Dodaj do ulubionych

wybór autka crossover czy hatchback

11.06.16, 14:08
Witam czas się rozstać z moim Hyundaiem i30 i zakupić coś nowego (benzyna) .....oczekuję głównie dobrych materiałów ,solidnego spasowania,i bez problemowych silników ,wolałbym prostą wolnossącą konstrukcje niż Tsi,Tce,Ecobost itd...ale wiadomo że dzisiaj już bardzo ciężko coś dostać...wygląd obojętnie,moc jak będzie powyżej 100 km super ,reszta nie ważna....mam parę typów więc może fachowcy coś pomożecie :)

Mitsubishi ASX 1,6 117km
Nissan Qashqai 1,2 DIG-T 115km
Renaul Megane 1,6 Sce 115km
Mazda 3 2.0 120

a może coś zupełnie innego jest otwarty na propozycje.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • liczbynieklamia Re: wybór autka crossover czy hatchback 11.06.16, 16:51
      Qashqai-a nie polecam, ze względu na kiepski komfort i nienajlepszą jakość. ASX był świetną propozycją, gdy go można było kupić za 50-55 tysięcy. Poliftowa podwyżka o 20 tysięcy to jakiś ponury żart. Renault Megane to nowy model, co w przypadku Renault bywa niebezpieczne. Mazda 3 to chyba najlepsze rozwiązanie z wymienionych.

Co jeszcze? Corolla, Civic, a z podniesionych Vitara, Sportage.
    • ari Re: wybór autka crossover czy hatchback 11.06.16, 22:12
      Ja jestem "wyleczony" z crossoverów, które poza fajnym wyglądem i dobrą widocznością mają znikomą ilość zalet. Wybieram hatchbacka.
      A patrząc na Renault nie myślałeś o Fluence? Wg mnie cenowo bezkonkurencyjny, i tam też jest wolnossący silnik 1.6 114KM. Z tym silnikiem w obecnej promocji za niewiele ponad 50 tys masz duży samochód (przestronniejszy od Megane hatchback) z dwustrefową klimą, tempomatem, czujnikami parkowania, kartą hands free itp. (wersja wyposażenia Limited).
      Mazda 3 to też fajna propozycja, moja koleżanka jeździ taką od pół roku i jest bardzo zadowolona. Parę lat temu mówiło się, że Mazdy są słabo zabezpieczone przed korozją, ale wg obecnych opinii nastąpiła poprawa. Natomiast Mazda będzie zauważalnie droższa, nawet przy słabszym wyposażeniu.
    • kolpik124 Re: wybór autka crossover czy hatchback 11.06.16, 22:19
      vazqes napisał:

> Witam czas się rozstać z moim Hyundaiem i30 i zakupić coś nowego (benzyna) ....
      > .oczekuję głównie dobrych materiałów ,solidnego spasowania,i bez problemowych s
      > ilników ,wolałbym prostą wolnossącą konstrukcje niż Tsi,Tce,Ecobost itd...ale w
      > iadomo że dzisiaj już bardzo ciężko coś dostać...wygląd obojętnie,moc jak będzi
      > e powyżej 100 km super ,reszta nie ważna....mam parę typów więc może fachowcy c
      > oś pomożecie :)
      >
      > Mitsubishi ASX 1,6 117km
      > Nissan Qashqai 1,2 DIG-T 115km
      > Renaul Megane 1,6 Sce 115km
      > Mazda 3 2.0 120
      >
      > a może coś zupełnie innego jest otwarty na propozycje.pozdrawiam

Nissan wygodny, pakowny i żwawy, duża poprawa w stosunku do poprzedniego modelu.
      • drinexile Re: wybór autka crossover czy hatchback 17.06.16, 12:49
        Miałem niedawno Quashqaia 1,2 z wypożyczalni i byłem pozytywnie zaskoczony tym jak taki mały silniczek sobie fajnie radził. Nigdy bym jednak nie ośmielił powiedzieć, że jest pakowny, bagażnik wydawał nieadekwatnie mały do wymiarów autka.
    • zygmuntpolczynski Re: wybór autka crossover czy hatchback 16.06.16, 14:47
      Nie trzeba się bać doładowanych motorów, miałem tak samo do momentu zakupu. A wracając do pytania to osobiście wybrałbym Mitsubishi ASX, samochód zgarnia dobre recenzje w prasie motoryzacyjnej, poza tym ma najbardziej odpowiadającą mi sylwetkę. Do zestawienia dorzuciłbym Hondę HR-V, jej minus to cena ale na pewno jest solidnie spasowana.
    • qqbek motoja.pl - kretyni! 11.07.16, 22:12
      KRETYNI niegramotni, których regulamin forum przerasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka