Dodaj do ulubionych

O/T: Murzyńskość

22.06.14, 15:28
Z tych taśm dowiedziałem się, że Sikorski nie jest jednak takim przygłupem, jakim wydawał się być. Całkiem poukładane w głowie ma chłopina, szkoda tylko, że prostak z niego. Pomimo, iż wszystko co mówił na taśmach jest świętą prawdą, to niestety dyplomata nie jest od mówienia świętej prawdy, tylko od dyplomacji, więc musi złożyć dymisję za takie słowa i na 99% to zrobi.

Z drugiej strony, zawsze nazywałem np. pracę w korporacji murzyństwem, ale w sumie można też ją nazwać murzyńskością i też jest poprawnie, choć brzmi dziwacznie, bo dotychczas nie spotkałem się z tym ani w mowie, ani w piśmie.

Pytanie (zapewne głupie): czy są jakiekolwiek szanse, że Obama się o tym nie dowie? Przecież to będzie obciach jak skur*ysyn! Wyjdziemy na zwykłych chamów, buraków, prostaków i wieśniaków...
Obserwuj wątek
    • fuiio Re: O/T: Murzyńskość 22.06.14, 15:51
      Jego murzynskosc..zamiast jego ekscelencia..
    • bimota Re: O/T: Murzyńskość 22.06.14, 16:23
      KTORYCH... ? ORWO ? STILON-GORZOW... ?
      • misiaczek1281 Re: O/T: Murzyńskość 22.06.14, 16:43
        ta nasza forumowa murzyńskość objawia się marudzeniem, narzekaniem...
        Jak w USA Amerykanin pochwali się na forum swoją bryczką to inni mu gratulują, podziwiają i cieszą się razem z nim...a w PL jak ktoś się pochwali swoim Polo to ludzie go obśmiewają, zazdroszczą, chwalą się że mają lepsze i modlą się żeby mu się zepsuło :) bo u nas samochód oznacza status społeczny i ego a nasza zazdrosna mentalność nie pozwala się cieszyć szczęściem innych...lubimy narzekać...
        • bimota Re: O/T: Murzyńskość 22.06.14, 16:54
          JUZ TAK NIE NARZEKAJ.. :)
        • jeepwdyzlu Re: O/T: Murzyńskość 22.06.14, 19:55
          bo u nas samochód oznacza status społeczny i ego - a w USA nie

-------------
          misiak nigdy nie byłeś w Stanach, prawda?

jeep
          • greges58 Re: O/T: Murzyńskość 22.06.14, 23:46
            Misiek,
            to dlaczego w tej Ameryce każdy, kto tylko dojdzie do jakiejś znaczącej pozycji społecznej,
            albo osiągnie sukces finansowy - kupuje natychmiast Mercedesa albo BMW ???
            aby się odróżnić od szarego tłumu !
            dziwne...
            ;)
    • jeepwdyzlu Re: O/T: Murzyńskość 22.06.14, 16:38
      czy są jakiekolwiek szanse, że Obama się o tym nie dowie? Przecież to będzie obciach jak skur*ysyn! Wyjdziemy na zwykłych chamów, buraków, prostaków i wieśniaków...
      -----------
      e tam
      prezentujesz to co krytykuje Radek
      nadmierne przejmowanie się cudzymi opiniami
      mam w dupie co pomyśli Obama

co do reszty w tym ocena Sikorskiego - pełna zgoda :-)

jeep
    • only_the_godfather Re: O/T: Murzyńskość 22.06.14, 16:52
      Owszem masz rację Sikorski jest skończony jako dyplomata ale nie dlatego że powiedział prawdę tylko dlatego że ta prawda obnaża politykę prowadzoną właśnie przez niego.
    • galtomone A ja nie wiem czy skonczony... 22.06.14, 18:57
      Naprawde sadzicie, ze naszymi tasmami na zachodzie ktos sie podnieca (moze poza Ruskimi)?
      Biorac pod uwage, ze to co powiedzial S. wrecz sie powinno podobac politykom europejskim (bo glosy niezadowolenia z naszego wlazenie USA do dupy pojawiają się często) i mogą chcieć go poprzez na forum dyplomacji europejskiej (o ile poprze go tez PiS na co nie licze nawet bez tasm, bo to nie ich kandydat).
      Mimo wszystko S. ma sporo atutow - tym bardziej ze ktoś z PL jakies stanowiska w EU i tak będzie musial dostać. To z p. widzenia EU Sikorski jest naprawdę (nadal) dobrym człowiekiem do współpracy.
      • only_the_godfather Re: A ja nie wiem czy skonczony... 22.06.14, 19:39
        W społeczeństwach zachodnich przejdzie to bez echa ale wśród polityków już nie. Jest skończony bo sam prowadził politykę włażenia do tyłka amerykanom a potem okazuje się że jest przeciwnikiem tego. Więc jak taki człowiek może być wiarygodny?Robi jedno a mówi drugie.
    • qqbek Ja bym się tym, co sobie "wujek Obama" pomyśli... 22.06.14, 21:19
      ...nie przejmował. Poza tym co jest chamstwem? Język polski pozwala w kwestii "murzyństwa" na znacznie więcej niż język angielski. Do tego to "murzyństwo" odniósł Sikorski do Polski i pola(cz)ków... a nie do USA.

Sikorski to nie Fotyga, to polityk a nie zakompleksiona, niekompetentna dupa wołowa.

Czy złoży dymisję? Wolałbym, by tego nie robił.

A co do stosunków z USA - nazwanie tego lizaniem się po fiutach to chyba delikatne określenie... i na przestrzeni ostatnich 25 lat wielu ministrów spraw zagranicznych przed Sikorskim zasługi na tym polu ma zdecydowanie większe niż sam Sikorski.
    • klemens1 Re: O/T: Murzyńskość 22.06.14, 21:53
      > Pytanie (zapewne głupie): czy są jakiekolwiek szanse, że Obama się o tym nie do
      > wie?

Obciach polega na konfrontacji cholernej politycznej hipokryzji z rzeczywistością. Tzn. ucierpi poprawność polityczna, bo zdanie Sikorskiego dla nikogo (w tym Obamy) zaskoczeniem nie będzie.
      To tak jakby znakolog przyznał, że ustawia ograniczenie i sam nie wie dlaczego takie a nie inne. Formalnie nie ma prawa tego uczynić, a i tak niewielu już chyba pozostało naiwniaków, którzy wierzą że jest inaczej.

• 4slash Re: O/T: Murzyńskość 23.06.14, 08:07
        Dla Amerykanów dowody (nagrania) zebrane w nielegalny sposób nie mają żadnego znaczenia.
        • klemens1 Re: O/T: Murzyńskość 23.06.14, 10:09
          4slash napisał:

> Dla Amerykanów dowody (nagrania) zebrane w nielegalny sposób nie mają żadnego z
          > naczenia.

W sądzie. Ale opinię kształtują.
          Ciekawe czy Obamie da się wytłumaczyć, że nie powinien się obrażać za "murzyńskość".
          • nazimno To sa skutki wrzucenia niedopalka w szambo. 23.06.14, 10:20
            Szambo wybuchlo z duzym hukiem i obryzgalo wszystkie perfumerie w okolicy.
            A zawartosc po wybuchu ma ten sam charakter, co przed.

Teraz nawet kapiel w platkach rozy niczego juz nie zmieni.
            I tyle tej calej filozofii spisku.

• who_cares Re: To sa skutki wrzucenia niedopalka w szambo. 23.06.14, 10:48
              Przecież knajackie dowcipy o Obamie w wykonaniu Radka znane są dawna:
              wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Minister-Sikorski-tylko-przytaczal-rasistowski-dowcip,wid,10564082,wiadomosc.html
              Nie sądzę żeby umknęło to Amerykanom i widać że zbytnio nie przeszkadza ....
              • schweppes1 Re: To sa skutki wrzucenia niedopalka w szambo. 23.06.14, 14:43
                Ja tam lubię słuchać i opowiadać kawały o murzynach i nie wstydzę się moich uprzedzeń co do tej rasy, no ale szef dyplomacji nie może sobie na to pozwolić.

A co do kwestii, czy rozmowa była prywatna czy służbowa - kto zapłacił za rachunek?
    • schweppes1 Re: O/T: Murzyńskość 23.06.14, 15:21
      Naiwnie tłumaczę sobie, że w zasadzie "murzyńskość" nie jest chyba łatwa do przetłumaczenia na język angielski w taki sposób, żeby było wiadomo o co chodzi, więc istnieją jakieś tam szanse, że Obama nie załapie tematu.
      • samspade Re: O/T: Murzyńskość 23.06.14, 15:26
        A jakie ma znaczenie czy załapie czy nie? Lub inaczej jak niewielkie ma to znaczenie?
        • schweppes1 Re: O/T: Murzyńskość 23.06.14, 15:38
          No jak to jakie? Przestaną nam złom, tzn. samoloty przysyłać i czym się będziemy bronić przed wszelaką murzyńskością ze wschodu?
          • who_cares Re: O/T: Murzyńskość 23.06.14, 15:59
            Naprawdę przeceniacie rolę naszego grajdoła w oczach amerykanów. Czy gdyby premier Górnej Wolty opluł Tuska czy Kaczora to ktoś by u nas nad tym deliberował ?
            A tak mniej więcej jesteśmy w usiech pozycjonowani, pracowałem przez parę lat w sztandarowej amerykańskiej korporacji więc pewne doświadczenie mam ....
    • piotr33k2 Re: O/T: Murzyńskość 23.06.14, 22:30
      oczywiscie że ma sikorski racje ,jezeli chodzi o polskie uwarunkowania geopolityczne to usa jest sojusznikiem bardziej "wirtualnym", nawet żadnej normalnej amerykanskiej bazy u nas nie ma bo tych klkudziesieciu żołnierzyków to jakaś parodia , patriotów uzbrojonych z obsługa czy nawet bez tez nie chcieli nam dac żeby nie draznic ruskich ,nawet w razie wojny konwencjonalnej zanim by sie zebrali i ruszyli to by nas ruskie juz zalali swomi dywizjami pancernymi. póki nie bedzie u nas przynajmniej jednej takiej bazy jak niemczech nie mowy o poważnym traktowaniu nas przez usa ,z wizami to samo i szkoda gadać . a forma rozmowy ? a co to było jakieś powazne oficjalne stanowisko ? to nawet nie były prywatne tylko bardzo osobiste gadki szmatki bez żadnego znaczenia jakie kazdy z nas prowadzi na rózne tematy i na rózne osoby . nawet tu w necie przybiera to gorsze formy i gorsze ścieki sie codziennie wylewa na wszystkich dookoła hipokryci.
    • babaqba Re: O/T: Murzyńskość 23.06.14, 23:20
      schweppes1 napisał: Wyjdziemy na zwykłych chamów, bu
      > raków, prostaków i wieśniaków...

Nie musimy wychodzić, tylko nimi jesteśmy od dawna. Gdyby nie naprawdę szczelna cenzura, to Polacy może by poczytali, co o nich mówi się na zachodzie Europy na podstawie naszej reprezentacji w parlamencie europejskim. Szczególnie antyaborcyjne wystawy zyskały Polsce pewną sławę ale i maciarewiczowe wygłupy brzozowo-smoleńskie nie przeszły bez echa. Tak więc proszę spać spokojnie, teksty Sikorskiego nie mogą pogorszyć już zdania o współczesnej Polsce na świecie.
      • piotr33k2 Re: O/T: Murzyńskość 23.06.14, 23:54
        mało tego, amerykanska prasa i media wcale sie nie oburzaja na słowa sikorskiego tylko własciwie przyznaja mu merytoryczna (choc nie forme) racje i mówia o powaznym zweryfikowaniu sojuszniczych stosunków z Polska na rzeczywiscie partnerskie i wazne .
    • josner Re: O/T: Murzyńskość 24.06.14, 08:50
      Jakoś nie podniecają mnie prywatne rozmowy ludzi...

A wystarczyło, że Kaczyński powiedziałby, że takie nagrywanie rozmów prywatnych, to zwykłe draństwo. Stałoby się coś zupełnie nowego.
    • vag-auto Czy ja dobrze zrozumiałem? 25.06.14, 18:04
      Czy Państwo zabrania ludziom handlować węglem???
    • soulshuntr tutaj jest to, czego nie chca bys sie dowiedzial 26.06.14, 19:38
      wpolityce.pl/polityka/158796-rosjanie-atakuja-w-sprawie-azotow-wiaczeslaw-kantor-ostrzega-tuska-oskarza-polakow-o-antysemityzm-i-potwierdza-lobbing-jana-krzysztofa-bieleckiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka