Dodaj do ulubionych

Modeo TDCI - super bryka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 15:56
Heya.
Od miesiaca jezdze Mondeo Tdci 130hp(2003r,5bieg),sciagniety z Belgi.
I naprawde nie rozumiem ludzi pdzyczepiajacych sie do tego samochodu(chyba
zazdrosc).
Poprzednio mialem benzyne Carina (128 hp) ale wrazenia z jazdy sa teraz
znacznie lepsze.Do setki "na oko" Toyta troszeczke szybsza za to powyzej tej
predkosci zdecydowanie mondeo.Takze w trasie Mondeo jest znacznie szybsze i
ochoczo rwie do przodu:).
Auto jest tez ciche, czytajac posty na tym forum myslalem ze bedzie dosc
glosny, a tu prosze niespodzianka:) Carinka byla duuuuzo glosniejasza przy
predkosciach powyzej 150km/h.
Poki co jestem bardzo zadowolony z tego auta a jak bedzie to zobaczymy...
Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Modeo TDCI - super bryka IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 30.08.04, 16:03
      Ile dałeś za niego?
      • Gość: Fordziak Re: Modeo TDCI - super bryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 16:18
        W belgi i Holandi Mondeo rocznik 2002,2003 z tym silnikiem i przewaznie dobrym
        wyposazeniem chodza po 8-11tys Euro(zaznaczam ze sa one z reguly lekko bite).
        Moj po wszystkich oplatach i reperacji okolo 54tys zl.
        • Gość: Chris de Genk Re: Modeo TDCI - super bryka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 17:44
          Fakt jest ich tu sporo . Lekko bite ,bo po szkodach "ubezpieczeniowych"
          urządzanych przez niezadowolonych właścicieli, którzy nie widzieli innego
          sposobu pozbycia się czegoś, w czym notorycznie coś nawala, szczególnie silniki.
          • Gość: jurek Re: Modeo TDCI - super bryka IP: *.acn.pl 30.08.04, 17:54
            kolejny zazdrosny burak,czy ty wiesz chociaz jak mondeo wyglada pajacu
          • Gość: Fordziak Re: Modeo TDCI - super bryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 18:52
            to i tak dobrze ze nie wzialem Passata bo ich bylo tam jeszcze wiecej...one to
            musza sie dopiero psuc.
            Pozdro
            • Gość: Chris de Genk Re: Modeo TDCI - super bryka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 23:19
              Passaty właściciele rozwalają , bo wkrótce na rynku będzie nowy model , to
              proste.Odszkodowanie z ubezpieczalni + wkład własny ,będzie na nowego paska.Z
              lodzieje samochodowi już tego , z powodów jw, nie biorą. Mondeo jest w ogóle
              poza sferą zainteresowania- zła opinia i trudności ze sprzedażą za przyzwoite
              pieniadze.Z awaryjnością w przypadku Passata rozbijanie akurat nie ma nic
              wspólnego.A forda Mondeo naprawdę nie można zazdrościc , ot sprzeczność
              logiczna - zazdrosć i Mondeo :))).Wspólczuć, to co innego. A jeżdże AUDI A6 2.8
              V6 - to dla ciekawego poprzednika. Na marginesie - " nieco" przepłaciłeś za
              swe " cudo":))))
              • Gość: Fordziak Re: Modeo TDCI - super bryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 23:32
                Do tej por wydawalo mi sie ze ta cena byla calkiem niska.
                Orientujesz sie moze , czy TDCI w Belgi ma takie same problemy jak te polskie
                tzn wtryskiwacze,pompa CR itp (kiepska jakosc paliwa) i naprawy po 10tys zl.
                A powiedz mi co innego moglem sciagnal za te cene,z takim
                wyposazeniem(rocznik2002 albo 2003),bo szukalem tez Mazdy 6 sedan ale jakos ich
                nie widzialem:(
                Pozdro
              • Gość: Amigo Re: Modeo TDCI - super bryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 10:25
                Witam.No wlasnie Chris jaki inny samochod mozna kupic za taka kase ktory bedzie
                oferowal tak duzo.
                Zadaje to pytanie bo sam mam w planach wyjazd do Belgi i Holandi, a do tej pory
                myslalem glownie o Mondeo Tdci.
                Pzdr
              • Gość: Wiktor Re: Modeo TDCI - super bryka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 10:40
                > Passaty właściciele rozwalają , bo wkrótce na rynku będzie nowy model , to
                > proste.

Pewnie! Parę miesięcy bez samochodu - to jest dobry plan.
    • Gość: LISEK Re: Modeo TDCI - super bryka IP: *.dywizjon.net / *.dywizjon.net 31.08.04, 12:18
      Witam, mam pytanko, czy już miałeś uptrzonego, czy jechałeś w ciemno? Bo też
      niedługo się wybieram po auto, i właśnie myślałem o MONDEO TDI 2002/2003 a mam
      tak okolo 10tys. euro. Myślałem żeby poszukać w Niemczech, ale znajomy odradza,
      mówi że tam to już wszystko co najlepsze to juz poszło.Zostało tylko szukać w
      Holandii i Belgi, ale tam to ja nie wiem gdzie, może ktoś zna jakieś adresy
      internetowe, gdzie oferują auta z Holandii i Belgi. Bo ja znalazłem tylko
      EUROPEAN AUTO SALES z UTRECHTU, ale tam sprzedają tylko hurtownikom.
      Pozdrawiam.
      • zgred-j Re: Modeo TDCI - super bryka 31.08.04, 14:50
        www.autoscout24.pl/home/index/default.asp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka