Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Downsizing w Porsche

IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 10:11
kolejny nudny fałwej pastuch , żeby sobie sprawić coś takiego (pomijam auta służbowe) to trzeba mieć chyba kompleks małego miasta - szkoda czasu na wspominki o takich konstrukcjach ,
w mustangu przejscie z 650 kucy na 950 kosztuje 150 tys papiera ? to jest dopiero interes -)
wrodzona złośliwość to taka "bdżytka cecha ,a do tego dorzućmy cynizm egoizm itp .
.
Obserwuj wątek
    • a-ndrze-j Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche 04.04.12, 10:36
      Mam nadzieję, że za zmniejszaniem pojemności, ograniczaniem liczby cylindrów i montowaniem stada turbin pod maską pójdzie wreszcie jakość bo puki co te wszystkie nowoczesne silniczki psuja się niestety na potęgę.
    • Gość: wombat Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: 193.179.215.* 04.04.12, 10:41
      Strach się bać tej nowej generacji Passata. Obecnie nam panująca jest IMO o wiele brzydsza od poprzedniej. Gdyby styliści poszli w stronę Passata CC to było by coś a tak powstało coś przy czym przedliftingowa Octavia II wydaje się bardzo ładnym samochodem.
      Brawa dla motocyklistów, ciekawe, kiedy Stalexportowi się odwidzi :-)
    • Gość: porsche Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.12, 10:41
      Akurat porsche w 911 nie zrezygnuje z 6 cylindrowego boxera racze nigdy... Kolejna bzdetna plotka bezmyślnie powtarzana tak jak przypadku 4 cylindrów w Boxter i Cayman
    • Gość: ktosiowaty Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.zim.wroc.pl 04.04.12, 10:42
      Passat wygodny ?? Prima aprilis był 3 dni temu :P Jak można taczkę z siedzeniami o standardzie taboretu nazwać "wygodny". Podziwiam ludzi jeżdżących tymi autami powyżej 150-200km jednym ciągiem. Trzeba być niezłym masochistą :)
    • Gość: asser Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.12, 13:04
      ja jakos tez do passata przekonac sie nie moge
    • lechpol Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche 04.04.12, 13:06
      Passat B7, 56kkm - brak mozliwosci normalnej jazdy, serwis - wgranie nowego oprogramowania, na koncie wymiana na gwarancji lozyska oporowego sprzegla, Passat B7, 38kkm - brak mozliwosci normalnej jazdy, serwis - jeszcze nie wiedza dokladnie co, rozbieraja silnik, naprawa gwarancyjna >7dni, brak auta zastepczego - taki standard vw w PL. Oba auta firmowe, 2,0tdi 140KM. Nowe, serwisowane itd. B8..... ?
    • Gość: wiki Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 13:27
      a kiedy zaprezentują nowego dodge-a vipera i nowego hyundaia santafe
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 13:28
      powrót czterech cylindrów pod maski Porsche ... powinien ewentualnie mieć miejsce we współczesnej interptretacji modelu 356 czy 914 (takie autko obiecywano od dawna) ... 4-taktowa 911 ?!? - poszaleli do reszty ! ...
      ...
      SHE LBY bardzo sie ceni --> 200 tyś $ za 1000KM z Mustangiem GT500 jako autem bazowym ... to naprawde niezły kłyt makekingowy ... i (za)duży zarobek dla firmy ...
      Natomiast 650KM w GT500 za jakies 50 tys $ to prawdziwy wyczyn ...
      Biedne GM --> hucznie zapowiadany ZL1 Camaro, już w dniu premiery będzie przyćmiony przez produkt Forda-Shel by (chociaż "sprzedażowo" nie wiadomo jak ta bitwa się rozstrzygnie: o dziwo zbierające słabsze recenzje Camaro (i dodatkowo z mniejszym wyborem wariantów modelowych) sprzedaje się lepiej od Mustanga ...

MODERN MUSCLE CARS WAR RULEZZZ ! .. :)
      ...
      NY to także miejsce debiutu nowego VIPERa ...
    • Gość: jacek Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 13:29
      Passat na Golfie, Golf na Polo, a dobra wiadomość jest taka, że nie zdążyli Polo oprzeć na Upie!. A może zdążyli?
    • Gość: radar Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.radom.vectranet.pl 04.04.12, 13:41
      ktosiowaty - nie jestem fanem VW, ani tymbardziej Passata, ale z tym masochistą to przesada. Więc co sądzisz o ludziach, którzy robią 150 tys zwykłymi kompaktami ?
    • Gość: ktosiowaty Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.zim.wroc.pl 04.04.12, 15:08
      @radar
      > co sądzisz o ludziach, którzy robią 150 tys zwykłymi kompaktami ?

Na raz ? Tzn. wsiadają i jadą 150tys km ? :)
      Nie znam takich, ale to już byłby wyczyn godny księgi Guinessa :) Nawet gdyby do jazdy im doliczyć czas tankowania i wymiany oleju co 15tys km :D
    • Gość: ktosiowaty Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.zim.wroc.pl 04.04.12, 15:16
      @radar
      A tak poważniej to ja mam problem, bo jadąc autem o klasycznym zawieszeniu po ok 150-200km bardzo mnie boli kręgosłup. Nie trafiłem jeszcze na auto w którym bym tego bólu nie czuł. Nawet Mercedes poległ w tej konkurencji.
      Jak na razie jedyne auta którymi pokonałem więcej niż 300km na raz i kręgosłup mnie nie bolał to Citroeny z hydropenumatycznym zawieszeniem - BX, Xantia, XM, C5.
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 16:38
      "Passat na Golfie, Golf na Polo, a dobra wiadomość jest taka, że nie zdążyli Polo oprzeć na Upie!. A może zdążyli?" -> patent --> "platforma uniwersalna" :)
      (... The best klient to nieświadomy klient ... )

... ale dalej by ta wyliczanka już chyba nie poszła, co ?!? :) ...
      -> Tuareg na Passacie -> Audi i Kajen na Tuaregu -> brand new "blinky" nouvo-riche Bentley SUV na Audi i Kajen -->( wniosek: Bentley oparty na Polo (może nawet na UP-ie :)?!? ... :)"

"VW-agen "przewagen" durch Technik ! " :) ...
    • Gość: ..... Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 17:07
      @ktosiowaty
      Potrzebujesz nowego kręgosłupa a nie samochodu ;)
    • porschefan Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche 04.04.12, 18:38
      Porsche 968 było w produkcji seryjnej '92-'95 wyłącznie z silnikiem wolnossącym 3.0.
      Wspomniane 4-cylindrowe rzędowe 2.5 Turbo oraz Turbo S było ale w Porsche 944 w latach '86 - '91 w ramach sprostowania
    • lechpol Re: Motodziennik: Downsizing w Porsche 04.04.12, 20:20
      ktosiowaty: zacznij od regulacji fotela, zwlaszcza w odcinku ledzwiowym. Jest bardzo duza szansa, ze pomoze !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka