Dodaj do ulubionych

Stan dróg po zimie

11.03.13, 22:17
Czy tylko mi wydaje się, że jakość dróg w naszym kraju jest coraz gorsza z roku na rok. Nawet te nowo wybudowane, szybko się niszczą i robią się z nich ogromne dziury. Pomijam już drogi w miastach, bo tam co roku jest sieczka, ale nawet drogi krajowe są teraz w fatalnym stanie, chyba jesteśmy skazani na dziury i bylejakość...
Obserwuj wątek
    • kuku-na-muniu8 Re: Stan dróg po zimie 15.03.13, 09:20
      Nie, nie tylko tobie. Nie muszę daleko szukać. Wielka dziura na drodze dojazdowej do mojego osiedla na bardzo wąskiej jezdni. Tragedia.
    • nazimno Technologia wykonywania nawierzchni 15.03.13, 09:42
      o okreslonych parametrach dopuszczalnych obciazen ruchem kolowym jest znana.

To nie oznacza, ze drogi wykonywane sa zgodnie z tymi technologiami.
      Skutki widac.
    • laikk Re: Stan dróg po zimie 15.03.13, 10:31
      dokładnie tez tak ostatnio myślałem, dodatkowo tak jak mówiłeś nawet jakość nowo wybudowanych dróg jest bardzo słaba, nie rozumiem oszczędności przy budowie krajowych dróg jeśli potem i tak krocie sa wydawane na naprawy po zimie, żenada
      Paweł Samborski
      www.sklepmoto.pl
      • jamesonwhiskey Re: Stan dróg po zimie 15.03.13, 14:01
        nie bardzo wiem o jakich oszczednosciach piszesz
        cena za wybudowanie drogi sa w polsce kosmiczne
        ale po wygraniu przetragu wykonawca sie musi podzielic
        z tym tamtym , sam zarobic
        i z tego co zostaje to sie buduje zamki na piasku
    • edekmacedonski Re: Stan dróg po zimie 15.03.13, 21:00
      U mnie na osiedlu łatali jakiś czas temu drogę, a teraz znowu są kratery na metr...
    • koza_oddam Re: Stan dróg po zimie 16.03.13, 17:26
      Ja znam drogę w pewnym mieście wojewódzkim, która nie została oddana jeszcze, ruchu na niej nie ma, i już są dziury. W tym samym województwie modernizowana droga wojewódzka po zimowej przerwie też tu i tam dorobiła się ubytków. Ręce opadają, w tym kraju już chyba nikt nie buduje solidnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka