gromznieba 25.10.16, 14:38 Hey :) Zastanawiam się nad dodatkowimy zabezpieczeniami dla mojego samochodu. Powiedzcie mi co lepsze blokada skrzyni biegów, czy autoalarm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Re: Blokady skrzyni biegów czy autoalarm? 25.10.16, 14:43 Mina przeciwczolgowa pod fotelem kierowcy sprzezona z alarmem. Dziala definitywnie, nie musisz podawac spamerskich linkow, a poza tym po zlodzieju nie pozostanie praktycznie zaden slad. I nawet nick masz do tego dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Blokady skrzyni biegów czy autoalarm? 25.10.16, 16:23 E tam gromzdupy byłby adekwatniejszym nickiem w tym wypadku ;) Z resztą gość ma ze 40 wypowiedzi na forum, które niekoniecznie są spamem, więc może jednak nie przeloguje pod inny nick i nie walnie reklamowej kupy na środek forum. Dobre ubezpieczenie (sprawdzić, czy nie Mazda)... albo sprzedać Mazdę, kupić samochód i dobre AC z małym (lub zerowym) udziałem własnym. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Jeszcze... 25.10.16, 16:33 ...tutaj dlaczego lepiej wpierw Mazdę sprzedać, a potem dopiero kupić samochód i AC. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Jeszcze... 01.11.16, 11:52 Zastanawia mnie wolna reakcja TU... Największe nasilenie kradzieży nowych Mazd (o dziwo tylko w Wawie) było na początku 2015... Szum wokół tego zrobił się w połowie roku... A ja w lipcu 2016 przedłużałem pakiet za moją i wzrost ceny pakietu pełnego do leasingu wyniósł 15%... Może kwestia zamieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: Blokady skrzyni biegów czy autoalarm? 25.10.16, 15:34 Dobre ubezpieczenie. Jeśli zabezpieczenie jest z jakiegoś powodu wymagane, to lepsze jest zabezpieczenie mechaniczne - blokady elektroniczne dokładane są źródłem bardzo wielu unieruchomień pojazdów - wystarczy kiepskie zabezpieczenie centralki przed wilgocią (przez producenta) lub jeden zimny lut. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Blokady skrzyni biegów czy autoalarm? 31.10.16, 11:25 spamerze, zmień chociaż ip heheh Odpowiedz Link Zgłoś
cheng2 Re: Blokady skrzyni biegów czy autoalarm? 01.11.16, 15:33 A takie cos: Auto Taser? na aledrogo Odpowiedz Link Zgłoś