 12:50
          żebyś się zanadto nie męczył. Zresztą nigdy nie żałowałem debili. Zabij się, tylko postronnych oszczędź.
          M.
          • prom2 Re: Ja tylko doradzam Ci co zrobić 09.01.12, 19:56
            Wiesz co, ja też nie żałuje debili , wiec jak mam wywalić dzwona to mam na dzieje że centralnie w ciebie. O to pomodle się do twojego boga...
            Typowa polska zawiść... socjalista jeden, wszyscy wg takich powinni jeździć Fabią mpi... a jak ktoś będzie chciał Suberba to pod ścianę z nim...
            • wowo5 Veyron:) 10.01.12, 02:55

• usmiechnijsie1 Re: Ja tylko doradzam Ci co zrobić 10.01.12, 06:28
              toyota camry V6, nissan altima V6, nissan maxima V6, honda accord 3.0 V6.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka