Dodaj do ulubionych

BRAK NUMERÓW SILNIKA

IP: 80.48.119.* 09.10.04, 12:05
kupiłem w Niemczech używanego Citroena i podczas I przeglądu okazało się że
nie
ma numeru silnika. Podobno można uzyskać zgodę w Ministerstwie Infrastruktury
na rejestrację bez numeru lub zgodę na nadanie nowego numeru.Czy ktoś wie jak
uzyskać taką zgodę? Jakie dokumenty do takiego podania dołączyć i jakie są
szanse na pozytywną odpowiedź. Proszę o informację kogoś kto to załatwiał.

Obserwuj wątek
    • guest_of_honour Re: BRAK NUMERÓW SILNIKA 09.10.04, 14:19
      to chyba nie powinien być problem, wielokrotnie widziałem w dowodzie w miejscu
      numeru silnika zapis "bez numeru"
      • Gość: Mejson Re: BRAK NUMERÓW SILNIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 14:21
        Od października mamy nowe dowody rejestracyjne i chyba nie ma tam już miejsca na
        nr silnika?

Pozdrawiam,
      • Gość: kris Re: BRAK NUMERÓW SILNIKA IP: 80.48.119.* 09.10.04, 17:45
        Wpis"beznumeru" można mieć za zgodą Min.Infrastruktury(gdy numeru nie ma wcale)
        powołując się na ustawę Dz.U.nr 58/2003prawo o ruchu drogowym art.67ust1,ale w
        Wydz. Komunikacji nie umieli powiedzieć jakie dokumenty trzeba dołączyć do
        podania, a w Ministerstwie po15.00 w piątek nikt nie odbierał telefonu. Wiem(z
        Wydz.Kom.), że w przypadku numeru nieczytelnego Wydz.Kom.wydaje zgodę
        na "nabicie" nowego num.Przepis,że nie wpisuje się num. silnika do dowodu
        rej.jeszcze nie funkcjonuje. Chcę wysłać pismo do Min. jak najprędzej stąd
        moja prośba do internautów.- dzięki za głos i proszę innych o więcej informacji.
        • guest_of_honour Re: BRAK NUMERÓW SILNIKA 09.10.04, 18:23
          >Przepis,że nie wpisuje się num. silnika do dowodu rej.jeszcze nie funkcjonuje.

funkcjonuje, bo już zaczęto wydawac nowe dow.rej., ale to że nie ma tam na
          niego miejsca, nie oznacza, że nie jest on ewidencjonowany, bo w drukach do
          Wydz.kom. wpisuje się go nadal i o ile wiem (było trochę z tym szumu przed
          wprowadzeniem w życie) policja będzie miała dostęp i mozliwość sprawdzenia
          właściwych numerów silnika, gorzej z szarym Kowalskim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka