trypel 17.03.15, 21:38 Jeep - masz jakąś fajną knajpę w Mediolanie na niezobowiązującą kolację? albo inną ciekawą miejscówkę? i jeszcze moze jakieś miejsce w Ulm? najlepiej nad Dunajem :) i wcale nie OT bo autem tu przyjechałem i tak wrócę ;) Link Zgłoś Obserwuj wątek
jeepwdyzlu Re: Jeep - Mediolan? 18.03.15, 11:35 Przyznam szczerze, że nie przepadam za Mediolanem. Wolę Turyn a najbardziej z dużych miast północy Weronę... Oczywiście jadłemw Mediolanie różne pyszności - polecam klimatyczną knajpkę Trattoria Bagutta na Via Bagutta 14 wyguglasz ją sobie - mieszkałem niedaleko - polecili mi ją w hotelu Świetne wnętrza - niby na bogato, ale z przymrużeniem oka. 3/4 klienteli to lokalsi a to o czymś świadczy... W porze lunchu mają tam opcję płacisz raz i jesz do oporu.... Pychota. Do picia też ich domowe wino... Z rzeczy droższych - na Placu della Scala - koło banku - jest knajpa Trussardi alla Scala - mają gwiazdkę Michelin - ostrygi, japońska wołowina, dania centymetr na dwa, wieczorem damy w futrach, cena 100 Euro na łeb. Warto - ale ciekawostkowo.... Ja wolę klimaty luźniejsze - np znana i oblegana pizzeria z tyłu katedry... Nie pamiętam nazwy - rozpoznasz ją po tłumach na ulicy zajadających pizzę - mają okienko. Ale warto wejść do środka - spróbuj pasta putanesca..... Ciao :-) jeep PS. Wprowadź limit na wydatki dla swoich pań.... Link Zgłoś
x.kasia Mozzarella z widokiem:) 18.03.15, 11:52 Alternatywa moze byc Obika (www.obika.it) na tarasie domu handlowego La Rinascente w Centro Storico. Maja cudowna Mozzarella di Bufalo. Jezeli przyjedziecie metrem to mozna dolaczyc do dania butelke lub dwie lokalnego wina. Widok na Duomo pozwoli modlic sie aby towarzyszace panie nie spalily w domu handlowym kart kredytowych:) Link Zgłoś
hukers Re: Mozzarella z widokiem:) 18.03.15, 12:43 A może ktoś zna jakieś ciekawe miejscówki kulinarne w Barcelonie? Gdzie turystów mało, a lokalsów dużo... Link Zgłoś
wtop.ek Re: Mozzarella z widokiem:) 18.03.15, 14:08 4 Cats na kolację, znana turystycznie, ale warto baskijski bar tapas przy Plaza Montcada Link Zgłoś
x.kasia Tapas w Barcelonie 18.03.15, 14:21 Mniej znane turystycznie (10%) i zatloczone lokalsami (90%) klimatyczne miejsce absolutnie warte odwiedzenia to El Vasa de Oro w Barcelonecie (calle-ulica Balboa 6). Zaraz po wejsciu trzeba sie rozpychac lokciami. Ich tapas z tunczykiem od czasu do czasu sni mi sie w nocy:) Olbrzymi wybor piwa. Link Zgłoś
4slash Re: Tapas w Barcelonie 18.03.15, 21:15 W dzielnicy Barcelony La Barceloneta dużo klimatycznych knajpek również w okolicach portu i nad brzegiem Morza Śródziemnego. Ale uwaga na kieszonkowców !!! Link Zgłoś
trypel Re: Mozzarella z widokiem:) 18.03.15, 18:41 dzięks nie wiem czy zdążymy wszedzie ale wbite również do notatek Link Zgłoś
trypel molto grazie 18.03.15, 18:39 wiedziałem że mogę na Ciebie liczyć. zgadzam sie co do Mediolanu - wczoraj byłem w Turynie i wolałbym tam, ale po pierwsze to podróż służbowa czesciowo (Targi) a po drugie zakupowa a tu Mediolan podobno (nie wiem bo ze strachu na zakupy nie pójdę) jest lepszy. do Via Bagutta mam 1800 m z hotelu więc idealna miejscówka. Obym zdążył na lunch bo to wyzwanie - znajac życie o 15 bedzie wisiała już kłódka a ja do 13.30 jestem zajety. Gwiazdki odpadają - budowę zaczynam w czerwcu i każde € jest w cenie :) dzięki wielkie jeszcze raz jestem ciekawy Ulm w drodze powrotnej - odkąd przeczytałem że z Ulm ruszali niemieccy kolonizatorzy podobijać Transylwanie w XVI wieku to jako człowiek zafascynowany Dunajem muszę tam pojechać. No i najwyższa wieża katedralna na świecie :) Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: molto grazie 19.03.15, 09:59 Gwiazdki odpadają - budowę zaczynam w czerwcu i każde ? jest w cenie :) ---------------- :-) mam to za sobą na szczęście... Pamiętaj - kosztorys razy dwa... ciao i baw się dobrze aha masz tu największy w Europie outlet: Serravalle Designer Outlet znajdującego się na trasie autostrady A7 Milan-Genova(zjazd na Serravalle Scrivia). Adres Serravalle Designer Outlet to Via della Moda 1, I ? 15069 Serravalle Scrivia link: www.mcarthurglen.com/it/serravalle-designer-outlet/en/ Link Zgłoś
trypel Re: Jeep - Mediolan? 22.03.15, 21:19 bardzo bardzo dziękuję polecana knajpa extra. trafilismy co prawda nie na lunch a na kolację ale i tak extra. Wybór antipasti, dzienne menu (bardzo lubię knajpy z ograniczonym i codziennie aktualizowanym menu) i niezłe wino :) na lunch dla odmiany trafiłem tuż przy lotnisku w Bergamo - ...maps/i2jX1 prosta jadłodajnia pełna w porze lunchu, załapalismy sie na jakieś lokalne danie - makaron z ziemniakami ze szpinakiem i serem - cudo. I jako dodatkowy bonus - 17 ? z napiwkiem za 2 porcje + przystawkę (jedną) i 2 soki. Jak na Włochy to niezła cena :) swietna miejscówka przy lotnisku ogólnie wycieczka udana. I prywatnie i biznesowo. jeszcze raz dziekuję za polecenie knajpy Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Jeep - Mediolan? 23.03.15, 13:39 bardzo bardzo dziękuję polecana knajpa extra ---------- no i na zdrówko "Pleżerizmaj" - jak mawia Putlerek do ratlerka.... :-) jeep Link Zgłoś
szymi_mispanda wpadajcie do mnie... 18.03.15, 15:06 ....do albaszra - tanio, wszwedzie blisko, jest tor mozna wynajac i sobie pojezdzic, w starym miescie sa stare knajpy z zajebistym jedzeniem glownie placki z miesem jebac eu Link Zgłoś
chris62 Re: wpadajcie do mnie... 23.03.15, 15:42 JA tam takie kraje omijam z daleka - ludność ma przepalone słońcem mózgi nie wiadomo co i kiedy im odp....... Link Zgłoś