Gość: Marek IP: *.atlanta-06-07rs.ga.dial-access.att.net 03.04.02, 05:01 www.2003tiburon.com/ Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ktos Re: WebSite nowego Hyundai'a Coupe IP: *.csc.com.pl 03.04.02, 09:51 ...fajne autko, podobał mi się już poprzedni model, ale ten jest jakiś taki....ładniejszy, muskularny, ma coś w sobie. Niewiem jak w Stanach, ale u nas Hyundai'e nie są uznawane jako jakieś nadzwyczajne samochody, bardziej jako tanie badziewie z Korei (cos w stylu Daewoo). A są to autka dobre i niezawodne, choć trochę mnie denerwuje miękkie zawieszenie i wąskie opony seryjne. Rodzice mięli kiedyś model Pony 1,5 - było to bardzo wygodne i niezawodne autko za niewielkie pieniądze, niestety po powaznym dzwonie trzeba było to sprzedać.... Jakie silniki są wstawiane do Coupe na rynek USA? i jaka Hyundai ma opinie w Stanach? pozdrawiam ktos. Link Zgłoś
Gość: cc Re: WebSite nowego Hyundai'a Coupe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 11:36 Najładniejszy Hyundai w historii tej firmy. Do tego nieźle ponoć jeździ. Wnętrze też OK. Poprzednik był dziwny z tymi 8 lampami z przodu, a przed liftingiem można było choroby morskiej dostać na jego widok (tyle tych bujanych linii). W starym Tiburonie było też parę niedociągnięć ergonomicznych. Ciekawe czy je usunęli. Np. Z tyłu każdy walił głową w tylną szybę, chyba że miał 150 cm wzrostu. Widziałem za to wczoraj test nowego dużegu SUV-a Hyundaia..., eeeeh,.... zapomniałem nazwy. Przód jak skrzyżowanie M-klasy z Lexusem, bok jak w Land Cruiserze, a tył jak w minivanie. Niezbyt zabawne było to, że facet o wzroście ok. +180 cm podniósł tylną klapę (otwieraną do góry i bez koła zapasowego oczywista) i wyrżnął czołem w kant blachy od tej klapy. Auć! Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite nowego Hyundai'a Coupe IP: 172.18.118.* 03.04.02, 13:51 Gość portalu: cc napisał(a): > W starym Tiburonie było też parę niedociągnięć ergonomicznych. Ciekawe czy je > usunęli. Zapisalem sie na jazde probna. Sprawdze. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite nowego Hyundai'a Coupe IP: 172.18.118.* 03.04.02, 13:50 Dostepne beda 2 silniki: 2.0 L, 140 KM i 2.7 L V6, 181 KM. Ten ostatni powinien pozwolic Hyundai'owi konkurowac z Celica... Link Zgłoś
luchu Hyundai'a Coupe- kilka informacji 03.04.02, 17:02 Nowy Hyundai Coupe bedzie tez wprowadzony na rynek polski (w ciagu 1-2 m-cy). 2 wersje 2.0 i 2.7 v6, cena jeszcze nieznana ale z powodu 35% cla, pewnie znow zbyt wysoka:( Juz ogladalem (wersje 2.7, samochod jest bardzo ladny z zewnatrz, a srodek wreszcie jest urzadzony z gustem, szczegolnie w porownaniu z poprzednia wersja, zegary maja np. czerwone podswietlenie) Kilka danych technicznych: Coupe 2.0 (101.5 KW, przy 6000 rpm, 181.4 Nm przy 4500 Coupe 2.7 (122.9 KW, przy 6 000 rpm, 245.1 Nm przy 4000, max. 220 km/h, 0-100 -8.2 sek (6-cio biegowa skrzynia). Silnik 2.7 nie jest zbyt wysilony, zreszta on juz jest od pewnego czasu montowany w Sonacie i Trajecie. Pozdrawiam Luchu Link Zgłoś