Dodaj do ulubionych

ALFA ROMEO 146 - 1.6 ile pali ????

IP: *.net.pl 18.08.04, 12:34
Niedawno prosilam o porade w sprawie auta do 15.000,ale zakladam kolejny
topik,poniewaz pilnie poszukuje auta i trafil mi sie w komisie samochodowym
taki: alfa romeo 146 - 1,6 poj.5 drzwi,lakier
met.,abs,centr.zamek,el.szyby,el.lusterka,el.szyberdach,poduszka
powietrzna,swietnie utrzymany,miesiac temu sprowadzony z
Niemiec,zarejestrowany juz w Polsce, jedynie zastanawiam sie ile takie auto
pali??? czy mozecie mi napisac czy jest to dobra marka? aha ma kosztowac
15.000zl wiec uwazam,ze niezla cena.
Co Wy na to...? prosze o odpowiedz, bo do jutra musze wiedziec.Dzieki
Obserwuj wątek
    • rafal.gtv Re: ALFA ROMEO 146 - 1.6 ile pali ???? 18.08.04, 13:13
      Mało danych !!!
      To auto występowało w dwóch wersjach silnikowych - boxer i TS ( Twin Spark )
      Pierwszy pali średnio 8-9l/100 km ( eksploatacja mieszana - w mieście potrafi
      spalić 12l ), TS jest nieco ekonomiczniejszy.
      Cena jest atrakcyjna , ale to są samochody wymagające dobrego i regularnego
      serwisu i trochę obycia ze strony właściciela.
      • Gość: *ona* Re: ALFA ROMEO 146 - 1.6 ile pali ???? IP: *.net.pl 18.08.04, 14:16
        Niestety jest to silnik boxer i jestem przerazona,ze tak duzo pali :( z wygladu
        owszem, podoba mi sie,ale to przeciez nie wszystko! Czy jego awaryjnosc jest
        tak duza,ze co miesiac musze byc w warsztacie??? :(
        • Gość: Krzysiek Re: ALFA ROMEO 146 - 1.6 ile pali ???? IP: *.telecanetworks.pl / 213.241.26.* 18.08.04, 14:19
          No tak, moze co dwa miesiace.
          • Gość: *ona* Re: ALFA ROMEO 146 - 1.6 ile pali ???? IP: *.net.pl 18.08.04, 14:25
            a jakiego rzedu sa to koszty naprawy??? o jakiej kwocie mowa?:(
            • Gość: Rocco Re: ALFA ROMEO 146 - 1.6 ile pali ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 14:59
              Ja mam alfe 145 z 95 roku , 1.6 boxer , to blizniacza wersja tego auta , ma
              mniejszy kufer. No wiec moj pali w miescie od 12l i wiecej , ale nie da sie
              zejsc na mniej niz 12l. Auto mam juz 6 lat , i teraz mam do naprawy skrzynie
              biegow , bo padla , to bedzie kosztowac , pada tez zawieszenie bo jest slabe na
              te drogi , to delikatny samochod , wiec wymiana wachaczy i piasty w kolach to
              czesta praktyka , ale pozatym to wiecej problemow nie bylo , fakt ze ta naprawa
              tych biegow to juz konkretna awaria , jakby to mnie nie spotkalo , to
              powiedzialbym ze to fajne auto , bo jezdzi sie nim swietnie , ma dobre materialy
              w srodku , i jest bardzo wygodny, swietnie tez sie nim jezdzi , ale jak ktos
              chce to czesto uzytkowac i jezdzic w dalekie trasy to chyba on sie nie nadaje do
              tego , to auto mozna traktowac chyba bardziej jako zabawke , czesci nie sa tanie
              , no chyba ze kupisz do niego zamienniki , ale te sa slabej jakosci.
              • Gość: *ona* Re: ALFA ROMEO 146 - 1.6 ile pali ???? IP: *.net.pl 18.08.04, 15:38
                Zadzwonilam teraz do komisu,ze jutro przyjade i zabiore autko do serwisu,by mi
                powiedzieli jak on wyglada od strony technicznej i uslyszalam,ze w przypadku
                kupna faktura moze opiewac tylko na kwote 4000zl - jestem zaskoczona, bo nie
                wiem co to oznacza ? mozecie mi wyjasnic?
                • Gość: RafalGTV Re: ALFA ROMEO 146 - 1.6 ile pali ???? IP: 217.17.35.* 18.08.04, 15:54
                  Gość portalu: *ona* napisał(a):

> Zadzwonilam teraz do komisu,ze jutro przyjade i zabiore autko do serwisu,by
                  mi
                  > powiedzieli jak on wyglada od strony technicznej i uslyszalam,ze w przypadku
                  > kupna faktura moze opiewac tylko na kwote 4000zl - jestem zaskoczona, bo nie
                  > wiem co to oznacza ? mozecie mi wyjasnic

To oznacza , że komis kombinuje "na VAT-ie" ,a w twoim przypadku moga pojawic
                  sie problemy , gdyby autko mialo jakies wady prawne lub techniczne. Podstawa do
                  roszczen to beda 4 000....
                  • Gość: *ona* Re: ALFA ROMEO 146 - 1.6 ile pali ???? IP: *.net.pl 18.08.04, 16:00
                    Komis twierdzi,ze tak zyczy sobie wlasciciel auta,ktore jest niedawno
                    sprowadzone,ale juz w Polsce zarejestrowane.Czy gdybym kupila ten samochod i
                    przerejestrowywala go na siebie,to akcyza i wszelkie inne oplaty juz mnie nie
                    dotycza??? czy mam racje??? I jak sie ustosunkuja do ceny na fakturze 4000zl???
                    • Gość: RafalGTV Re: ALFA ROMEO 146 - 1.6 ile pali ???? IP: 217.17.35.* 18.08.04, 16:05
                      Jesli samochod jest zarejestrowany to wszelkie oplaty typu akcyza , vat itp.ma
                      juz wniesione. Decyzja co do faktury nalezy juz do ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka