Gość: robert IP: 195.117.192.* 26.07.01, 10:57 Gdzie znaleźć bagażnik, który nie wspierał się będzie na lakiarze tylko na uchwytach do tego celu przeznaczonych. Link Zgłoś Obserwuj wątek
marek_kordyszewski Re: bagażnik do fiata punto 31.07.01, 16:17 Uchwyty w Punto (rozumiem, że jest to Punto II?) tylko trzymają bagażnik "w górę". Niezbedne jest wiec jego podparcie, dlatego musi się on opierać na karoserii. Bagażnik powinien się opierać za pomocą widelca, nie poduszki. Widelec taki powinien być dobrze ogumowany. Jeżeli taki bagażnik założy się na czysty dach nie uszkodzi on lakieru. Jeśli chodzi o mocowanie z tyłu w samochodzie trzy drzwiowym, nie ma wyjścia. Poduszka musi opierać się o dach. To są rozwiązania fabryczne i nie znam modelu który byłby montowany inaczej. Link Zgłoś
Gość: Damian Re: bagażnik do fiata punto IP: *.mofnet.gov.pl 21.08.01, 14:06 jeżeli chodzi o PII to są modele opierane na dachu, ten który sprawdziłem "namacalnie" można kupić w NORAUTO, za ok. 245 PLN jest zamykany na klucz i do tego "łapie" nie za firmowe uchwyty a ma ramiona wchodzące pod uszczelkę drzwiową jak w UNO na przykład. Widziałem jeszcze inny model z dość porządnym oparciem na dachu i mocowany już do firmowych "uszek" - była to nauka jazdy - ale facet uciekł mi spod świateł i nie przyjrzałem się mu dokładnie. Osobiście jednak zdałem się na AutoMaxi - system mocowany "firmowo" zakupiony w Norauto za 199 PLN i do tego za 65 PLN zapięcia na kluczyk w InterPacku. I jestem zadowolony. Link Zgłoś