Dodaj do ulubionych

FORD MONDEO 1.8 TD 1997-1998

31.07.04, 20:17
Jestem kobietą więc na autach za bardzo się nie znam , obecnie jeżdźę matizem
ma 78 tys i do tej pory jest bezawaryjny , niestety muszę się z nim pożegnać
bo większe auto jest mi potrzebne . Podoba mi się FORD MONDEO 1.8 TD 1997-
1998 na takie mnie stać. Panowie znawcy ! doradźcie czy warto takie auto
kupić ?
na co zwracać szczególną uwagę i czy jest awaryjne ? Pozdrawiam wszystkich
miłych panów , Kasia.
Obserwuj wątek
    • walentynka5 Re: FORD MONDEO 1.8 TD 1997-1998 01.08.04, 14:52
      no panowie ? czy nikt mi nie pomoże ?
      • lexus400 Re: FORD MONDEO 1.8 TD 1997-1998 01.08.04, 19:55
        ....1,8 TD to chyba najgorszy silnik jaki Fordowi udało się włożyć do auta,
        bardzo awaryjny, koszmarnie drogi w naprawie a i sam samochód nie grzeszy
        bezawaryjnością elektroniki nie wspominając o zawieszeniu przednim. To jest
        moja opinia i nie wszyscy muszą się z nią zgodzić, remontowałem kilka tych
        silników i auta po naprawie natychmiast właściciele sprzedawali aby pozbyć się
        tego "gówna" na naprawę którego musieli przeznaczyć ze 3 miesięczne pensje lub
        brali kredyty.
        Pzdr.
        • walentynka5 Re: FORD MONDEO 1.8 TD 1997-1998 02.08.04, 14:10
          lexus400 napisał:

> ....1,8 TD to chyba najgorszy silnik jaki Fordowi udało się włożyć do auta,
          > bardzo awaryjny, koszmarnie drogi w naprawie a i sam samochód nie grzeszy
          > bezawaryjnością elektroniki nie wspominając o zawieszeniu przednim. To jest
          > moja opinia i nie wszyscy muszą się z nią zgodzić, remontowałem kilka tych
          > silników i auta po naprawie natychmiast właściciele sprzedawali aby pozbyć
          się
          > tego "gówna" na naprawę którego musieli przeznaczyć ze 3 miesięczne pensje
          lub
          > brali kredyty.
          > Pzdr.

Wielkie dzięki za ostrzeżenie w takim razie proszę doradźcie z jakim silnikiem
          benzynowym kupić takie auto i czy przerobienie go na gaz nie zaszkodzi mu?
          pozdrawiam , Kasia
          • starydiesel Re: FORD MONDEO 1.8 TD 1997-1998 02.08.04, 14:25
            >
            > Wielkie dzięki za ostrzeżenie w takim razie proszę doradźcie z jakim
            silnikiem
            > benzynowym kupić takie auto i czy przerobienie go na gaz nie zaszkodzi mu?
            > pozdrawiam , Kasia

Znam z autopsji mondeo 1997r. 2,5 V6. Od 80 tkm jeździ na gazie (IV
            generacja). Jeśli chodzi o silnik to żadnych kłopotów nie ma. Auto ma ok 160
            tkm przebiegu i faktycznie z przodu były wymieniane końcówki drążków i gumy
            stabilizatora oraz amortyzatory ale to ostatnie miało prawo paść przy tym
            przebiegu. Auto całkiem niezłe ale polecałbym raczej 4 cylindrowca. 2,5 V6 jest
            drogi do "zagazowania" i spali około 15-16 l. po miescie.
            pozdrawiam
    • starydiesel Re: FORD MONDEO 1.8 TD 1997-1998 02.08.04, 14:11
      Niestety lexus ma rację. Mondeo z tym silnikiem to nie jest dobry wybór. Jeśli
      już musi być akurat to auto to może lepiej benzynę (1,8-2,0) na gaz? Wyjdzie
      taniej niż jazda dieslem.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka