Dodaj do ulubionych

Stilo crashtest

IP: *.krakow.topware.pl 27.03.02, 16:31
www.oeamtc.at
stilo osiagnelo najlepszy wynik w klasie kompaktow
Obserwuj wątek
    • Gość: 130rapid Dokładniejszy link IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 17:16
      www.oeamtc.at/netautor/html_seiten/crashtest/kompaktklasse/stilodetail.ht
      m
      (bo strona ładuje się niezbyt szybko)
    • Gość: mAbZ A kiedy lepsze silniki? IP: 212.209.165.* 27.03.02, 17:23
      Planuję kupić Stilo, ale z lepszym silnikiem, z bezpośrednim wtryskiem.
      Mniejsze zużycie i równocześnie większa moc :)
      Podobno mają być w maju 2003, ktoś zna więcej konkretów?
      Intersuje mnie 1,8 albo 2,0
      • Gość: vd Re: A kiedy lepsze silniki? IP: *.krakow.topware.pl 28.03.02, 09:57
        zajrzyj sobie na www.stilo.org moze cos znajdziesz. ja czeeeeekam na 1.6
        dynamic 5d zamowilem na poczatku lutego a odbior mam po 20 maja . bardzo to
        mile bardzo, wiec sugeruje zebys juz teraz zamowil :)

pozdr
        • Gość: bObO Re: A kiedy lepsze silniki? IP: *.chello.pl 28.03.02, 22:28
          Gość portalu: vd napisał(a):

> zajrzyj sobie na www.stilo.org moze cos znajdziesz. ja czeeeeekam na 1.6
          > dynamic 5d

W dzisiejszym Auto Śmiechu jest test nowych kompaktów i tam stoi, że ten 1.6
          dynamic wcale nie taki dynamic. ;-)
          Zresztą trudno się dziwić - silnik, który w niezbyt ciężkim Bravo był całkiem
          dynamiczny, to w ważącym ponad 1300kg Stilo ma o wiele trudniejszą pracę do
          zrobienia.
    • Gość: RT Re: Stilo crashtest IP: *.mediacom.pl 27.03.02, 17:27
      Ta..., zwłaszcza jeśli chodzi o obrażenia kierowcy i pasażera. zobacz
      dokladnie, a dopiero potem wciskaj kit ludziom.
      • Gość: Darek Re: Stilo crashtest IP: 212.106.189.* 27.03.02, 18:32
        Zeby podnieść autorytet wymyślą nowe kategorie testów np.najlepszy w kategorii
        alufelgowców lub najlepszy w kategorii mini z relingami,potem rozdzielą na
        prędkości do 50km/godz i pow,50km/godz wtedy każda firma będzie miała swojego
        NAJ.Nie wierzę FIATOWI znowu zapłacili komu trzeba.
        • Gość: Orc Teoria spiskowa ? IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.03.02, 18:40
          No nie wiem, chociaż wykluczyć nie można, FIAT musiał zmazać plamę po Alfie
          147. Laguna ma chociaż potwierdzenie w postaci znakomitego wyniku testu
          Australian NCAP.
          • Gość: vd Re: Teoria spiskowa ? IP: *.krakow.topware.pl 28.03.02, 10:01
            jaka plame ??
            alfa 147 miala mizerny wynik w czolowym ale najlepszy w klasie w bocznym,
            a punto tez bryluje w swoim segmencie,
            • Gość: Darek Re: Teoria spiskowa ? IP: 212.106.189.* 28.03.02, 11:22

> jaka plame ??
              > alfa 147 miala mizerny wynik w czolowym ale najlepszy w klasie w bocznym,
              > a punto tez bryluje w swoim segmencie,

Firmy motoryzacyjne powinny utworzyć listę najbezpieczniejszych aut codziennie
              nowelizowaną jak pogoda[rozumiem każdy chce sprzedać najwięcej]Kiedyś w przerwie
              filmu ogladałem reklamy w kolejności Fiata potem czopki na hemiroidy potem apap
              nastepnie jakiś bank kredytowy i znowu coś przeciw bólowego-ten który układał
              kolejność miał pewnie cos na myśli,czyż nie?
            • Gość: Adam W. Re: Teoria spiskowa ? IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 28.03.02, 11:39

> jaka plame ??
              > alfa 147 miala mizerny wynik w czolowym ale najlepszy w klasie w bocznym,
              > a punto tez bryluje w swoim segmencie,

No nie wiem czy aż tak bryluje . NCAP twierdzi nieco inaczej.

• Gość: vipR Re: Teoria spiskowa ? IP: *.altkom.com.pl 11.04.02, 20:44
              Jak masz Alfe to nie dotycza Cie boczne zderzenia, bo przeciez jest to super
              samochod, a do tego kierowca Alfy tez jest super i ma refleks, wiec nie mozliwe
              jest zeby ktos Alfe z boku zaatakowal, no i dlatego wygrywa w swojej klasie.
              Nie wiedziales tego? Poczytaj sobie texty niejakiego Stanleya (zabawny watek
              pt. zbrodniarze za kierownica www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
              dzial=0511&forum=AUTO-MOTO&wid=1454758&aut=+Stanley&aid=1454758)

A jak Ci sie nie chce czytac - to sprostowanie, ze to byl zart, a Stanley to
              typowy dawca nerek, ktory zrezygnowal juz chyba z dzialalnosci na rzecz rozwoju
              watkow na tym forum...

Pzdr. vipR
              • Gość: malko Re: Teoria spiskowa ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 08:36
                >
                > A jak Ci sie nie chce czytac - to sprostowanie, ze to byl zart, a Stanley to
                > typowy dawca nerek,

Przy Stanley'owych prędkościach, sa niewielkie szanse na to, że organy wewnętrzne
                wytrzymają przeciążenia powstałe w wyniku zderzenia. :-(
        • Gość: Krzysiek Re: Stilo crashtest IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 19:19
          Ale pierdolisz stary, az sie czytac nie chce. A kiedy to Fiat zaplacil komu
          trzeba? Patrzac w ten sposob to nigdy nie dostaniemy wiarygodnych informacji. Bo
          niby czemu? VW czy RENO jest bardziej uczciwy i nie placi?

Gość portalu: Darek napisał(a):

> Zeby podnieść autorytet wymyślą nowe kategorie testów np.najlepszy w kategorii
          > alufelgowców lub najlepszy w kategorii mini z relingami,potem rozdzielą na
          > prędkości do 50km/godz i pow,50km/godz wtedy każda firma będzie miała swojego
          > NAJ.Nie wierzę FIATOWI znowu zapłacili komu trzeba.

• Gość: Darek Re: Stilo crashtest IP: 212.106.189.* 28.03.02, 10:53
            Krzysiu,musiałem wymazać co napisałeś,to nie przystoi dzieciom.Jesteśmy na forum
            i mogę upomnieć Ciebie bez konsekwencji o więcej tolerancji i mniej testosteronu.
            • Gość: Krzysiek Re: Stilo crashtest IP: 217.8.176.* 28.03.02, 11:21
              Zeby mi sie glos zmienil i piersi urosly? Miales na mysli
              chyba adrenaline jesli juz...

Gość portalu: Darek napisał(a):

> Krzysiu,musiałem wymazać co napisałeś,to nie przystoi
              dzieciom.Jesteśmy na foru
              > m
              > i mogę upomnieć Ciebie bez konsekwencji o więcej
              tolerancji i mniej testosteron
              > u.

• Gość: Darek Re: Stilo crashtest IP: 212.106.189.* 29.03.02, 09:46
                Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Zeby mi sie glos zmienil i piersi urosly? Miales na mysli
                > chyba adrenaline jesli juz...
                > Nie mój drogi dokładnie jak napisałem[a Ty wykazałeś się niewiedzą z piersiami
                do testosteronu-akurat od tego piersi zanikają a rośnie zarost mięśnie i
                agresja,typowo męskie zachowanie].
                > Gość portalu: Darek napisał(a):
                >
                > > Krzysiu,musiałem wymazać co napisałeś,to nie przystoi
                > dzieciom.Jesteśmy na foru
                > > m
                > > i mogę upomnieć Ciebie bez konsekwencji o więcej
                > tolerancji i mniej testosteron
                > > u.
                >

• Gość: vd Re: Stilo crashtest IP: *.krakow.topware.pl 28.03.02, 09:58
        hmm
    • Gość: Darius Re: Stilo crashtest IP: 212.160.211.* 28.03.02, 11:17
      jakąs nadinterpretację popelniłeś, jest zaledwie porównywalny z liderami w
      swojej klasie, a jak na najmłodszy model to za mało. POczekaj na Golfa V, nową
      megankę, itp, a zobaczysz bezpieczne auto
      • Gość: pilot13 Re: Stilo crashtest IP: *.wil.pk.edu.pl 28.03.02, 12:46
        dla mnie Alfa 147 po czołowym wyglądała jak Seicento!! dach połamany,
        przestrzeń pasażerska znacznie zmniejszona. co to jest? za grubo ponad pół
        stówy takie coś ???
        jeżeli chodzi o wynik zderzenia bocznego to zdecydowana większość aut dorze
        wychodzi.
        • pierooog Re: Stilo crashtest 29.03.02, 09:41
          Jestem wielkim fanem Alf Romeo - jeździłem przez 4 lata 156, ale po ostatnich
          crash-testach 147, postanowiłem zmienić markę. To po prostu koszmar. W
          dzisiejszych czasach taki test dyskwalifikuje ten samochów w moich oczach.
          Niestety podejrzewam, że 156 miała podobne wyniki crash-testów (dlatego nigdzie
          ich nie znalazłem).
          • Gość: malko Re: Stilo crashtest IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 09:43
            Nie widziałem wyników (opisu), ale widziałem zdjęca z testu. 147 to super
            bezpieczna konstrukcja w porównaniu ze 156. Z kabiny robi się harmonijka. To
            bardzo przygnębiające :-(
          • Gość: Darek Re: Stilo crashtest IP: 212.106.189.* 29.03.02, 09:59
            pierooog napisał(a):

> Jestem wielkim fanem Alf Romeo - jeździłem przez 4 lata 156, ale po ostatnich
            > crash-testach 147, postanowiłem zmienić markę. To po prostu koszmar. W
            > dzisiejszych czasach taki test dyskwalifikuje ten samochów w moich oczach.
            > Niestety podejrzewam, że 156 miała podobne wyniki crash-testów (dlatego nigdzie
            >
            > ich nie znalazłem).

No właśnie to co nie wygogne wykreślić a co OK podkreślić-to polityka Fiata.
      • Gość: DD Re: Stilo crashtest IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.04.02, 02:14
        Z tymi Golfikami to nieraz stawałem na światłach. Niby miały 1.6 - tyle, co mój
        Lanosik, ale Golfiki to jakieś takie mułowate samochody są. Może
        niedopracowane?? Podobno zero elastyczności.
    • Gość: ESTER Re: Stilo crashtest IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.04.02, 22:11
      Nie składa się, jak domek z kart, tak jak Astra II.
    • Gość: Krzysiek Re: Stilo crashtest IP: *.toya.net.pl 12.04.02, 09:37
      Chyba mamy inne monitory bo wcale z tego co zobaczylem na tej stronie nie
      wynika, ze jest najlepsze. Honda i 307 jest tez dobre i nie ma tam nowej
      Corolli. A moze jestes dziennikarzem w jednym z pism pseudomotoryzacyjnych.
      • Gość: vd Re: Stilo crashtest IP: *.krakow.topware.pl 12.04.02, 10:48
        nie jestem motodziennikarzem ( a szkoda, niezla fucha) tylko to co napisalem
        przeczytalem na niemieckim forum o stilo na stronie www.stilo.org moze ktos tam
        za bardzo sie podniecil ale fakt jest faktem ze wypadlo bardzo przyzwoicie w
        crashtescie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka