aron2004 Re: Polski Solaris ? 07.12.16, 13:54 To taka typowa pisowska śpiewka że lepiej jeździć starym gratem byle bez dotacji z UE. W ten sposób upadła część PKSów np. w woj. lubelskim. ITD zmusiła busiarzy do kupna nowszych busów za pomocą wysokich mandatów, natomiast PKSy latami dorzynały 20-letnie Jelcze i Autosany. Efekt był taki że PKSy zbankrutowały bo ludzie woleli jechać 10-letnim prywatnym Sprinterem niż 20-letnim Autosanem z PKSu. Nowoczesne technologie są złe - no jasne, może najlepiej wróćmy do koni i furmanek. Wtedy korporacje na nas nie zarobią. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Polski Solaris ? 07.12.16, 15:32 Solaris ma/mial duzo wspolnego z Neoplanem. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Polski Solaris ? 07.12.16, 17:03 Serio??????? Chcesz stac w korku obok Jelczow za 16k? Albo jeszcze jechac takim zlomem w zimie? Sorry - biorac pod ywage moj komfort, bezpieczenstwo, zdrowie i to ile kosztuje moje stare auto to urzednika, ktory wydaje publiczna kase na zlom powinno sie podac do sadu. Nie mialem cieprpliwosci ogladac calosci tego czgos na YT - na ile przewidywana jest eksploatacja Solarisa - ktory moze kosztowac (nie wiemy czy egzemplarze we Wloclawku tyle kosztuja) i Jelcza. Jaka jest awaryjnosc Jeczow za 16k. Ile paliwa zuzywaja. Jaki jest koszt ubezpieczenia i napraw? Ile syfu jeden i drugi wysyla do atmosfery? Jesli program na takie pytania odpowiada to prosze podaj dane. A jesli nie to jest nie wartym uwagi go..nem dla kretynow,ktorzy lykaja takie kawalki bez zastanowienia. Bo jak ktos powiedzial na YT to musi byc prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 07.12.16, 17:08 To może chodzic też o miejsca pracy dla "tradycyjnych" mechaników w MPK czy PKS. Przy starym taborze oni mają pełne ręce roboty - bo ciągle muszą naprawiać i da się to zrobić na stary sposób czyli walnąć młotkiem, wkręcić śrubę to co oni umieją. Natomiast jak się popsuje nowy Solaris to przyjeżdża facet z laptopem z Poznania ( bo jest na gwarancji) i on to robi. A mechanicy muszą przekwalifikować się na kierowców albo pójść pracować gdzieś do prywaciarza gdzie pewnie jest gorzej z ZUSem, część pensji do łapy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 07.12.16, 17:12 Pisowcy generalnie nie wierzą w takie rzeczy jak "syf do atmosfery" itp. Dla nich im większy smród tym lepiej, bo ekolodzy to geje przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 07.12.16, 17:15 W Szwecji eksploatuje się autobus 10 lat, a potem sprzedaje za granicę. U nas pewnie też planowano eksploatować Jelcze i Autosany 10 lat, ale fakty są takie że zdarzają się obecnie w PKSie sprzęty pamiętające rządy Mazowieckiego czy Suchockiej. Odpowiedz Link Zgłoś
yasiaq Re: Polski Solaris ? 08.12.16, 01:55 masz SPAM w stopce. Serwowanie ludziom takiego gó/na niby mimowolnie to zwykłe CHAMSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Polski Solaris ? 10.12.16, 20:05 nie przejmuj się, i tak te wszystkie linki są martwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Polski Solaris ? 10.12.16, 16:07 galtomone napisał: > Nie mialem cieprpliwosci ogladac calosci tego czgos na YT To jest generalnie plaga internetów dzisiejszych czasów. Ja jeszcze się załapałem do dziennikarstwa drukowanego. Cykl wydawniczy był długi, owszem, ale i miejsce było ograniczone. Człowiek musiał się natrudzić, żeby zmieścić to co chce powiedzieć w okreslonej ilości znaków - ale też miał na to czas. Potem w internecie długośc tekstu nie była już tak ważna i się ludzie zaczęli rozwlekać (sam nie jestem tu bez winy) ale jak się ma tekst, ładnie podzielony na akapity, z podtytułami i tak dlaej, to przynajmniej można przeskoczyć co nudniejsze kawałki. Dziś wszystko to są filmiki na youtubie. Siedzi sobie facet albo dwóch, stawiają kamerkę i pitolą przez 20 minut. A ty niby masz to oglądać. Szkoda mojego czasu. Jeśli koleś nie uważa, że temat jest wystarczająco wazny, żeby nad nim posiedzieć i albo napisać artykuł, albo przygotować porządny materiał (co zajmuje mnóstwo czasu) to dlaczego ja mam marnować czas na oglądanie jego pitolenia, które nagrał i ze szczątkową albo żadną edycją wrzucił do internetów? Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Polski Solaris ? 08.12.16, 13:41 JAK ZWYKLE GLEDZA NIE NA TEMAT... ALE OK... WIEC JESLI NIE STAC MNIE NA NOWY, TO JEZDZE STARYM. ALE PASOZYTY WOLA ZADLUZYC CUDZE DZIECI I BAWIC SIE ICH KOSZTEM. POZA TYM NAWET CI 2 LEWACY PRZYZNALI, ZE LEPIEJ DZIALAJA PRYWATNE FIRMY, ALE TO WY WLASNIE CHCECIE ZATRUDNIAC KOLESIOW... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 08.12.16, 14:13 Jeżeli nie stać Cię na nowy, to jeździsz starym a potem ludzie umierają na raka spowodowanego trującymi spalinami ze starych zużytych silników. No ale korwiniści wierzą że rak jest od szczepionek a nie od smogu, bo przecież w Rosji raka nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Polski Solaris ? 08.12.16, 15:07 CZYLI, ZE ZACHOROWALNOSC NA RAKA SPADA ? JAK NIE STAC MNIE NA STARY, TO SIE NIE ZADLUZAM, BO WIEM, ZE TEGO NIE DAM RADY SPLACIC. JEZDZE NP. ROWEREM. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 08.12.16, 17:41 Gdyby wszyscy tak mysleli to do dziś samochód byłby zabawką dla bogaczy jak 100 lat temu albo jak dziś to jest w Rosji czy Chinach. Samochód upowszechnił się własnie dlatego że państwa się zadłużyły. W najbardziej zadłużonych krajach jest najwięcej samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz bana! 08.12.16, 21:35 aron2004 napisał: > Samochód upowszechnił się własnie dlatego że państwa się zadłużyły. W najbardzi > ej zadłużonych krajach jest najwięcej samochodów. Wyjaśnij mi związek jednego z drugim. Dlaczego to faktyczna korelacja nie przypadek bez związku. Dlaczego np. nie ma to związku ze srednia temparatura w każdy 3 piątek miesiąca? Iloscia kobiet w wieku 27-38 o imieniu Anna. Czy wielkoscia plywow w trzech największych miastach z rzeka w danym kraju. Osobiscie bowiem nie widze związku długu publicznego z iloscia aut. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 06:25 Najmniej zadłużony kraj na świecie to Korea Północna. Korea Północna nie ma w ogóle długów. Korea Południowa ma dług ok. 80% PKB - tak jak Polska. Porównaj teraz ilość samochodów w Korei Północnej i Południowej. Specjalnie wziąłem 2 kraje leżące obok siebie żeby nie było że to inny kontynent, inne uwarunkowania kulturowe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 07:10 Odpowiedz na pytanie - czy moze go nie rozumiales? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 08:34 Korea Północna - zadłużenie 0% PKB. Korea Południowa - zadłużenie 80% PKB. Teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 08:47 Rozumiem, tyle, ze to nie odpowiedz na moje pytanie. Najwyrazniej Ty nie rozumiesz. Zatem pytam - odpowiesz na zadane pytanie czy nie rozumiesz zadanego pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 10:05 Idź sobie do Korwina albo Kolonki, tam cię zrozumieją i będą twierdzić że im niższe podatki i zadłużenie tym lepsze drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 11:31 Znaczy niczego sie od ciebie nie dowiem. Innymi slowy: - nie do konca wiesz co piszesz, - nie rozumiesz pytan, - nie masz argumentow, - wszelka dyskusja z toba to (kolejny raz) strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 21:29 No więc mówię - idź na Korwina albo Kolonkę, tam ci przytakną że niskie podatki są dobre, a drogi powinny być prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 06:29 Na pewno też nie da się zbudować dobrych dróg bez zadłużania państwa. Przykładem Rosja i Chiny które mają słabe drogi. Natomiast zadłużona UE ma najlepsze drogi na świecie. Bimota narzeka że zadłużając się zostawiamy długi do spłacenia swoim wnukom. Ale co powiedziałyby nasze wnuki gdybyśmy zamiast zadłużać je i zostawić im autostrady zostawili im dziurawe drogi jak w Rosji? Widocznie korwiniści są miłośnikami dziurawych dróg :) Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 07:10 Odpowiesz na pytanie czy to przekracza twoje mozliwosci intelektualne? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 08:35 Po co w ogóle ze mną piszesz skoro nie dorastam do ciebie intelekturalnie? Przenieś się do Korwina, Kolonki czy na wykop tam będziesz mógł wychwalać rosyjskie czy chinskie dziurawe drogi Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 08:36 Odpowiadam na pytanie NIE DA SIĘ WYBUDOWAĆ DOBRYCH DRÓG BEZ ZADŁUŻANIA PAŃSTWA. JEŻELI NIE CHCESZ ZADŁUŻAĆ PAŃSTWA - MUSISZ SIĘ POGODZIĆ Z DZIURAWMYMI DROGAMI TAKIMI JAK NP. W ROSJI Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 08:39 Dobre drogi kosztują = trzeba zadłużyć państwo żeby wybudować dobre drogi. Ale o czym zapominają korwiniści - dziurawe drogi kosztują jeszcze więcej. W Rosji która ma niskie zadłużenie i dziurawe drogi na drogach ginie 27 000 osób rocznie. W Polsce na drogach ginie 3000 osób rocznie. Korwiniści wolą niskie zadłużenie + dużo ofiar na drogach. UE woli wysokie zadłużenie + mało ofiar na drogach. Rozumiem że ty też wolisz niskie zadłużenie, dziurawe drogi i dużo zabitych na drogach tak jak to jest w Rosji albo jak u nas było przed wejściem do UE? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 08:40 Jeżeli przyjmiemy że śmierć 1 osoby = 1 mln zł to Rosja traci rocznie 27 mld zł w wypadkach drogowych. Za 27 mld zł można zbudować całkiem przyzwoitą sieć dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 08:51 aron2004 napisał: > Jeżeli przyjmiemy że śmierć 1 osoby = 1 mln zł to Rosja traci rocznie 27 mld zł > w wypadkach drogowych. > Za 27 mld zł można zbudować całkiem przyzwoitą sieć dróg. A teraz to juz dyskutujesz chyba sam ze soba... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 10:05 Rozumiem że dla ciebie ideałem są rosyjskie drogi a nie np. niemieckie czy szwedzkie? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 11:32 Zadalem konkretne pytanie, oczekuje konkretnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 10.12.16, 13:08 Idź do Korwina i Kolonki, oni ci powiedzą że najgorsze drogi na świecie są w UE. To zdaje się chcesz ode mnie usłyszeć? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 08:50 aron2004 napisał: > Dobre drogi kosztują = trzeba zadłużyć państwo żeby wybudować dobre drogi. [...] > Rozumiem że ty też wolisz niskie zadłużenie, dziurawe drogi i dużo zabitych na > drogach tak jak to jest w Rosji albo jak u nas było przed wejściem do UE? Wychodzi na to, ze jednak nic nie rozumiesz. Przeczytaj pytanie powyzej i udziel wreszcie odpowiedzi. Czy ja Cie pytalem o drogi??? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 10:36 Idź do Korwina i Kolonki, oni ci udzielą takiej odpowiedzi jaką chcesz usłyszeć. Czyli w Rosji są niskie podatki, w Rosji jest niskie zadłużenie, w Rosji są super drogi. A statystyki które mówią że w Rosji na drogach ginie 27 000 osób ( 9 razy więcej niż w Polsce przy 4 razy większej liczbie ludności) to spisek masonów, iluminatów, chemtrails i koncernów farmaceutycznych. Teraz zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 11:33 Nie - nadal jie odpowiadasz na pytanie. Ale kompromitacja siebie idzie ci swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 17:34 No przecież twierdzisz ciągle że w Polsce są za wysokie podatki. Oznacza to że wolisz mieć dziurawe drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 20:26 Zacytuj Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 08:49 aron2004 napisał: > Odpowiadam na pytanie > NIE DA SIĘ WYBUDOWAĆ DOBRYCH DRÓG BEZ ZADŁUŻANIA PAŃSTWA. > JEŻELI NIE CHCESZ ZADŁUŻAĆ PAŃSTWA - MUSISZ SIĘ POGODZIĆ Z DZIURAWMYMI DROGAMI > TAKIMI JAK NP. W ROSJI > > > A gdzie ja pytalem o drogi??? Czy ty naprawde nie rzoumiesz tego co czytasz? Za trudnych slow uzylem??? Odpoiwedz na zadane pytanie. Albo da znac jak nie zrozumiales o co pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 10:42 Idź sobie do Korwina i Kolonki - tam cię zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 11:33 Powiedzial co wiedzial. czyli nie za duzo i bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 17:41 Państwa muszą się zadłużyć żeby wybudować drogi. Rosja nie jest zadłużona więc ma dziurawe drogi. Dziurawe drogi zwiększają ilość zabitych na drogach. Teraz rozumiesz? Janusze nie uwzględniają w swoich wyliczeniach że niskie podatki = dziurawe drogi = więcej zabitych na drogach = mniej osób pracujących na PKB. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 20:27 Dla ciebie auto i droga to to samo? Moze stad ciagle piszesz nie na temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wytłumacz i zmien sygnaturke bo dostaniesz ba 09.12.16, 21:31 Dla mnie oczywiste jest że bez wysokich podatków i zadłużenia nie będzie dobrych dróg. Ty ciągle usiłujesz mnie przekonać, że UE nie ma najlepszych dróg na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 05:18 A HA, CZYLI DZIEKI TEMU, ZE LUDZI OGRABIA SIE Z PIENIEDZY NA SPLATE DLUGOW, LUDZIE CI MAJA WIECEJ KASY... ALE JA PYTALEM O RAKA... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 06:22 Tak dokładnie jest. Majątek przeciętnego Szweda to 100 tys. dolarów, a majątek przeciętnego Rosjanina to 10 tys. dolarów. Tam gdzie są wysokie podatki i wysokie zadłużenie ludzie są bogaci. Tam gdzie są niskie podatki i niskie zadłużenie ludzie są biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 06:27 Jak to się dzieje Bimota że ograbiany od 90 lat co miesiąc z 80% swoich zarobków Szwed jest 10 razy bogatszy od Rosjanina który ma niskie podatki? Spytaj Korwina :) Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 13:29 Jak to się dzieje Bimota że ograbiany od 90 lat co miesiąc z 80% swoich zarobków Szwed CO TAM 90... DAJMY 900 ! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 17:09 No właśnie nie. Znowu bimota myślisz jak typowy Janusz Podatek 10% jest zły. Podatek 50% jest lepszy niż 10% ale zły. Podatek 0% jest zły. Podatek 100% jest zły. Optymalny jest podatek 80% - jak w Szwecji. Dzięki wysokim podatkom ludzie się bogacą. Jest coś takiego jak krzywa Lafflera - czyli zależność dochodów z podatków od opodatkowania. Najwyższy jej punkt to 80%. Potem dochody państwa z podatków zaczynają spadać, bo ludzie zaczynają kombinować jak unikać podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Tyskonczyles jakas szkole gdzie matematyka byla??? 09.12.16, 20:28 aron2004 napisał: > Dzięki wysokim podatkom ludzie się bogacą. Tego to nawet Lenin by nie wymylisl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Tyskonczyles jakas szkole gdzie matematyka by 09.12.16, 21:32 Taka jest prawda. Majątek przeciętnego Szweda to 100 tys. euro, majątek przeciętnego Polaka to 15 tys. euro, majątek przeciętnego Rosjanina to 10 tys. euro. A przeciez w Szwecji są najwyższe podatki na świecie. Według twojej teorii Szwedzi powinni być najbiedniejsi na świecie, bo od 90 lat socjalistyczne rządy zabierają im większą część zarobków. A tu niespodzianka - nie są najbiedniejsi. Spytaj Korwina dlaczego tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 08:38 A jak duże jest zadłużenie Szwecji? Jak konstruowane są roczne budżety? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 08:41 Około 100% PKB czyli to jest bezpieczny poziom. Niebezpiecznie zaczyna się robić około 200% PKB czyli Grecja dziś czy PRL w latach 80-tych. Ale na pewno lepiej mieć zadłużenie 100% PKB i dobre drogi niż zadłużenie 0% PKB i dziurawe drogi. Bo na dziurawych drogach ginie więcej ludzi. W Rosji rocznie na drogach ginie 27000 osób a w Polsce 3000. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 08:44 Szwecja ma ogromne dochody z inwestycji zagranicznych. Wiadomo że kapitaliści najchętniej inwestują tam gdzie są wysokie podatki. Dlatego Szwecja bez problemu bilansuje budżet. Szwecja ściąga rocznie 520 mld dolarów inwestycji zagranicznych. Dla porównania Rosja gdzie są niskie podatki ściąga rocznie 540 mld dolarów inwestycji zagranicznych. Ale Rosjan jest 15 razy więcej niż Szwedów, czyli na jednego Szweda przypada ponad 10 razy więcej kasy z inwestycji zagranicznych niż na Rosjanina. Bimota, Galtomone i inni korwiniści żyją w przeświadczeniu że przedsiębiorcy inwestują tam gdzie są niskie podatki. To bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 08:46 Ideałem korwinistów jest człowiek który całe życie pracuje na mieszkanie i wprowadza się do niego na emeryturze, a wcześniej mieszka kątem u teściowej. Dlatego korwiniści są przeciwko zadłużaniu się państwa - popierają wielopokoleniowe rodziny. Choć nie dotyczy to samego Korwina który przecież się rozwiódł z żoną, ale kuce wierzą że jest on "chrześcijaninem" : ) Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 09:09 Obiegasz od tematu - nadal czekam na odp. na bardzo konkretne pytanie. Daj znac jesli go nie zrozumiales. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone LOL! Koncze dyskusje. I co ty na to Bimota? 09.12.16, 09:03 I pozostalym kolegom doradzam to samo, bo to strata czasu... aron2004 napisał: > Szwecja ma ogromne dochody z inwestycji zagranicznych. Wiadomo że kapitaliści n > ajchętniej inwestują tam gdzie są wysokie podatki. To zdanie przesadza o dalszej bezprzedmiotowosci jakiejkolwiek dyskusji z tym gosciem. Za chwile sie dowiemy, ze ziemia jest plaska, ewolucja to bajka, itd... > Bimota, Galtomone i inni korwiniści I co Ty na to Bimota? Spodziewales sie kiedyś, że nas obu do jednego worka wrzuca??? I to twojego??? Powiem szczerze, ze ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: LOL! Koncze dyskusje. I co ty na to Bimota? 09.12.16, 10:27 Dlaczego w takim razie Szwecja ma tyle inwestycji zagranicznych co Rosja przy 15 razy mniejszej liczbie mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: LOL! Koncze dyskusje. I co ty na to Bimota? 09.12.16, 11:34 Odpowiem na twoje pytania jak ty najpier opoisz na moje o co od dluzszego czasu BEZSKUTECZNIE prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: LOL! Koncze dyskusje. I co ty na to Bimota? 09.12.16, 13:27 I co Ty na to Bimota? Spodziewales sie kiedyś, że nas obu do jednego worka wrzuca??? I to twojego??? Powiem szczerze, ze ja nie. MOJA MISJA EDUKACYJNA PRZYNOSI POWOLI SKUTKI... :p Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: LOL! Koncze dyskusje. I co ty na to Bimota? 09.12.16, 14:08 No... nie wiem. Na twoim miejscu na fakt przyrównywania mnie do filozofii KrUlA to by mnie cholera wzięła, bo to zaprzeczenie ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: LOL! Koncze dyskusje. I co ty na to Bimota? 09.12.16, 21:34 Ale przecież sam powtarzasz idiotyzmy Krula takie jak np. że niskie podatki są dobre i że zadłużanie państwa jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 08:58 Mam duże wątpliwości co do prawdziwości tez przez ciebie stawianych. Do tez jak i do danych. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 09:05 Widziales gdzies jakies dane??? Ja widzialem tylko durne tezy (o tym jak to kapitalisci inwestuja tam gdzie sa wysokie podatki - co jest jawnym zaprzeczeniem rzeczywistosci) oraz przyklady ktore odpowiadaly nie na temat (bo ja o autach on o drogach) i jeszcze nawzajem sobie zaprzeczaly. Nie wiem czy kto jest wiekszym OSŁEM - gosc od Polo czy od Bumcyk. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 09:45 Napisał że zadłużenie Szwecji to około 100% PKB. A pisanie o kapitalistach jest z założenia głupie. Ludzie/firmy inwestują tam gdzie im się to opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 10:34 Kapitalistom opłaca się inwestować tam gdzie są wysokie podatki. Skąd się bierze w Szwecji 500 mld dolarów rocznie inwestycji zagranicznych? Dlaczego rosyjscy wysocy urzędnicy kupują mieszkania w UE i wysyłają dzieci do UE na studia? Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 11:01 aron2004 napisał: > Kapitalistom opłaca się inwestować tam gdzie są wysokie podatki. Nie wiem kto to są kapitaliści według ciebie. W każdym razie firmy inwestują tam gdzie się to opłaca. Niezależnie od podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 11:36 I tam gdzie podatki sa niskie, bo te placi sie od zysku a inwestujesz po to by miec zysk a nie duzo z tego zysku oddac. Jego pitolenie pt. "Wiadomo że kapitaliści najchętniej inwestują tam gdzie są wysokie podatki. " jestrownie sensowne jak twierdzenie, ze ziemia jest plaska. I co wiecej, z pewnego p. wdzenia jest to 100% prawda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 17:14 Ale to jest prawda. Szwecja ma więcej inwestycji w przeliczeniu na 1 mieszkańca niż Rosja czy Chiny. W Polsce dziś też kapitał zagraniczny inwestuje więcej niż np. 20 lat temu gdy podatki były niższe niż dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 20:29 Zrodla prosze. W przeciwienstwie do ciebie ja podaje. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 09.12.16, 21:34 Udowodnij mi Ty że Rosja ma więcej inwestycji zagranicznych na mieszkańca niż Szwecja. Skoro jesteś taki mądry nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem danych. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!!!! 09.12.16, 09:00 Wyzej wskazales Kore N i S jako przyklady - juz sie nie bede czepial, ze akurat w tym wypadku wskazywanie Korei N jest conajmniej idiotyczne - czezko bowiem odniesc brak rynku i centralne sterowanie do wolnego rynku, ale co tam. Skoro przykladu uzyles to tym bardziej wytlumacz. - bedzie smiesznie! aron2004 napisał: > Około 100% PKB czyli to jest bezpieczny poziom. Niebezpiecznie zaczyna się robi > ć około 200% PKB czyli Grecja dziś czy PRL w latach 80-tych. No zaraz... zaraz.... Pytalem Cie o zwiazek dlugu publicznego (nie myl z dlugiem obywateli - bo moze tego nie rozumiesz????) z iloscia aut. Napisales: aron2004 napisał: > Najmniej zadłużony kraj na świecie to Korea Północna. > Korea Północna nie ma w ogóle długów. > Korea Południowa ma dług ok. 80% PKB - tak jak Polska. > Porównaj teraz ilość samochodów w Korei Północnej i Południowej. Zgodnie z Twoja teoria -ktora dalej rozwijasz im bogatszy kraj tym wiekszy dlug publiczny (akturat tu domieszales PRL ale skoro tak to wyjasnij). Jesli w PRL dlugu bylo jeszcze wiecej - znaczy panstwo bylo zgodnie z twoja teoria bogatsze - to dlaczego aut bylo mniej niz teraz? A co do kwestii drog i braku zaduzenia - akurat drogi w Korei N sa najlpesze na swiecie (szerokie, gladkie, it...). I co? Tak bez dlugu? Ponawiam pytanie: Prosze o wskazanie zaleznosci dlugu publicznego i ilosci prywatnych aut: aron2004 napisał: > Samochód upowszechnił się własnie dlatego że państwa się zadłużyły. W najbardzi > ej zadłużonych krajach jest najwięcej samochodów. I wyjasnij jak to jest ze Twoje przyklade odpowiadajace NIE NA TEMAT bo o drogach a nie autach, wzajemnie sobie przecza? Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 09:03 Można zadać pytanie o jakość dróg w usa. Bo zadłużenie jest tam duże. A drogi jak wielokrotnie pisał busiarz złe. Ale czy jest sens? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 09:09 To kolejny przyklad na to, ze pisze glupoty. Zadluzenie PKB USA to ponad 19 TRYLIONÓW $$$ czyli juz ponad 104% PKB (www.bankier.pl/wiadomosc/Dlug-publiczny-USA-przekroczyl-19-000-000-000-000-dolarow-7324156.html) A infrastruktura w tym drogi to tragedia. Zatem jak sie to ma do teorii kolegi, ze zadluzone panstwa maja zajebiste drogi, itd??? A Korei N (ja bym tego panstwa w tej dyskusji jako przyklad nie dawal, bo jest "specyficzne"... ale sam zaczal) - dlugu zero a drogi jak malowane - ideal. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 10:31 USA mają gorsze drogi niż UE, ale lepsze niż Rosja. I tu się zgadza, bo zadłużenie USA jest mniejsze niż UE, ale większe niż Rosji. Wy rozumujecie zerojedynkowo tak jak korwiniści. Wasza januszowatość polega na tym że nie uznajecie kosztów zewnętrznych. A w tym przypadku kosztem zewnętrznym niskich podatków i dziurawych dróg jest duża ilość zabitych na drogach. Nie przeliczacie życia ludzkiego na kasę, a to błąd. Jeżeli w wieku 30 czy 40 lat na dziurawej drodze ginie człowiek który mógłby jeszcze 20 czy 30 lat płacić podatki, to jest to strata dla państwa. Dlatego właśnie lepiej zadłużyć kraj niż mieć dziurawe drogi. Ale wy tego nie rozumiecie, bo jesteście Januszami. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 11:05 aron2004 napisał: > USA mają gorsze drogi niż UE, ale lepsze niż Rosja. Pisząc UE masz na myśli co? > I tu się zgadza, bo zadłużenie USA jest mniejsze niż UE, ale większe niż Rosji. Czy aby na pewno? > Wy rozumujecie zerojedynkowo tak jak korwiniści. Zadziwiające kiedy stwierdzenie o rozumowaniu zerojedynkowym pada z ust osoby pozbawionej łąski rozumienia. > Dlatego właśnie lepiej zadłużyć kraj niż mieć dziurawe drogi. Ale wy tego nie r > ozumiecie, bo jesteście Januszami. Skąd założenie że pieniądze z zadłużenia pójdą na budowę i remonty dróg? I czemu nie wspominasz o kolei? To też bardzo ważny element w transporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 17:23 UE jako całość ma najlepsze drogi na świecie. Oczywiście w Rumunii czy w Polsce drogi są gorsze niż w Szwecji czy w Niemczech. Ale z drugiej strony Rosja to nie tylko Moskwa i Petersburg jak uważają polscy korwiniści. To także dziurawe drogi poza tymi miastami. Nasze lokalne drogi jednak biją na głowę lokalne drogi w Rosji czy USA. Kolej w Polsce to ok. 10% przewozów pasażerskich, a dla towarówki wystarczy 60 km/h. Dlatego drogi są teraz priorytetem., Czyli uważasz że w USA i Rosji są lepsze drogi niż w UE a ja nic nie rozumiem, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 17:24 Pieniądze z zadłużenia idą na drogi, bo UE ma najlepsze drogi na świecie. Polska też ma dziś najlepsze drogi w swojej historii, bo jest w UE. Gdyby kasa z zadłużenia nie szła na drogi, to UE miałaby gorsze drogi niż USA czy Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 10.12.16, 10:51 Uważam że twoje teorie są nic nie warte. USA jest bardziej zadłużona niż UE a ma gorsze drogi. Według ciebie. Z pozostałymi teoriami jest podobnie. Rzucasz liczby wzięte z sufitu i dorabiasz do nich swoje tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 10.12.16, 13:09 A co z Rosją? Rosja jest mniej zadłużona niż UE, a drogi ma gorsze. Jak myślisz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 10.12.16, 14:00 aron2004 napisał: > A co z Rosją? > Rosja jest I sam sobie odpowiedziałeś. Powtórzę twoje tezy i rzucane wymyślone liczby i dane są nic nie warte. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 10.12.16, 16:38 Czyli uważasz że Rosja ma lepsze drogi niż UE? Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 10.12.16, 17:02 Uważam że twoje tezy są nic nie warte. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 10.12.16, 19:11 Czyli jednym słowem uważasz, ze Rosja ma lepsze drogi niż UE? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 10.12.16, 20:23 Nie rozumiesz Polskiego??? sma napisal, ze twoje tezy sa g...o warte, a nie pisal o porownaniu drog w Rosji i UE - chyba, ze sie myle, zacytuj... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 10.12.16, 20:26 Moja teza że w UE są najlepsze drogi na świecie jest g... warta? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Znow opowiadasz glupoty 09.12.16, 11:45 Kompromitujesz sie praktycznie co drugie zdanie, a wystarczy z google skorzystac aron2004 napisał: > USA mają gorsze drogi niż UE, ale lepsze niż Rosja. > I tu się zgadza, bo zadłużenie USA jest mniejsze niż UE, ale większe niż Rosji. forsal.pl/artykuly/710587,dlug-w-relacji-do-dochodow-panstw-usa-w-gorszej-sytuacji-niz-grecja.html Dług publiczny Irlandii, Grecji i Portugalii stanowi ponad 300 proc. dochodów tych państw. Jeszcze gorsza sytuacja panuje w Stanach Zjednoczonych, gdzie wskaźnik „dług do dochodów” sięga astronomicznych 560 proc. – pisze „The Guardian”. - reszte masz w artykule pl.tradingeconomics.com/country-list/government-debt-to-gdp Stany Zjednoczone 104.17 %PKB Strefa Euro 90.70 %PKB To teraz udowodnij, ze 90% strefy EURO to wiekszy dlug niz 104% PKB w USA. OSMIESZASZ SIE!!!!! > Wy rozumujecie zerojedynkowo tak jak korwiniści. Ty za to wogole jak widac. > Wasza januszowatość polega na tym że nie uznajecie kosztów zewnętrznych. Twoja Januszowatosc polega na braku wiedzy o podstawowych terminach ekonomicznych, stad mieszanie dlugu publicznego z iloscia aut u obywateli i ich zadluzeniem. > Dlatego właśnie lepiej zadłużyć kraj niż mieć dziurawe drogi. No to jak wyjasnisz USA??? Zadluzeni - TAK Bardziej niz UE - owszem (to jedno z najbardziej zaluzonych panstw na swiecie) Dobre drogi - dream on "W Przypadku Polski w 2013 r. zginęło w wypadkach 87 osób na milion mieszkańców. W tym samym czasie w USA zginęły na drogach aż 103 osoby na milion mieszkańców, czyli o 16 więcej niż w Polsce, która jest przecież w ogonie Europy jeśli chodzi o bezpieczeństwo na drogach (miejsce trzecie od końca na 28 państw członkowskich)." - info-car.pl/infocar/artykuly/bezpieczenstwo-na-drogach-ue-kontra-usa.html Znow twoje idiotyczna teoria nie ma pokrycia w rzeczywistosci. Bo gneralnie (tak jak w przypadku dlugu PKB i ilosci aut - o co pytam i na co nie odpowiedziales!!!!) ciezko mowi o prostej korelacji. Na calosc obrazu sklada sie bowiem o wiele wiecej niz tylko dlug w stos. do PKB. Ale trzeba miec co kowliek w glowie, ze by wiedziec, ze sie nie wie. Ty jestes tak glupi, ze nawet nie wiesz, ze jestes idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Znow opowiadasz glupoty 09.12.16, 17:27 W USA dochodzi to że dolar jest walutą światowych rozliczeń ( euro ma w tym temacie kilka razy mniejszą siłę rażenia niż dolar). UE nie może sobie pozwolić na dług 200% PKB. Ale na 100% PKB jak najbardziej. I lepszy jest dług 100% PKB + najlepsze drogi na świecie niż dług 0% PKB i drogi dziurawe jak w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Znow opowiadasz glupoty 09.12.16, 20:31 No to chyba blizej 100% (maja 104) jest USA niz EU z 90%... twoja teoria jest tak glupia, ze az boli. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Znow opowiadasz glupoty 09.12.16, 21:36 Twoja teoria jest głupia, bo podobnie jak Krul wierzysz że na wszystko dobre są niskie podatki, a drogi zbudują prywatni inwestorzy. Niestety najlepsze drogi na świecie ma UE, gdzie są wysokie podatki, a 99,99% dróg jest państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 10:48 Rozumujesz januszowo-zerojedynkowo. Ja uważam że najlepszy jest dług publiczny ok. 100% PKB. Jeżeli dług publiczny jest 10 czy 50 % PKB to źle, bo wtedy brakuje kasy na drogi i na drogach ginie więcej ludzi. Dług publiczny 200% PKB jest też zły, bo wtedy jest upadek jak Grecja albo PRL. Natomiast dług 100% PKB jest OK. Jeszcze raz łopatologicznie. Dług publiczny 0%, 30%, 50%, 200% zły Dług publiczny 80% 100% 110% - OK. Tak jak z kobietami. Jak kobieta ma 170 cm wzrostu i waży 40 kg to źle - bo anorektyczka. Jak waży 100 kg to za gruba. Ale jak waży 60,70 czy 80 kg to OK. Lepiej niech kobieta o wzroście 170 cm wazy 80 kg niż 40kg. I tak samo jest z długiem publicznym. Nie ma zależności że im większy tym lepszy czy im mniejszy tym lepszy. Najlepiej jest ok. 100% PKB. Janusze tego nie rozumieją, bo dla Janusza musi być tak że więcej to zawsze lepiej, a mniej to zawsze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 11:47 aron2004 napisał: > Rozumujesz januszowo-zerojedynkowo. Ja caly czas czekam na odpowiedz na proste pytanie. Wskaz faktyczna korelacje miedzy dlugiem publicznym a iloscia aut na drodze w rekach prywatnych obywateli. Ja zwiazku jednego z drugim nie widze - ale ty jestesmadrzejszy - to prosze wytlumacz mnie prostakowi. Ciagle czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 17:44 UE = wysoki dług publiczny = dobre drogi = więcej aut. Rosja = niski dług publiczny = dziurawe drogi = mniej aut = więcej zabitych na drogach. Janusze nie rozumieją że każdy człowiek zabity na drodze to strata dla państwa ok. 1 mln zł, bo ten człowiek przestaje w momencie śmierci pracować i płacić podatki. . Dla Januszy człowiek zabity w wypadku nic nie kosztuje. A tak nie jest. Bardziej łopatologicznie chyba już się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 20:32 aron2004 napisał: > UE = wysoki dług publiczny = dobre drogi = więcej aut. > Rosja = niski dług publiczny = dziurawe drogi = mniej aut = więcej zabitych na > drogach USA wysoki dlug publiczny - kijowe drogi, baaaaaardzo duzo auto Kore N - zero dlugu pubizneczno, najlepsze drogi na swiecie, praktycznie bez aut. Tyle jest warta twoja teoria. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Ponawiam pytanie!!!! Bo sam sobie przeczysz!! 09.12.16, 21:38 To nazywasz dobrą drogą? Faktycznie powinieneś pójśc do Krula i Kolonki upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Reunification_highway.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Polski Solaris ? 10.12.16, 16:08 aron2004 napisał: > Samochód upowszechnił się własnie dlatego że państwa się zadłużyły. W najbardzi > ej zadłużonych krajach jest najwięcej samochodów. Bo takich państw nie stać na zorganizowanie komunikacji zbiorowej na poziomie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 10.12.16, 16:40 Myślę że w UE jest najlepiej zorganizowana komunikacja zbiorowa na świecie. No może z wyjątkiem Japonii która tez jest zadłużona. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Polski Solaris ? 08.12.16, 14:14 A jak nie stać Cię na stary to jeździsz furmanką? Nie. Zadłużasz się żeby żyć jak cywilizowany człowiek a nie jak w XIX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Polski Solaris ? 08.12.16, 15:15 Wtedy jeździ rowerem. Jak ma dobre przerzutki, to może nim jechać bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Moze warto ogrniczyc prawo wyborcze? 09.12.16, 09:14 Moze jednak warto ogrniczyc prawo wyborcze??? Wpiszmy zakaz glupoty do konstytucji. Ze pansto i spoleczenstwo musza sie przed nia bronic. Czytam wpisy kolegi Bumcyk i przerazenie mnie ogrania, ze ON i jemu podobni tez glosuja. Moze warto jednak jakis test wiedzy o swiecie wprowadzic (jak widac, wystarcza kwestie podstawowe) i dopiero po uzbieraniu jakiegos punktowego minimum dac prawo glosu. Przeciez jak takich jak on bedzie coraz wiecej (a z reguly glupota mnozy sie szybciej i latwiej) to zaczniemy sie cofac w rozwoju. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Moze warto ogrniczyc prawo wyborcze? 09.12.16, 10:40 Jasne, przecież Szwecja która ma wysokie podatki jest zacofana i w ogóle nie da się tam żyć. Janusze mówią że ten co nie przekracza 50 we wsi i 140 na autostradzie jest głupi. Janusze mówią że po co nowy Solaris skoro stary Jelcz też kopci i jeździ. A rak jest przecież od szczepionek, nie od spalin ze starych silników. Dowód - w Rosji raka nie ma. A ci którzy mówią że w Rosji rak jest, to masoni, iluminaci, chemtrails i szczepionkowcy. Teraz zadowowolny? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Moze warto ogrniczyc prawo wyborcze? 09.12.16, 10:41 Tu masz listę krajów z najwyższymi podatkami en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_tax_rates Belgia, Szwecja, Finlandia, Kanada, Austria. Te kraje mają dziurawe drogi? Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Moze warto ogrniczyc prawo wyborcze? 09.12.16, 11:48 Mysle, ze jestes kretynem, co w postach powyzej udowodniles powielkoroc. Dalsze wypowiedzi zmojej strony, dokupi nie uzyskam konkretnej odpowiedzi na konkretne, zadane wyzej pytanie o korelacje uwaam za strate czasu - zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Moze warto ogrniczyc prawo wyborcze? 09.12.16, 13:51 p...sz jak zwykle W Polsce ZLODZIEJE obracaja powaznymi kapitalami... ... www.msn.com/pl-pl/finanse/gospodarka/stracili%C5%9Bmy-prawie-300-mld-z%C5%82otych-polska-przegrywa-z-gospodarcz%C4%85-mafi%C4%85-raport-agendy-onz/ar-AAll9TR?li=BBr5MK7 To tez jest problem, kto wie, czy nie najpowazniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Moze warto ogrniczyc prawo wyborcze? 09.12.16, 14:20 I jaki to ma zwiazek z glupota wyborcow? Twoim zdaniem jak wiecej idiotow bedzie glosowac to takich problemy przestana sie pojawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Moze warto ogrniczyc prawo wyborcze? 09.12.16, 14:29 Nie ma prawie zadnego, ale na sytuacje finansow publicznych takie sumy maja powazny i druzgocacy wplyw. Glupota wyborcow jest konkretnym skutkiem konkretnych stymulatorow. Mozna powiedziec, ze jest ona celowo hodowana. Po co znow konfabulujesz fickyjna teze (metoda na arona2004), aby wyciagac z niej rownie fikcyjny wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Moze warto ogrniczyc prawo wyborcze? 09.12.16, 14:45 A jakaz to tez jest fikcyjna? Ze głąby rozmnażaja sie szybciej? Nie twierdze, ze jest sluszna, takie odnosze wraznie - tyle, ze jestem wstanie przyjac jakies sensonwe argumenty jesli je zaproponujesz. Dziwe sie na tym tle, ze tezy ww. Ci nie przeszkadzaja, o fakcie, ze dyskusja z nim jest pratycznie nie mozliwa nie wspomne... Odpowiedz Link Zgłoś