kjs13 02.10.04, 20:21 Jakie macie opinie o ogolnopolskich firmach samochodowych typu Norauto, Carman? Chodzi mi o usługi typu wymiany płynów, naprawy i kontrole układu hamulcowego i kierowniczego itp. Link Zgłoś Obserwuj wątek
grissley Re: Norauto, Carman itp. 03.10.04, 00:45 Bylem w ASO Renault. Nie wpuscili mnie na hale, gosc wladowal sie do samochjodu rzuciwszy ledwo jakas szmate na siedzenie. Auto wyjechalo, nie wiedzialem prawie, co w nim robiono (prawie, bo filowalem z daleka). Pojechalem do Norauto na zmiane oleju - folia na siedzenie i kierownice, zanim koles wsiadl. Potem nikt mnie nie wyganial z hali, wszystko robili przy mnie przy okazji ucianajac mala pogawedke. A finally zaplacilem 40% tego, co musialbym wylozyc w ASO. Kolejna zmiana oleju tez bedzie w Norauto. A Carmana nie testowalem, ale juz jakies pol roku temu pisali, ze bankrutuje (tylko czemu ciagle dziala?)... Link Zgłoś
Gość: Król Midas Re: Norauto, Carman itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 15:20 Przyjeżdża facio do warsztatu z usterką i pyta się mechanika ile to będzie kosztowało. Na to mechanik: - U nas się liczy godzinowo, niezależnie od usterki. Płaci pan nam za godzinę. - Rozumiem, a jaka jest stawka godzinowa? - Tam jest tabela, proszę sobie obejrzeć. Facio podchodzi do tablicy i czyta: "Stawka godzinowa - 15zł Stawka godzinowa jeżeli klient siedzi obok i patrzy - 25zł Stawka godzinowa jeżeli klient siedzi obok, patrzy i komentuje - 35zł Stawka godzinowa jeżeli klient patrzy, komentuje i ... pomaga - 100zł" Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Norauto, Carman itp. IP: 213.17.228.* 03.10.04, 15:01 Płyny, klocki i inne materiały eksploatacyjne wymieniam w Midasie. Uważam, że ceny mają rozsądne, do jakości usług też nie mam zastrzeżeń. Przy okazji każdej czynności robią taką małą kontrolę zawieszenia, oświetlenia itp. Link Zgłoś
Gość: verte Re: Norauto, Carman itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 15:11 Rzadko korzystam z tych motoryzacyjnych McDonaldów.Mam jak najgorsze zdanie o FeuVert. Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Norauto, Carman itp. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.04, 16:51 A co się stało? Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Norauto, Carman itp. IP: *.drw.zabki.net.pl / 62.233.204.* 03.10.04, 16:13 Ja regularnie korzystam z usług Carmana w podwarszawskich Ząbkach. Jestem zadowolonym (a więc lojalnym ;)) klientem. Robię u nich okresowe przeglądy co 10000 km. Wymieniają płyny, filtry i właściwie to tyle. Raz naprawiałem u nich poważną usterkę układu hamulcowego. Nie jestem znawcą motoryzacji, więc niuansów ich pracy oceniać nie będę (w każdym razie samochód jeździ :)). Za to mogę pochwalić obsługę. Załoga jest miła, odpowiada na każde pytanie dotyczące tego co robią bez cienia irytacji czy zniecierpliwienia w głosie. Sami dbają o takie szczegóły jak przywieszka z danymi o oleju, który własnie wlali. Nie podpadli mi na razie w niczym... Link Zgłoś
remo29 Re: Norauto, Carman itp. 03.10.04, 22:25 Od 2001 r. serwisuję wszystkie samochody w Carmanie. Dla ścisłości podam że mowa o wymianie oleju, filtrów, klocków, opon, kontroli amortyzatorów, geometrii itp. Wchodzę prawie z ulicy (prawie, bo zwykle staram się wcześniej dzwonić czy mają luz) i po godzinie wszystko jest zrobione. Nie wyganiają z hali, wręcz przeciwnie - odpowiadają na wszystkie najbardziej amatorskie pytania. Jak jest jakiś problem, to nie ograniczają się do wystawienia faktury, tylko palcem pokażą na czym ten problem polega, z jakim ryzykiem jest związany, ile to bedzie kosztować u nich, a ile jeśli części kupi się gdzie indziej. Wiadomo - są Mechanicy i mehanicy - ale ja trafiałem w carmanie zawsze na tych odpowiednich. Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Norauto, Carman itp. IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.10.04, 00:17 Carman - może być. Kiedyś do nich jeździłem, byłem zadowolony ale uważam że spadli z jakością. A to pomyliła im się godzina (trzeba czekać mimo że byłem umówiony), a to nie mieli filtru który mieli mieć (pomylił im się model auta) - ogólnie skucha! Potem zacząłem jeździć do Kwik - Fitu (obecnie ShellAutoServ) - z nimi było na odwrót. Na początku nieco średnio, z czasem coraz lepiej, obecnie z czystym sumieniem każdemu mogę polecić (przynajmniej w Bydgoszczy). Terminowo, fachowo, czysto, schludnie, porządnie, niedrogo, szereg czynności dodatkowych gratis. Link Zgłoś