Dodaj do ulubionych

off topic - SEO - ktoś to robi sam?

03.04.15, 10:24
Potrzebuję konsultacji - muszę coś doradzić córce...
SEO to wiedza tajemna? Wymagająca informatycznego wykształcenia? Lat praktyki? Czy kupienia kursu za 200 złotych? Te linkowania, precle, pingi - mozna pozycjonować - własna stronę - SAMEMU?
Próby zlecania na zewnątrz kończyły się nie najlepiej... a na agencję z górnej półki nie ma budżetu...
Coś doradzicie?
jeep
Obserwuj wątek
    • trypel Re: off topic - SEO - ktoś to robi sam? 03.04.15, 10:34
      z doswiadczenia osoby która musi to robić a sie nie zna :)

jak nie jesteś wielką firmą mającą miliony do wydania to dla dużej agencji bedziesz zawsze kientem klasy C (cokolwiek by opowiadali zeby Cie złapać)
      Jedynym wyjsciem jak masz ograniczone srodki a chcesz byc na szczycie jest znalezienie małej agencji dla której bedziesz klientem A.
      Ja mam takie dwie - bo na 2 nogach lepiej sie stoi. Zmusiłem je do współpracy, podzieliłem obowiązki i w ciągu 6 msc za grosze (2 tys/msc na dwie firmy) jestem na I stronie w każdej lokalizacji w Polsce. Nie baw sie w to sam bo to proces nieskończony - w kwietniu gugiel znów zmieni algorytmy i znów trzeba bedzie sie bawić stroną.
      A np mi poprzednia agencja pozaszywała na stronie jakies głupie linki które po 2 latach działały odwrotnie od oczekiwań...
      To tak z punktu widzenia laika.
      A co mozesz zrobić sam i co bedzie po linii gugla?
      -maksymalna ilosć kontentu (nie copy-paste ale własne teksty)
      - dużo materiałów do sciągania
      - częsty updejt
      i jakos idzie :)
      • jeepwdyzlu Re: off topic - SEO - ktoś to robi sam? 03.04.15, 10:37
        Dzięki trypel - tak właśnie sądziłem....
        jeep
        • trypel Re: off topic - SEO - ktoś to robi sam? 03.04.15, 10:47
          Przy okazji - co córka moze sama (jak ma czas i w zależności od branży) to skupienie sie na social media, niezłe profile w kazdym miejscu też potem nieźle wpływaja na pozycjonowanie strony.
          I wbrew pozorom działa to i w B2C i w B2B - kwestia dogrania dla kogo to robimy

jakbyś potrzebował to na priva mogę polecić jedną firmę z drugiego końca Polski (dla Ciebie).
          • jeepwdyzlu Re: off topic - SEO - ktoś to robi sam? 03.04.15, 10:59
            Z góry dziękuję - mail gazetowy działa :-)
            jeep
            • trypel Re: off topic - SEO - ktoś to robi sam? 03.04.15, 11:15
              poszło, daj znać że dostałeś
      • fjankowski Re: off topic - SEO - ktoś to robi sam? 27.07.15, 00:05
        Wiedząc, że sam nie mam czasu....staram się automatyzować różne procesy pozycjonowania mojej strony, w tym przypadku linkowanie opieram na wykupieniu pakietu z zestawem stron z sklep.siteseo.pl/, które tematycznie pasują do mojej strony, w tej opcji też mam zapewnione wykonanie odpowiedniego wpisu, czym zostaje pozyskany naturalnie link. Jednocześnie jest możliwe promowanie się na dane słowo kluczowe. Koszt jest niewielki, a ja przy tym mam o połowę więcej czasu na inne działania.
        • xvqqvx sklep.siteseo.pl - spamerzy 29.07.15, 14:34
          spamerzy
          spamerzy
          spamerzy
          spamerzy
    • wskizzz Re: off topic - SEO - ktoś to robi sam? 29.07.15, 13:55
      mozna samemu promowac swoja firme przez social media. to bardzo na topie. ja zapraszam do piły. napełnianie klimatyzacji piła
      • xvqqvx www.autowtrysk.pl - dno, nie polecam 29.07.15, 14:32
        Nie polecam dennej firemki promującej się kretyńskim spamem - widocznie kretyni spamerzy nic nie umieją więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka