Dodaj do ulubionych

Szukamy KIA carnival II

19.03.12, 07:38
Witam, chcemy kupić duży rodzinny samochód, wybór padł na KIA Carnival II dlatego jakby ktoś chciał takie autko sprzedać to prosimy o kontakt na maila gazetowego. Cena tak do 13 tysięcy, benzyna bądź benzyna z LPG, fajnie jeżeli autko by było zadbane i nie wyglądało jakby woziło zboże luzem:)

dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • loyezoo Re: Szukamy KIA carnival II 19.03.12, 22:06
      Następne 13tys. miejcie w zanadrzu na najbliższe naprawy.Ostatnie miejsca w rankingach awaryjności dzierży niezmiennie od lat.
      Nie wspominając,że Carnival II jest produkowana od 2006r. i ceny zaczynają się w granicach 28tys. w górę:)
      • gosiek114 Re: Szukamy KIA carnival II 20.03.12, 07:35
        Każde autko może okazać się niewypałem..:( a Kia II jest już od 2002 roku i ceny zaczynają się od 10- 12 tyś:) pozdrawiam wszystkich ZNAWCÓW i życzę aby ich auta na pewno najlepsze nigdy się nie psuły.
        • galtomone A gdzie ta II generacja od 2002? 20.03.12, 10:11
          Prosze o link!
          Bo wg mnie (i wikipedii) to druga generacja weszla do produkcji 2005/06
          pl.wikipedia.org/wiki/Kia_Carnival
          en.wikipedia.org/wiki/Kia_Carnival
          I faktycznie wszytkie auta sie psuja, ale niektore (wsrod nich wlasnie pierwszy Carnival) bardzij i czesciej niz inne.
          • only_the_godfather Re: A gdzie ta II generacja od 2002? 20.03.12, 11:58
            Czepiasz się szczegółów. Przecież założycielka wątku napisała Ci że wszystkie się psują więc to bez różnicy że przy jednym aucie na naprawy wydasz mniej niż przy innym. Przecież każdy się psuje. Jak ktoś ma nadmiar gotówki do wydania na naprawy to jego problem.
            • galtomone Re: A gdzie ta II generacja od 2002? 20.03.12, 13:07
              Niby masz racje, ale mam wrazenie, ze w przypadku tego auta to autorka nie ma zielonego pojecia na co sie porywa.

Poza tym zakladam, ze dla czesci ludzi bardziej wkurzajace bedzie nie to ze sie psujei trzeba wydac pieniadze (mowi sie trudno) ale to, ze psujace sie auto kompikuje zycie.
              Czyli wstajesz rano, dzieci palacza, chcesz do przedszkola, pracy a tu dupa - caly dzien z glowy, potem wozeenie zlomu do warsztatu, odbieranie.. kasa na naprawe moze byc mniejszym klopotem niz dezorganizacja zycia.
              Ale z drugiej strony ktos kto wydaje 10-12 tys na auto to nie jest TUZ finansjery wiec raczej powienien kupic jak najmniej psujace sie (tansze w eksploatacji) niz odwrotnie.

Podobno Carnival II nie jest az taki zly ale Carnival I to porazka na calej lini - i silniki i zawieszenia, i elektryka...
              www.autocentrum.pl/oceny/kia/carnival/
              • only_the_godfather Re: A gdzie ta II generacja od 2002? 20.03.12, 16:25
                O tym co to znaczy posiadać Carnival I to wiem od znajomego który twierdził ze to dobre auto... do czasu aż musiał wykonać remont silnika.
        • galtomone Re: Szukamy KIA carnival II 20.03.12, 10:14
          To na pewno bedzie lepszy wybor niz Kia za ta sama kase:
          Odyssey
    • galtomone Re: Szukamy KIA carnival II 20.03.12, 06:58
      Trzeba sie bylo zglosic 3 tyg temu, sprzedawalem Previe I z LPG. A za ta kse to o Carnivalu II zapomnijcie. Zas Kia Carnival I to mechaniczne nieporozumienie - nie kupuj bo wydasz majetek na naprawy!!!
      Nawet seriwsy Kia odradzaja to auto :-)
      Za swoj budzet masz szanse kupic Sharan/Galaxy/Alhambra, Toyota Previa I, moze znajdziesz Sienne, moze Honde Oddysey. Innych aut nawet bym nie rozwazal.
      Od Peugeota/Lancii/Fiata (to tez jedno auto) trzymaja sie rownie daleko co od Kii. Renault Espace tez jest kiepskim pomyslem.
    • lazy.eye Re: Szukamy KIA carnival II 20.03.12, 16:05
      Po co taki dziadowski wynalazek? W tej cenie to już można ładną Zafirę znaleźć.
      Osobiście wolałbym po zbożu niż po dzieciach;)
    • simon_r Re: Szukamy KIA carnival II 20.03.12, 17:24
      stoi takie na Towarowej w Wwie obok wieżowca WTT (dawniej Daewoo)... wygląda nieźle.
      • loyezoo Re: Szukamy KIA carnival II 20.03.12, 20:16
        Koleżanka "pojechała" po mnie jako ZNAWCY i teraz głupio się odezwać? Nie mam "najlepsiejszych" aut ale mam trochę pojęcia o autach i kilka osób na tym forum również.Ludzie starają się życzliwie (czasami:)) doradzić i jeszcze dostają bencki.Pozdrawiam koleżankę i życzę udanej jazdy Carnivalem 2 z 2002 roku za 13tys.
        • gosiek114 Re: Szukamy KIA carnival II 21.03.12, 09:56
          Fakt nie jestem rekinem finansjery i dlatego na samochód przeznaczam max 15tyś:) co do tej Kijanki II oglądaliśmy takie autko z 2002 roku nie jest to typowa II ale różni się od I wyglądem tak wewnątrz jak i na zewnątrz mniej "drewna":) jednak biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw ostatecznie postawimy na Zafirę:) jeździliśmy oplem wiele lat i chyba przy tej marce zostaniemy. Pozdrawiam i przepraszam jeżeli kogoś uraziłam:) ale wiecie jak to czasami bywa coś ci się podoba a wszyscy do dokoła twierdzą ze to padaka ale ty twardo stoisz przy swoim..:):) do czasu:)
          Życzę miłego dnia.
          • loyezoo Re: Szukamy KIA carnival II 21.03.12, 18:46
            Po prostu widzieliście wersje po face liftingu (nomen omen,drewno zależy od wersji wyposażenia, a nie rocznika)
            Nie mniej jednak cieszę się,że koleżanka posłuchała chociaż trochę:)Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej jazdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka