Dodaj do ulubionych

Poszukiwany/poszukiwana

02.03.17, 23:12
"Moja" E36 poszła znów zanim się zdołała ogłosić, w związku z powyższym mój Szwagier szuka czegoś niedrogiego do miasta i poza nie.
Szukamy już ładne parę tygodni i nic rozsądnego nie znajdujemy.

Wymagania:
1. Napięty budżet (dycha, może z drobnym hakiem),
2. Klasyczny automat (z racji stanu zdrowia i budżetu nic innego nie wchodzi w rachubę),
3. Najlepiej ponad 120 KM, ale bez przegięć - preferowana pojemność w granicach 2,0-2,2l,
4. Rozmiar dowolny od segmentu "C" wzwyż (szwagier to nadal kawaler więc kombi jest raczej wykluczone, choć podrzuconym mu ogłoszeniem o sprzedaży Legacy III wykazał jakieś zainteresowanie). Ostatnio pojechał próbnie Pugiem 307 1.6, ale uznał to za tak bezpłciowe, że nawet nie rozważa.

My już durniejemy, więc jak można prosić, to rozsądne typy.
Rozsądny będzie nawet jakiś roadster (byle z hardtopem na zimę). Nierozsądne (z uwagi na wiek szwagra) będą automobile typowo rodzinne.
Obserwuj wątek
    • toreon Re: Poszukiwany/poszukiwana 03.03.17, 08:57
      Jest tego trochę - Astra II Bertone, Tojka Celica, H...daj Coupe
      Może jeszcze PUG 407 2-drzwioy się łapie w tym budżecie.

Ale wymóg automatu mocno zawęża wybór
      • qqbek Re: Poszukiwany/poszukiwana 03.03.17, 09:09
        No właśnie. Z dotychczasowych "poszukiwań" - jak automat sprawny, to buda nudna albo przerdzewiała. Jak inne rzeczy tip top, to automat szarpał (rzecz jasna sprzedający zapewniał, że "wystarczy wymienić olej" - mam wrażenie, że z roku na rok kłamstwa handlarzy stają się coraz prymitywniejsze)
        • nazimno Re: Poszukiwany/poszukiwana 03.03.17, 09:49
          Handlarze sa qtassami z definicji.
          Inaczej nie zajmowaliby sie tym procederem.
    • greges58 Re: Poszukiwany/poszukiwana 04.03.17, 15:11
      Kuba,
      szwagier niebogaty ? Rencista ? Czy stać go na serwis ? Żeby nie skończył jak Misiaczek. ;)
      Nie musi być zaraz ASO, ale niech to będą chociaż oryginalne części ...
      Kupcie mu Mazdę 3. Benzyna 2300. Opłaconą i już po kraju jeżdżącą.
      Trzeba tylko "co nieco" dopłacić, aby nie wpakować się na minę ?
      I nie bać się rudej !
      P.S.
      Mamy takie cudo w rodzince. Rewelacja !
      ;)
      • qqbek Re: Poszukiwany/poszukiwana 04.03.17, 17:10
        Jest jedna 323F (ostatni rok produkcji) w rodzinie i 'ruda tańczy jak szalona' stąd też z pewną rezerwą podchodzimy do Mazdy.
        • misiaczek1281 Re: Poszukiwany/poszukiwana 04.03.17, 17:31
          budżet dycha i wymagania? To jakiś żart?:) za dyche to ludzie dokupują dodatkowe wyposażenie do nówki w salonie:)
          bo ruda, bo automat szarpie....ech...no z takim budżetem to dziwne gdyby nie szarpał i nie rdzewiał ...takich aut nie ma nawet ja kupiłem ładnych pare lat temu bezwypadkowe Polo bez rudej i szarpania za 15:) ...dobre auta segmantu C z silnikiem 2.0 zaczynają się od 20 tys.zł a raczej od 25:) no jest tylko jedna opcja w tym budżecie: poszukajcie auta z licytacji komorniczych bo tam są wystawiane za 75% albo w drugim podejściu za 50% wartości :) chociaż mała szansa bo jak kogoś nie było stać na płacenie rat to raczej nie było też stać na serwis :)
          • cossa.nostra Budżetowe ograniczenia 04.03.17, 19:13

Dlaczego nie dofinansujesz szwagra do przyzwoitego samochodu. Piszesz o nim z wielkiej litery.
            • qqbek Re: Budżetowe ograniczenia 05.03.17, 13:28
              Ja mu mogę co najwyżej pożyczyć (z resztą proponowałem), ale on ma więcej niż dychę, po prostu więcej niż 10 nie chce wydać.
              • misiaczek1281 Re: Budżetowe ograniczenia 05.03.17, 16:04
                to mu powiedz że warto wydać 1,5 dychy na zakup żeby później nie wydawać drugiej dychy na naprawy :)
          • loyezoo Re: Poszukiwany/poszukiwana 04.03.17, 19:38
            Owszem są takie auta.I to za połowę tej dychy.
            • misiaczek1281 Re: Poszukiwany/poszukiwana 04.03.17, 20:15
              aaa owszem są za połowę dychy....Daewoo Lanos np. :) przestarzałe, sparciałe, zajeżdżone, nie produkowane od 18 lat :)
              • loyezoo Re: Poszukiwany/poszukiwana 04.03.17, 20:51
                Oszesz .. widzisz.To straszne,bo mam obecnie Volvo S70,a nie Lanosa.Przestarzałe,nie zajeżdżone (jeden właściciel od 16 lat tu w Polsce,a nie Abdul) Brak korozji,pełna opcja (klimatronic,tempomat,skóry,grzane fotele etc.) Automat jakoś nie chce szarpać.Nie kosztował nawet 5tys. hehe.Ale pewnie Polo lepsze buahaha.

P/S na moje nieszczęście,zaraz pewnie zmienię,bo najzwyczajniej tak mam.Nie jeżdżę długo jednym autem.
                P/S2 za 9tys. jest do kupienia S80 z LPG z 2002 roku,salon Polska,wymieniać ci dalej?
                • misiaczek1281 Re: Poszukiwany/poszukiwana 04.03.17, 22:34
                  jeśli są w dobrym stanie i mają niewielki przebieg to zwracam honor:) ale powiedz mi to Volvo 2002 to jaki może mieć przebieg? duży?:) bo jesli Polo 2003 ma 223 000km .....? :)
                  • qqbek Re: Poszukiwany/poszukiwana 05.03.17, 14:36
                    Misiu - niech ma i nawet pół miliona nalatane... dopóki jeździ dobrze, skrzynia nie szarpie a budy nie wpiernicza ruda, to lepszy będzie niż Polo z opiłkami na korku magnetycznym.
                    Te 223 tysiące to może twoje Polo kiedyś i miało.
                    Siostra skasowała w ubiegłym roku dwuletnie Polo... z "nalotem" 140 tysięcy :D
                    • lew_ Re: Poszukiwany/poszukiwana 05.03.17, 15:55
                      Kubek,to ta Twoja bogata siostra miala takiego trupa?:)
                      • qqbek Re: Poszukiwany/poszukiwana 05.03.17, 16:06
                        A po co jej coś większego? Z resztą w firmie dali jej do wyboru albo nudnego Paska, albo wypasione Polo (wiem, mnie też to zdziwiło). 180 kucyków w Polo to była frajda z jazdy.
                        • lew_ Re: Poszukiwany/poszukiwana 05.03.17, 18:57
                          U mnie Twoja siostra,o ile ladna i ulegla,dostanie BMW:)
                • qqbek Re: Poszukiwany/poszukiwana 05.03.17, 13:26
                  O! I to jest myśl. Do Volvo zdaje się stare automaty ZF-a dawali, a to skrzynie nie do zdarcia.
                  • loyezoo Re: Poszukiwany/poszukiwana 05.03.17, 15:36
                    Nie ma za co:P.Tylko niech nie bierze bi-turbo,bo niestety tego momentu obrotowego, skrzynie nie wytrzymywały (znaczy,jeździć,to trza umić ale sporo "zabitych" skrzyń z tym silnikiem widziałem)
                    • misiaczek1281 Re: Poszukiwany/poszukiwana 05.03.17, 16:02
                      moje Polo ma prawdziwy przebieg 220 000 i jest bezwypadkowy... 140 w 2 lata i skasowany? hehe....ważny jest stan a nie wiek :)
                      • qqbek Re: Poszukiwany/poszukiwana 05.03.17, 16:11
                        Przez pół roku dojeżdżać musiała 400km w jedną stronę do pracy, codziennie. Potem już dwa czy trzy razy w tygodniu tylko.
                        A skasowała go pod domem właściwie. Ekipa czeskich budowlańców znaku stop nie zauważyła.
    • plastikpiokio Re: Poszukiwany/poszukiwana 05.03.17, 13:58
      u nas w monkach gosc skupuje auta do złomowania stoi ich tam ze trzysta za 10 tysi na pewno sobie cos wybierzesz i to może nawet trzy nowki sztuki niesmigane.
    • yasiaq Re: Poszukiwany/poszukiwana 05.03.17, 20:16
      Może streama by chciał. Mam znajomego co ma sztukę z 2004 roku z przebiegiem 76000 mil. Silnik k20 156 caballos Stan można by rzec , że super poza obcierkami na błotniku i drzwiach. Samochód jest z prawą kierownicą co przy jeździe po mieście powinno być akurat zaletą. No i na pewno taniej niż za dychę. A ponieważ mam taki sam tylko rok młodszy i manualny pozwolę sobie z czystym sumieniem polecić
    • pies_w_studni Re: Poszukiwany/poszukiwana 06.03.17, 11:51
      Proponuje Peugeot 406 Coupe, kolega pokazywał mi ostatnio takiego z przebiegiem 280 czy 300 tys. km i kupionego za miskę zupy, wyglądał i jeździł świetnie. Albo Brilliance BS4 czy BS6, jak ma być młody rocznik, i na wypasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka