Dodaj do ulubionych

Co kupić?

28.10.18, 17:17
Że tak off topem pojadę.
Celuje w coś podwyższonego. Mojej lepszej połowie się podobają.
Kurak, cx3, mokka, kaszkaj, chr hrv. Ford ze wzgledu na wygląd nie jest brany pod uwagę. Macie jakieś inne pomysły? Jeździł ktoś ssangjaktosieqwapisze?
Na kuraka jest jakies 4 miesiące donpol roku czekania. To akurat nie jest dla nas wielkim problemem.
Preferowany leasing żeby misiak dopłacał do fury.
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Co kupić? 28.10.18, 18:17
      Kurak ?

Kurak mi sie kojarzy z tym
      autokurak.pl/

cx3, kaszkaj, chr hrv ???

Napisanie w sposob NORMALNY nazwy auta, bez obrzydliwego belkotu, przekracza twoje mozliwosci
      • samspade Re: Co kupić? 28.10.18, 18:57
        Miej pretensje do producentów. Np. do mazdy że nazwali swój model cx3 zamiast poranna bryza.
        • qqbek Re: Co kupić? 28.10.18, 20:21
          Karku vel Kurak chyba największy w środku będzie z tego zestawienia.
    • bigzaganiacz Re: Co kupić? 28.10.18, 19:13
      Mam kaszkaja i jest ok
      Mokka to napompowana corsa
      Kurak no nie wiem
      Z tego zestawu mnie najbardziej podoba sie mazda i honda troche bardziej mazda
    • tbernard Re: Co kupić? 28.10.18, 19:27
      Z kategorii lekko podwyższonych niedużych na bardziej miasto niż trasę to dorzucił bym do rozważań Kia Venga lub Hyundai ix20
      • trypel Re: Co kupić? 28.10.18, 19:33
        Venga fajna.
    • engine8 Re: Co kupić? 28.10.18, 20:54
      Nisko mierzysz.
      • bigzaganiacz Re: Co kupić? 28.10.18, 20:57
        Proponujesz mu 20letnie bmw?
        Z kosmicznymi kosxtamu uzytkowania i ten dreszczyk emocji czy dojedziesz juz zupelnie za darmo
        • engine8 Re: Co kupić? 28.10.18, 21:32
          Ale z skąd, proponuję nowe Porsche
          • bigzaganiacz Re: Co kupić? 28.10.18, 21:47
            To mu dorzuc to sobie kupi
      • hutchence Re: Co kupić? 28.10.18, 21:39
        Mierzy na tyle na ile może pozwolić mu jego budżet. I tak skoro decyduje się na nowe jest dobrze. Nie prosi o opinię o to czy Up, City Go itp.
      • samspade Re: Co kupić? 29.10.18, 10:09
        Nie chcę rzucać się zbytnio w oczy dlatego panamera raczej odpada.
    • hutchence Re: Co kupić? 28.10.18, 21:03
      Nissan. Oferuje najwięcej za najlepszą cenę. A budżet to jaki? I jaki silnik? Wpłata własna czy 0%. Pamiętaj, że cenowo (oferta leasingu) Skoda czy Volkswagen (dlaczego nie T-Rock zamiast Karoq?) dają mniej niż inne marki. Tam trzeba słono dopłacać za dodatkowe wyposażenie, które gdzie indziej jest dostępne w cenie opcji.
      • hutchence Re: Co kupić? 28.10.18, 21:20
        Cx-3 podobno jest skandalicznie mała z tyłu. A co z Tusconem lub Sportage? Ja szczerze też się ostatnio przymierzałem do no nowego i zabrałem nawet kobitę do Renault. Facet zrobił nam kalkulację dla dostępnego w salonie Kadjara w dość bogatej opcji z 1.2 Tce. Katalogowa cena coś ok. 100k. Ale rabat na dzień dobry do 92k. Wpłata oj. 40k i rata leasingu na trzy lata 1600 brutto. Leasing chyba 102%. W Nissanie będzie podobnie. A moim zdaniem Kaszka jest trochę fajniejsza i w tej cenie chyba dostaniesz mocniejszy silnik. Ale co kto woli. ja ogólnie chciałem zobaczyć Grand Scenic. Ale nie było.
        • hutchence Re: Co kupić? 28.10.18, 21:42
          Mogę zapytać się o Ssangyonga znajomego bo jego żona jeździ Tivoli. Bo chyba o to Ci chodzi? Szczerze to z wyglądu nie jest źle. Nawet fajny.
          • bigzaganiacz Re: Co kupić? 28.10.18, 21:50
            No troche pomieszane te samochody , w sensie klas mokka hrv klasa b , kaszkaj klasa c , qurok to nawet zbytnio nie wien
        • kanna13 Re: Co kupić? 28.10.18, 21:48
          Nie podobno ;-) CX-3 ze dwa tygodnie temu zakupiła sąsiadka zza drugiego płotu więc jestem świeżo po oglądaniu.
          Z tyłu miejsca nie ma, z przodu też nie za bogato, stosunkowo wąsko ale będzie to jednoosobowy pojazd więc ujdzie.
          Pytałem dlaczego to zrobiła bo kosztowało to coś lekko powyżej 80 tys. to .... moda ;-)
      • qqbek Re: Co kupić? 28.10.18, 21:58
        T-Roc to duże B (tak samo jak Mokka i CX-3)
        Kurak to już C.
        Jak dla mnie wybór między Kaszanką (która mi się nie podoba) i Kurakiem (który podoba mi się warunkowo).
        Z francuskich to bym chyba za Grandlandem X (a nie Mokką) był - najwięcej samochodu za podobne do Kuraka i Kaszanki pieniądze.
        • vogon.jeltz Re: Co kupić? 29.10.18, 10:45
          > Z francuskich to bym chyba za Grandlandem X (a nie Mokką) był

A czemu nie 3008?
      • samspade Re: Co kupić? 29.10.18, 10:40
        Tak czy siak przejadę się gdzie się da żeby porównać i zobaczyć ofertę. Budżet gdzieś około 90 tys. Raczej z wpłatą własną. Zresztą co do finansowania księgowa podpowie co najbardziej się opłaca. Szczególnie że niedawno uchwalono zmiany. Oczywiście wiele będzie zależało od warunków przedstawionych przez dilera. Na dzień dobry skoda chce dać 5 tys zniżki.
        Podstawowe wyposażenie nie jest wcale ubogie. Sprawdzałem toyotę chr i tam przy wersji za ponad 90 tys chcą 1700 za czujniki parkowania. Oczywiście może się okazać że leasing toyoty będzie lepszy niż ten od skody.
        Sprawdzę również kia czy hultaja.
        Raczej odpuszczę sobie mniejsze typu cx3. Chociaż cactusa obejrzę tak czy siak.
        W każdym razie podchodzę z czystą głową. Nie mam faworyta nic nie skreślam na starcie prócz tych niezaakceptowanych przez moja lepszą połowę. Wszystko trzeba dotknąć przejechać się przymierzyć się.
    • loyezoo Re: Co kupić? 28.10.18, 21:40
      Citroen C5 Aircross?
      • hutchence Re: Co kupić? 28.10.18, 21:47
        Fajny ale dalej Nissan cenowo górą.
    • bigzaganiacz Re: Co kupić? 28.10.18, 21:56
      Na marginesie widzialem dzisiaj nowego bentleya continentala gt , kozak w h...
      • hutchence Re: Co kupić? 28.10.18, 21:59
        No biere. Dwa
        • dodekanezowiec Re: Co kupić? 28.10.18, 22:42
          Patrzac na relację jakości o ceny - Suzuki s cross i suzuki vitara do rozważenia. Poruszono temat miejskich crossoverow. Mazda cx3, opel mokka, opel crossland x, hyundai kona, Kia stonic, seat arona - wszystko jest droższe od suzuki. S Cross to auto tylko ciut mniejsze od Qashqai-a ale nie mające nic wspólnego z Francuzami i poza tym 1.4 140 automat 4x4 wyjdzie chyba podobnie cenowo co Qashqai 1.2 115. Choć cenniki swoją drogą A rabaty swoją.
          • dodekanezowiec Re: Co kupić? 28.10.18, 22:48
            Ale warto popatrzeć na cenniki i listę wyposażenia. Poza tym S Cross 1.0 112 - spalanie diesla. A Suzuki w turbobenzynie od lat 80.siedzi. Mazda cx3 jest po mojemu najpiękniejszym autem na świecie plus silnik bez downsizingu 205 Nm przy 2800 i podobno przyzwoite spalanie plus czerwień która w cieniu wygląda jak inne dopiero w słońcu:) Ale na tym zalety sie koncza przez pryzmat ceny miejsca w.srodku małego bagaznika, widoczności, jeszcze piszecie o blachach.
            • dodekanezowiec Re: Co kupić? 28.10.18, 22:55
              Piszesz o wyglądzie że ważny. Czasem kolor potrafi właśnie dużo uratować w aucie. Turkusowa vitara z czarnym dachem może by się spodobała. Czy czerwony s cross zwlaszcza w słońcu :) Niestety z tym leasingiem to w tych markach typ u suzuki honda może nie być nic ciekawego.
              • dodekanezowiec Re: Co kupić? 28.10.18, 23:03
                Natomiast wcale nie reklamuje suzuki. Jestem gotów nawet wyjść z teorią że może akurat baleno produkowane w Indiach zgasło na przejeździe w Szaflarach i nie chciało zapalić może przez jakąś wadę auta. Ale tak to te robione na Węgrzech mają dobre opinie.
    • only_the_godfather Re: Co kupić? 29.10.18, 07:45
      Jeśli coś mniejszego do miasta to Captur, jeśli bierzesz pod uwagę kaszkaja to może warto to porównać z Kadjarem. Osobiście miałem przyjemność jeździć, z przodu całkiem dużo miejsca, z tyłu 2 osoby jadą wygodnie w 3 już gorzej tzn ten co siedzi na środku ma nie wygodnie. Mamy służbowego z silnikiem 1.2Tce i nawet całkiem fajnie to jeździ.
      • dodekanezowiec Re: Co kupić? 29.10.18, 08:44
        Captur nie ma niestety 1.2 TCE, wycofali w związku z euro 6d czy jak mu tam. A 0.9 TCE malo zwawy, ma 140 Nm przy 2250. Natomiast ogolnie cenowo Captur w miare. Fajny wyglad ma tez Kona i C3 Aircross.
        • who_cares Re: Co kupić? 29.10.18, 13:48
          Wchodzi 1.3 Tce od nowego roku.
          • dodekanezowiec Re: Co kupić? 30.10.18, 07:48
            Czyżby ten sam co w qashqaiu? Kierunek dobry ale Qashqai z tym silnikiem droższy od diesla.
    • toreon Re: Co kupić? 29.10.18, 10:15
      Czemu nie Vitara albo S-cross?
      • samspade Re: Co kupić? 29.10.18, 10:43
        Nie mówię nie. Bez bicia przyznaję się że nie śledzę aż tak rynku motoryzacyjnego. Dlatego pytam się i na spokojnie obejrzę.
        • dodekanezowiec Re: Co kupić? 29.10.18, 10:52
          A ja bym "się nie dziwił się" jeśli nie. Bo skoro ford nie to Kuga czy Ecosport trochę podobnie jak Scross czy Vitara trochę odstaja stylistycznie od tych wymienionych na początku. Żeby też być rzetelnym - Suzuki ma dobry cennik ale jest koniec roku i jak większość Azjatów mają słabe wyprzedaże rocznika w porównaniu z markami europejskimi
          • toreon Re: Co kupić? 29.10.18, 13:22
            Zgoda, że w Suzuki powinni już dawno zmienić stylistów ale to akurat kwestia gustu.
            Tak czy owak tej marce trudno odmówić dwóch zalet - ponadprzeciętnej niezawodności i nieco większej oryginalności niż oklepane CHR-y, Mokki i Karoqi których na ulicach choćby Warszawy jest od metra.
    • galtomone Re: Co kupić? 30.10.18, 07:51
      Znajomy niedawno robil przegląd ofert i wyszło mu, że najkorzystniej można kupic Koleosa (kupil, znacznie taniej niż konkurencja z tej polki klasowej - Ford, Peugeot, itd...) i mniejszego brata...

Moze warto podjechac do salonu i zapytać o konkrety?
      • samspade Re: Co kupić? 30.10.18, 10:49
        W moim przypadku bedzie kadjar. Jest na liście do odwiedzenia dilera.
        • dodekanezowiec Re: Co kupić? 30.10.18, 11:05
          Ciekawe czy na Węgrzech ustawa dekomunizacyjna nie zabroniła stosowania nazwy Kadjara. Wyobraźcie sobie że szejkowie arabscy wchodzą w biznes samochodowy i robią auto Al-dżaruzel:)
          • nazimno Re: Co kupić? 30.10.18, 20:12
            Niezle cie pogielo z tymi "glebokimi"
            przemysleniami.

• dodekanezowiec Re: Co kupić? 30.10.18, 20:45
              Mnie nie, natomiast znając naszych polityków byłby problem. Ot wyczytałem właśnie, że posłanka jakaś zarzuca, iżli na znakach akcyzy jest godło, a butelki po piwie i paczki po papierosach lądują w śmieciach, więc jest to problem nieposzanowania godła. Więc się nie dziw, co by nasi wymyślili :)
              • tbernard Re: Co kupić? 30.10.18, 21:49
                Na piwach nie widziałem akcyzy.
                • dodekanezowiec Re: Co kupić? 30.10.18, 22:56
                  Przejęzyczenie- wino wódka itp.
        • galtomone Re: Co kupić? 30.10.18, 11:11
          Daj znać jak będziesz po, jestem ciekaw jak się zaprezentuje na te pozostałych.
    • krysstek.79 Re: Co kupić? 30.10.18, 10:02
      Ja bym nie brał ssangjonga, po gwarancji bedziesz mial problem z czesciami.
    • jureek Re: Co kupić? 31.10.18, 15:47
      C4 picasso? Też wyższy jest, a jak żonie podwyższone się podobają, to masz szczęście chłopie. Moja akurat picasso nie chciała, wybrała zwykłe c4. Dwa lata już jeździmy, niewiele co prawda, ale nie narzekam, Jest OK, nic się nie dzieje.
      • samspade Re: Co kupić? 31.10.18, 19:22
        Teraz nazywa się c4 spacetourer. I jest do zobaczenia razem z cactusem i c5 aircros

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka