Dodaj do ulubionych

kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa krytyki...

IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 01:38
Poważnie kupiłem.Dwa tygodnie temu.
Pokażcie chłopcy co potraficie...
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 01:49
      Gość portalu: dziadzia napisał(a):

> Poważnie kupiłem.Dwa tygodnie temu.
      > Pokażcie chłopcy co potraficie...

Pewnie też masz taką dupę jak Thalia.I co może być?
      • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 01:55
        Spodziewałem się więcej polotu.
        Słabiutko, oj słabiutko...
        • Gość: verte Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 02:02

> Spodziewałem się więcej polotu.
          > Słabiutko, oj słabiutko...

Myślałem że kobietą jesteś to tak po nicku,ale facetem też chyba nie jesteś.
          Co za facet kupuje thalie i daje sobie pseudo dziadzia?
          • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 02:09
            To tak z powodu...podeszłego wieku.
          • Gość: Filozof Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 08:59
            pedofil ??
    • Gość: mr policja zabrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 02:22
      Prosz o porade jakie podjac kroki w sytuacji kiedy Policja podczas kontroli
      stwierdzila ze auto ktorym jechalem /teoretycznie juz moje/ jest
      po "przeszczepie" nie jest kradzione(jestem w trakcie zakupu tzn zaplacilem
      juz cala kwote w ratach wlascicielowi na co zostala sporzadzona przedwstepna
      umowa ale jeszcze nie podpisalismy umowy wlasciwej kupna/sprzedazy i
      przerejetrowania).
      Auto zostalo zatrzymane przez Policje /ja wrocilem taxi do domu/. Prosze o
      rade i informacje co robic i jakie mam szanse na odzyskanie auta lub
      pieniedzy od wlasciciela. Bede bardzo zobowiazany za kazda porade /na forum
      badz na e-mail: interrossi@o2.pl lub showbusiness@o2.pl . Z gory dziekuje i
      pozdrawiam
      • Gość: verte Re: policja zabrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 02:24
        Gość portalu: mr napisał(a):

> Prosz o porade jakie podjac kroki w sytuacji kiedy Policja podczas kontroli
        > stwierdzila ze auto ktorym jechalem /teoretycznie juz moje/ jest
        > po "przeszczepie" nie jest kradzione(jestem w trakcie zakupu tzn zaplacilem
        > juz cala kwote w ratach wlascicielowi na co zostala sporzadzona przedwstepna
        > umowa ale jeszcze nie podpisalismy umowy wlasciwej kupna/sprzedazy i
        > przerejetrowania).
        > Auto zostalo zatrzymane przez Policje /ja wrocilem taxi do domu/. Prosze o
        > rade i informacje co robic i jakie mam szanse na odzyskanie auta lub
        > pieniedzy od wlasciciela. Bede bardzo zobowiazany za kazda porade /na forum
        > badz na e-mail: interrossi@o2.pl lub showbusiness@o2.pl . Z gory dziekuje i
        > pozdrawiam

Co zabrała?Thalię dziadzia(i)?Nie ten wątek.
    • mar_elx a czy mogłobyś... 08.06.04, 06:02
      Piszę "mogłobyś" bo płci twojej pewien nie jestem... No więc czy mogłobyś
      wyjaśnić CO skłniło cię do zakupu Renault Thalia? Uroda czy cena?
    • Gość: Poll Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 08:50
      A jak ma zestrojone zawieszenie ? Jest twarda?
      Kiedyś chciałem się przejechać i sam doświadczyć czy wpełni zapakowana nie
      będzie tarła D.... po jezdni. Zrezygnowałem z prezentacji bo pan w salonie nie
      był w stanie otworzc i zaprezentować bagaznika. Urodziwa nie jest, ale nie
      urodą sie jezdzi. Dla mnie o wiele ważniejsze jest to że ma wieeeeelki kufer.
      • mar_elx aż strach pomyśleć jak wygląda Twoja małżonka 08.06.04, 09:46
        Gość portalu: Poll napisał(a):
        nie jest, ale nie
        > urodą sie jezdzi. Dla mnie o wiele ważniejsze jest to że ma wieeeeelki kufer.

Uroda przecież nie jest ważna. Liczy się, żeby była robotna, gospodarna i
        umiała dobrze gotować. A jak się zgasi światło - to potwór nie potwór, ale
        OTWÓR.
        • Gość: adam No to szczerze gratuluję IP: *.chello.pl 08.06.04, 15:03
          Jeśli stawiasz żonę na równi z samochodem. Rozumiem, że gdy twoja ma te
          trudniejsze dni zaspokajasz się przy użyciu rury wydechowej twojego pojazdu?
      • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:43
        Zawieszenie ma moim zdaniem O.K. Nie buja się zbytnio na zakrętach i co ważne
        czujesz po czym jedziesz, ale bez przesady...plomby nie wylatują.
        Nie wiem jak wygląda tył pod pełnym obciążeniem, jeszcze nie miałem okazji
        jej porządnie załadowac, ale podawana ładowność 520 kg mówi chyba sama za
        siebie. Raczej trudno będzie to wykorzystać.
        Narazie docieram i jestem zadowolony ze spalania, wychodzi 6,2 l/100km , co przy
        jeżdzie mieszanej i przebiegu poniżej 1000 km nie jest złym wynikiem.
        W miarę przebywanych kilometrów czuć, że silnik jest co raz żywszy.
        Pytałeś o kufer. Tak jest wielki, ale ma jedną wadę, żeby wyjąć coś z końca,
        albo włożyć, to trzeba sie do niego prawie wczołgać bo jest dość długi.
        Przy obrotach do 4000 można spokojnie słuchać radia, jak jest powyżej nie wiem.
        Wiadomo, docieranie.
    • maciejosss Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty 08.06.04, 08:53
      Thalia ?

nigdy w życiu !!!

a Clio jest OK. tylko za drogie i za małe w środku na tylnej kanapie.
      • Gość: mortak Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: 195.205.11.* 08.06.04, 14:59
        co wy kurde wiecie za 38 tys nowe autko z klima co wy nie liczycie????????/
    • greenblack Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty 08.06.04, 15:01
      Tylko nie mów, że z dyzlem.

Za kilka miesięcy będzie w sprzedaży tańsza, większa i nowocześniejsza Dacia.
      • Gość: mortak Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: 195.205.11.* 08.06.04, 15:09
        no tak
        bedzie albo nie bedzie ta dacia ale za tyle kaski nowka i klima co wy
        • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:48
          Z wyceną nowej Daćki już podskoczyli do 30 000 PLN.
          Ciekawe za ile będzie jak zaczną sprzedawać.
    • Gość: Rocco dziwi mnie to , ze ktos to kupuje :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:50
      to trzeba byc pozbawionym gustu :)
      • Gość: dziadzia Re: dziwi mnie to , ze ktos to kupuje :)) IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:11
        Gust i moda się zmieniają.
        Thalia jest tak brzydka, że aż piękna...he..he..
        • Gość: Rocco jak cos jest paskudne to jest paskudne :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:15
          a ladne jest ladne , ja nie zachwycam sie brzydota :))
          • Gość: dziadzia Re: jak cos jest paskudne to jest paskudne :) IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 19:04
            Masz rację.
            Ja jednak wybrałem brzydszy samochód,ale z jakimiś zaletami:
            - silnik 1,4, 75KM
            - kufer 510 l.
            - ładowność 520 kg
            - przyspieszenie 12,5 sek. do 100
            - prędkość max. 170 (z wypowiedzi użytkowników wynika, że więcej)
            - elektryczne szyby
            - wspomaganie kierownicy (dobrze dobrane)
            - dwie poduszki + napinacze pasów na przodzie
            - wnętrze z przodu wystarczająco przestronne (z tyłu wystarczające dla dwóch
            osób)
            - trzy pasy bezwładnościowe z tyłu
            - składana kanapa (bez wyjmowania zagłówków)
            - gwarancja 2 lata (mechanika) i 12 lat karoseria (ocynkowana)
            - przeglądy co 30 000 km
            - cena 35 300 zł.
            Jeśli znasz lepszy samochód w tej cenie i o podobnych parametrach to napisz.
            I postaraj się nie przekraczać w/w ceny. Na więcej mnie nie stać.
            Dobrych, ale używanych "prawie nówek" też nie uwzględniaj. Lubię tylko nowe.
            • Gość: Rocco no ja gustuje w czyms innym :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 00:09
              Moje to Alfa Romeo 166 ,silnik 3.0 v6 , 2 autko to stare camaro ,silnik tez
              rakieta , ale ja mam inne upodobani
              Ty masz inne podejscie do sprawy , racjonalne , ale ja bym tego nie lyknal.
              • Gość: dziadzia Re: no ja gustuje w czyms innym :) IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 00:48
                Widzę, że lubisz "sexowne" samochody. (ciekawe czym jeździsz)
                Żebyś nie myślał źle o moim guście to zdradzę Ci, że moimi faworytami są
                Toyota MR 2(mały sprytny samochodzik z jajem na letnie wypady za miasto)
                a drugi to bardziej rodzinne Audi A3 3,2 quattro DSG (wyjazd na urlop z żoną
                i wnuczką)
                Marzenia marzeniami, czas leci, kasy nie przybywa, więc w końcu kupuje człowiek
                to, na co go stać.
                Zostałem więc skazany na Thalię i...marzenia.
            • Gość: krytyk Re: jak cos jest paskudne to jest paskudne :) IP: 62.29.137.* 22.06.04, 16:16
              Cóż, jesteś starym piernikiem i masz gust starego piernika, przy czym "stary
              piernik" odnosi się do stanu ducha, nie do wieku. Twoje argumenty odnośnie
              kupna Thalii mogę wykorzystać i zachwalać gumowce jako tanie, niezawodne i
              uniwersalne obuwie na wszyskie okazje. Takie samochody jak Thalia, Siena, Logan
              zostały stworzone dla trzeciego świata i czasem myślę, że Polska do niego się
              zalicza. Mogę tylko załamać nad Tobą ręcę. Płakać nie będę, bo nie starczyłoby
              mi łez dla innych "Rodaków" jeżdzących "suchymi" danymi o KM, przyspieszających
              błyskawicznie do setki i łądujących paletę cegieł do bagażnika. Sądzę, że jak
              wykorzystasz te swoje 510 kg ładowności to "w razie czego" i 10 poduszek
              powietrznych (z napinaczami) nic Ci nie pomoże, sczególnie jak będziesz grzał
              170km/h . Pozdrawiam
              • Gość: dziadzia Re: jak cos jest paskudne to jest paskudne :) IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 16:39
                Myślałem, że temat umrze śmiercią naturalną, ale widzę że "krytycy" ciągle
                nim się interesują... :-)
                Spodobał mi się Twój tekst do tego stopnia, że postanowiłem odpowiedzieć nań
                następująco:
                Krytyk jest jak eunuch, bo wie jak, ale nie ma czym.
                (być może Ty masz czym)
                Widzę jednak wyjście z tej sytuacji: podaruj mi (ot tak z litości) 40-50 000 zł
                a w zamian pozwolę Ci WYBRAĆ SAMOCHÓD DLA MNIE.
                Thalię oczywiście opchnę za pół ceny, bo kto da więcej ???...i wspólnymi
                siłami kupimy samochód godny Polaka.
                Co Ty na to ????
                Czekam na odpowiedź (nawet w rodzaju pocałuj mnie...) :-)
    • Gość: Stjepan Croat. Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.agram.mef.hr 09.06.04, 12:26
      Hello from Zagreb,Croatia.I have Thalia since 2001year and I'am very satisfied
      with car.This is a sedan version of a Clio,equipped with 1.4 liter 75hp petrol
      engine,assembled in Turkey.But it is Renault.Featurning a large(510 liters)
      trunk it is small family sedan targeted for the Central and Eastern European
      markets.It was designed to carry up 5 people and lot of luggage a the same time
      and it performs this duty very well.
      The engine is powerful enough for urban driving and provides a pleasant drive
      on motorways,but its not designed for agressive overtaking.On high way it may
      consume 6,5 liter petrol per 100 km and in the city obut 9,5 liter per 100km.
      Brakes are very good.
      Good bye!
      • mar_elx but it is still UGLY! 09.06.04, 13:39
        Here in Poland only true hayseeds (boors from small villages or blue-collar
        workers) buy Thalia! To have a Thalia is the same as you fart while havin a
        meal or grab a woman you meet for the first time by her buttock or breast. It
        is like to be a woman and not to shave the armpits, it's like taking a shower
        once a week on Sundays only.

When you have a Thalia you are excluded from the soeciety of discerned drivers
        or perceived as a complete ignorant. To have a Thalia is even WORSE than having
        a SKODA.
        • blackmessiah Re: but it is still UGLY! 12.06.04, 23:31
          To jest dobre. Uśmiałem się do łez.
        • Gość: Stjepan Croat. Re: but it is still UGLY! IP: *.agram.mef.hr 14.06.04, 09:04
          Hello from Zagreb,Croatia.I respected opinion differently but market and
          purchasers show(display) really situation.I'am so sorry but Škoda can't
          competition with French,Germany,Italy or Japan cars.I understand what you want
          but now is openly society(market) and that good.If you want closed society go
          to www.autonavigator.ru and get to know(meet) similar people.
          Please write something them(if you can).They will very happy.
          • mar_elx Re: but it is still UGLY! 18.06.04, 16:58
            Gość portalu: Stjepan Croat. napisał(a):

> Hello from Zagreb,Croatia.I respected opinion differently but market and
            > purchasers show(display) really situation.

I do not challenge the knowledge of the market displayed by the French
            managers. I do not challenge the fact that people buy Thalias. But the problem
            is that most people are boors and hayseeds. Do you think we should eat shit
            because millions of flys can't be wrong?!

> I'am so sorry but Škoda can't
            > competition with French,Germany,Italy or Japan cars.I understand what you
            want
            > but now is openly society(market) and that good.

Skoda is quite good car an in fact it is almost German (at least many
            technologies used in it are). But the IMAGE of Skoda in Poland is poor.

Thalia technically may be a good car but IT IS UGLY and the concept of small
            sedan is stupid.
            • Gość: kierowca TIR-a Re: but it is still UGLY! IP: *.acn.waw.pl 22.06.04, 17:25
              Well, you're a Pollack then. To a Pollack, every other person is just a boor and
              a hayseed. Especially, when they do something differently that him, they only
              make things worse. They're becoming more and more boorish and hayseedish.

Even more than he himself.
              • mar_elx I am sorry but 22.06.04, 22:23
                Gość portalu: kierowca TIR-a napisał(a):

> Well, you're a Pollack then. To a Pollack, every other person is just a boor
                an
                > d
                > a hayseed. Especially, when they do something differently that him, they only
                > make things worse. They're becoming more and more boorish and hayseedish.
                >
                > Even more than he himself.

I cannot understand you. Practice your English with someone else than a
                roadside whore ("tirówka") and then try to write something. Anyway - fuck you!
                • Gość: kierowca TIR-a Re: I am sorry but IP: *.acn.waw.pl 22.06.04, 23:36
                  Can I do it with your mommy?
    • micho64 Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty 09.06.04, 21:01
      Witam
      Jesli tzw. piękno auta nie jest dla Ciebie najważniejsze (a to też sprawa
      indywidualna i do dyskusji) to moim zdaniem zrobiles dobry wybor. Kupno
      samochodu to zawsze jest dylemat pomiedzy mozliwosciami a marzeniami:)
      A ten samochód ma możliwosci i cene w stosunku do wyposażenia co najmniej
      interesujace. Wiem co mówię bo jeździlem tym autem przez trzy lata, w
      najróżniejszych warunkach. Nigdy mnie nie zawiodła i po tym czasie sprzedając
      ją oddałem do przeglądu. Nie stwierdzono żadnych, powtarzam żadnych usterek ani
      w zawieszeniu ani w siniku.
      Doskonale sprawdzila sie w wakacyjnych wyjazdach zapakowana całkowicie plus
      trzy osoby. Dodam, że jeden z nich to było ponad 7000 km, a klimatyzacja była
      testowana w temperaturach znacznie przekraczających nasze krajowe i spisała się
      doskonale.
      Gratuluję i życzę satysfakcji z jazdy.
      Pozdrawiam
    • Gość: greenbrown Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.acn.waw.pl 09.06.04, 22:21
      Co tu krytykowac?
      Jak bys kupil jakiegos hakenkrojca to bym Ci pewnie jakos przygadal, ale
      hrancuz? Mogles moze choc clio, zeby tak dupa nie sterczala w niebo.
      • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 08:37
        Uroda Clio (czytaj: brak dupy) i jej "szlachetne" pochodzenie
        niestety kosztują.
        • Gość: psychiatra Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.c.net.pl 10.06.04, 11:23
          Oj,dziadzia, dziadzia... Jesteś bardzo perwersyjny. Nie dość żeś kupił Thalię,
          to jeszcze upubliczniłeś tę informację, aby forumowicze się nad toba pastwili.
          To klasyczny przykład zachowań o podłożu masochistycznym.
          • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 11:42
            Jestem zaskoczony reakcją forumowiczów.
            Nie pastwią się zbytnio.
            Do kupna odnoszą się raczej ze zrozumieniem.
    • Gość: ojciec Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.hd.pl 10.06.04, 13:10
      czy robiliscie juz probny wyjazd na ogrodki dzialkowe z cala rodzina?
      pytam, bo tez sie zastanawiam nad taka limuzyna. mialem siene 1.2 i jak wsiadla
      tesciowa obok, z tylu zona z dzieciakami, psem i dziadkem, w bagazniku byla
      kosiarka, stara wersalka, hydrofor, koce, zgrzewka wody to iskry szly od
      wydechu i ogolnie nie jechala.
      ale chcialbym dizla, bo nie umiem biegow zmieniac.

• Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 18:39
        Kup samochód z "automatem" i przyczepkę..:-)
    • blackmessiah Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty 12.06.04, 19:10
      Kupiłeś moim zdaniem jedno z najbrzydszych aut świata. Nie wiem, co
      przyświecało projektantom tego modelu, żeby tak ordynarnie przykleić ten kufer
      do Clio. Auto równe brzydocie Fiatowi Sienie - też moim zdaniem niewypał do
      kwadratu. Ale jeśli nie przeraża cię jego wygląd to jeździj sobie spokojnie.
      Życzę długich przebiegów. Potem sprzedasz jakimś kosmitom.

Naprawdę za tę cenę nie dało się kupić czegoś bardziej kształtnego?
      • Gość: Bibilolo Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 20:31
        Nie przeraża mnie nawet tak bardzo wygląd twojego nowego nabytku, co jego
        marka. RENAULT- kto to wymyślil, kto Ci polecił na taki chłam? Ktoś Cię chyba
        nie lubi, a może sam lubisz robić sobie na złość?
        • Gość: Bibilolo Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 20:33
          TRAGEDIA przez przerażająco wielkie "T".
          • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 23:17
            Ja MAM renówkę, a ty poza "opinią" masz coś ?
            Jakiś dobry pojazd?
            Pochwal się.
            • Gość: Bibilolo Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 23:24
              Mam VW Passata 1.8 turbo (benzyna) 1999r. Mam go od nowości, przejechane
              160tyś.km i jeszcze nigdy nie odmówił mi posłuszeństwa. Jest fantastyczny,
              żaden renault nie ma prawa się z nim równać!!! Przykro mi ale takie są fakty.
              • Gość: Kontra na Passata Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: 57.66.193.* 18.06.04, 16:42
                Passata to porównuj do LAGUNY!
                Tu facet mógł kupić POLO CLASSIC- droższe, mułowate (60KM)A DO TEGO NA MROZIE
                MU ZAMARZNIE I SIĘ ZATRZE, podobnie jak i FABIA lub CORDOBA.
                Siena jeszcze brzydsza i głośniejsza.
                Przyzwoita alternatywa to np. Hyunday Accent w jakiejś promocji.
                Uważam, że na 35 000 PLN to udany zakup. Znajomym się nie psują.
            • blackmessiah Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty 12.06.04, 23:29
              Jeśli to było do mnie to mam Golfa III GTI. Gorszy na pewno od Twojej szanownej
              renówki, bo nie ma t(h)alii:)
              I kufer jakby mniejszy. No i tańszy był, więc jest gorszy. No i więcej paliwa
              zżera, bo średnio jakieś 7,6 L/100 km. Jest tylko jedna różnica - być może uda
              mi się moim beznadziejnym Golfem w porę przyspieszyć i ucieć drogowemu
              niebezpieczeństwu, a Twoja Thalia nie przeżyje spotkania z sarenką.

Ale nie martw się - Fiat Siena jest ciut brzydszy.
              • blackmessiah Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty 12.06.04, 23:32
                Aha, jeszcze jedno. Czy to auto ciągle produkują?
                • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 23:49
                  Gratuluję wam niezłych furek.
                  A do renówek mam sentyment...zaczynałem od R 10 Major.
                  Znacie ten model ?
                  Acha , jeszcze jedno..nie twierdzę, że renówka jest najlepsza, ale tylko
                  na tyle mnie stać.
                  • blackmessiah Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty 13.06.04, 00:45

> Gratuluję wam niezłych furek.
                    > A do renówek mam sentyment...zaczynałem od R 10 Major.
                    > Znacie ten model ?
                    > Acha , jeszcze jedno..nie twierdzę, że renówka jest najlepsza, ale tylko
                    > na tyle mnie stać.

Dziadzia. Stać cię stać. Przecież daleś za Thalię ponad 30000 zł. A Golfika III
                    już za 13000 zł mógłbyś mieć, nawet z tą durną akcyzą. Ale ty chciałeś nowe.

• Gość: Bibilolo Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 23:53
                  Dziadzia nie śpij bo zarówno ja jak i Sz.P. blackmessiah nie wiemy, który z nas
                  miał się pochwalić swoją "bryczką"!
                  A tak na marginesie panie blackmessiah osobiście bym wolal Golfa I z '78r. od
                  nowiusieńkiej thalii. Więc nie pieprz mi tu bzdur, że Twoja "trójka" jest
                  gorsza od jakiejś żałosnej, francuskiej maszyny.
                  • Gość: Bibilolo Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 00:03
                    muszę przeprosić dziadzie za te wszystkie obelgi ma temat jego nowego samochodu
                    ale jestem uprzedzony do tej marki, a czemu- napisałem wcześniej.
                    Przed zakupem Passata sam miałem mieć renaulta, nawet miałem wpłaconą zaliczkę
                    ale nie wyszło poniewarz to miala być megane coupe (2.0 IDE ten model był
                    dostępny dopiero od stycznia 2000) ale musiała być z "kratką", a od
                    01.01.2000r. nie bylo możliwości tak jej zarejestrować.
                    • Gość: Bibilolo Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 00:05
                      Przepraszam za "rz" w słowie ponieważ
                      • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 00:13
                        Co ja wolałbym napisałem 09.06.
                        Ale to tylko marzenia, chyba, że totolotek pomoże (pusty śmiech na sali)
                  • blackmessiah Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty 13.06.04, 00:43
                    Bibilolo.
                    Nie wyczułeś ironii w moim poście, ale wybaczam.
                    To oczywiste, że moja III jest lepsza od Thalii.

A do Golfa I GTI mam sentyment, bo takim wozem jeździł na zakupy Ayrton Senna:)

Pozdr
        • Gość: KoVaL Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 00:06
          moim następnym zakupem też będzie Renault,
          swojego czasu całkowicie rozbiłem Clio I ...,
          wyszedłem z tego bez szwanku,
          pod względem bezpieczeństwa NIE MA bezpieczniejszego auta w tej cenie.

P.S.
          a teraz jeżdżę Thalią,
          chociaż ma niezbyt piękną dupę to i tak ją lubię ;)
    • Gość: długopisem Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.visp.energis.pl 13.06.04, 13:36
      Kupiłeś zagraniczne auto, żebyś póżniej nie narzekał na bezrobocie. Tworzysz miejsca pracy za granicą. Nie mogłeś kupić Laniego? Przez ciebie polski robotnik nie kupi chleba a piekarz nie kupi butów itp.
      Pozdro
      • Gość: Bibilolo Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 17:07
        Widzę dziadzia że nalot na Ciebie dobiegł końca. :-)))))) Trzymaj się.
        • blackmessiah Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty 13.06.04, 17:09
          To ja jeszcze dodam, że kupno Thalii uważam za szczyt odwagi :)

Pozdr
          • Gość: Bibilolo blackmessiah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 17:11
            Mam wrażenie że mnie śledzisz. :-)))
            • blackmessiah Re: blackmessiah 13.06.04, 17:12
              Tak, śledzę wszystkich. Mossad.

:)))
              • Gość: Bibilolo Re: blackmessiah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 17:18
                Czytałeś na Twoim forum (moje auta) o tych "bejcach", co ty na to?
                • blackmessiah Re: blackmessiah 13.06.04, 17:39
                  Chodzi ci o twój post o tych Beemach?
                  • Gość: Bibilolo Re: blackmessiah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 18:24
                    tak
                    • Gość: dziadzia Re: blackmessiah IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 23:27
                      Hej ! Chłopaki, tu jest poważny temat o poważnym samochodzie, a wy mi tu
                      z jakimś badziewiem p.t. Band.Mot.Wag.
                    • blackmessiah Re: blackmessiah 14.06.04, 07:35
                      Hmm, pytałeś co sądzę o tych Beemach i tym gościu.

Odpowiem przykładem:
                      Na Rzeszowszczyznie znajomy ujrzał zdjęcie z kampanii wyborczej pewnego
                      polityka, powiedzmy pan B. Mina zadumana, jedna ręka podpiera mądrą głowę w
                      filozoficznym geście. Nieodparta chęc skomentowania tego zdjęcia nasuwa tylko
                      jedno skojarzenie: CO BY TU JESZCZE ZAJEBAC...

A co do twojego pana: nakradł miliony, wyjdzie po paru latkach, miliony w banku
                      poczekają.
          • Gość: EWELINA Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 19.06.04, 01:44
            popierdoliło was ludzie juz kompletnie? ja rozumiem gusta i rozumiem toze
            ktos ma honde, payero ... jak kogos nie stac to kupuje thalie no i co z
            tego????????????? ja bym chciała miec toyotke ale na razie nie moge CZEKAM NA
            SŁOWA KRYTYKI... powaliło was jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie
            ma!!!!!!!!!!!
            • Gość: Kebab Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.04, 01:57
              Chyba ciebie powaliło. Kogo stać na auto za 35000 zł 9auto w cenie mieszkania).
              I do tego taki koszmar.
            • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 02:19
              Ewelinko, dzięki za takie mocne moralne wsparcie. :-)
              Życzę Ci szybkiego zdobycia celiki i to nowej.
              Pasuje do takiej kobiety z temperamentem.
    • Gość: Janusz Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 12:08
      Rzeczowo.Sprawdziłem Thalię jako przyszły samochód.Dziękuję - NIE.
      Wady dla mnie:
      Przegroda i otwór na narty zamiast siedzień rozkładanych w bagażniku.
      Mało miejsca na głowę na tylnych siedzeniach.
      Zaleta:
      Pseudotani.
      • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 00:27
        Wady dla mnie:
        > Przegroda i otwór na narty zamiast siedzień rozkładanych w bagażniku.

Rozkładane siedzenia w bagażniku ???. To jest sedan, a nie van !!!
        Poza tym pomyśl ile luksusowych limuzyn nie ma kładzionego oparcia.
        Czy przez to są do niczego ???

> Mało miejsca na głowę na tylnych siedzeniach.
        To ma być samochód dla mnie i dla żony, a ja mam 178 cm wzrostu (żona niższa)
        i zawsze siedzę za kółkiem, więc dla nas wystarczy.
        Jak trafi się wysoki pasażer, to jego zmartwienie a nie moje.
        (zwykle zabieram na stopa babinki i mamy z dziećmi,więc kłopot jest dosłownie
        "z głowy".
        > Pseudotani.
        Jeśli wiesz o czymś równie dobrym i NIE PSEUDOTANIM to daj mi znać.
        (warunki jakim powinien odpowiadać pojazd znajdziesz wyżej)
        • Gość: Wampir Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 00:59
          Dziadzia, nie smędź już z tym badziewiem. Sprzedaj Thalię, kup sobie używany
          ładny samochodzik, a za połowę zrób bibę albo żonę w Alpy zabierz. Albo do
          Lichenia. Będziecie pić i popuszczać pasa.

Thalia i Siena to dwa najbrzydsze wozy na świecie. Zresztą to nie wozy, to
          furmanki.
          • Gość: Wampir Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 01:01
            To jeszcze raz ja, Jarząbek Wacław. Tzn. za połowę kasy kup używany, a za drugą
            połowę w świat.

Albo nie, jeszcze lepiej zrób. Spróbuj sprzedać teraz Thalię za tę cenę, za
            którą ją kupiłeś.

He he!
            • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 01:14
              Tzn. za połowę kasy kup używany, a za drugą
              >
              > połowę w świat.
              Najlepiej 15-letni, mało jeżdżony, prawie nówka, VW GOLF I ,ale
              w ładnym kolorku...he he he...
              Spróbuj sprzedać teraz Thalię za tę cenę, za
              > którą ją kupiłeś.
              Każdy nowy za drzwiami salonu traci na wartości.
              • Gość: Wampir Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 01:18
                Widzę Dziadzia, że trzymasz oko i ucho na pulsie.

To spróbuj za 5000 niżej sprzedać.

Do 20000 zł miałbyś Rovera 220 SDI z klimą i welurową tapicerką. Oczywiście w
                Niemczech. I po zapłaceniu wszystkich haraczy.
                • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 15:06
                  piszesz...
                  > To spróbuj za 5000 niżej sprzedać.
                  >
                  > Do 20000 zł miałbyś Rovera 220 SDI z klimą i welurową tapicerką. Oczywiście w
                  > Niemczech. I po zapłaceniu wszystkich haraczy.

Ciekawe kto dzisiaj z rozmysłem wyprowadza samochód z salonu z zamiarem
                  natychmiastowej sprzedaży.

A z Anglików pasują mi tylko Aston Martin i Morgan.
                  Niestety moja kieszeń ma inne zdanie.
                  • Gość: Bibilolo Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 17:46
                    Calutki tydzień temu napisałem że nalot na Ciebie i Twoją Thalię dobiegł końca,
                    widzę że się pomyliłem.Jesteś wytrwały i trzymasz się mocno, oj ta Thalia Ci
                    się odwdzięczy, zobaczysz. Wcale nie żartuję, walczysz o dobre imię swojego
                    samochdu jak lwica o potomstwo. Jestem pewny że trafiłeś na wyjątkowo udany
                    egzemplerz i będziesz z niego bardzo zadowolony (życzę Ci tego z całego
                    serca).
                    • Gość: woodpecker Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.04, 19:32
                      Dziadzia nie martw się opiniami Wampira .Sam jeżdzi Skodą 100MB , a pieprzy
                      głupoty bo ostatnio ssał krew ze swojego narządu .
                      • Gość: verte Dziadzia,ile razy jeszcze..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 17:37
                        .......będziesz podnosił ten wątek do góry?Tyle razy już ginął w forumowych
                        czeluściach a ty ciągle wydobywasz to gówno na światło dzienne.
                        • Gość: dziadzia Re: Dziadzia,ile razy jeszcze..... IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 17:52
                          To "krytycy" powodowani chęcią dokopania mi, ciągle windują wątek do góry.
                          Ja tylko - przez grzeczność - odpowiadam im.(tak jak i Tobie) :-)
    • Gość: aokel Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.intrum.pl / 213.134.135.* 28.06.04, 17:11
      zamierzam kupic thalie, bo bardzo mi sie ten woz podoba.
      uwazam ze jest ciekawszy niz np. bmw 1 czy wszystkie alfy.
      z silnikiem 98km. to juz naprawde niezly sportowy wozek (oczywiscie po dodaniu
      spojlerow i innych bajerow). dziadzia Twoj wybor to byl strzal w 10.
      pzdr. aokel
      • Gość: dziadzia Re: kupiłem Renault Thalię, czekam na słowa kryty IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 19:05
        Masz rację.. :-)
        BMW i Alfy nie potrzeba "tjuningoffać" ; są wystarczająco sexi.
        Thalia to co innego, tu można się wyżyć artystycznie i "technicznie".
        Personalizacja tego auta jest wręcz wskazana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka