Dodaj do ulubionych

zakup kontrolowany

26.04.18, 08:24
Wczoraj oglądałem o 21 zakup kontrolowany. Miła pani szukała autka miejskiego, nowego. Między innymi oglądała nowe Twingo (wersja prawie full). I pomimo, że renówka najbardziej się Pani spodobała to wybrała Aygo. Nie z powodu ceny - z powodu jakości obsługi i podejścia do klienta w Renault. Renault Polska nie było w stanie zdobyć żadnego Twingo by Pani mogła się przejechać. Nadmienię, że na taką popierdółkę wydała prawie 60 kzł. Dostała dobrą radę - niech Pani sobie poszuka po komisach albo wypożyczy, pojeździ i przyjdzie zamówić<lol>.
Ciekawe czy Renault Polska wyciągnie jakieś wnioski z tego?
Obserwuj wątek
    • galtomone Re: zakup kontrolowany 26.04.18, 08:40
      Zapewne dojda do wniosku, ze lepiej sprzedawa Toyote...
      • nieznajacy_sie Re: zakup kontrolowany 26.04.18, 09:08
        Pewnie tak.
        Ja czekam jeszcze aż nadworny ekonomista forum się odezwie i napisze, że za tą kasę co wydała na tojkę można przecież kupić 6 większych lekko używanych polówek:)
    • samspade Re: zakup kontrolowany 26.04.18, 09:21
      Pamiętam kiedyś w jakimś programie w stylu "interwencyjnym" tvn turbo była historia laguny. Facet kupił używaną. Model który podlegał akcji serwisowej. W cebulandii nie chcieli zrobić bo nie kupił nowej itp. A że mieszkał blisko granicy pojechał do Niemiec gdzie bez problemów zrobili naprawę.
    • tulasek Re: zakup kontrolowany 26.04.18, 09:55
      Co prawda daaaawno temu,mój ojciec kupił 2-letnią Megane.Ponieważ była od początku serwisowana w ASO,kontynuował ,bo będzie "dobrze wyglądało" przy odsprzedaży kiedyś tam.
      Po kilku latach "przepierdział" się końcowy tłumik.Pojechał,wymienili,skasowali wtedy coś koło 600zł.Po roku!! pierdzi.Okazało się,że założyli zwykły zamiennik (Asmet bodajże) i nakleili naklejkę Renault.
      To był ostatni serwis w jakimkolwiek ASO
    • liczbynieklamia Re: zakup kontrolowany 26.04.18, 10:31
      W ogóle patrząc na podejście 90% salonów samochodowych, dziwię się, że w ogóle ktokolwiek kupuje w Polsce nowe samochody.
      • jureek Re: zakup kontrolowany 26.04.18, 11:21
        liczbynieklamia napisał:

> W ogóle patrząc na podejście 90% salonów samochodowych, dziwię się, że w ogóle
        > ktokolwiek kupuje w Polsce nowe samochody.

Też się dziwię. Przed kupnem samochodu dzwoniłem do różnych salonów w Polsce, Niemczech i Czechach. I chociaż język polski jest moim językiem ojczystym, to najtrudniej było dogadać się w polskich salonach.
        • bimota Re: zakup kontrolowany 26.04.18, 15:34
          ALE PEWNIE W SENSIE OBNIZKI CENY... :p

TO JA W POZNANIU TEZ SIE NIE MOGLEM DOGADAC, A W LESZNIE DOGADALEM...
          • jureek Re: zakup kontrolowany 26.04.18, 16:26
            bimota napisał:

> ALE PEWNIE W SENSIE OBNIZKI CENY... :p

W sensie odpowiadania na pytania. Zadaję konkretne pytanie, a gościu mi nawija o czymś innym.
    • bimota Re: zakup kontrolowany 26.04.18, 11:13
      PRZEDE WSZYSTKIM POWINNI ZASIEGNAC OPINII JAK WYGLADA OBSLUGA POSPRZEDAZOWA. A POLEGA JEDYNIE NA NACIAGANIU KASY... I EWENTUALNIE CZESC Z TEGO POTEM ODDADZA W RAMACH NAPRAWY "GWARANCYJNEJ"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka