wez_sie 09.06.14, 15:26 ktory samochod byscie wybrali: x1, czy trojke w kombi? silnik 2,0 w dyzlu no bo jaki inny ktos moze jezdzil jednym i drugim i ma porownanie? dzieki za pomoc i opinie ja jestem bardziej sklonny ku 3jce Link Zgłoś Obserwuj wątek
carnivore69 Re: które bmw: X1 czy 3kombi 09.06.14, 15:47 Do X1 zmiesci Ci sie mniej i jezdzi toto gorzej niz trojka. Wiec wybor moim zdaniem jest oczywisty. > silnik 2,0 w dyzlu no bo jaki inny 328i jest calkiem, calkiem (poszukaj, bo jeep i szatniarka na ten temat pisali). Choc nawet 320i da rade. Pzdr. Link Zgłoś
wez_sie Re: które bmw: X1 czy 3kombi 09.06.14, 15:53 nie no, 2,8 to pewnie pali strasznie duzo ale silnik nie jest tu najwazniejszy chodzi mi bardziej o funkcjonalnosc/komfort no i wyglad rzecz jasna czy na wakacje lepiej sie spakowac w kombiaka czy tego mini pseudo suva no i w miescie czym sie wygodniej manewruje? dopiero przymierzam sie do sprawdzenia na wlasnej skorze tych samochodow po prostu jestem ciekaw opinii oraz moze sugestii na co warto zwrocic uwage albo jakis cech charakterystycznych o ktorych wiedza tylko uzytkownicy chodzi o nowe auto Link Zgłoś
galtomone Re: które bmw: X1 czy 3kombi 09.06.14, 16:47 Stanowczo zwykla trojka kombi. X1 to "bulwarowka" do miasta I to tylko dla kobiet. Facet wyglada w tym cokolwiek smiesznie, podobnie jak w Mercedesie SLK. Ciasniejsze, glosniejsze, gorsza trakcja (nie wiem jak z waga, czy nie troche ciezsze). Jedyne co za X1 przmawia (to ma wogole naped 4x4?) to ze jest sie kobieta I po prostu sie podoa - ze stylem sie nie dyskutuje, ale realnej przewagi nad Trojka kombi nie ma zadnej. Link Zgłoś
carnivore69 Re: które bmw: X1 czy 3kombi 11.06.14, 16:21 X1 wiekszosc juz skreslila, niemniej ktos, kto zastanawia sie nad trojka kombi (czyli sredniej wielkosci samochodem pieciodrzwiowym), ma de facto do wyboru: - 4 gran coupe (wlasnie wchodzi) - 3 touring - X4 (wlasnie wchodzi) - 3 gran turismo - X3. Uszeregowane wg odleglosci kierowcy od asfaltu. Pzdr. Link Zgłoś
loyezoo Re: które bmw: X1 czy 3kombi 09.06.14, 16:52 Nie wiem jak w tych nowych 3-kach (F31) ale ogólnie diesel 2.0 był nie do końca udanym silnikiem.Co do 2.8 hmm,w trasie można się zmieścić w 6-7 l/100km co na auto o mocy 240KM uważam za śmieszne zużycie.Co do X1,heh dzisiaj jeździłem X3 (teoretycznie większe)Jeździ się tym g...em po mieście tak samo jak Tucsonem,Rav-ką czy Crv-ką czyli do du..y.(moja subiektywna opinia)Osobiście zdecydowanie polecam 3-kę,aczkolwiek jeździłem tylko E46 i E90. Link Zgłoś
wez_sie Re: które bmw: X1 czy 3kombi 09.06.14, 22:16 Do d..y czyli jak? Mozesz napisać coś wiecej? Link Zgłoś
loyezoo Re: które bmw: X1 czy 3kombi 10.06.14, 07:54 Twardo,wozi na koleinach.Jak dla mnie po prostu niewygodnie.W trasie po dobrych (zaznaczam,po dobrych) drogach ok. Link Zgłoś
wez_sie Re: które bmw: X1 czy 3kombi 10.06.14, 15:47 auto do jazdy po warszawie oraz weekendowych wypadow poza europy nim zwiedzac nie zamierzam, choc kto wie dzieki Link Zgłoś
fuiio 6-7 litrow.. 11.06.14, 00:34 >>w trasie można się zmieścić w 6-7 l/100km .. W jakiej trasie? Po mazurskich wertepach jadac tuz za autosanem PKS-u czy na autostradzie przy 220? Haslo "w trasie" jest godne co najmniej wytepienia ze slownictwa Link Zgłoś
loyezoo Re: 6-7 litrow.. 11.06.14, 07:35 Po 1.Gdzie (poza Niemcami) można jeździć 220 na autostradzie? Po 2.Mazurskie wertepy są już coraz lepsze. Spalanie podałem na podstawie jazdy PRZEPISOWEJ. Link Zgłoś
qqbek Po pierwsze. 09.06.14, 18:02 328i to nadal 2 litry i turbinka. Tylko 335 i AH3 ma teraz 6 cylindrów z benzyniaków. Do tego 320d to silnik N47, do którego niektórzy mają pewne zastrzeżenia (choć prawdopodobnie poprawione wersje będą lepsze). Godny polecenia diesel BMW to rzecz jasna N57 (330 i 335d). Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Po pierwsze. 09.06.14, 18:41 trójka ale z benzyną gdzieś tu jest mój amatorski teścik tego auta z motorem 2,8 czyli 2,0 :-) Ale uwaga - wnętrze jest bardzo ciasne. Jak w kompaktach i to nie za dużych... X1 natomiast - zaraz schodzi ze sceny - a następca będzie chyba niżej pozycjonowany - skoro ma mieć 3 cylindrowy motor - będzie to "1" wyżej zawieszona... jeep Link Zgłoś
wez_sie Re: Po pierwsze. 09.06.14, 22:20 Nie rób z trójki miejskiego malucha. Co to znaczy ciasne? Ciasno to jest w clio czy fordzie ka ;) Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Po pierwsze. 10.06.14, 01:12 Nie rób z trójki miejskiego malucha. Co to znaczy ciasne? Ciasno to jest w clio czy fordzie ka ;) ------- oczekujesz opinii ludzi którzy jeździli tym autem czy chcesz walić konia? jest ciasne o wiele ciaśniejsze od całej klasy średniej i od połowy kompaktów j. Link Zgłoś
jeepwdyzlu założyciel wątku kupi lanosa 10.06.14, 09:18 a nie bmw to widać ma dupie pomoc j. Link Zgłoś
wez_sie Re: założyciel wątku kupi lanosa 10.06.14, 09:35 juz mam bmw, wiec na lanosa raczej zmieniac nie bede :) poniżej foto ze specjalna dedykacja funkyimg.com/view/HQUG Link Zgłoś
jeepwdyzlu bardzo mały wacek 10.06.14, 15:23 z zazdrości aż zacząłem się jąkać.... ku.rwa skąd tacy kretyni się biorą? i weź kupuj bmw... jeep Link Zgłoś
wez_sie Re: bardzo mały wacek 10.06.14, 15:45 slodki jezu, serio chcesz fotke mojego wacka? :) ps. zatkao? Link Zgłoś
skodaach Re: które bmw: X1 czy 3kombi 11.06.14, 07:49 nie ma w ofercie modelu "trójka w kombi' Link Zgłoś