Dodaj do ulubionych

Chrysler Neon - opinie ! plizzz

IP: 195.117.50.* 17.07.04, 12:36
Co sądzicie o Neonie 2,0 modele z 1995 i 1996 roku. Chętnie wysłucham
użytkowników tego wozu. jakie różnice w jeździe automatem i manualem? No i
oczywiście serwis?
Z góry dzięki za odpowiedzi SENSOWNE.

Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojnar Re: Chrysler Neon - opinie ! plizzz IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 17.07.04, 13:27
      Widzialem okolo 30 filmow jak sie nabijaja z tego autka - Jessie James z
      Monster Garage również - porownywal go do Nissana Sentra ;-)
      • Gość: ak Re: Chrysler Neon - opinie ! plizzz IP: 195.117.50.* 17.07.04, 13:37
        wiem że amerykanie nie szanują tego samochodu, ale mi chodzi o rzeczowe opinie
        użytkowe. dzięki!
        • Gość: alan Re: Chrysler Neon - opinie ! plizzz IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.07.04, 16:26
          jakos jezdzi, dosc twardy. mam rocznik 95, robiony byl rozrzad, uszczelka pod
          glowica, wymieniane byly amortyzatory, katalizator i tlumik (klockow i tarcz
          nie wspominam). automat, w zimie 'szarpie' przy wstecznym.
          samochod calkiem dynamiczny (2.0l sohc 16v - 133km), przyciskany lubi wypic
          10litrow na setke.
          trudno ci bedzie trafic zadbany egzemplarz, bo czesci jak i serwis kosztowne,
          pzdr
    • Gość: SX Re: Chrysler Neon - opinie ! plizzz IP: *.250.108.57.Dial1.Weehawken1.Level3.net 17.07.04, 16:17
      95 96 to szmelc
      Najnowsze jeszce obleca bo Mercedes tych dziadow troche podgonil
      • Gość: ar Re: Chrysler Neon - opinie ! plizzz IP: *.netlandia.pl 17.07.04, 16:22
        A ja mam inna opinie na temat tych aut. Jeździłem Stratusem z 1995 roku, ale
        Neona miał mój kolega z pracy. Czasami sie wyminialiśmy (np. na czas serwisu).
        Przzyan, ze Neonem jeździło mi sie lepiej niz wiekszym stratusekm, którego
        bardzo lubiłem i chwaliłem. 2 litrowa jednostka, jest dosyć dynamiczna.
        Autamatyczna skrzynia mimo iż starszsj genracji dosyć inteligenta i co
        najważniejsze nie szarpie przy zmianie biegu jak np. w mercedeasie C podobnego
        rocznika. Jeśli chodzi o serwis to bez wiekszych problemów. Ja i kolega
        serwisowalismy w warsztacie, ktore specjalizuje w amerykanskuch autach. Z
        częściami nie ma wiekszego kłopotu, a sa tansze niż np. Daewoo. Miałem jedynie
        problem (w Stratusie) z tak nietypową żaróweczlą od podświetlanego lustergo do
        makijażu ;))
    • Gość: Tomek Re: Chrysler Neon - opinie ! plizzz IP: *.crowley.pl 17.07.04, 20:07
      Mialem do niedawna neona, kupiony jako nowy w 1995r za smieszne pieniadze.
      Mial wady fabryczne jak pekajaca uszczelka pod glowica, ale chyba z tym nie ma
      tragedii.
      Generalizujac, auto w miare sensowne, dynamiczne, szybkie, twarde zawieszenie,
      automat chodzil swietnie (zero szarpan, niepotrzebnych zmian).
      Moj byl w bogatej wersji wyposazenia: bezowe wnetrze, 2xairbag, klima.
      Godny polecenia jako nowy, ale kupiony w niskiej cenie.

Jednak prawda jest taka, ze to auto starcza do 150tys. km, potem jest to
      skarbonka. poza tym wszystkie egzemplaze jezdzace w Polsce, sa na akraju
      zezlomowania (skonczone przez niewlasciwy serwis, badziewne czesci, polskie
      drogi), poza tym nie widzialem na ulicy, oprocz mojego, jakiegos ladnego,
      godnego polecenia egzemplarza.
      Chyba ze trafi sie jakis zadbany model z nieduzym przebiegiem - wtedy warto
      wziasc i cieszyc sie.
      A opinie zaslyszane - olewac cieplym moczem.
    • Gość: Wojtek Re: Chrysler Neon - opinie ! plizzz IP: 195.117.50.* 17.07.04, 22:29
      Młody, jak się będziesz tak zastanawiał, to Ci wszystkie neony wykupią. A tak
      wogóle, to nie gmeraj w internecie, tylko pilnuj hebli.
    • Gość: Cwany Re: Chrysler Neon - opinie ! plizzz IP: 62.29.135.* 18.07.04, 00:23
      Moja żona miała takiego przez ponad rok (rocznik 95, 2.0 automat, klima, 2x
      airbag, wersja 2 drzwiowa).
      W tym czasie:
      1. został skradziony,
      2. Został znaleziony,
      3. został wyremontowany,
      4. zaczął chlapać olejem (co kosztowało wymianę uszczelek pod głowicą i na
      misce, oraz zalanie gęstszym olejem, coby nie trzeba było wymieniać uszczelki
      przy skrzyni, koszt ok 350$),
      5. rozszczelniła się klima (co kosztowało dolewanie "freonu" co 2-3 m-ce, koszt
      30-40$).
      6. zaczęła się wlewać woda do bagażnika (prawdopodobnie, przez pękniętą lampę)

A poza tym to miłe autko, na drodze sprawowało się bez zarzutu, silnik i
      skrzynia całkiem ładnie zestrojone, osiągi wystarczające (ale też bez
      rewelacji). Tak jak pisali poprzednicy trochę twarde zawieszenie.
      W momencie odsprzedaży autko miało na liczniku ponad 130 tys. mil.
      Autko w sumie sympatyczne, do dziś żona ogląda się z rozżewnienim za każdym
      Neonem na ulicy.
      Kupując sprawdź koniecznie, czy na silniku nie ma śladów oleju, bo chyba dość
      powszechna przypadłośc tego samochodu.

Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka