Dodaj do ulubionych

nic o dudusiu?

05.10.18, 00:44
Rozumiem ze rozbijanie fur i rajdy kolumn rzadowych to standard ale nic , nawet jednego posta na temat mlodego zamachowca?
Obserwuj wątek
    • galtomone Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 07:17
      Coż, moja jedyna konkluzja jest taka, ze PiS nie specjalnie ma szczescie do Oswiecimia...
      • qqbek Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 08:15
        Też mam podobne spostrzeżenia.
        Może Oświęcim ma po prostu pretensje do rządu o nieodległą metropolię, tj. Brzeszcze?
        Ale sposób relacjonowania całej sprawy cudny.
        Już jest kilka wersji, a każda kolejna próba mataczenia jest coraz śmieszniejsza.

Skoro jest zgoda co do tego, że radiowóz się zatrzymał, to chyba oczywiste jest, że gdy ruszał to ponownie włączał się do ruchu... ale PR-owcy Adriana jeszcze na to nie wpadli. Ciekawe czy rodziców małoletniego czeka teraz taka sama gehenna co tego terrorystę Sebastiana K., też z Oświęcimia.
        • nazimno Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 08:38
          Ciekawe jak wyglada poziom IQ wsrod takich
          "kierowcow" ...
          o ile jest mierzalny
          • tbernard Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 11:08
            To o czym piszesz jest zapewne miary zero.
    • trypel Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 09:00
      czytałem na frondzie że to KODerasta jakis wepchnął dzieciaka pod konwój
      • galtomone Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 09:33
        To więcej niż pewne!
        • tbernard Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 11:09
          A ja w to wątpię. Podejrzewam, że to nieszczęśliwy wypadek.
          • trypel Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 11:25
            nie wiesz do czego są zdolni kodziarze, sztuczna mgła albo bomba termobaryczna i potem dzieciak sam wpada i niby wypadek nieszczesliwy
            • galtomone Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 11:27
              A ja podejrzewam te fale elektromagnetyczne z pod Legnicy...
              + Jak Beata tak czesto "latala" do Oswiecimia, to pewnie sporo chemtrails rozpylila nad miastem...
              • trypel Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 11:32
                niestety podłość ludzka nie zna granic
                www.youtube.com/watch?v=8mCYjAdCcak
                taki młody dzieciak i już terrorysta kodziarski
                • galtomone Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 14:27
                  Ja to sie ciesze, ze cos sie jednak zmienia i tych wrednych 5 latkow co to sie Ksiezom do lozek pakuja ktos wreszcie sciga i aresztuje.
          • galtomone Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 11:26
            pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
      • vogon.jeltz Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 11:52
        > czytałem na frondzie że to KODerasta jakis wepchnął dzieciaka pod konwój

Gónwiarz na pewno był uchodźcą i miał pas szahida.
        • glupota.nie.boli Dla równowagi coś o pacanie 05.10.18, 14:22
          wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/582579,donald-tusk-protekcjonalny-pacan-brytyjskie-tabloidy.html
          • galtomone Re: Dla równowagi coś o pacanie 05.10.18, 14:29
            Racje mial. A Brytole sami nie wiedza co zrobic z piwem, ktorego nawazyli.
            Poza tym "brytyjskie tabloidy" to sa tak respektowane zródła opinii, że na pewno pol Europy sie ich zdaniem przejmuje :-)
          • vogon.jeltz Re: Dla równowagi coś o pacanie 05.10.18, 14:56
            The Sun. Daily Mail. Głupota istotnie nie boli.
          • bigzaganiacz Re: Dla równowagi coś o pacanie 05.10.18, 15:06
            a co ma pisac gazetka dla brytyjskiego janusza, jakos musza sobie to wstawanie z kolan zracjionalizowac , bo jak by im nie wyszlo i sie wyrzneli na ryj
            • bigzaganiacz Re: Dla równowagi coś o pacanie 05.10.18, 15:08
              poza tym premierowa im sie zaciela na "brexit means brexit " tylko ze jakos bidaczka nie moze dac kroku dalej bo tam przepasc
          • trypel dla jakiej równowagi? 05.10.18, 15:42
            ze coś z Polski i coś z UK?
            to ja dorzuce dla równowagi coś z Ameryki Południowej www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/fujimori-powrot-do-wiezienia-oznaczalby-moja-smierc,873602.html
            • glupota.nie.boli Brytyjczycy o Thusku 05.10.18, 16:26
              "He is a pitiful asshole."
              • trypel Re: Brytyjczycy o Thusku 05.10.18, 18:38
                No i?
                • glupota.nie.boli Re: Brytyjczycy o Thusku 05.10.18, 19:08
                  trypel napisał:

> No i?<

I agree. U2?
                  • samspade Re: Brytyjczycy o Thusku 06.10.18, 13:18
                    U2 to lewaki. Nie przystoi takiemu typowi jak ty nawet wymieniać nazwy tej zarazy.
                    I że też chciało ci się zmieniać nicka.
                    • bigzaganiacz Re: Brytyjczycy o Thusku 06.10.18, 13:32
                      Chodzi eaczej o you, too?
                      A jesli chodzi o u2 to lewaki na poziomie mordy pelnej frazesow gdy nic to nie kosztuje, podatkowo typowi kapitalusci
                      • samspade Re: Brytyjczycy o Thusku 06.10.18, 13:44
                        Podoba mnie sie twoj pomysl pisania z bledami. Wkqwimy tego co nie boli go jego glupota. Tytuł.
        • trypel Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 19:01
          Już rozumiem dlaczego inni posłowie jeżdżą szybciej www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/posel-pis-lech-kolakowski-jechal-108-kmh-w-terenie-zabudowanym-i-nie-stracil-prawa/4bf2szb żeby ich jakiś szczeniak z kodu nie zaskoczył wskakując pod koła albo detonując bombę umieszczona w worku na kapcie ( przedszkolaki są najgorsze)
    • qqbek Wideorejestratora nie było. 05.10.18, 16:44
      Na pokładzie zaatakowanego przez młodocianego dżihadystę radiowozu nie było wideorejestratora.
      Może i lepiej, że "nie było", bo nie musiał się "zepsuć"?
      I to w miejscu nieobjętym monitoringiem, kamery nie musiały więc "akurat patrzeć w inną stronę".

Siły wrogie Wolsce już podobno knują, że skoro terrorystę wypisano ze szpitala na życzenie rodziców (a nie z racji takich zaleceń), to już PR-owcy wstrętnej zmiany zdołali posmarować gdzie trzeba.
      • glupota.nie.boli O kropkę za dużo 05.10.18, 16:52

sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/kropka-w-naglowkach-i-tytulach;10736.html
        Nie dziękuj.
        • qqbek Re: O kropkę za dużo 05.10.18, 17:37
          Doczytaj sobie o takim środku stylistycznym jak emfaza. Ta kropka ma tam być 😎
          • glupota.nie.boli Re: O kropkę za dużo 05.10.18, 18:04

Ty doczytaj definicję emfazy, Nikiforze Krynicki stylu. Twoje pierdnięcie kropką w tytule nie jest emfazą. Kropka nigdy nie jest. Może odwołamy się do prof. Bralczyka? Strzyżone czy golone:)
            • tbernard Re: O kropkę za dużo 05.10.18, 18:30
              A jakie to ma znaczenie?
              • glupota.nie.boli Re: O kropkę za dużo 05.10.18, 18:34
                tbernard napisał:

> A jakie to ma znaczenie?<

Dla ciebie "rzadne". Nie zwracaj na to uwagi, Ma to tylko znaczenie dla poprawnie piszących.
    • bigzaganiacz Re: nic o dudusiu? 05.10.18, 17:16
      ciekawe ze straszydlo po swoim wypadku byla w szpitalu 7 dni i 10 sekund
      za to mlodziaka wywali po 10 sekundach
      • qqbek Re: nic o dudusiu? 06.10.18, 11:28
        Teraz za to okazuje się, że młodego terrorystę zbada biegły, bo to "rutynowe procedura" 🤣
    • qqbek Re: Egzaltowany emfatycznie facio:) 05.10.18, 23:24
      Poszukaj niuniuś dokładniej, bo tak tylko się tym kwantyfikatorem ogólnym ośmieszasz.
      • bwv1080 Re: Egzaltowany emfatycznie facio:) 06.10.18, 10:31
        Nieklawego wyjęli z zamrażarki i dali mu nowa ksywkę, bo go za dużo ludzi w kill file miało.
        Następny wpis do niewidzialnych.
        • jestklawo Re: Egzaltowany emfatycznie facio:) 16.10.18, 22:14
          :))) ejże, w kill file miał mnie la(cran)mer, to znowu nie tak dużo.
          Przy okazji, jakimś cudem (bo przeciez nie widział moich wpisów), namiętnie zgłaszał moje posty do usunięcia

To jakis twój kolega? Jesteś tu nowy, ale wiesz kogo gwiazda tego forum miała w niewidzialnych?
    • trypel nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 06.10.18, 22:26
      cyt "Kolumna prezydencka puknęła małego chłopca na pasach, a Prezydent postanowił podarować chłopcu pluszowego misia. U Smarzowskiego jak ktoś puknął chłopca, to szarpnął się chociaż na Xboxa."
      • qqbek Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 06.10.18, 22:54
        X-Boxa i telewizor! (przynajmniej jak puknięty od tego na SOR wylądował)

Ale tamta mafia ma dwa tysiące lat praktyki w działaniach PR i stawianiu zasłon dymnych (to się zdaje "damage control" fachowo nazywa).
        Mafia nam panująca ma 3 lata chałupniczych doświadczeń ichnich "ekspertów" za sobą.
        • bigzaganiacz Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 06.10.18, 23:04
          Zarty na bok panowie , od roku mam nvidia shild , po ostatnim upgrade dostalem za free mase gier, kodi daje dostep do najnowsxych filmow i produkcji amazon tv , hbo , netflixa super sprawa polecam sprawcie sobie , chinskie tv boxy sie nie umywaja
          • vogon.jeltz Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 07.10.18, 07:36
            I kiedy to wszystko obejrzysz? Życia szkoda...
            • bigzaganiacz Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 07.10.18, 19:04
              Jak juz zalegne wieczorem na kanapie to zamiast ogladac mialka papke telewizyjna ogladam powiedzmy najciekawsze rzeczy, w kodi tez sa produkcje tradycyjnych telewizji , najlepsze w shield jest ze nie tnie nawet przy jakosci full hd do tego to wszystko za darmo,

I kiedy to wszystko obejrzysz

No faktycznie , nie da sie tego wszystkiego obejrzec,
          • galtomone Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 08.10.18, 07:02
            Ja nie mam Shield i ale Netflix + darmowe HBO Go + darmowe Hulu wystarczaja. Za Shomax i Amazona place czasami jak jest cos konkretnego do zobaczenia typu SNL Polska.
            Kolejne serwisy juz nie potrzebne.
            • bigzaganiacz Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 17.10.18, 00:22
              Ja nie mam Shield

To sobie spraw pod choinke , nawet "markowe" chinczyki jakies xiaomi czy cos wysiadaja , dobre bylo jak znajomy wlasnie cos mial mega wypas chinszczyzne , wpadl popatrzyl zdolowal sie i tez sobie shielda sprawil, (zdolowal sie bo cenowo roznica moze byla z 30% a jakosciowo odstawalo bardzo) no i ciagle wsparcie upgrady tez jest wazne a nie ze kupisz i spadaj
              • galtomone Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 17.10.18, 08:31
                Ale po co mi Shield? Zeby mieć? Przecież nie bedę dzieki temu mial nic ponad to co mam juz.
                • bigzaganiacz Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 17.10.18, 22:26
                  To tak jak bys jezdzil kia pikanto i zadal pytanie po co mi merc600 s, przeciez nie bedziesz mial nic ponad to co juz masz , kierownice cztery kola i silnik
                  • galtomone Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 18.10.18, 08:04
                    Malo precyzyjnie.
                    Co zyskam, konkretnie.
                    Bo wg mnie - w mojej sytuacji absolutnie NIC.
                    • bigzaganiacz Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 18.10.18, 22:05
                      Konkretnie ci nie odowiem co zyskasz bo nie wiem co masz
                      • qqbek Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 18.10.18, 23:51
                        bigzaganiacz napisał(a):

> Konkretnie ci nie odowiem co zyskasz bo nie wiem co masz

Dobra - mam konsolę (X-Box), smart tv, dekoder kablówki z nagrywarką i podstawowymi aplikacjami.
                        Przenośnie mam dość przyzwoitego laptopa (Wiedźmin 3 śmiga na hi-res) i starzejący się telefon (flagowiec z jesieni ubiegłego roku - nadal daje radę, ale już zastanawiam się nad zmianą).
                        Do tego trochę abonamentów... co zyskuję kupując sobie to śmieszne pudełko od NVidii?
                        • bigzaganiacz Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 19.10.18, 00:19
                          Jaki x box?
                          Smart tv nie rozmieszaj mnie
                          Dekoder kablowki , nagrasz co ci da kablowka
                          No ten laptop, od biedy mozna by zainstalowac kodi i strimowac do wyjacego x boxa

Na marginesie ogladanie strimow w eu jest narazie legalne wiec nie macie co srac w gacie

Mowisz smieszne pudelko nvidii no ok tyle ze to jest RR wsrod podelek
                          • galtomone Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 19.10.18, 07:33
                            Moj XO nie wyje.
                            Nie wiem dlaczego Smart TV Cie smieszy.
                            A do streamowania w domu mam NAS.
                          • qqbek Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 19.10.18, 07:38
                            One (zwykły One 1TB z Kinectem, bo młoda grywa w Inwazję Kórlików i Kinect Sports). Z resztą jak go kupiłem to ledwie S wchodził do sprzedaży.
                        • galtomone No to z tel trafilem lepiej ;-) 19.10.18, 07:32
                          qqbek napisał:

> starzej
                          > ący się telefon (flagowiec z jesieni ubiegłego roku - nadal daje radę, ale już
                          > zastanawiam się nad zmianą).

Nokia z Android One. Wreszcie polubiłem Androida. Czysty system to zupełnie inne doświadczenie niż te wszystkie nakładki.
                          Tel nie wysilony wiec sie nie grzeje, duzy ekran przydaje sie w aucie, duza bateria i energooszczedny SoC na co dzien. A ze nie gram, to nie wiedze roznicy miedzy S8 kolegi.
                          No... moze cos tam sie wlacza o 0,2 - 0.5 s. dluzej... jak nie porownojesz i nie mierzysz to tego nie zauwazasz.
                          Za to systematycznie dosteje aktualizacje bezpieczenstwa, nic niemuli, nie przycina a Andrid Pie jest w drodze bo aktualizacja modelu juz trwa.

Czegokolwiek bym kiedys nie kupowal to tylko z czystym systemem.
                      • galtomone Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 19.10.18, 07:28
                        Mam Smart TV z wodowanymi aplikacjami Netflix, Amazon, HBO, Showmax.
                        Hulu - jesli ogladam (malo czasu) to na tablecie (w łóżeczku) lub z Xboxa.

No to po co mi Shield?

Mam jeszcze Chromecast'a (dostałem w prezencie) ale tez z niego nie korzystam zbyt często.
                        • bigzaganiacz Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 19.10.18, 21:34
                          No juz dobrze nie potrzebujecie , sorry ze rzucilem luzna uwage
                          • galtomone Re: nie wiem czy bardzi8ej tu czy do Kleru 20.10.18, 09:16
                            No widzisz - wreszcie sie zgadzamy, ze nie kazdemu potrzebna przystawka Android TV. Jak kolwiek dobra by nie byla i byl kres, ze rozwazalem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka