Gość: deser IP: *.bytom.compnet.com.pl 23.10.04, 10:37 Ocenili, że Skoda z dieslem jest szybsza od Mini. Niezłe, co, Szymi? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: hendryk Re: Fabia VRS vs. Mini Cooper na Top Gear IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 11:28 Ale to był Mini Cooper S ?? Bo nie powiedzieli . Link Zgłoś
Gość: znawca tematu Re: Fabia VRS vs. Mini Cooper na Top Gear IP: 81.190.171.* 23.10.04, 15:37 Matiz też jest szybszy od Poloneza :-) Link Zgłoś
Gość: ma Re: Fabia VRS vs. Mini Cooper na Top Gear IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 19:58 Tak, też to oglądałem i ciekaw jestem wielkiej dyskusji na forum. Ale Fabia wygrała głównie dzięki dużemu mom. obr. i szybkim przyspieszaniu przy wyjściu z zakrętów a na samych zakrętach rzucało nią. A poza tym wystarczyło popatrzeć na nie w tym wyścigu, jakie to paskudne to coś od VW, fu. Faktycznie, nie wiem jakie to mini było, S czy nie S, ale mówili, że oba kosztują mniej więcej tyle samo (12 tys. funtów) i oba mają ok 9 sekund do 100. Może zamiast pytania, czy diesel lepszy czy benzyna pytanie: co byś TY za te pieniądze wolał? Dla mnie odpowiedź jest oczywista. Link Zgłoś
Gość: Fabian TDI Re: Fabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 21:26 W UK Skoda jest bardzo wysoko ocenianą marką, cóż angole nie mją kompleksów:) Link Zgłoś
Gość: ma Re: Fabia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 23:38 Gość portalu: Fabian TDI napisał(a): > W UK Skoda jest bardzo wysoko ocenianą marką, cóż angole nie mją kompleksów:) Abstrahując od tego, że samochód to maszyna do przenoszenia się z punktu A do punktu B, to akurat Skoda, Rover i Daewoo to najbardziej wyśmiewane marki. Dawniej (w czasach komunistycznych) to Skoda była uważana za najgorszy możliwy samochód. Nie wiem skąd bierzesz taki pomysł, że Skoda jest wysoko ocenianą marką... Link Zgłoś
Gość: Robert hahaha, ale banał, że aż nieprawda IP: *.aster.pl 24.10.04, 12:06 >Abstrahując od tego, że samochód to maszyna do przenoszenia się z punktu A do punktu B I wszystkie gorące i pełne wyzwisk kłótnie na tym forum absolutnie to potwierdzają. A wogóle to forum to jest po to aby pogadać jak samochodem przemieszczać się z punktu A do B. Walnałes facet, z tym stwierdzeniem jak kula w płot:) Od kiedy sprzedawcy odkryli w postepowaniu nabywców cos takiego jak PRÓŻNOŚĆ (a odkryli to kilkaset lat temu) nigdy już żaden samochód nie służy właścicielom wyłącznie do przemieszczania się. Nawet taksówkarz tęsknie spogląda na inne mercedesy. A dla niego auto to rzeczywiście coś wyłącznie do praktycznego wykorzystania. Link Zgłoś
Gość: ma Re: hahaha, ale banał, że aż nieprawda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 13:05 Walnałes facet, z tym stwierdzeniem jak kula w płot:) Od kiedy sprzedawcy > odkryli w postepowaniu nabywców cos takiego jak PRÓŻNOŚĆ (a odkryli to kilkaset lat temu) No ale o co Ci chodzi? Nie zrozumieliśmy się. Samochód do tego służy, wszelkie lubienie i nielubienie marek, zarty o skodzie albo daewoo to dziecinada rodem z przedszkola. Dlatego zacząłem od tego, bo ja osobiście mam gdzieś takie sympatie i antypatie samochodowe. OK, rozmawiamy sobie o samochodach, jednym się podoba jedno, innym drugie, pytamy się wzajemnie o różne rzeczy, ale generalnie jest to zabawa. A jeżeli chodzi o wyzwiska to nie mają nic wspólnego z samochodami tylko z chamstwem i brakiem wychowania uczestników. Rozpisałem się, cześć :-) Link Zgłoś
Gość: Robert Sorry, ale to myslenie zyczeniowe IP: *.aster.pl 25.10.04, 08:54 Możliwe że bardzo chciałbys aby tak było, aby samochód służył wyłącznie do przemieszczania się. Jednak gdyby to była prawda, to zostałby juz dawno wyparty przez praktyczniejsze (tańsze) środki transportu. Niestety (a może i stety) fakty sa takie że samochód to przede wszystkim symbol statusu, gadżet, zabawka a dopiero na szarym końcu środek transportu. Można tego nie popierać, ale taka jest rzeczywistość, sorry:) Na pociechę dodam, że samochód nie jest w tych funkcjach (zaspokajania potrzeb konsumpcji) niczym innym od całej masy innych rzeczy. Np. zegarków - gdyby ludziom zależało na dokładnym wskazaniu czasu, to wszyscy uzywaliby superdokładnych zegarków, kosztujących z grubsza $5/sztuka. A jak jest? Jedzenie? Nic prostszego niż wepchnąc do przełyku z gazety kupkę węglowodanów i aminokwasów zawartych w ciastku z dziurka i kanapce z pasztetem. A jak jest? Nie jest czasem fajnie pójść do restauracji ze znajomymi i ładnie spędzic wieczór przy jedzeniu? Życie, kolego, zycie. Samochody nie są tu żadnym wyjątkiem:) Link Zgłoś
szymizalogowany heeeee 24.10.04, 10:28 > W UK Skoda jest bardzo wysoko ocenianą marką, cóż angole nie mją kompleksów:) ja jak czytam TopGear to w kazdym numerze znajduje jakis zart ze Skody Link Zgłoś
Gość: ak Re: heeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 08:49 akurat tutaj zalogowany ma racje - mieszkalem w londynie ponad rok - skoda to strasznie obsmiany samochod przez anglikow. nie zmienia to faktu, ze potrafia rzetelnie ocenic aktualne produkty skody. Link Zgłoś
Gość: Q Re: Fabia VRS vs. Mini Cooper na Top Gear IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.10.04, 22:15 Bardziej wiarygodna wygrana skody byłaby wtedy gdyby jechali prawdziwi kierowcy wyścigowi, a nie jacyś amatorzy-dziennikarze. Link Zgłoś
Gość: ma Re: Fabia VRS vs. Mini Cooper na Top Gear IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 23:35 > Bardziej wiarygodna wygrana skody byłaby wtedy gdyby jechali prawdziwi kierowcy wyścigowi, a nie jacyś amatorzy-dziennikarze. oj chciałbyś umieć tak jak oni jeździć, nie mówię o tym wyścigu, ale ci co pracują w TG (a także w 5th Gear) to wiedzą o czym mówią. A poza tym - to przecież nie są samochody dla kierowców wyścigowych tylko dla amatorów, więc nie ma problemu. Link Zgłoś
Gość: xxx a skoda w USA IP: *.client.comcast.net 24.10.04, 04:10 dajcie skode do USA, zobaczymy co to warte. takie marki jak francuzy czy wlochy sie na tym rynku nie uchowaly. dae-who? tez prubowal ale tylko glupi czarnuch sie na to skusil. wychodzi na to ze tylko niemiec, szwed i japoniec potrafi zrobic auto ktore wytrzyma konkurencje na amerykanskim rynku. Link Zgłoś
Gość: ma Re: a skoda w USA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 10:43 No jasne, kraj w którym kupuje się półciężarówki z silnikiem V8 i zawieszeniem na którym czujesz się jak w Titanicu, palące 20 l/100 km które służą do jazdy po przedmieściach to faktycznie rynek promujące technikę motoryzacyjną. Nie chodzi mi akurat tu o skodę (na pewno by się nie opłacało tam promować kompletnie nieznanej marki), ale jeżeli chodzi o samochody to jest to bardzo dziwny kraj. Link Zgłoś
szymizalogowany Re: a skoda w USA 24.10.04, 10:50 > No jasne, kraj w którym kupuje się półciężarówki z silnikiem V8 i zawieszeniem > na którym czujesz się jak w Titanicu, palące 20 l/100 km które służą do jazdy > po przedmieściach to faktycznie rynek promujące technikę motoryzacyjną. Nie > chodzi mi akurat tu o skodę (na pewno by się nie opłacało tam promować > kompletnie nieznanej marki), ale jeżeli chodzi o samochody to jest to bardzo > dziwny kraj. to stereotyp co piszesz autoraowi chodzilo raczej o to ze w Polsce przedstawiciel nizszej klasy sredniej jezdzi Fabia 1.4 MPI, we Francji jezdzi moze Renault Megane 1.6 a w USA ten sam czlowiek jezdzi Toyota Camry 3.3 V6 albo Honda Accord 3.0 V6 w USA nowiutenski Accord 3.0 V6 ktory u nas byl by traktowany jak super luksusowa limuzyna jest zwyklym przecietniakiem dla tych co sie nie dorobili za duzo wiec marki jak Skoda czy Reanult nie maja tam czego szukac bo dla nich 3.0 V6 to szczyt mozliwosci albo i poziom niedostepny - a dla Mercedesa, BMW czy Lexusa 3.0 V6 to przecietna rutyna Link Zgłoś
Gość: ma Re: a skoda w USA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 13:11 > to stereotyp co piszesz > > > autoraowi chodzilo raczej o to ze w Polsce przedstawiciel nizszej klasy > sredniej jezdzi Fabia 1.4 MPI, we Francji jezdzi moze Renault Megane 1.6 a w > USA ten sam czlowiek jezdzi Toyota Camry 3.3 V6 albo Honda Accord 3.0 V6 > > w USA nowiutenski Accord 3.0 V6 ktory u nas byl by traktowany jak super > luksusowa limuzyna jest zwyklym przecietniakiem dla tych co sie nie dorobili za > > duzo > > wiec marki jak Skoda czy Reanult nie maja tam czego szukac bo dla nich 3.0 V6 > to szczyt mozliwosci albo i poziom niedostepny - a dla Mercedesa, BMW czy > Lexusa 3.0 V6 to przecietna rutyna Dobra, ale Ty piszesz tylko o markach importowanych do USA, a nie ich krajowych cudach jak np. to coś: www.pontiac.com/aztek/360.jsp?brand=aztek&pagename=photo_gallery&mode=exterior (chyba link trzeba będzie wklejać w kawałkach :-) Nie wiem czy accord 3.0 v6 jest w Ameryce dla niższej klasy średniej, ale wiem, że ich samochody (z małymi wyjątkami) są okropne. W szczególności zaś wnętrza to jest obraza dla zmysłów. Link Zgłoś
Gość: włodek Re: Fabia VRS vs. Mini Cooper na Top Gear IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 09:01 Dali najsłabsze mini i najmocniejszą skodę . Dlaczego nie dali najmocniejszego mini ?? Wiem , wiem zaraz powiecie bo tu chodziło o koszty : taka sama cena . W Ameryce nikt by nie tknął palcem fabii rs tdi ,te porównania są możliwe tylko w socjalistycznych kołhozach . Link Zgłoś
szymizalogowany no niezle 1.9 TDI wygral o wlos z 1.6 wolossacym 24.10.04, 10:36 > Ocenili, że Skoda z dieslem jest szybsza od Mini. Niezłe, co, Szymi? to wspanialy rezultat Skody oraz diesli!!! turbodoladowany 1.9 TDI wygral doslownie o wlos z wolossacym 1.6 - do tego ta Skoda ma uchodzic za "sportowa" a zwykly MINI Cooper jest co najwyzej awangardowy ale na pewno nie ma ambicji sportowych mogli zrobic test 1.9 TDI vs MINI Cooper S 1.6 170 KM albo vs fabryczna wersja tuningowana 200 KM ale juz zwykly Cooper S ma 7.2s a "sportowa" Fabia 9.0s (zupelnie "niesportowy" Cooper ma 9.3s) Wiwat Skoda! ps. osobiscie uwazam ze Skoda Fabia i MINI to smieszne buble ktorymi mozna co najwyzej pojechac do Geanta na zakupy (jak Geant jest blisko domu) Link Zgłoś
Gość: kierownik_masarni Re: no niezle 1.9 TDI wygral o wlos z 1.6 wolossa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:30 Nie jestem zwolennikiem diesli ,ale trzeba przyznać ,że Skoda wygrała . Tylko ludzie są zadowoleni z tego co im socjalistyczne komuch dadzą na talerz i się muszą z tego cieszyć i to podziwiać .Kogo w Polsce stać na nawet te "marne" 3 l V6 ?? Jakiegoś bogacza tak ?? A w Ameryce takim samochodem jeżdżą przeciętniaki . Gdybym miał ten biznes co w Polsce ,tylko że w Ameryce to jeździłbym teraz minimum Acurą 3.2 ,ale tutaj w naszym socjalistycznym kraju muszę brać pod uwagę koszty eksloatacji . Dwanaście lat temu mogłem wyjechać do USA ale mnie nie puścili ,teraz już za bardzo się zakorzeniłem . Śmieszy mnie jak ludziska podziwiają te oszczędne diesle i samochody na gaz ,podziwiają bo nie mają wyjścia . Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: no niezle 1.9 TDI wygral o wlos z 1.6 wolossa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 08:36 szymizalogowany napisał: ps. osobiscie uwazam ze Skoda Fabia i MINI to smieszne buble ktorymi mozna co > najwyzej pojechac do Geanta na zakupy W porównaniu z tym czymś co Ty dosiadasz to są luksusowe limuzyny. Link Zgłoś