Dodaj do ulubionych

Seat Alhambra -proszę o opinię

IP: *.gda.pl 06.09.04, 19:26
jestem zainteresowanym zakupem takiego samochodu 1.9 TDI 115 KM ,interesuję mnie opinie użytkowników takiego auta lub jego krewnych yzn VW SHARAN ,Ford Galaxy
Obserwuj wątek
    • Gość: M4b Re: Seat Alhambra -proszę o opinię IP: 57.67.194.* 07.09.04, 09:30
      Witam,
      użytkuję VW Sharana, V6, 2.8 l, 204 KM.
      samochód z r. 2000, kupiony w salonie w kwietniu 2001, przedbieg na dzisiaj -
      126 tys.
      Opinia jedna i jedyna - unikaj jak ognia ...
      Cholernie awaryjny, poza poważnymi usterkami cala masa drobiazgów, części nigdy
      nie ma, zawsze kilka dni czekania - ceny części i napraw kosmos, serwis
      totalnie niekompetentnmy, często z jedną usterką musze się pojawiać w serwisie
      kilkakrotnie. Przegląd po 120 tys z rozrządem, uzupelnieniem popalonych
      żarówek - ponad 7 tys. zl. Dramat ... Jak tylko się zamortyzuje bez chwili
      czekania - komis, gielda lub szukanie cięzkiego frajera ...
      Poza tym żarloczność - w mieście potrafi spalić ponad 20 litrów, w trasie przy
      spokojnej jeździe (prędkości 110 - 130 , bez szaleństw, lagodne hamowanie i
      przyspieszanie) zadowala sie 12-14 l/100, przy ostrym gonieniu (170-200,
      zdecydowane przyspieszanie) - pożera 16-18 l/100.
      Diesel na pewno oszczędniejszy, ale inne kwestie pozostają nadal aktualne
      (obawiam się).
    • Gość: abc Re: Seat Alhambra -proszę o opinię IP: 195.8.129.* 07.09.04, 11:15
      Moj znajomy jezdzi obecnie 2-letnia Alhambra 1.8T kupiona w salonie w Polsce. Na gwarancji wymienil
      pol samochodu. Raz nawet chcial ja zepchnac w przyplywie szalu z mostu do Wisly (po tym jak mu
      pekla gumowa rura z plynem chlodzacym przy samej chlodnicy i caly plyn wylal sie w trakcie jazdy na
      jezdnie - stalo sie to na moscie) Raczej nie polecam.
    • Gość: fin Re: Seat Alhambra -proszę o opinię IP: *.gda.pl 07.09.04, 16:08
      Dzięki za opinie to sie wystraszyłem ,miałem wziąsć leasing ale teraz już mam chyba dosyć ,ale żeby to było takie gówno to się nie spodziewałem
    • Gość: fin Re: Seat Alhambra -proszę o opinię IP: *.gda.pl 07.09.04, 16:13
      a może ktoś ma pozytywne doswiadczenia? piszcie jeszcz cała prawde
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka