Dodaj do ulubionych

TOP 10 | Samochody za jedną pensję

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 08:53
Witam,

Wiem że czekacie na mój post, ale akurat jestem w drodze do gimnazjum i mama powiedziała, że jeśli jeszcze raz się spóźnię to mi obetnie kieszonkowe.

Pozdrawiam,
Jan Jagisław
Obserwuj wątek
    • Gość: hmmm Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 08:56
      Dobra, mamy auta za średnią pensję "książkową" a teraz poproszę auta za średnią pensję "realną" circa about 1500 - 1700 PLN.
    • gostek_gostek Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję 11.05.12, 08:58
      Alfa 33 to odjechana propozycja:) sąsiad miał. Ciągle stała zepsuta. Ale jak już jechała to jak jechała.... serce mi mięknie zawsze przy tym aucie. Dlaczego włosi tak to wszystko wtedy spie...li?
    • Gość: mmmh Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.cdma.centertel.pl 11.05.12, 09:03
      E, @hmmm na to Ciebie będzie stać...slajd nr 9.

Marka i model: Mitsubishi Colt
      Rok produkcji: 1996
      Cena: 1 290 zł
    • Gość: Karol Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.ericpol.com 11.05.12, 09:06
      Przestańcie zakłamywać ludzi. Średnia pensja 3700zł podawana przez GUS jest BRUTTO, czyli 2600 na rękę! Takie samo oszustwo było z ilością litrów za pensję, też dzielili pensje brutto przez cenę litra, który kupujemy za wypłatę netto.
    • Gość: mk Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.12, 09:09
      Ta. te pokazane to będą same trupy. Chrystler Grand Voyager rok 2000. Sprawna klima i inne detale. Skrzynia automatyczna pewnie w stanie dojedz do domu i wymień. A potem wymiana skrzyni za 3-4tyś. I na pewno nic nie stuka nie puka. Może jeszcze w ogłoszeniu napisane że auto bez wkładu własnego, wsiadać i jechać :P Auta w tych cenach tylko dla ryzykantów.Powodzenia :)
    • osmiol Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję 11.05.12, 09:11
      wystarcz tylko lekko zmienić tytuł - "wraki za jedna pensję" - i już będzie bardziej uczciwe.
    • Gość: M Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.30.aviogroup.com 11.05.12, 09:11
      Karolu
      Zanim cos skomentujesz to przeczytaj to dokladnie. I tutaj cytat "Wyobraźmy sobie, że kwota ta nie jest obarczona żadnymi podatkami, składkami, etc"
      Kto tu wiec zaklamuje rzeczywistosc?
    • Gość: Necro Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.ksi-system.net 11.05.12, 09:15
      Też szukałem samochodu, na który chciałem przeznaczyć tylko jedną wypłatę. Skończyło się na tym, że wydałem cztery wypłaty i dołożyłem jeszcze dwie. Jak samochód jest za tani to prawdopodobnie nie będzie chciał jeździć.
    • Gość: Wielki Gość Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 09:18
      Karol, ale kto kogo okłamuje?
      Przecież tam jest wyraźnie napisane, że zakładają że kwota ta jest pozbawiona podfatków, składek ... Czytasz nie umiesz?
    • wawiak80 Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję 11.05.12, 09:24
      Jak ktoś kupuje tak stare auto to nie ma co sie łudzić ze bedzie bezobsługowe. Z tej przedstawionej grupy wybrałbym Primere lub Omege. Dziwne tylko ze przy Primerze autor pisze że 160 tys to sporo. Przy 17 letnim samochodzie to coś za mało. Ja mam 10 latka i już 200 tys na karku a wcale dużo nie jeżdżę.
    • wawiak80 Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję 11.05.12, 09:25
      @Wielki Goąć
      WIelki Gościu gdyby ten Karol umaił czytac ze zrozumieniem to nie narzekałby że mało zarabia :)
    • Gość: jaaasne Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: 217.140.7.* 11.05.12, 09:50
      taaaa, voyager z roku 2000 - 3600 zł a starsze twingo z 1997 3200 no kto w to uwierzy??
    • Gość: hmmm Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 09:52
      @mmmh: tak ale proszę o więcej aut w tej cenie
    • Gość: Luszek Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.fib.nerim.net 11.05.12, 09:52
      Ciekawe czy autor kiedykolwiek widział twingo od środka - po przesunięciu kanapy na maksa w tył nie ma wprawdzie bagażnika ale miejsca na nogi jest więcej niż w większości kompaktów i średniaków. Mój syn wozi tym cudeńkiem kontrabas, wzmacniacz i kolumnę 2x15'
    • Gość: edek Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.comarch.com 11.05.12, 09:52
      super, 30 letni złom
    • Gość: m Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.centertel.pl 11.05.12, 09:58
      Za jedną pensję to przesada...ale za 6 pensji można kupić Polo z 2004 r. w super stanie ;-)

a nie topić 50 tys.zł (25 pensji) w nówke z salonu Hehe ;-)
    • Gość: bartek Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 10:05
      zróbcie zestawienie, co może kupić dla porównania za średnią pensję Niemiec i Anglik
    • Gość: Martusia Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 10:05
      Jejunciu,ja za swoją nawet wacikow nie kupie...dajcie namiar na lepszą prace za srednią 3770 zł....
    • Gość: janosroniec Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.05.12, 10:39
      m - super stan 8 letnei auto. NA pewno po dziadku co na dziake jeżdził m naiwniaku.
    • Gość: asddf Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.gre.pl 11.05.12, 10:41
      dlaczego "proponujecie" bardzo stare, wyekspoloatowane pojazdy, które dawno być na złomie powinny, zamiast np skody felicii, którą za 3000 idzie kupić w bdb stanie...
    • Gość: zzza Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.12, 10:55
      Kto zatrudnia ludzi piszących te idiotyczne artykuły na moto.pl? I czy macie w ogóle jakąś weryfikację tekstów?
    • Gość: zxc Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: 195.75.73.* 11.05.12, 10:59
      połowa z tych aut to angliki z kierownicą po prawej stronie....
    • Gość: kkj Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.home.aster.pl 11.05.12, 11:08
      potwierdzam, np.taka felicja z konca produkcji 00-01,bedzie lepszym pomyslem na samochod za taka kase, bo procz tego rozruch samochodu to ok 1000 zl jesli nawet ma max znizke na OC (tablice, skarbowka, OC itd.) . Ponadto do tego dojdzie jakies 500-1000 zl na bierzace naprawy (rozrzad, opony, akumulator i inne). Nie ma co sie ludzic, ze auto 10-20 letnie nie bedzie wymagac wkladu. Ale uwzgledniajac powyzsze koszty to jest szansa ze za te 3770 wyjedziemy na droge samochodem ktory nie rozleci sie za zakretem domu sprzedawcy, komisu, gieldy itd.

Natomiast wiekszosc prezentowanych samochodow moze i sie kupi za 3770, ale bedzie mozna mowic o olbrzymim szczesciu jesli w ciagu pierwszego miesiaca wydamy tylko kolejne 3770. Ale tacy sa Polacy kupuja auta premium co maja 10-30 lat a pozniej narzekaja ze np. automatyczna skrzynia kosztuje wiecej niz caly samochod. Chcesz premium to placisz tez premmium. Kupuj to na co cie stac i tyle w temacie
    • Gość: lipa Re: TOP 10 | Samochody za jedną pensję IP: *.coe24.net 11.05.12, 11:13
      Ludzie takie samochody ,za 3700zł to nie możliwe !!! Jeżeli auto ma być sprawne bez tak zwanego wkładu.Wystarczy odpalić allegro i porównać ceny z tymi powyżej. Natomiast średnia krajowa jest 2500zł netto na rękę, ponieważ Ci co zarabiają
      1500zł- 1700zł są w błędzie i myślą że, pracują za średnią pensję. Prawda jest niestety taka, w Polsce klasa robotnicza myśli, ze jest klasą średnią. Jest to zasługa polityków w naszym Kraju. Szary KOwalski to nie średniak tylko robotnik. Mylimy się dlatego że, za granicą za pensję robotnika żyjemy jak klasa średnia w Polsce. Taka jest różnica sami oceńcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka