Dodaj do ulubionych

Opel automat

14.07.16, 14:21
Skrzynia automatyczna montowana w Astrze 4 to klasyczny autoamt hydrauliczny czy też jakas skrzynia zautomatyzowna czy inne wynalazki. Chodzi mi o opinie na jej temat i czy bardzo nie zamuli astry z zilnikiem 1.6 (ok. 116 KM).
Wady silnika znam i wiem, że sporo spali i dynamiki nie ma za wiele (przynajmniej w Astrze h(3)). Stąd moje obawy czy Astra 5 jaki tako pojedzie bez większego stresa z tym silnikiem i automatem.
Od razu powiem, że chwilowo nie bardzo mam jak się takim wózkiem przejechać.
Obserwuj wątek
    • liczbynieklamia Re: Opel automat 14.07.16, 18:32
      Astra 4 miała chyba GM 6T40 - klasyczny automat, nie był on jakoś szczególnie problemowy. Jeździć będzie, ale cudów się nie spodziewaj.
    • waga170 Re: Opel automat 14.07.16, 19:34
      Skrzynia zautomatyzowana w Astrze to jest zwykla skrzynia manualna tylko ze "sprzeglem i wajcha" operuje sama. Odczucie dokladnie jak przy jezdzie manualem. Cale szczescie ze jest kickdown.
      Jezdzic sie da, ale jest to troche "dziwne". Trzeba sie troche przyzwyczaic do samych ruchow wajchy, jak znak "+". W lewo- wrzucasz na tryb automatyczny, do gory i do dolu zmieniasz biegi manualnie, w prawo R, posrodku N a P nie ma, czy cos takiego. Jezdzilem kiedys wypozyczona ale nie wiem czy bym kupil. A, cale szczescie tez ze wyswietla w jakim trybie i na ktorym biegu jestes, bez przerwy z tego korzystalem. Oczywiscie tylko dla pewnosci:).
    • qqbek Re: Opel automat 14.07.16, 23:01
      Astra J dostępna była chyba tylko z 6-biegową skrzynią automatyczną (GM 6T40 - jak pisze nazimno - klasyczny automat).
      Zautomatyzowany, 5-biegowy potworek (Easytronic), to chyba tylko Astra 3.
      • nieznajacy_sie Re: Opel automat 15.07.16, 08:15
        Dzięi Wam za szybką odpowiedź.
      • nazimno Re: Opel automat 15.07.16, 11:46
        Ja nic o tym nie pisze.
        • qqbek Re: Opel automat 15.07.16, 12:23
          Fakt, przepraszam - to "liczbynieklamia" był :)
          Zwracam honor :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka