antyk-acap 14.03.15, 19:08 Jaki powinien być polski samochód produkowany w Polsce dla przeciętnego Polaka. Chodzi mi o części typu taki silni, taka skrzynia biegów. Nie jakiejś konkretnej firmy chodzi raczej o typ. Link Zgłoś Obserwuj wątek
kura_wuja Re: Zabawmy się 14.03.15, 19:15 Czym sie rozni przecietny Polak od przecietnego Rumuna, Czecha, Slowaka, Bulgara, Greka, Meksykanina czy Amerykanina, ze trzeba dla niego produkowac jakis specjalny polski samochod? Link Zgłoś
wstrzasniety_nie_zmieszany Re: Zabawmy się 14.03.15, 19:25 takie auto istnieje to 10-letni VW Passat w Tedeiku ;) A na poważnie to tak jak powiedział samspade, Polacy to nie śrubki i każdy ma nieco inne potrzeby. Stateczny czterdziestoletni z rodziną wybierze inny wóz niż dwudziestokilkuletni kawaler z zacięciem sportowym. Jeden jeździ głownie p mieście, inny może zasuwać dziennie i 100 km do roboty. Link Zgłoś
toreon Re: Zabawmy się 14.03.15, 22:20 Trudno powiedzieć bo gusta naszych rodaków ewoluują. Kiedyś było to coś w rodzaju Lanosa a dziś, nawet gdyby on jeszcze był na rynku, każdy i tak by wolał np. Golfa IV. Coś mi się wiec wydaje, że cokolwiek by to nie było, długo by nie zabawiło na rynku. No chyba że byłoby to coś zawierającego sprawdzoną technologię, np. VW, czyli coś w rodzaju skody ale z polskim znaczkiem w przystępnej cenie. Ale to też pisane na wodzie. Generalnie o preferencjach motoryzacyjnych mieszkańców kraju nad Wisłą nie mam zbyt wysokiego zdania. Ale o gustach się w sumie nie dyskutuje. Link Zgłoś
nazimno Re: Zabawmy się 14.03.15, 23:08 A musi byc "polski samochod" ? Po jaka cholere ? Rynek swietnie sobie radzi bez polskiego samochodu, podobnie jak elektronika istnieje bez polskich procesorow. Kazdy kraj robi to, co jest w stanie opanowac technologicznie. Moga to byc ogorki kiszone, ale rownie dobrze moze to byc azotek galu do GHz-owych tranzystorow polowych. Ambicje i rzeczywistosc roznia sie zawsze. Link Zgłoś