Dodaj do ulubionych

wydymałem system :)

16.02.15, 19:52
Ceny paliw ruszyły w górę...ciekawe czy dojdą do 5 zł? i co? i to: Myślę sobie: "jak to"? Dlaczego mam płacić więcej? Bo jakiś szejk wstał lewą nogą? Bo wydobycie w Libii spadło? Bo na Ukrainie jest zawieszenie broni? Bo nastroje na rynku są takie a nie inne? a co ja mam wspólnego z Ukrainą, z szejkami i podażą ropy? Nic...więc dlaczego mam za to płacić? Niech płacą inni....ja nie....i co zrobiłem? Tak. To genialne w swej prostocie. Zostałem spekulantem :) Zrobiłem zapasy...zatankowałem po 4.11 zł 200 litrów do baku, kanistrów i pojemników....i przez 5 miesięcy będę jeździł za 4.11. Niech sobie podwyższają ceny paliw nawet do 6 zł . Proszę bardzo. Niech naiwniaki płacą... co mi tam...ja misiaczek nie będę ofiarą międzynarodowych spekulantów :) Ja to ja:) O !
Obserwuj wątek
    • wojtek151974 Re: wydymałem system :) 16.02.15, 20:23
      Ale z Ciebie d...l ....
      • wsk175 Re: wydymałem system :) 16.02.15, 20:31
        To uważaj misiek z ogniem jak się będzie masturbował !
    • wsk175 system wydyma łmisiaczka 16.02.15, 20:35
      Widziałem dzisiaj wachę po 4,04

• nazimno Re: system wydyma łmisiaczka 16.02.15, 21:12
        Wydymales misiaczka na amen.
        • misiaczek1281 ? 16.02.15, 21:15
          poziom wypowiedzi 12 latka
          • nazimno Re: ? 16.02.15, 21:20
            Giniesz od wlasnej broni.
            • misiaczek1281 Re: ? 17.02.15, 09:47
              nazimno napisał:

> Giniesz od wlasnej broni.

jakiej broni? majaczysz....zapodałem temat do dyskusji a nie walki:)
    • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: wydymałem system :) 16.02.15, 21:37
      misiaczek1281 napisał:
      Proszę bardzo. Niech naiwniaki płacą... co mi tam...ja misiaczek nie
      > będę ofiarą międzynarodowych spekulantów :) Ja to ja:) O !

Wystarczy misiaczek, że jesteś ofiarą losu, a nie spekulantów tym bardziej międzynarodowych.
    • mariusz-ef Re: wydymałem system :) 16.02.15, 21:48
      Teraz, misiek, skończy cię urząd skarbowy- bo nie uwierzą, że na własne potrzeby kupiłeś.
      Na torturach wy znasz, ze kupiłeś na kalkulacyjny handel.
      Potem zjawi się policja, straż pożarna, sanepid i goście od ochrony środowiska. Dorypia ci mandat za niewłaściwe składowanie materiałów latwopalnych.
      Potem wpadną antysemityzmu, ze niby budy iu esz bombę i chcesz ją zawieść pod sejm w bagażniku swojego polo.
      A potem wpadną ruskie i zaje##a ci:
      -zegarek
      -rower
      -z banki (pustej po paliwie)
      • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: wydymałem system :) 16.02.15, 22:20
        zapomniałeś dodać, ze w końcu po tych wszystkich podatkach i opłatach jakie mu wymierzą, do chałupy misiaczka zapuka komornik i zajmie jego cudowne polo, po czym z wolnej ręki sprzeda na najbliższym szrocie.
        • oktavian-33 Gratuluję poczucia humoru. Fajnie załatwiliście 16.02.15, 22:35
          tego yntelygenta inaczej. Uśmiałem się po pachy.
          POZDRAWIAM
        • misiaczek1281 Re: wydymałem system :) 17.02.15, 09:50
          ale za co? podetek został zapłacony w cenie paliwa przy tankowaniu.... nie trzymam 200 litrów tylko tak napisałem jako teoretyczną możliwość oszczędzenia paru groszy i pokazanie mojego sprytu :)...tego sprytu zazdrościcie....uuu żal.pl
      • schweppes1 Mistrzostwo świata 17.02.15, 00:50
        Lubię to.

Do misiaczka wciąż nie dociera, że między nami a systemem dymanko może wystąpić tylko w jednym kierunku - przeciwnym do tego, który sobie misiaczek wyobraża.
    • qqbek Wydymałem "misie"... 16.02.15, 22:33
      ...zalałem pod korek, obydwa auta, po 4,04 i jeszcze jeżdżę.
      Jak się skończy, zaleję pod korek za 4,40... i też będę szczęśliwy. 36 groszy na litrze to 23 złote na całym baku do BMW. Na 23 złote długo pracować nie muszę... zresztą na cały bak też sporo mniej niż dzień.
      A miś zalał beczkę i teraz będzie się modlił, żeby upałów nagle w kwietniu nie było... bo mu się psinco z tej benzyny zrobi, jak jednak będą (a ostatnio +20 na Wielkanoc to norma).
      • a_weasley Re: Wydymałem "misie"... 17.02.15, 09:51
        Bardzo mnie to cieszy, że masz forsy jak lodu i wisi ci, czy paliwo jest o 10% tańsze czy droższe. Jeśli jeszcze będziesz w stanie się obejść bez wieszania innym na nos, jaki to z ciebie burżuj, radość moja będzie zupełna.
        Na razie jednak przyjmij do wiadomości, że pokaźna część obywateli nie zarabia 10k miesięcznie, powiem więcej - są, wystaw sobie, tacy, co nawet do połowy tego nie dociągają i im 20 zł na zbiorniku robi różnicę.
    • piotr33k2 Re: wydymałem system :) 16.02.15, 22:55
      no genialny post ! he he, trzeba było jeszcze kupic ze dwa worki maki i ze trzy cukru bo to tez tańsze juz nie bedzie . a tak w ogóle to misiaczek moze pisac jakieś dialogi do filmów "ala bareia". ja bym go zatrudnił, naturszczyk w najczystszej postaci bo nic specjalnie nie musi wymyslac , he he.
    • thea19 Re: wydymałem system :) 16.02.15, 23:04
      a skad wziales tyle pieniedzy? babci emeryture zawinales?
      • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: wydymałem system :) 16.02.15, 23:07
        może oddał nasienie do banku spermy, a nie na podsufitkę polo
        • qqbek Re: wydymałem system :) 16.02.15, 23:22
          Do banku spermy w Polsce to trzeba być ojcem wpierw... Albo spośród 'wybitnych'.
          • sterlecki Re: wydymałem system :) 16.02.15, 23:43
            misiaczek kredyt wziął na zakup tego paliwa.
            • wsk175 Re: wydymałem system :) 17.02.15, 00:11
              No i misiaczek focha strzelił i sobie poszedł.
          • nazimno Re: wydymałem system :) 17.02.15, 06:13
            Fantasta...200 litrow?
            • a_weasley Re: wydymałem system :) 17.02.15, 09:44
              Nazimno napisał:

> Fantasta...200 litrow?

A co w tym fantastycznego?
              • nazimno "Wiele chlopa" musialoby zalozyc konta. 17.02.15, 09:48
                • qqbek Re: "Wiele chlopa" musialoby zalozyc konta. 17.02.15, 14:55
                  Eee tam.
                  "Depozyty" po 5ml, 6 razy dziennie (w końcu kocha swoje Polo), litr na miesiąc... dwieście natrzepałby spokojnie na długo przed andropauzą ;)
                  • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: "Wiele chlopa" musialoby zalozyc kont 17.02.15, 15:08
                    wyobrażasz sobie, aby po świecie chodziła zrodzona z nasienia misiaczka banda takich zombiaków. Można by nakręcić o tym nowy film "World War Miś". Hicior murowany, wszystkie zombiaki poruszają się w 11-letnich Polo i atakują wściekle właścicieli samochodów nowszych niż 5-letnie.
          • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: wydymałem system :) 17.02.15, 14:06
            qqbek napisał:

> Do banku spermy w Polsce to trzeba być ojcem wpierw... Albo spośród 'wybitnych'

Ej tam, nie potrafisz dostrzec, że misiaczek jest wybitnym znawca ekonomii i tylko czekać, aż ze Sztokholmu do niego zadzwonią z informacją o Noblu. Wyobraźcie sobie jaki byłby to przełom. Idziesz sobie do takiego salonu VW, Forda czy Renault w jakimkolwiek kraju na świecie, a tam stoją same fabrycznie nowe 5-letnie samochody, które największy spadek wartości mają już za sobą :)
    • gzesiolek Re: wydymałem system :) 17.02.15, 00:08
      No to wreszcie uzywane Polo bedzie jezdzic na "uzywanym" paliwie...

Tak nawiasem mowiac ciekawe ile wg swojej matematyki misiaczek "oszczedzil"... jak nic z 40%
    • a_weasley Kto kogo wydymał, to się jeszcze pokaże 17.02.15, 00:11
      Może paliwo pójść w górę ostro, może tak zwyczajnie, a może i stanieć. Nic pewnego nie masz na tym świecie.
      Dobrze pamiętam, jak się latem 2011 r. cieszyłem na Podlasiu kupując białoruską ropę po 4,50 zł/l loco stodoła sąsiada.
      • nazimno Re: Kto kogo wydymał, to się jeszcze pokaże 17.02.15, 06:16
        Rezim Lukaszenki finansujesz - fuj!
      • a_weasley Errata 17.02.15, 09:45
        *latem 2013
    • to.niemozliwe Re: wydymałem system :) 17.02.15, 05:08
      I gdzie to trzymasz? Te "pojemniki".
    • toreon Re: wydymałem system :) 17.02.15, 08:48
      Troll nakarmiony, troll dziękuje. Możecie zamilknąć.
    • klemens1 Re: wydymałem system :) 17.02.15, 09:28
      Nie wiedziałem, że swoją dmuchaną lalę nazwałeś "System". Trochę perwurch z ciebie.
      • hukers Re: wydymałem system :) 17.02.15, 11:47
        Moim zdaniem gromadzenie czegoś, co jest w perspektywie kilkuletniej na historycznych minimach i są sygnały na zmianę trendu jest niezłym rozwiązaniem, tak więc misiaka bym w czambuł nie potępiał. Oczywiście tak krawiec kraje jak mu materiału staje, więc misiak wymyślił paliwo, ale sama idea nie jest zła i widziałbym tu pewne światełku w tunelu...
    • loyezoo Re: wydymałem system :) 17.02.15, 11:49
      Dymać system można tylko na 2 sposoby,z czego jeden i tak częściowo nadal cię dyma (bo tak zawsze będzie i już)
      Sposób 1 (często tak mam) Obecnie PB po 3,5zł z dostawa do domu:)
      Sposób 2 brać faktury na firmę (kolegi,znajomego,nieznajomego),który z faktur odda ci vat,a sam resztę odliczy od podatku.I tu jak paliwo będzie po 5zł,to masz po 4,1.Tak się dyma system i robi to wielu.
    • rolondo1 Re: wydymałem system :) 17.02.15, 13:26
      Gratulacje ; )
    • dr.hayd Re: wydymałem system :) 18.02.15, 11:36
      Ja jestem jeszcze lepszy: nie zapłacę spekulantom ani 4,11 ; ani 4,43. Poszedłem do kościoła na piechotę!
    • trypel Ruszaj do Rumunii 18.02.15, 11:49
      tam wciąż paliwo po ponad 5 pln/litr
      do granicy masz Schengen.
      Jedziesz z przyczepką. Ładujesz spokojnie 500 litrów na przyczepkę i 200 do środka (polo da radę)
      ustawiasz sie przed granicą i wozisz po 2-3 kanistry.
      w 1 dzień dasz radę ze wszystkim...
      masz spokojnie 50 groszy na litrze do przodu
      :D
    • etom misiaczek1281 wydymany przez system :) 20.02.15, 03:09
      A za tydzien misiaczek1281 napisze :

Kupilem 200l paliwa po 4.11 a teraz cena spadla do 3.30 !!!
      System mnie wydymal a przeciez ja nie mam nic wspolnego z sytuacja na Ukrainie i nie mam wplywu na to, ze jakis szejk wstal prawa a nie lewa nogoa z lozka itd. itp.

ps
      logika jest OK ale tylko gdy sie uwzgledni wszyskie aspekty majace wplyw na logiczny ciag

-
      • a_weasley Zdążyć przed lokalnym minimum 20.02.15, 17:00
        Każdy wie, jak zrobić majątek: trzeba różne rzeczy kupować tuż przedtem, jak przestaną tanieć, a sprzedawać tuż przedtem, jak przestaną drożeć.
        Żeby jeszcze wiedzieć, kiedy przestaną...

Etom napisał:

> A za tydzien misiaczek1281 napisze :

>> Kupilem 200l paliwa po 4.11 a teraz cena spadla do 3.30 !!!

Oczywiście może się tak zdarzyć i wtedy okaże się, że Misiaczkowi geszeft nie wyszedł. Pytanie, na ile taka cena jest prawdopodobna, zważywszy że cena paliwa to nie tylko cena ropy naftowej i jeśli ropa stanieje o połowę, wcale to nie znaczy, że o tyleż stanieje benzyna. Już nie mówię o kosztach przetwarzania, ale państwo nie będzie bez końca patrzeć bezczynnie, jak mu topnieją wpływy z akcyzy na paliwa będące funkcją liniową ceny tychże przed opodatkowaniem.
        • etom Re: Zdążyć przed lokalnym minimum 21.02.15, 00:59
          a_weasley napisał:

> Każdy wie, jak zrobić majątek: trzeba różne rzeczy kupować tuż przedtem, jak pr
          > zestaną tanieć, a sprzedawać tuż przedtem, jak przestaną drożeć.
          > Żeby jeszcze wiedzieć, kiedy przestaną...

No jak to, przeciez misiaczek glupi nie jest.
          On wie na 100% ze zdrozeje (a nie ze stanieje) bo inaczej by nie kupil na zapas. :-)
    • nom73 Re: wydymałem system :) 20.02.15, 21:40
      A LPG jest po 1,54zł. :-)
    • kura_wuja Re: wydymałem system :) 20.02.15, 22:31
      Ja tez wydymalem system. Kupilem dolary po 2,80 (jakis czas temu) a sprzedalem po 3,60 (calkiem niedawno).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka