Dodaj do ulubionych

Jak szybko sprzedać auto i nie wstawiać do komisu?

IP: *.pollenaewa.com.pl / *.tzmo.com.pl 16.06.04, 10:01
Może ktoś doradzi jak najszybciej sprzedać auto, gdzie najlepiej dać
ogłoszenie etc. Mój tata chce sprzedać pilnie Fiata Uno z 2000r. a na
giełdzie zgłaszają się tylko GOŚCIE z KOMISÓW, którzy mają już na to
auto "setki" klientów - tylko nic z tego nie wychodzi.
Dziękuję za podpowiedzi i pozdrowienia dla AUTO-MOTO Forumowiczów.

Ida
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: Jak szybko sprzedać auto i nie wstawiać do ko IP: 217.8.186.* 16.06.04, 10:13
      Może portale internetowe typu Allegro, czy Gratka?
    • Gość: pro Wyzbyć się złudzeń - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 10:57
      dać niską cene i ogloszenie do lokalnej gazety + do gratki i w dwa dni
      sprzedane. Niech tata będzie dorosły i nie żąda za wloskiego zdechlaka wielkiej
      kasy. -5 do -10% od ceny w ogloszeniach i w dwa dni sprzedane.
      • Gość: Ida Re: Wyzbyć się złudzeń - IP: *.pollenaewa.com.pl / *.tzmo.com.pl 16.06.04, 11:42
        No wielkie dzięki.
        Może i tak trzeba z tym włoskim autem iść w te 5%-10% obniżki (ale to jeszcze
        nie zdechlak - on jest pierwszym właścicielem i dbał bardzo, bardzo).
        Pozdrawiam

Ida
        • Gość: pro No, ale sama piszesz, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 11:46
          ma być szybko. Można wolno - z dobrą ceną, ale wtedy to mozesz i pół roku
          sprzedawać (facet tak poloneza kombi za 17300 z 2001 pół roku juz sprzedaje i
          nie chce spuścić). Tylko pytanie - czy chcesz sprzedać, czy chcesz się bawić w
          sprzedawanie?
          • Gość: Ida Re: No, ale sama piszesz, że IP: *.pollenaewa.com.pl / *.tzmo.com.pl 16.06.04, 11:56
            Dokładnie tak, masz rację. Chcemy sprzedać i trzeba mieć konkurencyjną ofertę.
            Zobaczymy, może i się uda za jakieś 15 tys. zł;.
            Ida
            • Gość: Uno Re: No, ale sama piszesz, że IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.06.04, 18:14
              Witaj,
              Mimo młodego wieku to jest UNO. Ja bym realniej stawiał na 12000zł. Smotne ale
              prawdziwe.
              Pozdr
    • Gość: charlie_x Re: Jak szybko sprzedać auto i nie wstawiać do ko IP: *.tvgawex.pl 16.06.04, 12:30
      ..szybko to musi być tanio, bo inaczej się nie da.
    • Gość: bobofrut Re: Jak szybko sprzedać auto i nie wstawiać do ko IP: *.uwm.edu.pl 16.06.04, 12:38
      Ido, tylko ogloszenie w Gratce, koniecznie ze zdjeciami. Ja tak sprzedalem
      samochod w 2 dni (klientow bylo masa z calej POlski), a w loklanej gazecie i na
      gieldzie to tylko tracilem czas i forse.
      pozdr.
      • Gość: Ida Re: Jak szybko sprzedać auto i nie wstawiać do ko IP: *.pollenaewa.com.pl / *.tzmo.com.pl 16.06.04, 13:04
        Pewnie to głupie pytanie, ale w Gratce tzn. gazeta czy internet?
        :)

Ida
    • p-iotr Re: Jak szybko sprzedać auto i nie wstawiać do ko 16.06.04, 12:43
      Juz trzy samochody sprzedalem na Zeraniu w ten sam sposob:

1. Kalkulator wartosci samochodu (dostepny na portalu GW).
      2. Na pewno wyjdzie cena z koncowka jakies 300 lub 700 ;-) , wystawiamy ja, ale
      jestesmy gotowi opuscic do pelnej "500-ki"
      2a. Nie zawyzamy sztucznie ceny, bo to nie ma sensu. W tym biznesie jest
      niewielu idiotow, ktorzy sie na to zlapia.
      3. Olewamy prostym sikiem "cfaniaczkow" stojacych przy bramie.
      4. Nastepne "cfaniaczki" beda przychodzic i pytac "a ile pani sobie zyczy",
      wiec zyczymy sobie tyle ile jest napisane. Wtedy beda wyglaszali rozmaite
      teorie w stylu: "tyle co napisane to sie nie bierze". Metoda postepowania w tym
      przypadku ta sama co w punkcie 3.
      5. Pamietajmy zeby zawsze podkreslac ze to dobra cena, jezeli ktos chce kupic
      samochod do jezdzenia, a nie dalszego handlowania (nie boj sie tego powiedziec).
      6. Tzw. klient wlasciwy bedzie sie krecil kolo auta (latwo go poznac, bo
      zachowuje sie "nie-cfaniaczkowato"), podejdzie ze trzy razy, ale wlasciwa
      transakcja zostanie zawarta mysle nie wczesniej niz ok 10:00 (chyba ze samochod
      jest rzeczywiscie zajebisty, a cena niska)
      7. Temu wlasnie klientowi opuszczamy te 200-400 PLN.
      8. Ja jeszcze umawialem sie na wizyte w domu klienta i tam pisalismy umowe i
      przekazywalismy sobie cash i kluczyki (po co chodzic z taka gotowka po
      gieldzie?).

Pozostaje zyczyc powodzenia. Jeden z samochodow sprzedalem za 2 razem, dwa
      pozostale za pierwszym.

pzdr
      • Gość: Ida Re: Jak szybko sprzedać auto i nie wstawiać do ko IP: *.pollenaewa.com.pl / *.tzmo.com.pl 16.06.04, 13:07
        No super ta procedura postępowania!
        Dzięki wielkie.
        Ida
        • Gość: Kati Re: Jak szybko sprzedać auto i nie wstawiać do ko IP: *.dialup.medianet.pl 18.06.04, 18:38
          Witaj Ido!
          Ja szukam autka do kupienia około jesieni tego roku i muszę przyznać, że
          ograniczam się tylko do ogłoszeń internetowych: na WP, Onecie i Gazecie, klikam
          w moto>ogłoszenia. Prawdą jest, że zdjęcie robi dobre wrażenie, bo jeśli autko
          zadbane, garażowane etc. to brak zdjęcia jest dla mnie wręcz podejrzany ;)
          Pozdrawiam i życzę powodzenia
          Kati
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka