Dodaj do ulubionych

Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-))

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.04.02, 22:24
czy to jest XXI wiek?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Wolnosc wyboru IP: *.atlanta-41-42rs.ga.dial-access.att.net 17.04.02, 00:13
      Masz wolnosc wyboru - sa tez wersje z elektrycznymi szybami. A reczne szyby
      pozwalaja cwiczyc miesnie :)
      • Gość: bObO Re: Wolnosc wyboru IP: *.chello.pl 17.04.02, 00:41
        Za elektryczne szyby VW "śpiewa" pewnie coś ok. 5000pln jak znam ich gest.
        • Gość: sindbad Re: Wolnosc wyboru IP: 10.120.22.* 17.04.02, 06:40
          A co w tym złego, że szyby otwierają sie ręcznie. Takiś leniwy?
          Ja wolę otwieranie na korbkę niż jakieś zawodne i psujące się elektroniczne
          duperele co na mrozie nie działają. Każdy ma to co lubi. Chyba nie kupujesz
          samochodu dla elektrycznie otwieranych szyb?
          • Gość: mac Re: popieram Sindbada. IP: 213.77.125.* 17.04.02, 07:40
            Samochód mający w standardzie pełną elektrykę byłby o jej koszty droższy. Jeśli
            sie decydujesz na pakiety to możesz za nie zapłacić i dostaniesz szybki
            elektryczne. Możesz zrezygnować z drogich VW-elektropakietów i założyć w
            serwisie samo otwieranie elektryczne. Koszt wg. ostatnich danych to ok. 900 zł
            przód.
            Odrębna sprawa, o czym wspomniał Sindbad, problemy z otwieraniem ma mrozie,
            jeśli auto stoi pod chmurką.
            Reasumują nie truj dupy że nie ma jakieś dupereli. Za darmo jej nigdy nie
            dostaniesz nawet w standardzie. Pzdr.
            • Gość: DD Re: popieram Sindbada. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.04.02, 09:11
              Jesteś dealerem VW ??

Co za nerwowość. Fakt, że samochód jest niedopracowany. Dobrze, że za
              kierownicę nie trzeba dopłacać.
              • Gość: Stanik Re: popieram Sindbada. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 21:38
                Gość portalu: DD napisał(a):

> Jesteś dealerem VW ??
                >
                > Co za nerwowość. Fakt, że samochód jest niedopracowany. Dobrze, że za
                > kierownicę nie trzeba dopłacać.

popieram
                Ja niestety dalem sie wciagnac w slogan reklamowy (pierwszy i ostatni raz) i
                kupilem VW. Samochod w standardzie za cene 43 tys ma tylko poduszke i
                wspomaganie. I nie mial bym do niego pretensji gdyby sie nie psol. Ale niestety
                co kwartal samochod idzie na dwa dni do warsztatu i cos wiecznie szwankuje.
                Za to konkurencja za cene 40 tys zl dawala mi ABS, dwie poduchy, wspomaganie,
                elektryczne szyby z przodu. A slogan "Wolkswagen , wiesz co masz" calkowicie do
                mnie pasuje, mam wielkie g.....
                I jesli sie ktos zastanawia nad samochodem to doradzam isc do konkurencji, no
                chyba ze lubicie za znaczek na masce zaplacic kilka tys, a jakosc tez jest
                watpliwa. Dodam ze samochod ma dwa lata i przejechane 30 tys km, wiec nie jest
                jakos obficie eksploatowany.
                A i jeszcze nie wiem czy tak nadal jest, ale nowy VW Polo jak tylko wszedl do
                sprzedazy byl minimalnie drozszy od Golfa z tym samym silnikiem i bogatszym
                wyposazeniem. Byc moze juz to zmienili, bo to jakas paranoja juz totalna byla.
          • Gość: zeo Re: Wolnosc wyboru IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 10:19
            sindbad nie wiem czym jezdzisz, ale jak slucham takich wypowiedzi to nam
            wrazenie ze kaszlem, ja sobie nie wyobrazam zeby moje auto nie mialo WSZYSTKICH
            szyb otwieranych elektrycznie. Moje auto jest duze i zeby otworzyc szybe po
            stronie pasazera musialbym sie polozyc na siedzeniu, a przeciez czasami trzeba
            uchylic okienko z drugiej strony, nie wspominajac o tych z tylu, ktore czesto
            otwieram w upalny dzien (pokutuje brak klimy) zeby przewietrzyc auto, otwarcie
            przednich powoduje nieprzyjemne zawirowania i halas. I wcale ten mechanizm nie
            jest zawodny.
            Zreszta, brak szyb otwieranych elektrycznie to jak brak pilota od telewizora,
            tu nie chodzi o to ze ktos jest leniwy ale o zwykle udogodnienie.
      • Gość: DD Re: Wolnosc wyboru IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.04.02, 09:13
        A to jest wersja dla "mięśniaków" ??
        :-)
        To w pakiecie dla mięsniaków VW mógłby jeszcze dołożyć rozrusznik na korbę ;-)
    • Gość: Sławek Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) IP: 192.168.3.* 17.04.02, 09:23
      VW prowadzi nieco dziwną polityke względem wyposażenia,m.in. dlatego jezdze
      innymi samochodami ;-)

pozdro
    • linuch Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) 17.04.02, 09:29
      Gość portalu: ESTER napisał(a):

> czy to jest XXI wiek?

Tak, fabryka w wersji basic tego nie daje ale dealerzy
      sami montują w ramach niekończących się promocji, żeby
      nie było wstydu.
      • Gość: mac Re: nie jestem dealerem VW. IP: 213.77.125.* 17.04.02, 09:43
        Nie jestem dealerem. Jestem zorientowany w temacie dodatków bo zamierzam kupić
        samochód. Mój wątek : Jaki kombi ...
        Aby zakończyć temat z VW mogę jedynie powiedzieć autorowi tego wątku że jesli
        jest zaiteresowany tymi szybami to w VW aktualnie jest promocja na pakiet
        elektryczny za darmo. Mnie ta promocja nie bierze bo sam samochód jest za drogi.
        Z drugiej strony można było założyć wątek o Astrze II. Np.: dlaczego Opel nie
        daje drugiej poduszki w standardzie i ABS. Przecież mamy XXI wiek :)
        Pzdr.
        • Gość: Tomek szyby IP: *.terminus.pl 17.04.02, 09:58
          Tylko ze elektryczne szyby w tej klasie to standard, a ABS nie.

Dziwi mnie jak ludzie sa zaslepieni zamiast przyznac ze tak to chala ze taki
          drogi (50 tys zl) samochod nie ma elektrycznych szyb to oni zachwalaja. No
          jasne bo to VW. Gdyby nie mial kol w standarcie byscie powiedzieli ze to dobrze
          bo i tak nie chcem nim jezdzic.
          • Gość: mac Re: szyby IP: 213.77.125.* 17.04.02, 10:08
            Ale ja wolę bezpieczeństwo (poduchy, ABS) niż wygodę - elektryka. Najlepiej
            jeśli jest wszystko razem. Pzdr.
          • Gość: obi. Re: szyby IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 17.04.02, 17:10
            Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Tylko ze elektryczne szyby w tej klasie to standard, a ABS nie.

No, nie wiem. W tej chwili w większości kompaktów ABS to standard (Corolla, 307,
            Focus, Megane, Stilo, Almera i inne). Nawet w mniejszej Ibizie standardowo
            montują już ABS. Standardy wyposażenia rosną zresztą z miesiąca na miesiąc.

Pozdr
    • patriota a mnie wkurza czasami to gowno 17.04.02, 09:55
      mam elektrycznie podnoszone szyby w aucie ale czasami, zwlaszcza jak otwieram
      swoje okno wolalbym miec korbe. Jak boga kocham. Najgorzej zrobic taka mala
      szparke....
      Nie wszystko co elektryczne i na guzik musi byc automatycznie "nowoczesne" i
      lepsze. Niedlugo bedziemy inwalidami jezdzacymi w wozkach bo niczego juz nie
      trzeba bedzie krecic ani ruszac.

Najgorsi sa idioci dojezdzajacy 800 m do pracy autem skarzacy sie na brak ruchu
      i kompensujacy to pozniej biegajac w jakiejs hali... do ktorej oczywiscie tez
      jada autem, tym razem 1000 m (10 min. na piechote)
    • Gość: Mikolaj Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 17.04.02, 10:01
      Taka ciekawostka nie związana z VW. Mój daleki kuzyn zamieszkujący w Australii
      miał kiedyś nieprzyjemność wpadnięcia samochodem do rzeki. Oczywiście auto
      poszło na dno i elektryczne szyby przestały działać. Kuzyn musiał siedzieć
      cierpliwie i czekać aż całe auto napełni się wodą przez wywietrzniki i dopiero
      wtedy udało się otworzyć drzwi.
      Od tamtego wydarzenia wszystkie jego samochody mają szyby na korbkę. A że kuzyn
      jest człowiekiem dość majętnym, w samochodach, które kupuje, szyby na korbkę
      robią mu na zamówienie w fabryce (w seryjnej sprzedaży nie ma Jaguarów ani
      Mercedesów S z szybami na korbkę). Kosztuje to krocie i wzbudza zdziwienie
      wśród dealerów.
      Ot taka dykteryjka.
      Pozdrawiam
      Mikołaj
      • Gość: robert Wniosek - wszystkim nigdy nie dogodzisz! IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 17.04.02, 12:12
        • Gość: artih Re: Wniosek - wszystkim nigdy nie dogodzisz! IP: *.save.pl 17.04.02, 12:51
          Jak jest taki majętny - niech se kupi amfibię he he!!!

A brak el. szyb w Golfie to ... żenada.
          • patriota Re: Wniosek - wszystkim nigdy nie dogodzisz! 17.04.02, 12:55
            Gość portalu: artih napisał(a):

> Jak jest taki majętny - niech se kupi amfibię he he!!!
            >
            > A brak el. szyb w Golfie to ... żenada.

A w mercedesie S nie ma elektrycznego obieracza bananow. To dopiero jest "żenada".

• Gość: ESTER Re: Wniosek - wszystkim nigdy nie dogodzisz! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.04.02, 18:06
              Racja!!
              Niemcy są gorsi od Szkotów!
              • Gość: Michal Re: Wniosek - wszystkim nigdy nie dogodzisz! IP: *.telia.com 17.04.02, 18:47
                Golf jest samochodem mlodziezowym a nie limuzyna,jest to auto przeznacz<one dla
                odbiorcow z mniejsza kasa tak jest na zachodzie.Nie zadajcie wodotrysku
                itp.Pzdr,Michal
                • Gość: bObO Re: Wniosek - wszystkim nigdy nie dogodzisz! IP: *.chello.pl 18.04.02, 00:00
                  Michał, u nas Golf na pewno nie jest przeznaczony dla ludzi z mniejszą kasą z
                  uwagi na cenę samego samochodu (chociaż golas), jak też na tradycyjną
                  stylistykę i styl marketingu ("VW - wiesz co masz", czyli w domyśle prestiż i
                  jakość, czyli cechy pasujące raczej do statecznych księgowych niż młodzieży).
                  Co do ceny, to Volkswageny są bardzo drogie i marnie wyposażone (klima do Polo
                  kosztuje chyba 6 czy 7 kpln). Gdyby wyposażyć Golfa tak jak np. Renault Megane,
                  pewnie jego cena byłaby bardziej zbliżona do aut segmentu C/D konkurencji niż
                  kompaktów. Sądzę, że dlatego oszczędzają na wyposażeniu. A brak chociażby
                  centralnego zamka przy takiej cenie i w tym segmencie to naprawdę... żenada. I
                  nie wciskajcie panowie kitu, że od kręcenia korbą takie mięśnie wam urosną. Raz
                  w tygodniu na basen się przejść (przejechać?) i nie będziecie musieli szukać
                  marnych substytutów.
                  • Gość: Marek Re: Wniosek - wszystkim nigdy nie dogodzisz! IP: *.atlanta-03-04rs.ga.dial-access.att.net 18.04.02, 04:02
                    Podobnie jest w USA - VW w wersji podstawowej jest dosc tani, ale jak sie
                    wyposazy go w niezbedne bajery, to cena przerazliwie wzrasta. Przyklad - VW
                    Golf - podstawowa, najtansza, gola wersja z silnikiem 2.0L kosztuje $15K, ale
                    jak sie doda wszelkie bajery to cena siega $20K.
                    • Gość: pawel to co rozni Europe od USA IP: *.ny5030.east.verizon.net 18.04.02, 06:52
                      Gość portalu: Marek napisał(a):

> Podobnie jest w USA - VW w wersji podstawowej jest dosc tani, ale jak sie
                      > wyposazy go w niezbedne bajery, to cena przerazliwie wzrasta. Przyklad - VW
                      > Golf - podstawowa, najtansza, gola wersja z silnikiem 2.0L kosztuje $15K, ale
                      > jak sie doda wszelkie bajery to cena siega $20K.

Z pewnymi uzupelnieniami:
                      Golfem GL z indash CD player, od dealera mozna spokojnie wyjechac za $14K

Z korbami do okien to rzeczywiscie ich pogielo bo tym pomyslem VW USA raczy
                      wszystkich nabywcow Golfow i Jett w wersji GL. Jest to o tyle niezrozumiale
                      ze w USA elektrycznie otwierane okna sa bardzo przydatne z uwagi na dosyc
                      czeste oplaty za droge czy most, a takze miejsca drive thru.
                      Ciekawostka jest fakt, ze calkowita roznica w kosztach masowej produkcj miedzy
                      mechanizmem do recznego otwierania okna a mechanizmem elektrycznym wynosi kilka
                      dolarow. Tak wiec mamy do czynienia ze swoistym rozbojem na drodze.
                      Podstawowemu Golfowi w USA,tak na prawde bardzo brakuje tylko szyb, bowiem
                      rozmowa rozpoczyna sie od silnika 2.0 litra, a w wyposazeniu podstawowym mamy:
                      klime, 4 poduszki + dwie kurtyny, ABS, zdalne otwieranie, i cala dluga liste
                      dodatkow za ktore w Europie trzeba slono placic, nie wspominajac o
                      nieporownywalnej gwarancji.
                      Ten opis obrazuje calkiem niezle, roznice miedzy Europa a USA
                      O tym mozna sobie poczytac na
                      www.vw.com/golf/features.htm
                      pozdrowienia
    • Gość: lol Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 23:51

Zdaje się że najtańsze wesje wyposażenia Focusa (bodajże Ambiente) i Astry (GL)
      to jeszcze większa bieda niż Golf Basis np ABS za dopłatą
      • Gość: obi. Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 17.04.02, 23:55
        Gość portalu: lol napisał(a):

>
        > Zdaje się że najtańsze wesje wyposażenia Focusa (bodajże Ambiente) i Astry (GL)
        >
        > to jeszcze większa bieda niż Golf Basis np ABS za dopłatą

Dobrze, że napisałeś "zdaje się", bo rzeczywiście Ci się zdawało. Nie wiem, jak
        Astra, ale w przypadku Focusa to już historia - obecnie wszystkie mają w
        standardzie ABS.

Pozdr
        • Gość: darekk Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) IP: 217.153.117.* 18.04.02, 10:58
          porownalem ceny Megane 1,6 110 KM z Golfem 1,6 105 KM. z tym samym wyposazeniem:
          Megane - 51700 - standard
          Golf - 69800 - po dodaniu opcji doposazajacych do poziomu Megane
          oczywiscie bez upustow i promocji
          hmmm, dla mnie wybor jest oczywisty
          • Gość: mac Re: A jaka jest różnica ? IP: 213.77.125.* 18.04.02, 11:02
            A jaka jest różnica w wyposażeniu ? Tzn co daje więcej R. , bo coś mi nie
            pasuje. Pzdr.
            • Gość: artih Re: A jaka jest różnica ? IP: *.save.pl 18.04.02, 11:41
              Wszystko pasuje - DAREKK ma rację ale zapomniał o lepszym silniku Renault -
              mniej pali i jest szybszy (w dodatku jeździ na zwykłą Pb95 a nie 98) !!!!
              • Gość: mac Re: A jaka jest różnica ? IP: 213.77.125.* 18.04.02, 11:55
                Ale się czepiasz tej benzyny. Wcale nie masz z nią racji. Jesteś przeciwnikiem
                VW. To juz wiem, ale nie dam sobie kitu wcisnąć,że VW Golf jest o tyle droższy
                od Megana. No chyba że ma w standardzie Renault daje klimę, kurtyny i
                nawigację. Pzdr.
                • kardos Re: A jaka jest różnica ? 18.04.02, 11:57
                  ja tez liczylem
                  i wychodzi cos kolo
                  tego o czym mowia
                  chlopaki
                  w meganie jest duzo
                  wiecej /kardos
                • Gość: Darius Re: A jaka jest różnica ? IP: 212.160.211.* 18.04.02, 12:29
                  MEGANE Expression 1.6 16V 110KM EX16 52600 zl
                  Wyposazenie seryjne modelu
                  - ABS
                  - 4 poduszki powietrzne
                  - Wspomaganie ukladu kierowniczego
                  - Immobiliser
                  - Szyby przyciemniane
                  - Centralny zamek
                  - Elektryczne szyby drzwi przednich
                  - Filtr przeciwpylowy
                  - Uklad wspomagania naglego hamowania
                  - Mocowanie fotelikow dzieciecych ISOFIX
                  - Zderzaki lakierowane w kolorze karoserii
                  - Dzielone tylne siedzenie
                  - Obrotomierz
                  - Regulowane polozenie kola kierownicy
                  - Szyba przednia odblaskowa
                  - Komputer pokladowy
                  - Podwojne reflektory przednie
                  - Wycieraczki przednie i tylne inteligentne
                  - Elektryczne lusterka
                  - Wskazniki poziomu oleju i temp. zewntrz.
                  - Lusterka w kolorze karoserii
                  - Lakier metaliczny
                  - Klimatyzacja

CENA 58850 (bez upustów tsandardowy upust 3150 nie uwzględniony)

Comfortline

1.6 105 KM (77 kW)
                  - Lakier metalik
                  - Klimatyzacja z regulacją manualną
                  - Boczne poduszki powietrzne
                  - Przygotowanie do montażu radia (4 głośniki)
                  - Aktywna antena dachowa
                  - Centralny zamek
                  - Halogenowe reflektory główne i białe kierunkowskazy z przodu przykryte
                  wspólną szybą
                  - Listwy ochronne w kolorze czarnym
                  - Nadwozie 5-drzwiowe całkowicie ocynkowane
                  - Obudowy lusterek zewnętrznych lakierowane w kolorze nadwozia
                  - Zderzaki lakierowane w kolorze nadwozia
                  - Zielone, termoizolujące szyby
                  - Dywaniki z przodu i z tyłu
                  - Dzielona kanapa tylna (1/3 do 2/3) z podłokietnikiem
                  - Kieszenie w drzwiach bocznych
                  - Komfortowe siedzenia z przodu, welurowa tapicerka siedzeń "Motion"
                  - Regulacja wysokości fotela kierowcy
                  - Siedzenie pasażera z regulacją wysokości
                  - Składane oparcie tylnej kanapy
                  - Zamykany i podświetlany schowek w desce rozdzielczej po stronie pasażera
                  - ABS
                  - Bezwładnościowe 3-punktowe pasy bezpieczeństwa z regulacją wysokości dla
                  siedzeń przednich
                  - Dwa bezwładnościowe 3-punktowe pasy bezpieczeństwa oraz statyczny pas
                  biodrowy po środku dla siedzeń tylnych
                  - Hamulce tarczowe z tyłu
                  - Kierownica czteroszprychowa
                  - Lusterka zewnętrzne ustawiane od wewnątrz (lusterko bez "martwego" pola po
                  stronie kierowcy)
                  - Poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera
                  - Wentylowane hamulce tarczowe z przodu
                  - Trzecie światło "Stop"
                  - Tylne światło przeciwmgielne
                  - Zabezpieczenie antykradzieżowe (Immobiliser)
                  - Akustyczny sygnalizator niewyłączonych świateł
                  - Dwa uchwyty na kubki z przodu
                  - Dwie lampki do czytania z tyłu
                  - Elektrycznie podnoszone szyby
                  - Elektrycznie ustawiane i podgrzewane lusterka zewnętrzne
                  - Kluczyk z oświetleniem
                  - Kolumna kierownicy z możliwością regulacji w dwóch płaszczyznach
                  - Listwa ochronna dolnej krawędzi bagażnika
                  - Niebieskie podświetlenie deski rozdzielczej z regulacją intensywności
                  podświetlania, czerwone podświetlenie przełączników
                  - Oświetlenie bagażnika
                  - Oświetlenie postojowe
                  - Oświetlenie w drzwiach bocznych
                  - Podłokietnik z pojemnikiem z przodu
                  - Podświetlane lusterka "make-up" w osłonach przeciwsłonecznych po stronie
                  kierowcy i pasażera
                  - Pokrywa wlewu paliwa otwierana od wewnątrz
                  - Regulacja zasięgu reflektorów
                  - Tablica przyrządów z elektronicznym prędkościomierzem, licznikiem przebiegu,
                  obrotomierzem wskaźnikiem poziomu paliwa, wskaźnikiem temperatury cieczy
                  chłodzącej i kontrolkami sygnalizacyjnymi
                  - Wspomaganie układu kierowniczego
                  - Wycieraczki szyby przedniej z czterostopniowym cyklem pracy
                  - Wycieraczka szyby tylnej ze spryskiwaczem
                  - Koła i opony
                  - Obręcze stalowe 6J x 14 z kołpakami
                  - opony 175/80 R 14
                  - Pełnowymiarowe koło zapasowe

CENA 71080 PLN

Różnica 12230 PLN, na niekorzyść GOLFA.

Dane [pochodzą ze stron producentów
                  • Gość: mac Re: A jaka jest różnica ? IP: 213.77.125.* 18.04.02, 12:46
                    To też takie GOLFY stoją od zeszłego roku w składzie celnym w Poznaniu. Bo kto
                    je kupi za taką cenę mając inną alternatywę. Pzdr.
                    • kardos Re: A jaka jest różnica ? 18.04.02, 14:04
                      ... to po cholere
                      glabie sie kluciles
                      ze to nie mozliwe
                      najpierw sprawdz
                      pajacu a potem
                      pisz /kardos
                      • Gość: mac Re: do kardosa. IP: 213.77.125.* 18.04.02, 14:41
                        PO pierwsze jeśli masz ubogi zasób słowinictwa żeby wyrazić swoje emocje to
                        najpierw poczytaj trochę literatury. Będzie to też na korzyść dla twojej
                        ortografii. Ja przynajmniej cię nie obrażam.
                        Po drugie kup sobie wreszczcie tą upragnioną Talię i jedź sobie z doklejoną
                        dupą, narażając się na śmiech innych użytkowników dróg.
                  • Gość: zeo Re: A jaka jest różnica ? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 14:33
                    no tak,
                    a w Stilo masz za podobna kase jak w Megance jeszcze wiecej dodatkow, jak
                    chocby 6 poduszek, ESP, EBD, czy jeszcze pare innych rzeczy ktorych nie pamietam

wic dlaczego ludzie kupuja Golfy ??
                    ja tego nie jestem w stanie zrozumiec
                    • Gość: artih Re: A jaka jest różnica ? IP: *.save.pl 18.04.02, 16:09
                      ... bo nie mają własnego zdania i idą za "tłumem" - taka moda.
    • kardos Re: do mac 18.04.02, 16:25
      wole miec te doklejona
      dupe
      zreszta ty tylko ja
      bedziesz widzial
      bo jak kupisz vw
      to nigdy mnie nie zobaczysz
      z przodu (chyba
      ze bedziesz jechal
      z naprzeciwka he he) /kardos
    • Gość: frugo Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) IP: *.szpital.olkusz.pl / 192.168.0.* 22.04.02, 01:48
      VW to badziewie, wszyscy o tym wiemy - nawet tego juz nie kradną...
      • Gość: DD Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.04.02, 22:17
        W nowym VW Polo w standardzie nie uświadczysz ani składanej tylnej kanapy, ani
        nawet ABS-U. Niemiecka technika! Poczytajcie ostatni "Motor"
        • Gość: Tomek Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) IP: *.terminus.pl 23.04.02, 09:25
          A czego sie spodziewacie po VW ze to dobre auto? Ciekawe jak sie bedzie nowe
          Polo sprzedawalo? Ja to czarno widze. A odpowiadajac na pytanie dlaczego ludzie
          kupuja drogiego i kiepskiego Golfa to miom zdaniem to nie tylko moda (choc w
          znaczym stopniu tez) ale i glupota ludzka. Polacy w wiekszosci sa kiepsko
          wyksztalceni i sa funkcjonbalnymi analfabetami. Do tego maja kompleksy i
          uwazaja ze ajk kupia VW beda lepsi. Uwazaja ze VW ich nobilituje ale tak
          naprawde podnosi ich do pozycji dresa.
          • linuch Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) 23.04.02, 10:41
            Gość portalu: Tomek napisał:

> znaczym stopniu tez) ale i glupota ludzka. Polacy w wiekszosci sa kiepsko
            > wyksztalceni i sa funkcjonbalnymi analfabetami. Do tego maja kompleksy i
            > uwazaja ze ajk kupia VW beda lepsi. Uwazaja ze VW ich nobilituje ale tak
            > naprawde podnosi ich do pozycji dresa.

Stawiając takie tezy sam robisz z siebie zakompleksionego dresa.
          • Gość: mac Re: do Tomka. IP: 213.77.125.* 23.04.02, 11:08
            A ja już jeżdżę Golfem. Wybrałem go bo był najtańszy w wersji kombi-kompakt
            aktualnie na rynku. Nie czuję się w nim ani jako dres ani jako ktoś inny. Po
            prostu odpalam i jadę. Oj Tomku, chyba to Ty masz kompleksy.
            Z tymi Golfami jest taki mit, jak z Fabią i kapeluszem.
            Co do wyposażenia to kwestia negocjacji. Rynek się zmienia i dealernia VW też.
            Pzdr.
            • Gość: Stanik Re: do Tomka. IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.111.0.* 23.04.02, 12:24
              Gość portalu: mac napisał(a):

> A ja już jeżdżę Golfem. Wybrałem go bo był najtańszy w
              wersji kombi-kompakt
              > aktualnie na rynku. Nie czuję się w nim ani jako dres
              ani jako ktoś inny. Po
              > prostu odpalam i jadę. Oj Tomku, chyba to Ty masz
              kompleksy.
              > Z tymi Golfami jest taki mit, jak z Fabią i kapeluszem.
              > Co do wyposażenia to kwestia negocjacji. Rynek się
              zmienia i dealernia VW też.
              > Pzdr.

Dokladnie. Cena ktora figuruje w cenniku to cena ktora
              powinno sie pprzyjmowac jako wyjsciowa do negocjacji.
              Jak sie dobrze gada to mozna z niej jeszcze sporo urwac,
              ewentualnie w ceneie dorzuca jekies extra dodatki. Tyczy
              sie to wszystkich marek. Czasem nawet warto pojezdzic do
              kilku salonow bo kazdy dealer ma taka sama marze , ale
              kazdy moze z niej urwac inne kwoty.
              • Gość: malko Re: do Tomka. IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 12:31
                > Dokladnie. Cena ktora figuruje w cenniku to cena ktora
                > powinno sie pprzyjmowac jako wyjsciowa do negocjacji.
                > Jak sie dobrze gada to mozna z niej jeszcze sporo urwac,
                > ewentualnie w ceneie dorzuca jekies extra dodatki. Tyczy
                > sie to wszystkich marek. Czasem nawet warto pojezdzic do
                > kilku salonow bo kazdy dealer ma taka sama marze , ale
                > kazdy moze z niej urwac inne kwoty.

W VW dealerzy, którzy robią większe obroty mają zniżki i dodatki gratis np.
                pakiet elektryczny w cenie wersji podstawowej.Jak widza że koleś zapłaci za
                dodatki to go skroją, a jak gośc jest twardy to dostanie gratisa.

Zastanawiałem się nad nowym polo (demówka w niższej cenie), ale szwagier
                pracujący w dealerni VW odradzał zakup produktów z Volksburga ze względu na sporą
                usterkowość (oczywiści o nowym polo nic nie można jeszcze powiedzieć w tym
                względzie).

• Gość: lol Re: Golf IV Basic - szyby kręcone korbą?? :-)) IP: *.aura.com.pl 23.04.02, 11:24

Myślę że nie w tym rzecz czy "szyby korby" to XXI wiek. Są wersje Golfa -
      Comfortline, Highline czy Trendline gdzie masz "szyby prądy". Także jeśli
      pytasz czy VW ma opanowaną tą technologię to odpowiedź brzmi pozytywnie. Rzecz
      w tym jak Volkswagen traktuje klientów - za byle pierdoły śpiewa sobie
      czretocyfrowe sumy. To jest wyzysk z rodem z Egiptu faraonów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka