Dodaj do ulubionych

Problem rejestracja, proszę o pomoc

19.05.13, 13:44
Witam,
Mój problem dotyczy rejestracji sprowadzonego z Niemiec samochodu. Otóż Zrobiłem tłumaczenia, opłaty akcyza, recykling itd i zatrzymałem się na US. Powodem problemu jest to, że gdy już się zbierałem i kompletowałem dokumenty wyszło że nie mam umowy kupna/sprzedaży, gdzieś przepadła (zgineła). I teraz mam problem i pewien pomysł jak go rozwiązać. Jak płaciłem akcyzę miałem umowę i Urząd Celny przy wystawianiu dokumentów zrobił kopie. I mam pytanie czy jest możliwość uzyskania kopii/duplikatu umowy kupna? tak żeby przebrnąć z tym do rejestracji. Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • przemekthor Re: Problem rejestracja, proszę o pomoc 19.05.13, 20:51
      A skąd my to mamy wiedzieć? Goń do tego US i w płaczliwym tonie przedstaw sytuację, może pozwolą przedstawić kopię podbitą przez UC - powinni dać wiarę, bo kopia poświadczona przez inny urząd państwowy ma moc. W UC przyjmij maksymalnie uniżoną postawę, to może od nich ten papier wyciągniesz.
      Natomiast jak przejdziesz urząd miasta przy rejestracji - klękajcie narody, w moim (bełchatowskim) nie pomogło by Ci wyskoczenie oknem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka