wlk.brytania 30.07.16, 13:58 przebieg 55k km. Podoba mi sie, tylko ten silnik z PSA... Reasumujac, chcialbym, ale sie boje. Mowcie, towarzysze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samspade Re: Fiesta '10 1.4tdci 30.07.16, 14:20 wlk.brytania napisał: > przebieg 55k km. Przebieg czy stan licznika? > Podoba mi sie, tylko ten silnik z PSA... Czemu tylko? To zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Fiesta '10 1.4tdci 30.07.16, 14:47 Moze to bylaby zaleta, gdybysmy zyli na Kubie. Powod mojego wpisu tutaj jest taki, ze pojawil sie w/w samochod w ogloszeniu. Cena niska, wiec zaczalem czytac. Wiele osob na tutejszych forach mialo problemy z tymi silnikami, a jest to samochod bardzo rozpowszechiniony na wyspach. Generalnie francuskie samochody maja bardzo zla opinie (nie, nie tylko w Polsce) i nie sklaniam sie ku pogladowi, ze jest to pochodna przypadku czy zlosliwosci. Dla przykladu podam, ze taka Fiesta tutaj, kosztuje powiedzmy 4k funtow, a identyczny wiekiem i przebiegiem Pug 207 (czy tam juz 208, nie wiem...) 2-2,5k. Takze nie dziw sie, ze nie skacze z radosci, odkrywajac silnik od PSa, w podobajacej mi sie skad inad Fiescie... Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Fiesta '10 1.4tdci 30.07.16, 14:53 wlk.brytania napisał: > Moze to bylaby zaleta, gdybysmy zyli na Kubie. Skoro więc wiesz że francuski silnik to padaka to po co się pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Fiesta '10 1.4tdci 30.07.16, 15:08 Bo mi zal auta (zonie podoba sie kolor, a ma byc dla niej) i licze na kogos, kto mnie moze przekona, ze jednak nie musi, przy tym przebiegu, byc zle lub tylko zle. Wiem na przyklad, ze taka 'renault'owska' 1,5dci, jest znacznie poprawiona w ostatnich generacjach i nie jest tak fatalna, jak byla wczesniej. Licze, ze moze ktos lepiej wyedukowany w temacie tego silnika PSa, napisze mi, 'byl do doopy, ale przed 2010 sporo poprawiono, wiec zawodnosc jest znosna', lub cos w ten desen... Jednym slowem, kieruje mna myslenie tzw zyczeniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Fiesta '10 1.4tdci 31.07.16, 00:10 Nie wiem jak 1,4 ale jeśli ktoś kazał by mi wybrać trzy firmy od których chciałbym diesla to na pewno była by wśród nich PSA... i 1,6 i 2,0 HDI to jedne z najsolidniejszych i niekłopotliwych dieslów ostatniego 10lecia... Inną kwestią jest sens kupowania małego miejskiego wozidełka z silnikiem diesla... W jeździe miejskiej, w korkach, na krótkich trasach doładowane diesle strasznie się męczą, a jak jeszcze ma DPF to już w ogóle przesrane... Więc jak już Fiesta lub inne wozidełko klasy maks B, to tylko silniczek benzynowy... Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Fiesta '10 1.4tdci 04.08.16, 11:17 Nie wiem czy to ten sam silnik od PSA, ale przez kilka lat moja żona jeździła C3 rocznik 2006 z 1.4 diesel. Silnik był bardzo OK - jak na tą masę samochodu dawał radę, palił bardzo niewiele. Póżniej sprzedaliśmy go "po rodzinie" i kolejnych kilka lat też jeździł bez większych kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: Fiesta '10 1.4tdci 31.07.16, 15:01 Sześcioletni samochód segmentu B z silnikiem diesla w okazyjnej cenie. Brzmi jak auto po przedstawicielu handlowym. Odpowiedz Link Zgłoś