Gość: vd IP: *.krakow.topware.pl 27.03.02, 16:31 www.oeamtc.at stilo osiagnelo najlepszy wynik w klasie kompaktow Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: 130rapid Dokładniejszy link IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 17:16 www.oeamtc.at/netautor/html_seiten/crashtest/kompaktklasse/stilodetail.ht m (bo strona ładuje się niezbyt szybko) Link Zgłoś
Gość: mAbZ A kiedy lepsze silniki? IP: 212.209.165.* 27.03.02, 17:23 Planuję kupić Stilo, ale z lepszym silnikiem, z bezpośrednim wtryskiem. Mniejsze zużycie i równocześnie większa moc :) Podobno mają być w maju 2003, ktoś zna więcej konkretów? Intersuje mnie 1,8 albo 2,0 Link Zgłoś
Gość: vd Re: A kiedy lepsze silniki? IP: *.krakow.topware.pl 28.03.02, 09:57 zajrzyj sobie na www.stilo.org moze cos znajdziesz. ja czeeeeekam na 1.6 dynamic 5d zamowilem na poczatku lutego a odbior mam po 20 maja . bardzo to mile bardzo, wiec sugeruje zebys juz teraz zamowil :) pozdr Link Zgłoś
Gość: bObO Re: A kiedy lepsze silniki? IP: *.chello.pl 28.03.02, 22:28 Gość portalu: vd napisał(a): > zajrzyj sobie na www.stilo.org moze cos znajdziesz. ja czeeeeekam na 1.6 > dynamic 5d W dzisiejszym Auto Śmiechu jest test nowych kompaktów i tam stoi, że ten 1.6 dynamic wcale nie taki dynamic. ;-) Zresztą trudno się dziwić - silnik, który w niezbyt ciężkim Bravo był całkiem dynamiczny, to w ważącym ponad 1300kg Stilo ma o wiele trudniejszą pracę do zrobienia. Link Zgłoś
Gość: RT Re: Stilo crashtest IP: *.mediacom.pl 27.03.02, 17:27 Ta..., zwłaszcza jeśli chodzi o obrażenia kierowcy i pasażera. zobacz dokladnie, a dopiero potem wciskaj kit ludziom. Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Stilo crashtest IP: 212.106.189.* 27.03.02, 18:32 Zeby podnieść autorytet wymyślą nowe kategorie testów np.najlepszy w kategorii alufelgowców lub najlepszy w kategorii mini z relingami,potem rozdzielą na prędkości do 50km/godz i pow,50km/godz wtedy każda firma będzie miała swojego NAJ.Nie wierzę FIATOWI znowu zapłacili komu trzeba. Link Zgłoś
Gość: Orc Teoria spiskowa ? IP: *.chem.uni.wroc.pl 27.03.02, 18:40 No nie wiem, chociaż wykluczyć nie można, FIAT musiał zmazać plamę po Alfie 147. Laguna ma chociaż potwierdzenie w postaci znakomitego wyniku testu Australian NCAP. Link Zgłoś
Gość: vd Re: Teoria spiskowa ? IP: *.krakow.topware.pl 28.03.02, 10:01 jaka plame ?? alfa 147 miala mizerny wynik w czolowym ale najlepszy w klasie w bocznym, a punto tez bryluje w swoim segmencie, Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Teoria spiskowa ? IP: 212.106.189.* 28.03.02, 11:22 Gość portalu: vd napisał(a): > jaka plame ?? > alfa 147 miala mizerny wynik w czolowym ale najlepszy w klasie w bocznym, > a punto tez bryluje w swoim segmencie, Firmy motoryzacyjne powinny utworzyć listę najbezpieczniejszych aut codziennie nowelizowaną jak pogoda[rozumiem każdy chce sprzedać najwięcej]Kiedyś w przerwie filmu ogladałem reklamy w kolejności Fiata potem czopki na hemiroidy potem apap nastepnie jakiś bank kredytowy i znowu coś przeciw bólowego-ten który układał kolejność miał pewnie cos na myśli,czyż nie? Link Zgłoś
Gość: Adam W. Re: Teoria spiskowa ? IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 28.03.02, 11:39 Gość portalu: vd napisał(a): > jaka plame ?? > alfa 147 miala mizerny wynik w czolowym ale najlepszy w klasie w bocznym, > a punto tez bryluje w swoim segmencie, No nie wiem czy aż tak bryluje . NCAP twierdzi nieco inaczej. Link Zgłoś
Gość: vipR Re: Teoria spiskowa ? IP: *.altkom.com.pl 11.04.02, 20:44 Jak masz Alfe to nie dotycza Cie boczne zderzenia, bo przeciez jest to super samochod, a do tego kierowca Alfy tez jest super i ma refleks, wiec nie mozliwe jest zeby ktos Alfe z boku zaatakowal, no i dlatego wygrywa w swojej klasie. Nie wiedziales tego? Poczytaj sobie texty niejakiego Stanleya (zabawny watek pt. zbrodniarze za kierownica www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=AUTO-MOTO&wid=1454758&aut=+Stanley&aid=1454758) A jak Ci sie nie chce czytac - to sprostowanie, ze to byl zart, a Stanley to typowy dawca nerek, ktory zrezygnowal juz chyba z dzialalnosci na rzecz rozwoju watkow na tym forum... Pzdr. vipR Link Zgłoś
Gość: malko Re: Teoria spiskowa ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 08:36 > > A jak Ci sie nie chce czytac - to sprostowanie, ze to byl zart, a Stanley to > typowy dawca nerek, Przy Stanley'owych prędkościach, sa niewielkie szanse na to, że organy wewnętrzne wytrzymają przeciążenia powstałe w wyniku zderzenia. :-( Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stilo crashtest IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 19:19 Ale pierdolisz stary, az sie czytac nie chce. A kiedy to Fiat zaplacil komu trzeba? Patrzac w ten sposob to nigdy nie dostaniemy wiarygodnych informacji. Bo niby czemu? VW czy RENO jest bardziej uczciwy i nie placi? Gość portalu: Darek napisał(a): > Zeby podnieść autorytet wymyślą nowe kategorie testów np.najlepszy w kategorii > alufelgowców lub najlepszy w kategorii mini z relingami,potem rozdzielą na > prędkości do 50km/godz i pow,50km/godz wtedy każda firma będzie miała swojego > NAJ.Nie wierzę FIATOWI znowu zapłacili komu trzeba. Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Stilo crashtest IP: 212.106.189.* 28.03.02, 10:53 Krzysiu,musiałem wymazać co napisałeś,to nie przystoi dzieciom.Jesteśmy na forum i mogę upomnieć Ciebie bez konsekwencji o więcej tolerancji i mniej testosteronu. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stilo crashtest IP: 217.8.176.* 28.03.02, 11:21 Zeby mi sie glos zmienil i piersi urosly? Miales na mysli chyba adrenaline jesli juz... Gość portalu: Darek napisał(a): > Krzysiu,musiałem wymazać co napisałeś,to nie przystoi dzieciom.Jesteśmy na foru > m > i mogę upomnieć Ciebie bez konsekwencji o więcej tolerancji i mniej testosteron > u. Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Stilo crashtest IP: 212.106.189.* 29.03.02, 09:46 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Zeby mi sie glos zmienil i piersi urosly? Miales na mysli > chyba adrenaline jesli juz... > Nie mój drogi dokładnie jak napisałem[a Ty wykazałeś się niewiedzą z piersiami do testosteronu-akurat od tego piersi zanikają a rośnie zarost mięśnie i agresja,typowo męskie zachowanie]. > Gość portalu: Darek napisał(a): > > > Krzysiu,musiałem wymazać co napisałeś,to nie przystoi > dzieciom.Jesteśmy na foru > > m > > i mogę upomnieć Ciebie bez konsekwencji o więcej > tolerancji i mniej testosteron > > u. > Link Zgłoś
Gość: Darius Re: Stilo crashtest IP: 212.160.211.* 28.03.02, 11:17 jakąs nadinterpretację popelniłeś, jest zaledwie porównywalny z liderami w swojej klasie, a jak na najmłodszy model to za mało. POczekaj na Golfa V, nową megankę, itp, a zobaczysz bezpieczne auto Link Zgłoś
Gość: pilot13 Re: Stilo crashtest IP: *.wil.pk.edu.pl 28.03.02, 12:46 dla mnie Alfa 147 po czołowym wyglądała jak Seicento!! dach połamany, przestrzeń pasażerska znacznie zmniejszona. co to jest? za grubo ponad pół stówy takie coś ??? jeżeli chodzi o wynik zderzenia bocznego to zdecydowana większość aut dorze wychodzi. Link Zgłoś
pierooog Re: Stilo crashtest 29.03.02, 09:41 Jestem wielkim fanem Alf Romeo - jeździłem przez 4 lata 156, ale po ostatnich crash-testach 147, postanowiłem zmienić markę. To po prostu koszmar. W dzisiejszych czasach taki test dyskwalifikuje ten samochów w moich oczach. Niestety podejrzewam, że 156 miała podobne wyniki crash-testów (dlatego nigdzie ich nie znalazłem). Link Zgłoś
Gość: malko Re: Stilo crashtest IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 09:43 Nie widziałem wyników (opisu), ale widziałem zdjęca z testu. 147 to super bezpieczna konstrukcja w porównaniu ze 156. Z kabiny robi się harmonijka. To bardzo przygnębiające :-( Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Stilo crashtest IP: 212.106.189.* 29.03.02, 09:59 pierooog napisał(a): > Jestem wielkim fanem Alf Romeo - jeździłem przez 4 lata 156, ale po ostatnich > crash-testach 147, postanowiłem zmienić markę. To po prostu koszmar. W > dzisiejszych czasach taki test dyskwalifikuje ten samochów w moich oczach. > Niestety podejrzewam, że 156 miała podobne wyniki crash-testów (dlatego nigdzie > > ich nie znalazłem). No właśnie to co nie wygogne wykreślić a co OK podkreślić-to polityka Fiata. Link Zgłoś
Gość: DD Re: Stilo crashtest IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.04.02, 02:14 Z tymi Golfikami to nieraz stawałem na światłach. Niby miały 1.6 - tyle, co mój Lanosik, ale Golfiki to jakieś takie mułowate samochody są. Może niedopracowane?? Podobno zero elastyczności. Link Zgłoś
Gość: ESTER Re: Stilo crashtest IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.04.02, 22:11 Nie składa się, jak domek z kart, tak jak Astra II. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Stilo crashtest IP: *.toya.net.pl 12.04.02, 09:37 Chyba mamy inne monitory bo wcale z tego co zobaczylem na tej stronie nie wynika, ze jest najlepsze. Honda i 307 jest tez dobre i nie ma tam nowej Corolli. A moze jestes dziennikarzem w jednym z pism pseudomotoryzacyjnych. Link Zgłoś
Gość: vd Re: Stilo crashtest IP: *.krakow.topware.pl 12.04.02, 10:48 nie jestem motodziennikarzem ( a szkoda, niezla fucha) tylko to co napisalem przeczytalem na niemieckim forum o stilo na stronie www.stilo.org moze ktos tam za bardzo sie podniecil ale fakt jest faktem ze wypadlo bardzo przyzwoicie w crashtescie Link Zgłoś