Dodaj do ulubionych

Idiotyzmy handlarzy

15.05.12, 16:05
Ciekawe do czego jeszcze mogą posunąć się handlarze usiłując wcisnąć nam kolejnego parcha!!!

Igły nie bite w dieslu już były, nic nie puka nie stuka i kobieta jeździła też

Tu kolejny rodzynek
otomoto.pl/opel-combo-bezwypadkowy-ideal-po-ksiedzu-C24304628.html
Jakie jeszcze głupoty mogą wymyślić handlarze ?
Obserwuj wątek
    • misiaczek1281 Re: Idiotyzmy handlarzy 15.05.12, 16:25
      o co ci chodzi? Nie lubisz księży czy jak ? ;-) ?
    • darmowy1 Re: Idiotyzmy handlarzy 16.05.12, 08:11
      Nie widzę nic w tym dziwnego. Widocznie ksiądz potrzebował dobry samochód rodzinny z hakiem :) Zwłaszcza jak ma się rodzinę poza miejscem pracy..
      • wujaszek_joe Re: Idiotyzmy handlarzy 16.05.12, 08:51
        hakiem na księdza są często ministranci
    • boomslang99 Re: Idiotyzmy handlarzy 16.05.12, 08:17
      Ale to chyba nie ów ksiądz pisał treść tego ogłoszenia? Nie świadczyłoby to najlepiej o jego zdolnościach krasomówczych...
      • misiaczek1281 Re: Idiotyzmy handlarzy 16.05.12, 09:01
        boomslang99 napisał:

> Ale to chyba nie ów ksiądz pisał treść tego ogłoszenia? Nie świadczyłoby to naj
        > lepiej o jego zdolnościach krasomówczych...

a może to prawda że ksiądz jeździł tym autem? też kiedyś chciałem sprzedać moje Polo ... miało 10 lat i przebieg 130 tys.km...też nikt nie chciał uwierzyć...mówili że podejrzanie niski przebieg i że kręciłem licznik....gdybym przekręcił licznik ze 130 tys.km na 240 tys.km to by uwierzyli Hehehhehehehehehe ;-)
        • wsk175 Idiotyzmy misiaczka 16.05.12, 19:21
          Misiaczek, daj ludziom odpocząć od siebie i swojego polo.
          Strach lodówkę otworzyć, jeszcze polo z niej wyjedzie..........

ps
          poproś mamę o wyłączenie misiaczkowego pogrubienia trzcionki
          • misiaczek1281 Re: Idiotyzmy misiaczka 19.05.12, 12:35
            wsk175 napisał:

> Misiaczek, daj ludziom odpocząć od siebie i swojego polo.
            > Strach lodówkę otworzyć, jeszcze polo z niej wyjedzie..........
            >
            > ps
            > poproś mamę o wyłączenie misiaczkowego pogrubienia trzcionki

kle kle boćku kle kle....każdy tu może pisać co chce i nikt nie musi tego czytać...a skoro wątek ma ponad 100 wpisów to znaczy że jest potrzebny ;-) HEhe ;-)
            a pogrubienie czcionki to taki szczegół....lubię się wyróżniać z tłumu ;-)
            • motylanoga71 Re: Idiotyzmy misiaczka 21.05.12, 16:47
              wyrozniasz sie na tyle ze ladujesz w "blokowanych" bocku z vw
    • szybiarz Re: Idiotyzmy handlarzy 16.05.12, 14:57
      niezłe, ale mój kuzyn kupił kiedyś bezwypadkowe auto od księdza, okazało się za jakiś czas, że auto było po dachowaniu
      • maciekqbn Re: Idiotyzmy handlarzy 17.05.12, 09:00
        Jak nikt nie zginął/nie był ranny to nie było wypadku hehehe
        ;)
    • panbagien Re: Idiotyzmy handlarzy 19.05.12, 11:58
      Też tego nie rozumiem. Gdy kiedyś kupowałem używany samochód tego typu ogłoszenia od razu odrzucałem. Wstawienie w treść ogłoszenia wątku o igle, kościele, emerycie, niepijącej, niepalącej, cnotliwej starej pannie jeżdżącej tylko co sobotę do opery a co niedzielę na mszę sprawia, że sprzedawca traci całą wiarygodność.
      • misiaczek1281 Re: Idiotyzmy handlarzy 19.05.12, 12:39
        panbagien napisał:

> Też tego nie rozumiem. Gdy kiedyś kupowałem używany samochód tego typu ogłoszen
        > ia od razu odrzucałem. Wstawienie w treść ogłoszenia wątku o igle, kościele, em
        > erycie, niepijącej, niepalącej, cnotliwej starej pannie jeżdżącej tylko co sobo
        > tę do opery a co niedzielę na mszę sprawia, że sprzedawca traci całą wiarygodno
        > ść.

Kiedyś chciałem sprzedać auto...miało 12 lat i prawdziwy przebieg 140 tys.km...każdy przychodził , patrzył i przebieg mu nie pasował....za niski był...80% oglądających stwierdził o że licznik kręcony!...Przebieg musiałby być 3 razy wyższy bo inaczej "traciłem wiarygodność" Buuuuhahahahhahahaaaa
        • panbagien Re: Idiotyzmy handlarzy 19.05.12, 13:40
          Super, że jesteś w dobrym humorze, ale co twoja historia ma wspólnego z moim postem?
          • mefiu3 Re: Idiotyzmy handlarzy 20.05.12, 21:23
            Handlarz to robi tak, dam przyklad jak to jest z autami w niemczech bo sam sobie tez sprowadzalem to wiem. Kupuja co najtajsze z lekkim wgnieceniem, zarysowaniem itp, kiedy wjedzie do Polski od razu licznik cofa troche szpachli i auto jak nowka. Ja wiem ze nie kupuje samochodu w Polsce. Jesli mialbym dac za auto tyle samo w Polce co w niemczech to wole sie pofatygowac i samemu sobie przyprowadzic, oczywiscie kupic od prywaciarza a nie z komisu itp.
    • swasix Zobaczcie co potrafią handlarze 22.05.12, 14:09
      W kwestii zakupów u handlarzy sugeruję zobaczyć poniższe linki. Nic dodać nic ująć:

www.youtube.com/watch?v=o7c0_YrAklg&feature=endscreen
      www.youtube.com/watch?v=7xkMVGEq6lM&feature=endscreen
      • kulawywos Re: Zobaczcie co potrafią handlarze 22.05.12, 16:52
        Mnie już nic nie jest w stanie zdziwić, a po wycieczce przez pól kraju do Ostrowa Wielkopolskiego wyleczyłem się z kupowania samochodów od handlarzy.

Przez telefon było ślicznie, a na miejscu trup. Handlarz to urodzony kłamca i oszust.

Zawsze mogą liczyć na taka dobra pomoc jak na filmie, ale to tez nie przesądza o kupnie:)

www.youtube.com/watch?v=v1nppny-R0A&feature=related
      • robert888 sprowadzone A3 TD 2007 o nienagannej historii 22.05.12, 17:00
        oraz o niewielkim wyeksploatowaniu (przebiegu <60kkm), w dobrym stanie, bezwypadkowe, z uwzględnieniem kosztów sprowadzenia, opłat oraz minimalnym zysku (10%) nie ma prawa kosztować mniej niż 60 tys pln.
        A teraz palec pod budkę, który z was "kupców" jest zdecydowany kupić taki samochód he he.

Jeśli tylko taki pojazd by się objawił to sprzedający zaraz słyszy od was: "a bo panie na allegro widziałem taki sam ale za 38", albo "szukam takiego ale tak nie drożej niż 35".
        Nie byłoby tak?

Jakie kupce takie handlarze :)

Macie 2 dychy na obiad, wciągacie kota u Wietnamca i narzekacie, że łamią się plastikowe sztućce? Bez jaj...
        • misiaczek1281 Re: sprowadzone A3 TD 2007 o nienagannej historii 22.05.12, 17:15
          robert888 napisał:

> oraz o niewielkim wyeksploatowaniu (przebiegu <60kkm), w dobrym stanie, bez
          > wypadkowe, z uwzględnieniem kosztów sprowadzenia, opłat oraz minimalnym zysku (
          > 10%) nie ma prawa kosztować mniej niż 60 tys pln.
          > A teraz palec pod budkę, który z was "kupców" jest zdecydowany kupić taki samoc
          > hód he he.
          >
          > Jeśli tylko taki pojazd by się objawił to sprzedający zaraz słyszy od was: "a b
          > o panie na allegro widziałem taki sam ale za 38", albo "szukam takiego ale tak
          > nie drożej niż 35".
          > Nie byłoby tak?
          >
          > Jakie kupce takie handlarze :)
          >
          > Macie 2 dychy na obiad, wciągacie kota u Wietnamca i narzekacie, że łamią się p
          > lastikowe sztućce? Bez jaj...

Za dwie dychy to naprawdę zjesz dobry obiad...co prawda nie kawior ale zjesz ;-)
          • kulawywos Kolejny "uczciwy" handlarz 22.05.12, 17:58
            otomoto.pl/citroen-c3-1-1-confort-C24414640.html
            Ten artysta sprzedaje "Confort" sądząc po kwiatkach w opisie typu "ladunki pietrze DOUBLE" to jakiś murzyn z Nigerii szuka chętnego na wpłatę zaliczki:):):):)

Oczywiście nie można wszystkich handlarzy wkładać do jednego wora, ale jak zauważył przedmówca kto chce kupić "okazyjnie" zawsze pakuje się w kłopoty.

Dobry samochód musi kosztować, a szukanie okazji zawsze kończy się płaczem.

Co nie oznacza , ze wszyscy handlarze to od razu kochane chłopaki i trzeba brać od nich wszystko jak leci słuchając bajek o jeżdżących zonach , księżach i bez wypadkowości.
            • misiaczek1281 Re: Kolejny "uczciwy" handlarz 22.05.12, 18:17
              kulawywos napisał:

> otomoto.pl/citroen-c3-1-1-confort-C24414640.html
              > Ten artysta sprzedaje "Confort" sądząc po kwiatkach w opisie typu "ladunki piet
              > rze DOUBLE" to jakiś murzyn z Nigerii szuka chętnego na wpłatę zaliczki:):):):)
              >
              > Oczywiście nie można wszystkich handlarzy wkładać do jednego wora, ale jak zauw
              > ażył przedmówca kto chce kupić "okazyjnie" zawsze pakuje się w kłopoty.
              >
              > Dobry samochód musi kosztować, a szukanie okazji zawsze kończy się płaczem.
              >
              > Co nie oznacza , ze wszyscy handlarze to od razu kochane chłopaki i trzeba brać
              > od nich wszystko jak leci słuchając bajek o jeżdżących zonach , księżach i bez
              > wypadkowości.

Zgoda że dobry samochód musi kosztować...ale zawsze 4 letni będzie tańszy od nówki nawet o 20-25 tys.zł...mówię o zadbanych a nie o złomach hehe
    • kulawywos Ten też dał do pieca:) 22.05.12, 18:15
      Kolejny "uczciwy handlarz" szuka frajera:
      otomoto.pl/chevrolet-aveo-1-2-C24414604.html
      Dał do pieca tym opisem, nic tylko brać.....

- Pokoje pojazd palenia
      - centralne
      - Elektryczne szyby z przodu
      - Wspomaganie kierownicy
      - Radio z CD-Player MP-3 zdolne
      - 4 glosniki
      - Przednie i boczne poduszki powietrzne
      - ABS (anty blokowaniu kól)
      - Wycieraczka tylnej szyby z funkcja pracy przerywanej
      - Nagrania ISOFIX na tylnych siedzeniach
      - Wysokosc regulowana kierownica
      - Split skladane tylne oparcia
      - Regulowane pasy bezpieczenstwa z przodu
      - Dojazdowe kolo zapasowe
      - Siedzac na przedniej kieszeni prawej
      • wszedlem Re: Ten też dał do pieca:) 24.05.12, 14:52
        Mnie to tez mocno zastanawia. Idziesz sobie na powiedzmy mobile.de i wpisujesz Audi A3, rok 2006-2009, Diesel, przebieg <60kkm. Wychodza dwie podejrzane oferty ok. €10500 i wtedy zaczyna sie prawdziwe handlowanie czyli od €11500 w gore. Uwzgledniajac dzisiejszy kurs 11 i pol kola to 49k PLN z hakiem. Jakim wiec cudem nasze otomoto pelne jest sprowadzonych z niemiec bezwypadkowych "igiel" i "jak nowych" A3 ponizej 40k?
        • misiaczek1281 Re: Ten też dał do pieca:) 24.05.12, 18:19
          wszedlem napisał:

> Mnie to tez mocno zastanawia. Idziesz sobie na powiedzmy mobile.de i wpisujesz
          > Audi A3, rok 2006-2009, Diesel, przebieg <60kkm. Wychodza dwie podejrzane o
          > ferty ok. €10500 i wtedy zaczyna sie prawdziwe handlowanie czyli od ̈́
          > 4;11500 w gore. Uwzgledniajac dzisiejszy kurs 11 i pol kola to 49k PLN z hakiem
          > . Jakim wiec cudem nasze otomoto pelne jest sprowadzonych z niemiec bezwypadkow
          > ych "igiel" i "jak nowych" A3 ponizej 40k?

Żadnym cudem...po prostu handlarz kupił autko do malowania taniej, pomalował i chce sprzedać...takie życie... ważne czy to auto pospawane z 4 ćwiartek czy tylko zderzak malowany....bo jeśli to drugie a reszta auta jest w idealnym stanie to można takie auto śmiało kupić...zderzak to element wymienny a 30 tysiaków zostaje w kieszeni...
          Mnie jednak zastanawia coś innego...mianowicie tworzenie obrazu polskiego handlarza cwaniaczka i twierdzenie że wszystkie używane to złomy...czyli co ? idźta ludziska do salonu i kupujta nówke 30 tys.zł drożej niż zadbane 4 letnie auto? żal.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka