Dodaj do ulubionych

A3 czy GolfV???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:22
Pytanie do fachowców-co wybrać Audi A3 czy Golfa V???
Za Audi przemawia renoma marki ale nie jest aż tak bezpieczny jak GolfV...
Audi jest bardziej prestiżowe i co za tym idzie droższe.
Na korzyść Golfa przemawia cena ale na niekorzyść fakt, ze ma zostać poddany
liftingowi.
Proszę, doradźcie. Słyszałam, że gdzieś ukazało się porównanie tych dwóch
samochodów.

Acha, interesuje mnie wersja 2,0TDI.
Obserwuj wątek
    • szymi_zalogowany Re: A3 czy GolfV??? 09.09.04, 16:24
      > Pytanie do fachowców-co wybrać Audi A3 czy Golfa V???
      > Acha, interesuje mnie wersja 2,0TDI.

Mój wybór to Golf ale nie zawracałbym sobie głowy klekotem. Kup FSI, ejst
      doskonałe i ten dźwięk silnika, TDI chodzi jakby się zepsuł.-różnica w cenie
      Audi A3 a Golfem wystarczy na dużo, dużo kilometrów wiec finansowo wyjdzie na
      zero.
      • Gość: gregor Re: A3 czy GolfV??? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 09.09.04, 18:41
        Jeśli ja miałbym wybierać to jednak A3.Jest to mniej funkcjonalna ale bardziej
        zadziorna wersja Golfa.A3 jest sztywniej zawieszone, szybciej i bardziej
        zdecydowanie reaguje na ruchy kierownicą.Ostatnio pojawiła się 5-drzwiowa
        wersja A3 zwana 'sportback' droższa o 5000 zł od trzydrzwiowej. Silnik 2.0
        super wybór. Można jeszcze zaszaleć i wybrać model ze skrzynią DSG.
      • szymizalogowany oj henio vel sympatico.ca 09.09.04, 18:48
        dalej w przyczepie siedzisz?
        • devote Re: oj henio vel sympatico.ca 10.09.04, 02:50
          co wybrac?
          wszystko zalezy od zawartosci twojego portfela
          • Gość: nina Re: oj henio vel sympatico.ca IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 05:24
            ....i wzrostu, liczności rodziny, temperamentu itd., itd.......
            • Gość: hoshi* golfem rozbijaja sie buce... IP: *.bremultibank.com.pl 10.09.04, 08:08
              zdecydowanie A3, jest duzo bardziej rasowa... poza tym moim skromnym zdaniem
              zdecydowanie lepiej pasuje do kobiety - golfem rozbijaja sie buce... poza tym
              golf5 jest paskudny...
              • Gość: Kaszana Re: golfem rozbijaja sie buce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:19
                A dlaczego nie bierzesz pod uwagę nowej Octavii?Moimm zdaniem to byłby najlepszy
                wybór.
                • Gość: agata Re: golfem rozbijaja sie buce... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:16
                  Słyszałam, że Octavia jest technicznie bardzo podobna do A3 i Golfa ale mnie
                  interesuje samochód 3drzwiowy. Dalej nie ejstem pewna ale skłaniam się teraz do
                  A3, między innymi dlatego, że Golf kojarzy mi się z niezbyt kulturalnymi
                  kierowcami poprzednich wersji.
                  • Gość: Jacek Re: golfem rozbijaja sie buce... IP: 62.242.235.* 10.09.04, 12:56
                    Sadze ze Audi jest lepiej wykonane, mam na mysli plastyki i finish i srodku
                    auta. nie slyszalem zeby Golf-a czekal faceliftnnig? Zwroc uwage na to ze Audi
                    ma twardsze zawieszenie od Golfa a u nas w Polsce ..... wiesz jakie sa drogi.
                    Co do wygladu zewnetrznego to bardziej podoba mi sie Audi jest bardziej
                    elegancki i lepiej sie prezetuje, oczywiscie co na to gangi mafi...
                  • Gość: Adek Re: golfem rozbijaja sie buce... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 18:31
                    nie siedze w cenach takich wozów , ale chyba starczylo by Ci na jakiegos civica
                    type)
                    3dzrwiowy jest na pewno mniej "buracki" niz golf i bardziej cool niz a3
                    pzdr
              • Gość: Q Re: golfem rozbijaja sie buce... IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 10.09.04, 19:45
                Po pierwsze, nie sądzę, że golfami jeżdżą buce (na pewno nie tylko). Znam paru buców w Audi własnie, ale nie napisze, że Audi to auto dla buców. Po drugie, wszystko jest rzeczą gustu, pamiętam, jak weszła IV golfa, to ludzie marudzili, że paskuda, teraz znów ogólne marudzenie, że V jest fatalna a IV była super, po prostu ludzie niezbyt przepadają za zmianami. Po trzecie, aby Audi A 3 było rasowe to musi mieć rasowy silnik :) Czyli nic w okolicy 1.6. Całkiem słusznym wyborem jest 2.0 TDI.
      • sympatico.ca Re: A3 czy GolfV??? 10.09.04, 10:45
        szymi_zalogowany napisała:
        Kup FSI, ejst
        > doskonałe i ten dźwięk silnika

Hehehe,slyszlaes wogole matole jak pracuja ten nowe FSI 1.6 i 2.0 ?
        Rzeczywiscie wydaja "piekny" dzwiek klepiacych zaworow kazdy jeden,hehehe,stary
        1.6 pracuje duzo ciszej.
        • Gość: jacek Re: A3 czy GolfV??? IP: 62.242.235.* 10.09.04, 12:50
          Qrwa !! znajdz sobie prace cymbale !! bo nie robisz nic innego jak
          krytykujesz wszystkich na forum
          • sympatico.ca Re: A3 czy GolfV??? 10.09.04, 12:57
            Gość portalu: jacek napisał(a):

> Qrwa !! znajdz sobie prace cymbale !! bo nie robisz nic innego jak
            > krytykujesz wszystkich na forum

FOAD
            • Gość: mobile Re: A3 czy GolfV??? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 10.09.04, 15:24
              Powtarzasz się prymitywie.
              • sympatico.ca Re: A3 czy GolfV??? 10.09.04, 17:16
                Gość portalu: mobile napisał(a):

> Powtarzasz się prymitywie.

I powtorze sie jeszcze raz FOAD debilu,hehehe
                • Gość: mobile Re: A3 czy GolfV??? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 10.09.04, 19:53
                  Pryszcze już wycisnąłeś prymitywie?
                  • sympatico.ca Re: A3 czy GolfV??? 10.09.04, 21:21
                    Gość portalu: mobile napisał(a):

> Pryszcze już wycisnąłeś prymitywie?

Ale sie usmialem,hehehe coz za wyszukane dowcipy mi tu sypiesz,poprosze o
                    wiecej,hehehe
        • Gość: Q Re: A3 czy GolfV??? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 10.09.04, 19:49
          Sympatico, słyszałem jak pracują silniki FSI, klekot to masz w TDI, tutaj tego nie uświadczysz, jedyne co wkurza to ryczenie przy gwałtownym przyśpieszaniu, brzydki dźwięk i tyle, ale żadnych klekotów.
          • sympatico.ca Re: A3 czy GolfV??? 10.09.04, 21:23
            Gość portalu: Q napisał(a):

> Sympatico, słyszałem jak pracują silniki FSI, klekot to masz w TDI, tutaj
            tego
            > nie uświadczysz, jedyne co wkurza to ryczenie przy gwałtownym przyśpieszaniu,
            b
            > rzydki dźwięk i tyle, ale żadnych klekotów.

Ja tez slyszalem i ne jest to klekot tylko dzwiek klepiacych zaworow,zreszta to
            samo zauwazyli testujacy Golfa 1.6 FSI w jednym z motoryzacyjnych tygodnikow co
            prawda szmatlawych ale zawsze.
            • Gość: Q Re: A3 czy GolfV??? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 11.09.04, 01:36
              No sorry, ale nie mogę poprzeć Twojej opinii, nie bedziemy przeciez dyskutować, jaki dźwiek wydają "klepiące zawory" :))) Po prostu każdy pozostanie przy swoim :)
    • Gość: WK Re: A3 czy GolfV??? IP: *.ig.pwr.wroc.pl 10.09.04, 12:21
      Jeżeli pieniądze nie są istotne, to kupuj co chcesz. Jeżeli jednak liczysz się
      choć trochę z groszem (tzn. jeżeli wydajesz swoje zarobione pieniądze) to nie
      warto dokładać za te 4 kółeczka na masce tego samego samochodu.
      Ale czemu musi mieć tylko 3 drzwi - przecież to niepraktyczne na parkingach.
      Najlepsza (tzn. najtańsza spośród niemal bliźniaczych VW, Audi, Skody) będzie
      nowa Octavia.
      • Gość: VAG Re: A3 czy GolfV??? IP: *.net 10.09.04, 12:35
        Jezeli mozesz nie liczyc sie z kasa to ja bym wzial Audi,jak dla mnie jest
        ladniejsze zarowno na zewnatrz jak i w srodku.
        • drs Re: A3 czy GolfV??? 10.09.04, 15:18
          Moja żona kupiła w ubiegłym roku czarne A3 tyle ,że z silnikiem 1.6 benzyna i
          jest bardzo zadowolona.Autko spisuje sie doskonale,dobrze sie trzyma
          jezdni,jest co prawda sztywne,ale się pewnie nim pokonuje zakręty.Pewnie zaraz
          ktos zarzuci mi czemu tylko silnik 1.6,otóż nie wszyscy chcą się ścigać,a jeśli
          ktoś jeździ sam lub we dwójkę to osiagi A3 z silnikiem 101KM wystarczające.Acha
          wykończenie nieporównywalnie lepsze niż w Golfie V.Wersja najtańsza benzynowa
          A3 to tyle co TDI Golf i nie wiem czy nie ze 140KM silnikiem,ale to dla
          zwolenników deisla.
          • dr.rocco Teraz japsy sa lepsze !!!!!!!!!!!!!! 11.09.04, 16:53
            A ja nie kupowalbym niemieckiego , teraz japsy sa lepsze.
            • Gość: annie Re: Teraz japsy sa lepsze !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:41
              ale smiertelnie nudne w tej klasie.
              • niknejm Re: Teraz japsy sa lepsze !!!!!!!!!!!!!! 15.09.04, 10:12
                Cóż, przejedź się Civiciem TypeR. Można o nim wiele powiedzieć, ale na pewno
                nie to, że jest nudny :-)

Dynamika nieporównywalnie lepsza niż w przypadku A3 2.0TDi, a kosztuje podobnie.

Pzdr
                Niknejm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka