Gość: Stary numer IP: 213.17.244.* 06.06.04, 12:53 Czy wyjeżdżając do UE samochodem na starych numerach (czarnych) muszę mieć znaczek PL przylepiony na aucie? (jeżeli jest to konieczne, to gdzie go przykleić?) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mijus Re: Znaczek PL - czy potrzebny? IP: *.pleszew.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 13:04 jesli stare tablice to tak Link Zgłoś
jetbang Re: Znaczek PL - czy potrzebny? 06.06.04, 13:09 a jeśli tablice są białe to nie potrzeba ???? w sumie w listopoadzie byłem w DE i nic mi nikt nie mówił a mam białe. ale czepiali się wtedy haków - jeśli nie holujesz przyczepy to hak kazali odkręcać (na granicy) a po niemczech sporo z nieodkręconym jeździło ale niemców Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Znaczek PL - czy potrzebny? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 13:20 No to teraz pokaż im dowód rejestracyjny z wbitym hakiem i niech się odp... Odkąd jestes w uni jeśli hak jest dopuszczony do ruchu w Polsce jest dopuszczony w całej europie (teoretycznie). Link Zgłoś
dr_motte Re: Znaczek PL - czy potrzebny? 06.06.04, 13:40 jetbang napisał: > a jeśli tablice są białe to nie potrzeba ???? > > w sumie w listopoadzie byłem w DE i nic mi nikt nie mówił a mam białe. > > ale czepiali się wtedy haków - jeśli nie holujesz przyczepy to hak kazali > odkręcać (na granicy) > > a po niemczech sporo z nieodkręconym jeździło ale niemców > K... a jak odkrecic hak ktory jest oryginalny w moim Passacie z 1996r i tworzy calosc ze wzmocnieniem zderzaka,tzn ze jedyna mozliwosc to odciecie go za pomaca katowki:) Link Zgłoś
jetbang Re: Znaczek PL - czy potrzebny? 06.06.04, 13:48 nie mam pojęcia co do haku w passacie ale widziałem na własne oczy jak gość w leżał pod golfem i odkręcał - hak bez zdejmowanej kuli (kulka z mocowaniem) ja profilaktycznie odkręciłem kulkę przed wjazdem na granicę info miałem od faceta który mi zakładał haka Link Zgłoś
kierowiec1 Nastepny mitoman 08.06.04, 07:50 Jeszcze raz, powoli i wyraznie: w Niemczech jazda z hakiem bez przyczepy NIE JEST ZABRONIONA. Nie ma ZADNEGO przepisu w tej kwestii. Zarowno jezdza miliony samochodow ze stalym hakiem, jak i mozna zamawiajac nowy samochod kazac sobie fabrycznie zalozyc staly, niezdejmowalny hak. Wiec przestancie juz bzdurzyc o tych hakach. Pozdr. K. Link Zgłoś
Gość: Słowak Re: Znaczek PL - czy potrzebny? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 13:16 Mijus ma racje do starych tablic niezbedny napewno, a ja bym przykleił też przy nowych zwłaszcza jeśli jedziesz przez Czechy. Oni chyba produkują te znaczki albo mają prowizję od ich sprzedaży bo zawsze czeski policmajster zaczyna sprawdzanie od znaczka. I zawsze sie czepia ze nie za szybą tylko np na klapie bagaźnika. Ponieważ nigdzie indziej nikt sie nie czepiał więc na wszelki wypadek przyklej dwa jeden za szybą drugi obok tablicy rejestracyjnej. Ciekawe do czego się wtedy Czech przyczepi ? Napisz czy zadziała. Link Zgłoś
Gość: Stary numer Re: Znaczek PL - czy potrzebny? IP: 213.17.244.* 06.06.04, 14:13 Dzięki za wskazówki - jak muszę przyklejać to trudno, ale chyba jednak na szybę ;-) Link Zgłoś
greenblack Re: Znaczek PL - czy potrzebny? 06.06.04, 20:31 Trzeba mieć do tablic czarnych i białcyh. Prawo w Ujnii nie jest jednolite i co chwila się zmienia, i jakiś faszysta może się przyczepić. Link Zgłoś
arturos01 Re: Znaczek PL - czy potrzebny? 06.06.04, 20:44 Przecież przy nowych tablicach jest niebieski pasek. Na nim są wszystkie informacje jakie mogą być im potrzebne do szczęścia. Link Zgłoś
mess220 Re: Znaczek PL - czy potrzebny? 06.06.04, 21:07 greenblack napisał: > Trzeba mieć do tablic czarnych i białcyh. Prawo w Ujnii nie jest jednolite i co > > chwila się zmienia, i jakiś faszysta może się przyczepić. W tym zakresie akurat jest jednolite. Jak masz stare tablice przyklej, jak nowe to olej. Link Zgłoś