Dodaj do ulubionych

Problem z reklamacją opon

19.06.12, 09:11
Witam
Rok temu kupiłem 4 nowe opony Goodyear. Po jednym sezonie dwie się uszkodziły. Pojawiły się jakieś guzki. Wysłałem je do reklamacji. Otrzymałem odpowiedź, że otrzymam zwrot 90% kosztów. Wg mnie to nieuczciwe i powinni zwrócić 100% kwoty. W końcu gdyby nie usterka to nie musiałbym kupować w tym roku opon.
Czy można z nimi jakoś walczyć w tej sprawie? Długo to może zająć?
Obserwuj wątek
    • nazimno Daj na msze, ze chca Ci dac 90%. 19.06.12, 09:22
      Mogliby Cie olac.
    • bimota Re: Problem z reklamacją opon 19.06.12, 10:10
      A z jakiego tytulu reklamowales ? Jesli z gwarancji, to nie pytaj nas, tylko przeczytaj jej warunki.
    • legend3.2 Re: Problem z reklamacją opon 19.06.12, 10:11
      Walczyć się nie opłaca i trwać to będzie bardzo długo, 90% to sporo. Masz rację, że powinni zwrócić 100% albo wymienić wadliwy towar ale rzeczywistość jest inna. Ja miałem trochę inną sytuację bo opona była dobra ale uszkodzona została przez zły stan drogi i powiem ci, że odszkodowanie dostałem za uszkodzenia ale 70% wartości bo spadek wartości itp.
      • szela81 Re: Problem z reklamacją opon 19.06.12, 16:14
        Akurat opony fizycznie się zużywają i jeden sezon to często więcej niż 10% zużycia opon, to nie toster gdzie mowa o potencjalnym zużyciu i utracie wartości. Jakbyś dostał 100% zwrotu to byś sezon jeździł za darmo a tego by nie chcieli więc zgadzam się z przedmówcami - 90% to i tak dużo, sam chciałbym co roku do przekładki dokładać 10% ceny opony i cały czas jeździć na nówce.
        • nazimno Baaardzooo slusznie. 19.06.12, 16:25
          Caly czas nie moge zrozumiec, dlaczego tamten czlowiek wylewa tyle lez.
          • pejotpe4 Re: Baaardzooo slusznie. 19.06.12, 23:50
            Bo nie czyta warunków gwarancji (albo nie odróżnia jej od niezgodności towaru z umową).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka