Dodaj do ulubionych

Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002

19.10.04, 11:23
Wisz coś o wadach tego modelu? Cena 50 tys. ale zadbany i bezwypadkowy. 35
tys. przebiegu i koła zimowe.
Obserwuj wątek
    • niknejm Re: Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002 19.10.04, 12:40
      lennon1 napisał:

> Wisz coś o wadach tego modelu? Cena 50 tys. ale zadbany i bezwypadkowy. 35
      > tys. przebiegu i koła zimowe.

Jeśli samochód zadbany, serwisowany i nie bity, to chyba warto. Tylko sprawdź
      stan dokładnie w ASO (nie tym, gdzie poprzedni właściciel się serwisował).

Ten model jest dość niezawodny (przed liftingiem), ale miewa trochę niedoróbek,
      które polecałbym soprawdzić (czy nie występują lub czy zostały już usunięte).
      Należą do nich:
      - chybotanie foteli lewo/prawo i przód/tył
      - przedwcześnie zużywające się łożyska kół (sprawdzić, czy nie hałasują -
      zadanie dla ASO)
      - skrzypienie pedału sprzęgła
      - zakłócona płynność działania elektrycznych podnośników szyb i elektrycznej
      regulacji lusterek

Są to drobiazgi, ale wkurzające :-) Więc lepiej sprawdzić. Modele po liftingu
      (2003) już tych przypadłości nie mają.

Pzdr
      Niknejm

• lennon1 Re: Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002 19.10.04, 12:59
        Dzięki, sprawdzę przed kupnem to o czym piszesz. Samochód ma jeszcze rok
        gwarancji, to można usunąć za darmo w serwisie.
        Czy cena nie jest przesadzona?
        Pozdrawiam
        • Gość: . Re: Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 13:46
          wszystko piknie ale cena z sufitu....
          • lennon1 Re: Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002 19.10.04, 13:52
            trochę tak
          • lennon1 Re: Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002 19.10.04, 13:59
            W kalkulatorze gazety to jest dopiero cena - 60000 za taki samochód
      • Gość: ok! Re: Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 15:52
        Nie wiem, jaki model masz na mysli, 5D czy 4D?Ja mam civica wlasnie z roku
        2002, sedana 4D, made in Turkei i żadne z wymienionych usterek(?) u mnie nie
        wystepują.(przebieg 37 tys. km), natomiast wystapilo rdzawienie tylnej i
        przedniej klapy(na krawedziach), w ASO usuniete(malowanie).Czasem jak sie
        jedzie po bruku to slychac lekki klekot lewej szyby, ale wszystko dziala
        plynnie, bez problemu...jak dotychczas.Nowe auto to koszt minimum 64 tys. zl
        plus 2 tys. metalik, plus circa 2 tys. felgi z oponami (drugi komplet), co
        razem daje 68 000 zl.Civic 5D jest jeszcze droższy.Jesli sam mialbym okazje
        kupić pewne auto, bez wypadku z takim przebiegiem za 50 tys. zl, to bym sie nie
        wahal, tym bardziej, ze jeszcze masz rok gwarancji.Pozdrawiam.
        • niknejm Re: Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002 19.10.04, 15:57
          Gość portalu: ok! napisał(a):

> Nie wiem, jaki model masz na mysli, 5D czy 4D?Ja mam civica wlasnie z roku
          > 2002, sedana 4D, made in Turkei i żadne z wymienionych usterek(?) u mnie nie
          > wystepują.(przebieg 37 tys. km),

Masz rację. Założyłem, że o 5D chodzi. Lenon, powiedz, czy słusznie założyłem.
          W 5D były na początku produkcji właśnie takie typowe usterki.

> natomiast wystapilo rdzawienie tylnej i
          > przedniej klapy(na krawedziach), w ASO usuniete(malowanie).

Masz rację, to typowe dla początkowego okresu produkcji wersji 4D.

> Czasem jak sie
          > jedzie po bruku to slychac lekki klekot lewej szyby, ale wszystko dziala
          > plynnie, bez problemu...jak dotychczas.Nowe auto to koszt minimum 64 tys. zl
          > plus 2 tys. metalik, plus circa 2 tys. felgi z oponami (drugi komplet), co
          > razem daje 68 000 zl.Civic 5D jest jeszcze droższy.Jesli sam mialbym okazje
          > kupić pewne auto, bez wypadku z takim przebiegiem za 50 tys. zl, to bym sie
          > nie wahal, tym bardziej, ze jeszcze masz rok gwarancji.Pozdrawiam.

Cena jest wysoka, nie da się ukryć. Ale właśnie co najmniej za tyle te
          samochody chodzą...

Pzdr
          Niknejm
          • lennon1 Re: Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002 19.10.04, 16:37
            Rzeczywiście chodzi o wersję 5D, która w salonie jest droższa od 4D.
            Ciekawe dlaczego kalkulator wartości podaje 60000.
            • niknejm Re: Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002 19.10.04, 16:44
              lennon1 napisał:

> Rzeczywiście chodzi o wersję 5D, która w salonie jest droższa od 4D.
              > Ciekawe dlaczego kalkulator wartości podaje 60000.

Mi podał 56kPLN, ale nie uwzględniłem klimy i dałem 1szą rejestrację maj 2002.

Pzdr
              Niknejm
              • lennon1 Re: Do Niknamea - Civic 1,6 z 2002 19.10.04, 17:01
                Jest klima i rejestracja listopad 2002
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka