fredoo 30.01.15, 15:12 Podoba mi się i chyba sobie sprawię w wersji kabrio z 85r. Ma tylny naped. Co mysla znawcy???? Link Zgłoś Obserwuj wątek
galtomone Re: Alfa Spider 30.01.15, 18:06 Auto super, tylko pod warunkiem ze cos sam możesz przy nim pogrzebac (i to lubisz) albo masz znajomego mechanika. Poza tym innych wad nie ma. Link Zgłoś
jestklawo Re: Alfa Spider 30.01.15, 20:17 iloma alfami jeździłeś?, spiderem z 85 roku przecież nie będzie jeździł do pracy. BTW, bardzo fajne auto dla łikendowych przyjemności Link Zgłoś
galtomone Re: Alfa Spider 30.01.15, 20:59 A co ma do rzeczy iloma jezdzilem? Zaprzeczasz, ze jest to auto dla wlasciciela, który powinien lubic sobie w garażu przy aucie pgrzebac? Link Zgłoś
jestklawo Re: Alfa Spider 04.02.15, 10:00 galtomone napisał: > A co ma do rzeczy iloma jezdzilem? powielasz stereotyp, że najbardziej na alfy narzekają ci, którzy nigdy ich nie mieli. Miałem 156 GTA i nigdy nie było z nią żadnych problemów. Wahacze i filtr oleju trzeba przecież zmienić w każdym aucie > Zaprzeczasz, ze jest to auto dla wlasciciela, który powinien lubic sobie w gara > żu przy aucie pgrzebac? nawet golf z 1985 jest "autem dla wlasciciela, który powinien lubic sobie w gara żu przy aucie pgrzebac" Link Zgłoś
fuiio Re: Alfa Spider 30.01.15, 21:14 Mialem kiedys spidera ale niestety nowszy model 3.0 z 98. Stary spider to czysty fajny styl ale niestety jak to przy wloszczyznie problemy techniczne sa nieuniknione. Ladny egzemplarz to wydatek z 5 k eur i faktycznie przy jezdzie na codzien moze nie byc zbyt bezproblemowy. Do jazdy na codzien i szalenstwa na zakretach duzo lepszym wyborem bedzie mx5 Link Zgłoś
fredoo Re: Alfa Spider 02.02.15, 09:55 Każdy samochód który nie ma conajmniej 30 lat jest nudny i nijaki wiec na codzień jezdże fiatem ale na niedzielę mam już Kadeta C City i Fiata 125p. Myslałem o Porche dla ubogich czyli 144 ale chyba wylądujue na Alfie bo jest piekna. Link Zgłoś
fuiio Re: Alfa Spider 03.02.15, 16:53 Porsche 144? 144 to kwadratowe volvo a porsche dla ubogich to raczej 924 oraz troche niby lepsze 944 Link Zgłoś
samspade Re: Alfa Spider 03.02.15, 19:07 Ale z nuda chodzi o możliwość awarii w każdym momencie? Link Zgłoś
loyezoo Re: Alfa Spider 04.02.15, 19:30 Stare alfy miały prostą stosunkowo konstrukcję,więc wbrew pozorom szanse na awarie,która unieruchomi samochód są znikome.Natomiast w nowszych,szansa jest i owszem:) Mam znajomego,który ma taką alfę ale mieszka w Holandii.Przy najbliższej okazji mogę popytać co i jak. Tyle,że on ma to auto w garażu,pod plandeką i wyprowadza "na spacery" i ewentualnie na zjazdy.Jest w jakimś klubie alfy.Na co dzień ma....nowego Jaguara XF,za którym z resztą nie przepada hehe. Link Zgłoś
bimota Re: Alfa Spider 04.02.15, 18:39 OSOBISCIE WOLAL BYM JEDNAK TO 3.0 Z 98 I WATPIE BYM SIE NUDZIL. ALE DO SZPANOWANIA MOZE BYC Z 85.... :) Link Zgłoś
bimota Re: Alfa Spider 05.02.15, 20:17 TU MASZ FAJNA ALFE: autokrata.pl/news/polskie-auta-ktore-mogly-zawojowac-swiat_a22145/page_10 ;) A POWAZNIEJ... CALA HISTORIA SOCJALISTYCZNEGO PROJEKTINGU... TYLE JEDNA FIRMA PRYWATNA PRZERABIA W CIAGU ROKU... NAJBILIZEJ PRODUKCJI BYL CHYBA BESKID, W KONCU FIAT PRZEROBIL GO NA LANCIE Y. A NAJFAJNIEJSZY TEN FAFIK, TAKICH AUTEK BRAKUJE MI NA RYNKU. CHINCZYCY NIE WIDZA TU ZBYTU ? Link Zgłoś