novationen
03.02.13, 20:52
no dobra, 'nadejszły' takie czasy policyjne że postanowiłem doposażyć swoje wozidło w cb radio. Z racji tego, że dość dużo latam w różne strony i ostatnio kilka razy 'głosy z wewnątrz' kazały mi zwolnić, bo może za zakrętem będą stali (no i stali) decyzja zapadła.
Sporo poczytałem na różnych forach i niestety nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi w co zainwestować, żeby nie przepłacić (taniocha to też nie musi być), ale też żeby być zadowolonym.
Może Ci z Was, którzy korzystają w trasie z cb mogą podrzucić jakieś propozycje sensownych zestawów? (z własnego doświadczenia). Generalnie radio bardziej do nasłuchu, dlatego też fajnie by było żeby jakieś tam szumy czy trzaski były skutecznie niwelowane, natomiast jeśli chodzi o antenę to raczej krótka (nie chcę z wędką na dachu jeździć).
No i za ewentualne uwagi nt przepisowej jazdy dziękuję. Wszystko wiem i rozumiem, ale kto jeździ więcej niż przeciętny Kowalski ten wie, że nie zawsze się da. Mandaty biorę na klatę, ale jeśli mogę się w jakiś częściowo skuteczny sposób obronić przed realizowaniem ministerialnego budżetu to chciałbym spróbować.
dzięki & pozdro!
Novationen